Egészségbiztosítás 2

A tegnapi, egészségbiztosítási cikkből kihagytam a harmadikféle egészségbiztosítást, most ennek szeretném megosztani a részleteit.

Ez a biztosítás csak meghatározott betegségek esetén térít, de akkor a teljes külföldi műtét és kórházi ellátás, valamint az utazás és szükség esetén további 30 napig a gyógyszerek költségeit 2 millió euróig.

Ezek a betegségek a rákos betegségek, szívbillentyű-csere, bypass műtét, élő donoros szervátültetés, koponyaűri idegsebészeti beavatkozások, gerincoszlop jóindulatú daganatai. (Magyarországon a halálozások háromnegyede a rákos megbetegedések vagy keringési rendellenességek miatt következik be.)

Vagyis csak az igazán komoly problémák esetén téríti a külföldi gyógykezelés költségeit a biztosítás.

Ha valakinél valamelyik fent felsorolt betegséget állapítanak meg, akkor egy nemzetközi szervezet a leletek alapján három külföldi intézményt jelöl meg, ahol állítólag a legjobban tudják kezelni az adott betegséget. Ezekből választhat az ügyfél.

Mennyibe kerül egy ilyen biztosítás? Egy negyvenéves embernél ez évi 70 ezres kiadást jelent, 50 évesnél évi 77 ezrest, 60 évesnél 91 ezer forint az éves díj, 5 éves gyereknél pedig 54 ezer forint. (A díj nem emelkedik az évek múlásával.)

Vagyis nem kevés a díja, de a biztosítónak is sokba kerül, ha valaki élni kénytelen a térítéssel. (A díjakból talán kapunk 20-30% kedvezményt, már ha érdekel elég embert ez a fajta biztosítás.)

Amint látod, ez sem teljeskörű biztosítás, csak egy viszonylag szűk, bár igen drága problémára nyújt fedezetet. Jól kiegészíti az első két biztosítást, bár még ha mindhármat megveszed is, akkor se jelentheted ki, hogy soha nem fogsz állami egészségügybe menni, vagy további összegeket fizetni magánorvosoknak. De tény, hogy a legtöbb problémádat ezekkel lefedted, kérdés, ér-e neked annyit havonta.

(Mondjuk a három biztosítás együtt is havi kb. 20 ezer forint, szerintem sokan szívesen fizetnék ezt az állami elvonás helyett. De sajnos az nem lehetőség, főleg, hogy a te egészségügyi befizetésedből további két embert, gyereket, nyugdíjast, munkanélkülit még eltart a rendszer s sok ember gyógyszerköltségéhez is hozzájárulsz a befizetéseiddel.)

Nos, röviden szerintem ennyit érdemes tudni az egészségbiztosításokról.

Share

22 hozzászólás

 • george
  Külföldi műtétnél tolmácsot is biztosítanak? Vagy az ügyfélnek saját kútfőből kell kommunikálni a külföldi orvosokkal? Ez érdekes lehet, ha valaki mondjuk nem beszél jól idegen nyelveket.
 • Marcsi
  Engem a 3. érdekel, 3 gyermekem és magam számára. És persze az első, de megvárom az újat.
 • CsillagV
  Egy kedves ismerosom sajnos 40 evesen rakbeteg. Bekerult egy nemzetkozi programba. 10 millio ft 1 ampulla gyogyszer es egy even keresztul kell havonta kapnia. Szerencsere mar most a masodik utan jelentosen javult az allapota. Sugar,mutet ,kemo semmi sem segitett.
  Aki betette ebbe a nemzetkozi programba gyogyszerkutato baratom azt mondja ,hogy az elkovetkezo evekben a rak tulnyomo reszt gyogyithato lesz csak penz kerdese. Ami viszont nepbetegseg, meg ennel is dragabb es teljes sotetseg a kutatasokban az a demencia. 🙁 A csaladban volt sajnos es 15 millio ment el 3 ev alatt. Ez a betegseg akar 10-15 evig is eltarthat.
 • Egészséges testben-lélekben
  A kísérleti stádiumban lévő gyógyszer még nem kapható. Az ilyen programba bekerülés azt jelenti, hogy rajta próbálják ki. Ilyen “program” több(-tíz) is fut párhuzamosan itthon is. Szakorvos dönti el, hogy ki kerül be a programba, nagyon szigorúan ellenőrzött kritériumoknak kell teljesülni. Az egész programot a gyógyszergyártó finanszírozza és ő ellenőrzi azt is, hogy csak azok kerüljenek be a programba, akik minden általuk támasztott követelménynek maradéktalanul megfelelnek. Életkor, betegség tipus, stádium, testsúly, egyéb betegségek, előző kezelések, stb, stb. Ezek a kipróbálás alatt lévő szerek valóban nagyon sokba kerülnek a gyártóknak, viszont, ha beválik a szer, akkor busásan megtérül ez a befektetés. Nem mindegyik szer válik a végén alkalmassá emberi kezelésre. Akaratom ellenére többet tudok a dologról, mint szeretnék. Kérdezz bátran, ha bármi érdekel ezzel kapcs.
 • hargi
  Ráadásul belekerülhet a placebós, vagy hagyományos szert kapó kontroll csoportba…
 • Somez
  Havi 20 ezer forint a 3 biztosításért együtt szerintem nem sok. El kell gondolkoznom 33 évesen ezen a lehetőségen. Talán most még nem vagyok veszélyeztetett korban, de látható, hogy sok mérdegdrágán gyógyítható betegség nincs is erre tekintettel.
 • CsillagV
  @Egészséges testben-lélekben
  Igen pontosan igy zajlott a folyamat. Nem azt irtam, hogy ezt ki kellett fizetni. De lathatjuk micsoda koltsegek lephetnek fel , betegsegek eseten.
  Nekunk a 15 millat 3 evre ki kellett fizetnunk a demencia betegseg miatt. Es mi meg olcson ” megusztuk”. Csak erzekeltetni szerettem volna hogy mennyire fontos amit Miklos irt , hogy milyen lenyeges egy ilyen helyzetben is az anyagi biztonsag.
 • Tsh
  20e nem sok úgymond, de ha férj, felesèg, 3 gyermek akkor az havi 100?! Az azért már rengeteg. Bár nagyon jó lenne persze.
 • Kornél
  Tsh: a gyerekre életbiztosítást pl felesleges kötni, azt a keresőkre érdemes, ahogy Miklós nagyon jól leírja. Fel kell mérni, hogy kit mire biztosíts. Bár akkor sem kevés, de csökkenthető a költség.
 • sokasebi
  “Magyarországon a halálozások háromnegyede a rákos megbetegedések vagy keringési rendellenességek miatt következik be.” – Van egy olyan érzésem, hogy ha csak egy biztosítást köt az ember, akkor az ez legyen!
 • Olvas
  Érdekes, várom az infókat, mikor indulhat?
 • Germanwigs
  Off

  Volt szo rola, hogy a 30-as nyugdijas ir egy vendegcikket a honlapra. Mikorra varhato?

  Koszi!

 • Egészséges testben-lélekben
  Tudok olyan emberekről, akinek a normális élethez rendszeresen 1-2-3 naponta kell egy ampulla, mert egy bizonyos “faktor” hiányzik a szervezetükből. Ha egyszer véletlen nem kapják meg, akkor hirtelen borzasztó állapotba kerülnek és utána csak hónapok múlva tudnak megint normális életet élni. Az az ampulla 1.8 millió Ft/db. 100%-ban a TB fizeti. Szerencsére ritka ez a betegség.
  Biztosítást kötni nem szükségtelen, de az csak kiegészíti a TB-t.
  A TB-t ma minden magyar ember természetesnek veszi és mindenki szerint -szerintem is- az alapellátásnak sokkal jobbnak kellene lennie. Sokan ingyen veszik igénybe, mert jár, sokan pedig az alap 7200 Ft/hó összegért. És csak kevesen vannak, akik ennél többet fizetnek be. De nekik is csak ugyanaz az ellátás jár. Ha pl az ő gyermekük születik egy fenti betegséggel, akkor ő is ingyen fogja kapni azt az ampullát, ami az életét jelenti majd.
 • LG
  @Egészséges testben-lélekben
  LCRA vagyok (lead clinical research associate), és 6 éve klinikai gyógyszervizsgálatok ellenőrzésével foglalkozom. Csak megerősíteni tudom a leírtakat, annyi megjegyzéssel, hogy nem a szakorvos dönti el, hogy befér-e a beteg a kutatásba, hanem a vizsgálati protokollban leírt teljesen objektív és egyértelmű beválasztási és kizárási kritériumok. A fejlesztés alatt álló (nem csak onkológiai) készítmények (gyógyszerek, biológiai terápiák, és most már génterápiák is) kipróbálása úgy zajlik, hogy nagyon lehatárolt betegpopulációkon vizsgálnak különböző szereket, hogy ezáltal is ki tudják zárni (vagy legalább csökkentsék) a statisztikai torzítást (bias).
  @Hargi: sok betegségnél nincs placebo csoport, mert pl egy rákos betegnek nem lehet placebot adni érthető okokból – ezekben az esetekben a meglévő terápiával hasonlítják össze a kísérleti terápiát.
 • NeTuddKi
  A céllal és a még messzebb menő céllal természetesen egyetértek, de mi lesz ha meggyógyítjuk a rákot? Nem, nem fogunk örökké élni, másban halunk meg. A középkorban nem is ismerték, mert egyszerűen nem éltek addig az emberek, ma a leggyakoribb halál ok. Természetesen az ember minél tovább szeretne élni, de jobb volna elfogadni hogy senki nem él örökké. Nem az ellen vagyok, hogy próbáljuk meg kerül amibe kerül, de nagyon kevesen fogadják el a halált. A TB meg … Ha 2-3x annyit kellene fizetném, de cserébe kapnék valamit azt fizetném inkább. Ez a 3 lehetőség pont ilyen.
 • Átvernek a reklámmal
  > Ami viszont nepbetegseg, meg ennel is dragabb es teljes sotetseg a kutatasokban az a demencia.

  Tavaly pont erre adtak Nobel-díjat, a múltkorjában egy illetékes a rádióban azt mondta, kezdik a gyógyszerkísérleteket, innentől 10-15 év, és lesz rá hatékony kezelés.

 • Svájci
  Miklós!

  Most érdemes az alap életbiztosításba belépni, vagy várjak az élet+EÜ módozat megjelenésére?

 • Kiszamolo
  Svájci, mindegy. Ha most nyitsz, még egy levelet kell majd írnod a választott díjcsomaggal. Ennyivel lesz több dolgod, ha nem akarsz várni.
 • Andras
  Miklós!

  Lesz korhatár? Ha igen 69 év még belefér?

 • PöLö
  Érdemes elgondolkozni ezen is:

  “Kettészakadt az egészségügy, gazdagok és szegények ellátására. De akinek van pénze, az sem aludhat nyugodtan.

  Egyáltalán nem biztos, hogy megfelelő ellátást kap az, aki meg tudja vásárolni magának a magánszolgáltatók kínálta ellátást. Hiszen az egészségügy ma már jobbára szabályzók és protokollok nélkül dolgozik. Nincsenek érvényes és friss szakmai protokollok, hiányzik néha a legalapvetőbb minőségbiztosítás is a rendszerből.

  Éppen ezért az ellátás színvonala teljesen kiszámíthatatlan, hullámzó. Ez igaz a magánszektorra is, ott ugyanis ugyanazok az orvosok dolgoznak többnyire, mint az állami szektorban. Azaz a magánellátásban is ugyanazt a tudást fogja adni az adott orvos, mint a kórházi munkája során, csak itt lehet, hogy jár a kezicsókolom is hozzá.”

  Forrás: rontgen.reblog.hu/felpenzert-sem-kap-egeszseget

 • Anita
  Egy újabb érv a biztosítás mellett:
  hvg.hu/gazdasag/20171007_all_a_bal_amiert_rakgyogyszerek_tamogatasat_vonna_meg_az_allam
 • nyman
  Nem lehetett leirni a biztositas nevet a bejegyzesben? Az reklam?

  Evek ota van mar Mo-n is. (legjobb doktorok magyarul)

  Ket fele van, van egy, aminel vanj dijvisszaterites is, ha nem lesz az ember beteg x eves koraig.