Egészségbiztosítás 2

2017-10-02
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A tegnapi, egészségbiztosítási cikkből kihagytam a harmadikféle egészségbiztosítást, most ennek szeretném megosztani a részleteit.

Ez a biztosítás csak meghatározott betegségek esetén térít, de akkor a teljes külföldi műtét és kórházi ellátás, valamint az utazás és szükség esetén további 30 napig a gyógyszerek költségeit 2 millió euróig.

Ezek a betegségek a rákos betegségek, szívbillentyű-csere, bypass műtét, élő donoros szervátültetés, koponyaűri idegsebészeti beavatkozások, gerincoszlop jóindulatú daganatai. (Magyarországon a halálozások háromnegyede a rákos megbetegedések vagy keringési rendellenességek miatt következik be.)

Vagyis csak az igazán komoly problémák esetén téríti a külföldi gyógykezelés költségeit a biztosítás.

Ha valakinél valamelyik fent felsorolt betegséget állapítanak meg, akkor egy nemzetközi szervezet a leletek alapján három külföldi intézményt jelöl meg, ahol állítólag a legjobban tudják kezelni az adott betegséget. Ezekből választhat az ügyfél.

Mennyibe kerül egy ilyen biztosítás? Egy negyvenéves embernél ez évi 70 ezres kiadást jelent, 50 évesnél évi 77 ezrest, 60 évesnél 91 ezer forint az éves díj, 5 éves gyereknél pedig 54 ezer forint. (A díj nem emelkedik az évek múlásával.)

Vagyis nem kevés a díja, de a biztosítónak is sokba kerül, ha valaki élni kénytelen a térítéssel. (A díjakból talán kapunk 20-30% kedvezményt, már ha érdekel elég embert ez a fajta biztosítás.)

Amint látod, ez sem teljeskörű biztosítás, csak egy viszonylag szűk, bár igen drága problémára nyújt fedezetet. Jól kiegészíti az első két biztosítást, bár még ha mindhármat megveszed is, akkor se jelentheted ki, hogy soha nem fogsz állami egészségügybe menni, vagy további összegeket fizetni magánorvosoknak. De tény, hogy a legtöbb problémádat ezekkel lefedted, kérdés, ér-e neked annyit havonta.

(Mondjuk a három biztosítás együtt is havi kb. 20 ezer forint, szerintem sokan szívesen fizetnék ezt az állami elvonás helyett. De sajnos az nem lehetőség, főleg, hogy a te egészségügyi befizetésedből további két embert, gyereket, nyugdíjast, munkanélkülit még eltart a rendszer s sok ember gyógyszerköltségéhez is hozzájárulsz a befizetéseiddel.)

Nos, röviden szerintem ennyit érdemes tudni az egészségbiztosításokról.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram