Az egészségbiztosításokról

Közkívánatra írok az egészségbiztosításokról, mert sokan nem tudják hová tenni őket és nem tudják, megérik-e, illetve kinek és mikor lehet hasznos egy egészségbiztosítás.

A téma nem új, amire várni kellett, hogy konkrét összegeket is tudjak írni, hogy lásd, mennyibe kerülne neked egy ilyen biztosítás.

Mindjárt elöljáróban fontos tisztázni, hogy legalább akkora a kavarodás az egészségbiztosítás piacán, mint az életbiztosításoknál. Ugyanis legalább három teljesen különböző terméket takar ez a kifejezés.

Az első ilyen egészségbiztosítás az, ami pénzügyi segítséget nyújt betegség esetén. Ez hasonló, mint egy kockázati életbiztosítás, akkor fizet, ha pénzügyi szükséged támad egy betegség, kórházi kezelés, műtét, munkaképtelenség, rák, infarktus és egyéb esetén.

550x104-cikkekbe

Egy komoly betegség még egy jobbmódú embert is pénzügyi problémába sodorhat. Egy infarktus, rák, agyvérzés, de akár csak egy hat hónapos táppénz is komoly bevételkiesést okoz, különösen ha valaki vállalkozó és a minimálbér után kap állami ellátást.

A táppénz egyébként sem lehet több, mint a fizetésed 60%-a, de maximum bruttó 254 (nettó 169) ezer Ft. (Bővebben.) Vagyis pont akkor, amikor rengeteg kiadásod lesz a betegség miatt, akkor zuhan le a jövedelmed még akkor is, ha egyébként nagy összegre be vagy jelentve, mint alkalmazott.

Mennyibe kerül? A tervek szerint december egytől választható lesz egy ilyen csomag is a kockázati életbiztosításunk mellé.

Térítési összegek:

Bármely okú halál esetén 20 millió Ft térítés

Baleseti halál esetén további 20 millió Ft

Közlekedési baleseti halál esetén még 10 millió, azaz összesen 50 millió

Baleseti rokkantság 30 millió Ft adott százaléka a rokkantság mértékének megfelelően.

Közlekedési rokkantság esetén további 10 millió Ft

Bármely okú rokkantság, ha az 70%-nál több, további fix 10 vagy 20 millió Ft (D és E rokkantság)

Kórházi térítés az első naptól napi 15 ezer Ft (akár baleset, akár betegség miatt), maximum 100 nap/év. Ezt addig kapod, amíg benn vagy a kórházban.

Bármely okú keresőképtelenség esetén a 10. naptól napi 5 ezer Ft, baleset miatt ennek a duplája, vagyis 10 ezer Ft, maximum 100 nap/év. Ez a táppénz összegét növeli napi 5 vagy 10 ezer forinttal.

Kritikus betegségek (rák, infarktus, agyvérzés, stroke, stb.) megállapítása esetén egyszeri 2 millió Ft

Baleseti eredetű csonttörés, repedés 150 ezer Ft

Baleseti műtét 1 millió Ft 0-200%-a.

Ez így összesen havi 7.435 Ft. (A mostani életbiztosítás havi 4.790 Ft, vagyis szűk 3 ezer forinttal drágább csak és fizet csonttörésre és még több dologra is.)

(Ennél kicsit cifrább lesz, mert több csomag lesz, de a lényeget látjátok, mennyibe kerül egy ilyen biztosítás. Egy komplett élet és balesetbiztosítással együtt is csak havi 7,4 ezer Ft.)

Kinek nincs rá szüksége? Mint minden biztosításra, erre sincs szükséged, ha van annyi vagyonod, hogy egy komoly betegség sem okoz anyagi problémát.

Ha az autód értéke egyheti jövedelmed, felesleges rá biztosítást kötni. Ha azért megéreznéd az elveszett összeget, inkább köss rá biztosítást. A 13 éves autómra nem kötöttem cascot, a 3 évesre igen, mert inkább fizetek évi 60 ezret, mert ennyit megér, hogy nem leszek 4 millióval szegényebb egy lopás, vagy totálkár miatt. Itt sincs ez másként, eldöntöd, ér-e ennyit neked, van-e rá szükséged.

A második fajta egészségbiztosítás az, amit a legtöbben ennek ismernek. Itt egy fix havi díj mellett azt kapod, hogy nem kell állami intézménybe menned, ha beteg leszel, hanem magánorvosi ellátást kapsz szükség esetén. Magán lesz a háziorvosod és magánrendelőbe mész szemészhez, belgyógyászhoz vagy akár sebészhez.

Fontos tudni azonban néhány dolgot.

Az első, hogy az összes egészségbiztosítás csak járóbeteg-ellátást ad, illetve maximum egynapos műtéteket. Ide tartoznak az egyszerűbb műtétek, mint epekő, sérv, apróbb sebészeti beavatkozások és hasonló műtétek.

Vagyis komolyabb műtéteket továbbra is csak az állami egészségügyben fogsz megkapni, csípőprotézist, onkológiai kezelést nem fogsz kapni ilyen biztosításon keresztül.

A másik dolog, hogy a törvény szerint a mentő csak állami intézménybe vihet be, akármilyen privát biztosítást is kötsz, tehát ha balesetet szenvedsz vagy összeesel az utcán, akkor első körben biztos az állami egészségügyben fogsz kikötni.

A harmadik dolog, hogy nagy csodák azért itt sincsenek, amelyik biztosítás lényegesen olcsóbb, annak gyakran oka is van. Nem mindegy, hogy 16 féle járóbeteg ellátást kapsz a pénzedért, vagy 32 félét.

A negyedik, hogy a szolgáltató dönti el, milyen kezelésre vagy orvosi vizsgálatra van szükséged. Nem úgy van, hogy mivel unatkozom, végigjárom az orvosokat, mert úgyis ráérek.

Mit kell mérlegelned egy ilyen biztosítás megkötése előtt?

Az első, hogy mennyit költesz évente orvosokra? Hiszen most sem tiltja semmi, hogy magánorvosokhoz menj. Elmehetsz magán belgyógyászhoz, ultrahangra vagy nőgyógyászati esetleg urológiai vizsgálatra.

Azonban ne felejtsd el a biztosítás oldalát sem, vagyis egy betegség esetén a mostani orvosokra költött alacsony összeg nagyon magasra is szökhet. Ez egy plusz, amit a biztosítás adhat. (Viszont sok biztosításnál van éves maximum keret, minél olcsóbb a biztosítás, annál alacsonyabban lehet ez a határ. Erre figyelj oda.)

Továbbá kényelmes, hogy megszervezik a dolgokat helyetted, neked csak egyet kell telefonálnod egy központi számra. (Persze kérdés, ez mennyit ér meg neked évente.)

A legtöbb ilyen egészségbiztosítás éves egészségügyi szűrésekkel is rendelkezik, amit érdemes ki is használnod. (Bár vannak egészségbiztosítások, amelyek csak kétévente biztosítanak ilyet.)

Én addig tartottam feleslegesnek például a bőrgyógyászati szűrést, amíg egy közeli rokonomnál nem találtak melanomát. Pedig soha nem ment ki a napra, csak ruhában. Na, azóta évente járok én is melanoma szűrésre, ahogy éves vérvétel és egyebek is megvannak most is. Ennyit mindenkinek kell törődnie az egészségével. (Az egyik ügyfelem még éppen hazaért Afrikából az epekőveivel, kevésen múlt, hogy nem lett nagyon komoly baja. Ezt egy éves hasi ultrahang kimutatta volna időben.)

A tüdőszűrést is szívesebben veszem magánrendelőben egy 8 éves géppel, mint az állami 45 éves géppel.

Ha egy epekőműtétért csak 50 ezret adsz az orvosnak a borítékba, azt is megspórolod egy egészségbiztosítással. (De mint írtam, azért ennél komolyabb műtétek esetén még mindig az állami kórházba fogsz kerülni, illetve külön kell fizetned az esetleges magánműtétet.)

Mennyibe kerül ez havonta?

Amit kaptunk ajánlatot, mint egyesület, az alábbi:

A legdrágább csomag havi 6.990 Ft/fő , ezért kapsz 32 féle járóbeteg-ellátást, ambuláns és egynapos sebészetet, második orvosi szakvéleményt súlyos betegség esetén, labor 173 paraméterrel, négyféle nagyértékű és 21 féle egyéb diagnosztikai mód (ultrahang, MR, stb.), az éves ingyenes szűrővizsgálat tartalmaz hasi ultrahangot, labort, mellkasröntgen, belgyógyászat, nőgyógyászat, szemészet, urológia.

Az éves maximum járóbeteg-ellátásra 1 millió forint (az eggyel olcsóbb csomagnál a felső limit 300 ezer Ft), egynapos műtétre 300 ezer Ft, nagyértékű diagnosztika 500 ezer, labor 50 ezer Ft.

Részletekről majd írok később, illetve várok még egy további ajánlatot. (Több biztosítónak van ilyen egészségbiztosítása, a gond az, hogy kevesen mennek bele abba, hogy ne mindenki kösse meg a biztosítást. A biztosító úgy gondolkodik, ha nem kötelező a biztosítás, akkor azok fogják megkötni, akik egyébként is sokat költenek orvosra.)

Jelenleg 100 fővel akarják megkötni a szerződést, de ezt le szeretném alkudni a felére. Remélem, menni fog.

A harmadik fajta egészségbiztosítás egy dolgot tud csak: külföldi kórházi kezelést ad, de csak rák, szívbetegségek és agyűri elváltozások (agydaganat és egyebek) esetén.

Ebben az esetben a biztosító téríti a külföldi műtéttel és kórházi tartózkodással kapcsolatos kiadásokat, illetve a gyógyszerköltségeket az első pár hétre a műtét után.

Erről írok majd egy külön cikket, mert már túl hosszú lett ez a cikk enélkül is.

Ilyen biztosításról is tárgyalok már egy ideje egy biztosítóval, talán annyit sikerül majd elérni, hogy 20-30%-kal olcsóbban fogják kapni a biztosítást az egyesületi tagok és annyian kötik meg, amennyien akarják.

Röviden összefoglalva: a három termék bár nevében mind egészségbiztosítás, három különböző dolgot takar. Az egyik pénzügyi segítséget ad bármilyen betegség esetén, a másik magánorvosi szakellátást és egynapos sebészetet, a harmadik komoly baj esetén a külföldi kórházi kezelést és a műtétet téríti.

Share

83 hozzászólás

 • tanuljunknyelveket
  Engem érdekelne az egészségbiztosítás (a 2.). A Generalinál próbáltam kötni, fél óráig vették fel a kórtörténetem, csak épp előre nem szóltak, hogy legyen nálam minden korábbi zárójelentésem, ezért csak nagyjából tudtam válaszolgatni. Viszomt érdekes, azóta se kép, se hang. Az egyesületi formánál is lenne ilyen kikérdezősdi?
 • Kiszamolo
  tanuljunk, tudtommal nem lenne. Hogy egészségügyi kérdőív lesz-e, azt még nem tudom, a jövő héten fogom tudni, de eddig még nem volt róla szó.
 • Családfő
  Az 1. típus, ha jól értelmezem, konkrétan a jelenlegi életbiztosítás felturbózott változata. Uniqa lesz ez is, és csak egyszerűen át kell lépni egy másik csomagba – vagy új szolgáltató, és ezzel adott esetben az Uniqa-s csoport fogy majd el, ha sokan átlépnek?
 • Kiszamolo
  családfő, sok változás lesz, de majd idejében elmondom.
 • Pista
  Azt tudjátok, mennyit fizettek az állami egészségbiztosításra? Nekem úgy rémlik, hogy a bruttó 12%-át. Számold ki, neked mi jönne ki belőle.
 • Eliseo
  Bennem az fogalmazódott meg, hogy vajon hogy érdemes számolni akkor, amikor önsegélyező pénztárba és egészségpénztárba is lehet gyűjteni, előre készülni az ilyen esetekre. Persze időben kell kezdeni, baj meg bármikor jöhet, de ha valaki számottevő pénzt halmoz így fel (főleg, ha egyébként is figyel az egészségére – sportol, jár orvoshoz…),akkor lehet hogy biztosítást kötni nem annyira fontos…
 • Kiszamolo
  Pista, azért vigyázz, egy rákos kezelés azért több millió forintos kiadás, nem véletlen, hogy ezek a biztosítások nem térítenek ilyeneket. Plusz ugye az összes munkanélkülit, gyereket és nyugdíjast is ebből kell gyógyítani, talán valami 3,6 millió ember fizet be az egészségügyi kasszába, de közel 10 millió ember vesz ki belőle.

  Persze szerintem is jobban működne a rendszer, ha legalább részben piaci alapon működne, vagy legalább lehetne pénzért jobb szolgáltatást venni az állami szektorban is.

  Jelenleg hiába vannak készülékek, üzemeltetni már nincs pénz. Azért vársz egy-két hónapot egy ultrahangra vagy MR-re, mert több vizsgálatot nem fizet ki a TB, csak napi X darabot.

  De még véletlenül sem lehet zsebből kifizetni a költségét, el kell menni a maszekhoz háromszor annyiért. (Mert annak ugye ebből kell kifizetni a gépet, a rendelőt, mindent. Ezek mind adottak az államinál.)

 • Kiszamolo
  Eliseo, ez minden biztosításra igaz. Ha van 150 milliód a bankban, minek kötnél 20 milliós életbiztosítást vagy 5 milliós cascot például. Ezek akkor kellenek, ha nincsen 150 milliód.

  S vigyázz arra is, hogy nem lehetsz biztos benne, hogy mindig elég lesz az a pénz, amit összegyűjtöttél. Egy komolyabb betegség gyorsan lenullázza a számládat.

 • Zee
  Pista, a bruttod 7%a megy illetve a munkáltató is fizet bár az már adó de ha a pár évvel ezelőtti rendszer alapján nézzük kb 10%a. Sokmindenre jutna belőle…
 • Árpád
  Az említett egyesületi biztositásnál azt írod, hogy a biztosító dönti el, mi indokolt és mi nem. De vajon használható ez arra hogy egy esetlegesen több napos (így állami ellátású), műtéthez szükséges MR-re ne kelljen hónapokat várni és csak az MR-t megcsináltatni magán rendelőben a biztosítás fedezete mellett?
 • Gábor
  Egy kérdés. Ha valaki külföldön dolgozik és ezáltal ott biztosított, de olyan vizsgálatokra amik rendszeres orvos-beteg találkozást + labort igényelnek (pl vashiány, pajzsmirigy, magas vérnyomás, fogorvosnál fogkő levétel stb) igénybe lehet venni kiválasztott magánorvosnál? Ez azért érdekes, mert már van egy orvos aki kezel engem x ( x>5-10) éve és ahhoz mennék vissza.
 • Kumpi
  Az igazi az lenne, ha a közeli hozzátartozók is igénybe vehetnék, akár némileg magasabb díjjal/ felárral, de ugyanazon biztosításhoz kapcsolódóan.
  Továbbá fontos lenne hogy a havidíj egészségpénztári/önsegélyező pénztárból elszámolható legyen.
 • Kiszamolo
  Árpád, arra használható, hiszen arra szükséged van. Ezért van benne a 4 nagyértékű diagnosztika. Egyébként nem lenne értelme ennek a kitételnek.
 • Kiszamolo
  Gábor, az ő szolgáltatójuknál tudod igénybe venni, tudtommal nincs olyan a piacon, ahol te döntöd el, kihez mész. Azt nem lehetne kontrollálni és rengeteg lenne a visszaélés. (El nem végzett, de kiszámlázott beavatkozások.)
 • Kiszamolo
  Kumpi, egy termék mindenre nem jó. Vannak a piacon családi csomagok, de azok sokkal drágábbak.
 • Gábor

  Köszi Miklós.
  Csak igazából elkeserítő, amikor csak egy rutin vizsgálat (tehát semmi műszeres vizsgálat (röngtgen uh), vagy műtét) a magánorvosnál 20 000 ehhez jön egy 16 000 Ft-s vérkép. És ezt szorozd meg 4-gyel mert kb 3 havonta kell visszamenni. A fogorvos fogkő leszedése ehhez képest csak 10 000 Ft / negyedév. És ezek tényleg kellenek nem azért mert nekem az a heppem… 🙂 Azaz ez havi 15 000 Ft körüli összeg. Ehhez képest a 7000 Ft-s havidíj olcsó (ha fizetné)

 • Családfő
  A 2. típus díjáról lesz lehetőség számlát kérni, amivel elszámolható lesz egészségpénztárban? Gyanítom, ez sokakat érdekel és pozitív válasz esetén megkönnyíti a csatlakozási döntést.
 • Stewe
  Szia!
  Barátnőm külföldi állampolgár. Neki kellene szerdáig kötnöm egy 2. típusút. Hol tudok? Kit javasolsz?
 • Kiszamolo
  Családfő, azért nem, mert megint az egyesület lesz a szerződő. Ha magánemberként kötnéd, kapnál számlát, csak hát akkor annyival drágább is lenne.
 • Kiszamolo
  stewe, még abban sem vagyok biztos, hogy külföldi állampolgár köthet-e ilyet itthon. Egyébként a legtöbb biztosítónak van ilyen terméke, őket kell megkérdezni.
 • Kiszamolo
  Gábor, van egy ilyen kitétel is: “Előzménybetegségek:
  A biztosító nem nyújt szolgáltatást azokkal a tünetekkel, betegségekkel, sérülésekkel vagy
  maradandó károsodásokkal kapcsolatban, amelyek a kockázatviselés kezdetét megelőzően már
  fennálltak vagy bekövetkeztek.”

  Vagyis ha neked egy már meglévő betegség miatt rendszeresen orvoshoz kell járni, azzal a betegséggel nem járhatsz a biztosító orvosához sem.

 • Gábor

  Köszi a gyors választ, ezt szerintem érdemes jól kihangsúlyozni majd.

 • Meister
  Magánszeméllyel már pl. a Medicover nem is köt szerződést. Korábban lehetett velük szerződni, de akikkel sok dolguk volt, azokkal egyoldalúan felbontották a biztosítási szerződést.
  Jelenleg már csak komplett cégekkel szerződnek. Szerintem ezért ódzkodnak az egyesüelti szerződőktől is, mert ott gyakorlatilag hasonlóan csak olyan kötne, akinek amúgy is gyakoribb kapcsolata van ez egészségügyi rendszerrel.
  Ez van, nem jótékonysági cégek… Biztosítók, haszonra mennek.
 • Yossarian
  Én épp egy 2. típusút keresek, ehhez legközelebb talán a magánintézmények éves kártyája áll, de nagyon kevésnél van ilyen. (Komolyan vehető, és sokféle ellátást nyújtó intézményből is drámaian kevés van sajnos).
  Ez pl. elég drága egy család esetén, bár tényleg színvonalas és megbizható a háttere, jól képzett orvosokkal. dunamedicalcenter.org/hu/szakterulet/kek-duna-kartya
  Szóval nagyon kíváncsi leszek a konkrétumokra!
 • Homeropata
  2. Típusút már én is nagyon várom. Elég régóta van tervben, kb milyen nagyságrendi időt kell még rá várni?
  Illetve ez fizethető cafatériából?
 • Kiss Pisti
  Nekem szimpatikus a 2. típusú biztosítás, de mivel 200 km-re élek a fővárostól tartok tőle, hogy ezt nehéz lenne igénybe venni. Feltételezem, hogy ezen szolgáltatások csak a fővárosban és esetleg a kiemelt nagyvárosokban vehetőek igénybe több órás utazás nélkül ?
 • Radits Gigi
  Miklós, engem érdekel a 2-s, ha lesz, én csatlakozom!
 • Kiszamolo
  Kiss Pisti, ez a biztosítás főleg Budapesten és néhány nagyvárosban elérhető csak. Egy másik, amit még várok, az több vidéki városban is elérhető. De sajnos az ebből a szempontból legjobb is maximum a megyeszékhelyeken szolgáltat.
 • dylan
  Kiszamolo, Gabor:

  Akkor olyan betegsegnel, serulesnel, stb., ami mar fennall, mit erdemes kotni, ha az ember az esetleges maganorvosi koltsegeket szeretne csokkenteni? Egeszsegpenztart?

  Par eve jarnom kell MR-re (evente), ehhez kapcsolodoan pedig vervetel is kell, de amilyen fantasztikus korulmenyek vannak az allami intezmenyekben, mar regota gondolkodom valamifele biztositason. A rossz hir, hogy ezek szerint a biztositas nem is valasz erre, hiszen valoban egy meglevo betegseggel jarnek a legtobbet orvoshoz.

  Ennek ellenere szeretnek minosegi ellatast, es nyilvan kihasznalnam, ha “elo is lehetne fizetni”. Erre milyen megoldas letezik – penztar, maganrendelok torzskartyaja?

 • Tamás
  “zerintem ezért ódzkodnak az egyesüelti szerződőktől is, mert ott gyakorlatilag hasonlóan csak olyan kötne, akinek amúgy is gyakoribb kapcsolata van ez egészségügyi rendszerrel.”

  szvsz ez hülyeség… nekem perpill nincs kapcsolatom, remélem nem is lesz, de ha van valami sos kisebb dolog, akkor ha nem muszáj, nem ücsörögnék 2-3 munkanapot a dél pestiben…
  azonkívül mi garantálja azt, hogy a cégeknél nem azok az emberek kötik, akikre te célzol?
  és ráadásul ott még árkedvezményt is kell adnia, hiszen többen vannak, lehetnek..

 • GyP
  Ezzel a témával kapcsolatban már úgyis régóta meg akartam írni a történetem, így legalább aktuális is:
  Még CITI-s voltam, akik 2012-ben megkerestek a daganatos betegségekkel kapcsolatos biztosításukkal. Igényeltem is, de pár hónap után naívan azt mondtam, mégis minek fizessek havi kb. 2000Ft-ot, hisz 32 éves vagyok, egészségesen élek, ráérek majd 10-15 évvel később gondolkozni ezen, úgyhogy lemondtam. Sajnos akkor még nem foglalkoztam aktívan a pénzügyeimmel, így utána se számoltam, hogy ha 1.200.000-at fizet a biztosítás első körben, akkor ha az éves díj 24000, és mondjuk 30 év múlva történik valami, akkor is 720.000 befizetéssel állt volna szemben (persze itt nincs beleszámolva semmi infláció, jelenérték, stb.), tehát még akkor is jól jár az ember.
  [folyt.köv.]
 • GyP
  Gondolom a felvezetésből kitalálható, hogy ezek után egy év múlva jött a diagnózis. Persze először nem ezzel foglalkozik az ember, de később eszembe jutott ez a lemondott biztosítás, akkor néztem utána mi is volt, és csak akkor álltam neki számolni. De persze ott már késő volt.
  Szóval aki tud, tényleg kössön valami komolyabb biztosítást, ha nem kell felhasználnia akkor örüljön, hogy ilyen szerencsés, ha viszont szükséges, akkor nagyon jól jön!
 • Andras
  Ha Medicover-hez sikerül egy biztosítási konstrukciót kidolgozdni, felső korhatár nélkül, akkor 7-8 főt tudok hozni:)
 • Péter
  Cga82
  Off: A röntgenes tüdőszűréssel a statisztikák szerint nem csökkent érdemben a tüdőtumorok okozta halálozás (1cm-s tumorméret alatt általában nem látható a röntgen felvételen a daganat így csak előrehaladott esetekben diagnosztizálják vele). Az utóbbi években szűrő jelleggel az alacsony dózisú CT vizsgálat kezd előtérbe kerülni, ezzel korábbi stádiumokban is diagnosztizálható egy esetleges daganat, ami lényegesen jobb kezelhetőséget biztosít, a vizsgálat sugárterhelése pedig jelentősen kisebb egy hagyományos CT vizsgálathoz képest. Rizikófaktorok (40 év feletti életkor, dohányzás és közeli hozzátartoznál előforduló tüdőtumor) fennállása esetén érdemes lehet szűrő jelleggel az alacsony dózisú CT vizsgálat.
 • piccola
  @Cga82: MR nem igazán játszik tüdőnél, akkor már inkább CT. Valamennyi sugárzása annak is van.
 • G
  Szia Miklos, beszallnank a biztositottak koze. A reszletes procedurat mar elozoekben leirtad, az maradt ugye?
 • Kiszamolo
  Tamás, pedig így van. A cégek is csak akkor kapják jó áron, ha az összes alkalmazottra megkötik.
 • Zabalint
  Medicover-ről volt egy homár poszt, a posztolónak egészségügyi problémái kezdtek lenni, ezért elkezdte intenzíven igénybe venni az ellátást, ezután mivel éves szerződés van,a következő évben nem hosszabbítottak meg neki a szerződést.

  Ez csoportos szerződéseknél (munkahelyi vagy Kiszámolós) is egy reális veszély? Olyan szerződést nem lehet kötni, amely ugyan alapból drágább, de kizárja azt a lehetőséget, hogy amíf egészséges vagy, évente szűrővizsgálat, oszt ennyi, majd ha beteg leszel, kizárnak?

 • Zabalint
  Egyébként én az 1-es és 3-as biztosítasnak látom a legtöbb értelmét, mert a 2-es megoldható megtakarítással is, a krónikus betegségre viszont kevés, márpedig az az, ami a legtöbb embert anyagilag falhoz vágná.
 • panasonic

  a Premium egeszsegpenztarnal van egy Vedohalo nevu biztositas ami mr vizsgalatot finansziroz 300k per ev maximumig 85 ft / ho

 • NAR
  Ilyen évenkénti egészségügyi szűrést hol lehet/érdemes végezni? Tavasszal elkezdtem keresgélni ilyet, de nem akadtam megfelelőre (menedzserszűréseket találtam, de én nem vagyok menedzser :-)).
 • haláleseti ?
  Ez az egészségbiztosítás is fizet halál esetén, mint az életbiztosítás.
  Ennél is lehet haláleseti rendelkezést megadni, hogy ki kapja automatikusan a pénzt ha meghalok?
 • Andras
  Nekem szerencsem volt es meg epp azelott kotottem a generalinal a medicoveres biztositast mielott lehuztak a rolot. Valszeg rajottek hogy csak az kot ilyet aki el is jar es bukoba jottek ki nagyon.
  Nekem nagy mazli volt, mert 3 honappal kesobb kezdodott egy hosszu mandulagyulladasos idoszak, fel evig jartam ket hetente fulorrgegeszhez aztan ki is vettek a mandulamat, amit szinten a medicoverben inteztek es kifizette a generali. Nyilvan ezek koltsegenek a toredeket fizetem havidijkent. Nekem abszolut megerte, megeri, amig ok nem mondjak fel en biztos nem fogom. Mondjuk az is igaz, hogy a medicoverbe mar annyian jarnak, hogy eroskodni kell ha 1-2 napon belulre akar idopontot szerezni az ember.
 • gaborr
  medicover már nagyon fullon van, azért nem kötnek szerződést, de a többi szolgáltatónál is már várólisták vannak (igaz nem több hónapos/éves). szóval az egészségügyi dolgozók számát illető probléma már a magánegészségügybe is begyűrűzött. 2 éve még nagyon rózsás volt a helyzet, azóta viszont annyian jelentek meg a magánegészségügyben, hogy már ott is nyugalommal kell kezelni a távoli időpontokat amiket kap az ember. (most már 4 éve járok kizárólag magánorvosokhoz)
  talán ha a vodafone székháza mellett megnyílik az új magánkorház akkor csillapodik kicsit a helyzet (amennyiben lesz megfelelő számú orvosuk…)
 • jurta

  “Amugy meg csak sugároztatod magad.”

  Egy korszerű röntgengépnél ez tökéletesen elhanyagolható.

  Kb. mint a mobiltelefonok. Amikor még újdonság volt, esetleg nem figyeltek a gyártók a sugárzási határértékekre (még így is lehet, hogy biztonságosat gyártottak, csak nem szándékosan), de amikor már tömegcikk volt sok gyártóval, teljesen alapvető lett, végül hatósági korlát is lett rá – csak a még mindig a felhasználóknál levő régi modellekkel lehet bármi gond.

 • Kiszamolo
  Haláleseti, igen, adhatsz meg kedvezményezettet.
 • FoX
  Nemrég mintha olyat olvastam volna, hogy havi 6500,- Ft-ért korlátlan számú és értékű járóbeteg ellátást lehet igénybe venni. Létezhet ilyen, vagy csak nem voltam elég figyelmes? Asszem a Prémiumnál volt.
  Egyébként gyerekvállalás előtt mi lehet az ideális megoldás, ha leginkább a terhesgondozáshoz szükséges vizsgálatokat vennénk igénybe a feleségemmel? Még nem terhes, projekt-időszakban vagyunk. 🙂 Egészségbiztosítás, vagy valami más forma?
 • Tibor
  Engem erdekelne, de ehhez is feltetel a testsuly?
 • Dani85

  OFF
  A mobiltelefonok sugárzásával kapcsolatban én kíváncsi lennék egy statisztikára ami a hererák gyakoriságát mutatja ki húsz-harminc évre visszamenőleg ötévenkénti mintavétellel. Amikor kerestem ilyet, nem találtam.
  Ráadásul a mai modellek szerintem pont többet sugároznak. Ne úgy nézd, hogy 1 perc telefonálás egy akkori és egy mostani telefonnal mekkora dózis, hanem úgy hogy húsz éve néha jött egy SMS, meg pár hívás, most pedig van egy rakás alkalmazás ami a háttérben is “netezik”, pl. Messenger, Facebook. Ha navigálsz, megy a folyamatos internetes adatforgalom az útvonaltervezés miatt, plusz a GPS (ezek régen nem voltak). Esetleg úgy hagyod a wifit, amikor nem vagy wifi közelben, az pedig keresi a hálózatot, mind plusz sugárzás.
  Persze, egy hozzáértő nyugodtan cáfoljon meg, ha tévednék.
 • Andras
  @Zabalint: Én már 7 éve a medicovernél vagyok és szoktam is használni elég sokszor egy évben sajnos, eddíg még semmi probléma nem volt. Ha határozott idejű szerződést kötsz velük, akkor csak nyomós indokkal mondhatják fel egyoldalúan, legalábbis ez volt mikor még lehetett kötni.