Csalók az aluljárókban

2016-07-31
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Legalább 15 éve kopasztják meg a gyanútlan járókelőket a csalók az aluljárókban. Szerintem nincs olyan budapesti, aki nem ismerné azt a bandát, amelyik minden forgalmas metrómegállónál hol képeslapokat, hol matricákat osztogat és ha valaki naivan elveszi tőlük, akkor közlik, hogy ez nem ingyen van ám, hanem ők egy alapítványnak gyűjtenek pénzt. A zavarodott emberek meg inkább fizetnek, mint kiosztanák ezeket a csalókat. Nem akarok senkit bántani, de a társaságról messziről látszik, hogy biztos nem a kóbor kutyáknak gyűjti a pénzt.

(Ha meg akarod kopasztani az embereket, nehogy gyűjts mondjuk hátrányos helyzetű embereknek vagy a hajléktalanoknak, vagy bárki olyannak, amit az emberek meg tudnak indokolni saját maguknak, miért nem adnak pénzt. Csakis kóbor állatoknak és gyerekeknek gyűjts. A legjobb a beteg gyerekek számára gyűjteni, az hozza a legtöbb bevételt.)

Amit nem értek, hogy mindenki tudja, hogy ezek közönséges csalók és mégsem tesznek semmit a hatóságok.

Pedig a megoldás egyszerű lenne, mint a faék: be kellene tiltani a pénzgyűjtést a közterületeken, de még a munkahelyeken is. Csakis csekket vagy számlaszámot szabadna osztogatni, így lenne nyoma minden befizetésnek.

Sőt, minden alapítványnak, ami pénzgyűjtésre adja a fejét, auditált adatot kellene közzétenni, hogy a bevételének a hány százalékát fordítja a meghirdetett célra és mennyit a működési költségekre.

Ezen túl ahogy már egy hitelügynöknek is közölnie kell, hogy mennyit keres személyesen a hitel ügyintézésén, a pénzgyűjtést végző személynek is kelljen közölnie, hogy ő hány százalékot kap a felajánlott összegből. Tele az összes bevásárlóközpont mindenféle Unicef-nek, meg hasonló szervezeteknek gyűjtő emberrel, jó lenne tudni, mennyi pénzt is kapnak a felajánlott összegből fejenként. Pénzért dolgoznak, vagy tényleg önkéntesek, akik a nemes ügyért adják oda az idejüket?

Azért írtam erről, hátha valami történik ezen a területen és felszámolják ezt a visszaélést.

Egyébként egy hete az Auchanban állított meg egy egyenpólós társaság és nem kevesebbet akartak, mint hogy az Auchan közepén töltsek ki egy díjbeszedési megbízást, ami alapján havonta leemelhetnek egy fix összeget a bankszámlámról. Adjam meg a számlaszámom és minden személyes adatom, írjam alá és adjam át egy teljesen ismeretlen embernek, aki még egy igazolványt sem mutatott (nem mintha az bármit is jelentene), csak volt egy póló rajta, amit én is tudok gyártatni tíz perc alatt. Azt hittem rosszul hallok. De nem, ott volt a nyomtatvány a kezében, teljesen komolyan gondolta. Remélem, te sem írnál alá soha egy ilyen papírt senkinek. Ha támogatandónak tartod az ügyet, akkor menjél haza, keress rá a neten, olvass utána és közvetlenül a valódi alapítványnak utalj pénzt, ne vadidegeneknek add ki az adataidat egy bevásárlóközpontban vagy aluljáróban.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram