Fulltime blogger lettem

Az évértékelő posztomban panaszkodtam, hogy munka és család mellett nehéz még a blogra is írni.

Nos, azóta ez a gond megoldódott, a főnököm segített, hogy ezen túl legyen több időm írni. 🙂

Úgyhogy mostantól fulltime blogger lettem, a családom megélhetése a blog sikerével lesz arányos.

Ennek vannak olyan előnyös hatásai, hogy elvileg több időm lesz nektek cikkeket írni, illetve most már vidékre is tudok menni pénzügyi tanácsadást vagy oktatást tartani, amit eddig nehéz volt kivitelezni.

Lesznek olyan hátulütői is, hogy valószínűleg kénytelen leszek reklámokat rakni az oldalra, de ez talán nem olyan nagy ár a cikkekért cserébe. Ha szeretnél reklámozni az oldalon, írj egy mailt. Egy hónap a terveim szerint 40 ezer forint lesz, ezért havi 55-65 ezer látogatásszámot és látogatásonként 2,25 oldalletöltést kapsz. Plusz azt a jó érzést, hogy támogatod a blogot.

Közkívánatra visszatettem a donation gombot a jobb oldali sávba, azt is nyomkodhatod, ha van kedved. 🙂

Közben befutott egy felkérés is, hogy írjak hetente a Vasárnapi Hírekbe, a mostani cikket itt olvashatjátok. Ez is segít valamelyest, hogy összejöjjön a havi betevő.

Na szóval, mostantól érdekes kísérlet lesz, hogy meg lehet-e élni fulltime blogolásból. Ha segíteni akarsz benne, reklámozd a blogot az ismerőseid körében.

A kaland elkezdődött.

Share

25 hozzászólás

 • Zeno
  Sok sikert hozza! 🙂
 • KZoltán
  Welcome in the club!
 • Dora
  Szia, tervezel esetleg valamikor Veszprémben vagy környékén okítást tartani ? 🙂
 • Bazsi
  Kemény, hogy ilyen könnyen változhatnak a dolgok, még olyan munkatapasztalatokkal is, mint ami neked van. Ha egyetemistaként nagy összegeket nem is, de kattintást azt fogok biztosítani az oldalnak.
  Sok sikert!
 • Miki
  Gratulálok! Csak így tovább! Sokat segítettél már eddig is, igyekszem majd hirdetni a blogot.
 • csdron
  Sok sikert! 🙂
 • Kiszamolo
  Ha lesztek elegen, bármikor. 🙂
 • kapasz
  Ez most azt jelenti, hogy kirúgtak a munkahelyedről?
 • Nabasszuskulcs. Hátizé, mitmondjak a szokásosokon túl – talán azt, hogy ez most nekem és sokaknak is tanulságos történet lesz. Mondjuk ha a népnek van esze akkor orrba-szájba igénybe vesz pénzügyi tanácsadást, tanfolyamot, van hova és miért fejlődni – és akkor happy end lesz a vége:)
 • Nesz Elek
  Gratulálok, sok sikert!

  Gondolom, mindannyian örülünk – de csak felmerül a kérdés, hogyan úszod meg az elkurvulást (upsz, bocs)? Nyilván lesz majd cég, amelyik korrumpálni próbál, ez itt mégiscsak kelet-ajrópa…

  Természetesen mindannyian úgy érezzük, hogy nem adjuk el magunkat rongyos pár milliórt. Ám ha épp helyzet van, épp jókor jön egy nehezen visszautasítható ajánlat…

  Nem hiszem, hogy ez megtörténik, csak valahogy úgy érzem, hogy egy lelkesedésből (illetve szerény mellékesért) fenntartott blog izgalmasabb, és talán hitelesebbnek is tűnik, mint egy profi. Az ismert gasztrobloggerek is ugyanolyan jól csinálják, mint régen, csak valahogy a dolgok romantikája vész el.

  Persze abból nem lehet megélni, jessz.

 • Balogh László
  Sok sikert! Így legalább be tudod hozni az elmaradásaidat, kezdheted például a forexszel. Egy éve ígéred…
 • Jenő
  A hozzászólásokból nem egyértelmű, hogy ennek most örülsz, örüljünk, vagy épp ellenkezőleg. 😉

  Akkor azt mondom, egy kalappal!

 • festékes
  Akkor mégiscsak jöhet a könyvírás 🙂

  Sok sikert.

 • NxAlex
  Engem is inkább az aggaszt, ebben a főmunkaidős naplóírásban, hogy a pénz miatt lehet elfogult lesz pár írás. (a kényszer nagy úr)
 • Krisztián
  Pont ezt akartam én is írni. 🙂

  Kiszámoló uram: Sajnálom a történteket, remélem, hogy megoldódnak a problémáid.

 • Támogató
  Érdekes, tanulságos a honlap, hasznos olvasni.

  DE !

  Hogy bárki támogassa pénzzel a blogodat, az azért meredek. Ugyan miért ?
  Azt értem és elfogadom, hogy a legjobb üzleteket az emberiség történetében az emberi hülyeségre lehet alapozni, de ez a blog szellemével mégiscsak gyökeresen ellentétes.

  Marketing szemléletben ez erősen kontraproduktívnak tűnik, a blog kinyilvánított küldetésével szembe megy.

  Ha mégis olyan mértékű bevételt generálna számodra ez a Donate gomb, ami most röhögésre késztet, akkor én kérek bocsánatot.

 • Kiszamolo
  Nem megy ez szembe semmivel, csak a magyar emberek ostoba, ingyenélő világfelfogásával. Legyen ingyen az oktatás, az eü és a sörért se kelljen fizetni.

  Ha nyerek valamin akár százezret, akkor is nehogymá’ akár csak egy ezrest is fizessek. Inkább megoldom okosba’ és megsértödök, ha valamiért fizetni kellene.

  Nekem jár a magas fizetés, mert én megdolgozim érte ugye, de hogy képzeli a másik, hogy neki is adjak?

  Nagy favágás kell még a fejekben, mire ez az ingyenélő felfogás megváltozik.

  A donate gomb a többi bevételemhez képest elenyésző bevételt hoz, de azért hagyom kint, hogy segítsek megváltozni olyanoknak, alik még úgy gondolkodnak, mint te.

  Ajánlom figyelemedbe: //kiszamolo.hu/az-adakozasrol/

 • Támogató
  “…..akik még úgy gondolkodnak, mint te.”

  A mi kettőnk gondolkodása – a blogod olvasása után levont következtetésem alapján – nagyon erős átfedésben van, a posztokban leírtakkal egyetértek.
  Egyszerűen csak fel akartam hívni a figyelmedet, hogy önmagad alatt vágod fát ezzel a kontraproduktív, magas haszonáldozati költséggel járó adománygyűjtéssel. Mert zavart okozol a potenciálisan fizető ügyfeleid fejében, ami elbizonytalanodáshoz vezet, a mikor arról döntenének beiratkozzanak-e a tanfolyamra. Avagy több tanfolyami ügyféltől származó potenciális bevételt vesztesz el, mint amennyit ebből a naiv adománygyűjtésből remélhetsz. ( >> ld. “Mixed messages”)

  Az emberek fejében nemhogy most, de soha a jövőben az itt olvasott vélemények, információmorzsák, nem fognak asszociációhoz vezetni pl. a Firefox plugin-ekkel, ez teljes félreértés részedről.

  Ha ez meg is változik esetleg az biztos, hogy nem a mi és nem a gyermekeink életében lesz. De ha nem értesz egyet ezzel, én nem haragszom érte. ;O)

 • Kiszamolo
  Igen, elnézést kérek, kicsit kemény lett a hozzászólásom és nem is neked szántam, hanem annak a gondolkodásmódnak, hogy vslamiért fizetni lehet.
 • pdw
  Miert ne lehetne egy blogot, honlapot anyagilag tamogatni?
  Engem pl. a te (a hozzaszolasodbol kovetkeztetett) gondolkodasmod kesztet rohogesre.
  Nem csak kezzelfoghato termekekert kell v. lehet penzt adni. Peldanak nezz utana a kickstarter/humble indie bundle es/vagy barmilyen opensource projektnek.
 • Sandokan
  Én is olvastam olyan hozzászólást, hogy hogy a túróba (nna jó ezt magyarosítottam) kérhet pénzt a tanácsadásért/segítségért, mire valami olyan válasz jött, hogy ha az FPU (Financial Peace University) nevű programmal vagy annak hatására 5000 dolláros megtakarítást ér el az ember 3 hónap alatt, akkor valószínű nem fog fájni neki a szédületes kábé 150 dolláros összeg. Sőt, még örülnek is, hogy ilyen olcsón hasznos tanácsokhoz jutottak.
  Nem akarom összehasonlítani a két ország gazdaságát, mert nem is lehet. Viszont az elvet azt át lehetne venni sikeresen kis hazánkban is. 🙂
 • Lee732
  A Donate gomb úgy jó ahogy van. Én szívesen nyomok rá pár ezer forintot, ha az INGYENES tanácsaidnak köszönhetően százezreket spórolsz nekem évente.
 • Tóth Mihály
  Kiszámoló,
  amennyire egyre jobb és jobb posztokat írsz, annyira nem sikerülnek a tartalmi átalakítások ezen a blogon.
  Szerintem, ha már fulltime blogger lettél, akkor fizess meg (vagy barterezz le) keményen egy sitebuildert, egy fél óra alatt beállít neked rutinból mindent ezen a WordPress sablonon, mert ami ma is történt a kommentek sorozatával, az botrányosra sikeredett. Ha az őskomment kommentjénet a kommentjét kommentelni akarjuk, amire még újabb komment is érkezik, és az már csak 1 szó/1sorban fér ki, az már nagyon gázul néz ki. Amúgy meg valaki ajánlotta már a magyarosítást is erre a sablonra, az is időszerű lenne + a CSS beállítások + a kommentek többszöri megjelenésének kiirtása.
  Sok sikert a továbbiakban is!
 • Kiszamolo
  mijabajod a kommentekkel? 🙂

  Reggel volt egy icipici teljes összeomlás, aztán visszakapcsoltam egy bővítményt, amit nem kellett volna.

  De most már minden a régi.

  A duplikált kommentek meg a postr.hu bűne, exportálás közben ezt műveli a kommentekkel. Azon sem lehetne beállítással segíteni, kézzel ki kellene írtani őket, de kegyetlen munka végigmenni és keresni a duplikációkat.

  Egyébként igazad van, egyszer odáig is elérünk, sőt ha így nő a látogatottság, egy saját motor kell majd, mert a wordpress állítólag zabálja a memóriát a szolgáltatónál.