Életbiztosítás: forradalmi változások

Három éve megkötöttük az egyesületi életbiztosítást, aminek mára lett 1700 tagja.

Azonban több igény felmerült a biztosítással kapcsolatban.

Az egyik, hogy sokan kevesellték a 20 milliós felső határt, többen szerettek volna ennél lényegesen nagyobb biztosítási összegeket. (Soknak tűnik a 20 millió forint haláleset vagy rokkantság esetén, de tulajdonképpen nem az. Ha a havi fizetésed 6-800 ezer forint, ez csak 2-3 éves fizetéseddel egyenértékű.Utána mi lesz a gyerekeiddel vagy veled, ha rokkantságról beszélünk?)

Másik kérés volt, hogy legyen biztosítás egyéb esetekre is. Ha valaki háromgyerekes apa vagy anya létére kerül táppénzre vagy kórházba, esetleg lesz rákos vagy kap szívinfarktust, akkor komolyabb biztosítási összegre van szüksége ezekre az esetekre is. Szerettek volna többen táppénz-kiegészítést és kórházi ápolási térítést is.

Volt akinek nincs gyereke vagy idős szülője, akit eltartana, ezért felesleges neki 20 milliós haláleseti biztosítás. Viszont szeretett volna biztosítást rokkantság, táppénz, műtét és egyéb esetekre.

Mások szerettek volna választható csomagokat.

Dobpergés.

Hatásszünet.

Függöny fel.

Reflektorok be.

Másfél év munka után megszületett a Kiszámoló Életbiztosítás 2.

Akár 40 milliós biztosítás akár havi 5.990 forinttért. (Egyesületi támogatással együtt számolva.)

A magasabb biztosítási díjat csak úgy lehetett elérni, hogy az NN biztosítónál is kötöttünk szerződést. Próbáltam az Uniqánál magasabb limiteket elérni, de nem engedték. (Egyébként az NN sem volt hajlandó 20 milliónál többet adni.)

Most lett 4-4 csomag a két biztosítónál, mindenki választhat egyet-egyet a két biztosító ajánlatából.

Mindenkinek kellene mindkét biztosítónál választani egy-egy csomagot. Ha nem szeretnél többet fizetni, mint most, a B és E csomag együtt olcsóbb is, mint az eddigi. Vagy a B és F alig drágább, viszont 40 milliós. Persze nincs benne pár dolog, ami a mostaniban igen, de hát ezért olcsóbb vagy add nagyobb haláleseti kártérítést. Ha te semmiképpen nem vagy hajlandó választani az NN-től, nem tudok veled mit csinálni, viszont a többség érdekében mégis megtehetnéd. (Az egyesületnek akkor is kell levelet küldened.)

Update 2: Elnézést kérek, de nem hiszem el, hogy ekkora kihívás és probléma sokaknak egy ilyen dolog. Direkt azért van mindkét biztosítónál 1.500 meg 2.700 forintos csomag, hogy akinek anyagi gondjai vannak, ő akár kevesebbet is fizessen, mint eddig. Kinyomtatni három nyomtatványt meg kitölteni egy űrlapot bőven számolva is 20 perc. Viszont egy csomóan problémáznak, hogy ő csak Uniqát akar, ő csak NN-t akar, ő csak később akar dönteni, ő most nem ér rá nyomtatni. Tényleg ekkora gond ez háromévente?!

Próbáljuk meg felfogni, hogy havonta 1700 ember adatait kell feldolgozni, megnézni, hogy fizetett-e, hogy pontosan annyit fizetett-e, nem utalt-e kétszer, ugyanazt a csomagot írta-e a biztosítónak, mint az egyesületnek és a végén melyiket fizette be és a többi. Ez a sok kavarás nélkül is embertelen feladat. Vannak jogi dolgok is, se én, se a biztosítók nem azért íratnak alá annyi papírt, mert unatkoznak. Hanem mert kell. Kérek mindenkit, vegyen már erőt magán és ha nincs kizáró ok (elmúltál 55 éves, azóta beteg lettél, stb. ) egyszer áldozzon rá 20 percet háromévente, hogy megtegyen ennyit, ha már fillérekért van neki biztosítása. Köszönöm előre is az együttműködést.

Azonban dolgod is lesz, el kell küldened három levelet és ki kell töltened egy online űrlapot. (Ez azoknak szól, akik már most is tagok és van biztosításuk is. Ha neked még nincs biztosításod nálunk, menj az eletbiztositas.kiszamolo.hu oldalra és csinálj mindent úgy, ahogy ott le van írva. Nézd meg a csoportos.kiszamolo.hu oldalt is, ott az NN tájékoztatóját találod.)

Első lépésként válassz magadnak egy-egy csomagot. Az Uniqa biztosításainak betűjelei A, B, C, D, az NN betűjelei E, F, G, H.

Jól fontold meg a választást. Kattints erre az oldalra: https://eletbiztositas.kiszamolo.hu/elerheto-biztositasi-csomagok/

(Az egyéb dokumentumokat, mint feltételek és egyebek, itt találod. Olvasd el őket.)

Update: Rolandnak hála itt találsz egy excel táblát, ahol az összes választási lehetőség fel van sorolva, díjakkal és biztosítási összegekkel. Ez segít dönteni.)

Miután megvan a két választott csomagod, töltsd ki ezt az online űrlapot.

Figyelj oda, hogy úgy tagold az adatfelvitelt, ahogy kérik. Ez a biztosítónak kell, így rögzít fel téged. Főleg a cím beírására figyelj. A számítógépes feldolgozás miatt van ilyen lehetetlenül tördelve.

Ezután nyomtasd ki ezt az oldalt, az első oldalt már egyszer beküldted, a második viszont új. Ezt a második oldalt töltsd ki, (tagsági szám is kell!) írd alá és küldd el az egyesületnek. (Az első oldalt értelemszerűen felesleges, hiszen azt már egyszer beküldted.)

Kiszámoló Egyesület

2041 Budaörs

Postafiók 385

Továbbra se küldd ajánlottan!!!!!!

Most az Uniqának írsz egy levelet, kivéve, ha maradsz az eddigi csomagban, ami most az A jelű. Tehát ha az Uniqánál maradsz az eddigi csomagban, akkor az Uniqának nem kell írnod. Ha másik csomagot választasz, csak akkor.

Nyomtasd ki ezt a nyomtatványt. (Elvileg géppel is kitölthető)

A biztosítotti nyilatkozatot is mindenkinek ki kell töltenie, ha változik a csomag!!!

Figyelj oda, hogy az első oldalon jó nagy “X”-szel jelöld be, melyik csomagot választottad.

Arra is figyelj, hogy minden, de minden helyen aláírj minden lapot, ahol kell.

Ha az A vagy B csomagot választod, nem kell egészségügyi nyilatkozat.

Ha a C vagy D csomagot, akkor viszont kell az egészségügyi nyilatkozat újra. Ekkor írd rá ennek is a jobb felső sarkába, hogy “CSOMAGVÁLASZTÁS” és a tagszámodat. (Ez azért kell, mert egyébként nem tudják, hogy új jelentkező vagy, vagy régi, aki csomagot választ.)

Haláleseti kedvezményezetti űrlap akkor kell csak, ha szeretnél most új kedvezményezettet megadni. Egyébként ne csinálj vele semmit, a régi marad érvényben. (Tipp: másold le magadnak, hogy neked is legyen egy másolat, mert a biztosító nem fogja visszaküldeni.)

Tehát: az első három oldalt MINDENKINEK ki kell töltenie, aki csomagot vált. A következő egészségügyi nyilatkozatot csak annak, aki a C vagy D csomagot választja és ő írja rá arra a lapra, hogy “CSOMAGVÁLASZTÁS” a jobb felső sarokba.

Ezután ezt a levelet küldd el a már ismert címre:

Uniqa Biztosító

Csuk Corina r. “Kiszámoló”

1134 Budapest,

Róbert Károly krt. 70-74.

Már csak az NN-nek kell egy levelet írnod.

Ezt a nyomtatványt nyisd meg és ha lehet, géppel töltsd ki és utána nyomtasd ki. (Ha nem megy, akkor tollal.) Itt is minden, de minden kérdésre válaszolj és mindenhol írd alá. Itt is másold le magadnak a haláleseti kedvezményezetti nyilatkozatot, hogy meglegyen.

Ezt küldd el az alábbi címre:

NN Biztosító 1364 Budapest, Pf. 247 címére, a borítékon feltüntetve, hogy KISZÁMOLÓ EGYESÜLET 

Már majdnem készen vagy.

Ezen az űrlapon jelezd, hogy ezt a cikket olvastad, hogy feleslegesen ne keressünk ezügyben e-mailben vagy telefonon.

Mivel január elsejétől indulunk, minél hamarabb kellene küldened a leveleket, hogy a biztosító el tudja bírálni a jelentkezésed. Mivel decemberben már az új díjat kell fizetned, még novemberben el kellene ezt intézni.

Novemberben még a régi díjat kell utalni, viszont decemberben már az újat januárra. Ezért ne felejtsd el visszamondani a jelenlegi fizetési megbízásodat és beállítani az újat.

A pontos utalnivalót és közleményt majd e-mailben küldjük el a biztosító visszajelzésével együtt.

(Az egyesületi támogatást kivettük a havi díjból, mert nem volt értelme eleve hozzáadni, hiszen úgysem lesz kerek a szám. Azt is majd külön kell utalni, de erről is bővebben az e-mailben.)

Share

300 hozzászólás

 • Kiszamolo
  Tom69, a papír alap és amit a biztosítóknak írtál, az a lényeg. Ha valahol ellentmondás van, úgyis írok vagy hívlak.
 • bobo
  Kedves Miklós!

  Köszönöm, közben megjött az értesítő email, viszont az egyesületi támogatásról egy szó sincs benne, pedig a bejegyzésben még az olvasható: “Azt is majd külön kell utalni, de erről is bővebben az e-mailben.”

 • Aldebaran

  Mi van akkor, ha téged az egész családoddal együtt elrabolnak az ufók és soha nem hoznak vissza? Akkor is van, aki továbbvigye az egyesületet meg a biztosítást?
 • Karl
  Még egy gratis kérés. Ha C-re vagy D-re vált valaki, de a biztosító visszadobja, akkor még vissza lehet menni az A-ba vagy már nem?
 • Szobber
  A kedvezményezetti nyilatkozattal kapcsolatban van kérdésem.
  Sorrendiséget fel lehet állítani?
  Pl: első helyen feleségem van megjelölve 100%ban, második helyen édesanyám, szintén 100%-ban.
  Arra az esetre, ha együtt szenvednénk halálos balesetet, akkor édesnyám kezelje a biztosítási összeget a gyerekek nagykorúvá válásáig, ne valamilyen hivatal.
 • Kiszamolo
  Karl, akkor maradsz az A-ban.
 • Kiszamolo
  Alde, akkor is. Ha lezárul az átállás, egy harmadik embert is ki akarok képezni a biztosítások ügyintézéséről.
 • Kiszamolo
  Bobo, azért mert ha most lépsz be, az a második e-mailben lesz benne. Most még csak a belépésről kaptál e-mailt, nem a fizetni valókról.
 • Karl
  Köszönöm!

  A kedvezményezetti nyilatkozattal kapcsolatos sorrend felállítás még engem is érdekelne. Én se szeretném, ha valami baj lenne, akkor egy semmire nem való sóhivatal kezelje a pénzt. Garantált az értékvesztés, ha valakinek kisgyereke van.

 • LSári
  Aki “Bármilyen okú keresőképtelenség napi térítési díja” miatt akar választani egy bizonyos csomagot, annak érdemes elolvasni az UNIQA részletes tájékoztatójában a II.2.24. pontot. A biztosító nem fizet a 8. táppénzes naptól napi 10.000.-Ft-ot automatikusan mindenkinek. A TB-től kapott táppénzt egészíti ki max. napi 10.000.-Ft-tal, de max. a fizetésed 90 %-ig. Tehát, ha 20 ezer forint a napi béred és megbetegszel, és pl. 70% táppénzt fizet a TB, akkor kapsz 14.000.-ft/nap táppénzt, a biztosítótól pedig 4000.-ft-ot. E kettő együtt a fizetésed 90 %-ának felel meg.
 • Kiszamolo
  Karl, mintha egyszer lett volna kérdés és a biztosító nem tud mit csinálni vele, nem lehet sorrendet felállítani. Ilyenkor segít a végrendelkezés.
 • Karl
  Köszönöm!

  Neked is köszönöm. Még nem jutottam el az apróbetű végéig. Gondoltam, hogy csak úgy nem fizet 10 ezret naponta, ha baj van. Hát, így a C már nem is vonzó nekem.

 • Karl
  No, akkor ezek szerint ha maradok az A-ban, akkor semmi teendőm nincs az Uniqa felé, csak a kedvezményezettként jelölteket kell nekik megküldenem?
 • Karl
  Bocsánat, még fárasztanálak 3 kérdéssel. 🙂
  Több elvileg nem lesz. 🙂

  1. UNIQA feltétel szerint: “Nem lehet biztosított az a munkavállaló, vagy megbízási, illetve vállalkozási szerződéssel foglalkoztatott személy, akinek – a foglakoztatása nem éri el a 30 órát hetente.”

  Arról még nem volt szó, hogy ha valaki pl. munkanélkülivé válik idővel, akkor automatikusan kiesik a biztosítotti körből ez alapján? Mennyi a türelmi idő arra, hogy újra állása legyen?

  2. NN egészségügyi nyilatkozat akkor is kell, ha csak a legkisebb E csomagot veszi igénybe valaki?

  3. Az Uniqás haláleseti kedvezményezett lapnál a “kötvény szám” mezőbe a már létező biztosítási kötvényszámot (4749653) kell beírni? A csop. szám mezőbe mit kell írni? A szerződő aláírása szükséges az alján, ezt neked küldjem meg az aláírás miatt vagy majd az Uniqa átküldi neked?

  Köszönöm!

 • Bobo
  Én nem szeretnék az NN-biztosítóval szerződni. Maradnék csak az uniqanál az A jelű csomagjába.
  Kell valamit tennem?
 • Kiszamolo
  Bobo, írsz az egyesületnek, azt semmiképp nem tudod megúszni.
 • Kiszamolo
  Karl,

  1, nem vonatkozik rád, mert te fizeted a díjat és nem a munkaadó helyetted.

  2, igen.

  3, igen. A biztosítónak küldd, be szoktam menni aláírni

 • Tibor
  Kedves Miklós!

  Feleségemnek és nekem még sosem volt életbiztosításom, de most, hogy gyermekünk született, úgy gondoltuk, ideje kötni egyet. Viszont van néhány dolog, amit nem értek, ha ezekre tudnál válaszolni, megköszönnénk (és sajnálom, ha ezek olyan kérdések, amikre jó lenne alapból tudnom a választ… 🙂 az ember nem tudhat mindent).
  Egyrészt érdekelne, hogy ha fizetem mondjuk 10 éve a biztosítást, és mondjuk az Uniqa azt mondja, hogy köszöni szépen, neki ennyi elég volt, kiszáll, akkor mi történik az addigi befizetéseimmel?
  Másik kérdésem, hogy az NN csomagokban szerepel “bármely okú halálra szóló alapbiztosítási fedezet”. Ebből azt gondolnám, hogy ha mondjuk természetes halállal halok meg 50 év múlva, akkor is fizet, de azért rákérdezek, hogy jól gondolom-e?
  Válaszaid köszönjük.

 • msandor
  Kedves Miklós,

  béna vagyok, rossz tag kódot adtam meg a formon, most újra kitöltöm helyesen, szerencsére még nem adtam fel a leveleket a postán. Az időben elsőt tekintsd tárgytalannak, köszi!

 • Kiszamolo
  Msandor köszi.
 • Kiszamolo
  Tibor, ez nem pénzgyűjtős biztosítás. Ez csak akkor fizet, ha kár történt. Ha nem, akkor a biztosító járt jól.

  50 évig nem tudod fizetni, mert van felső korhatár. Akkor automatikusan megszűnik.

 • Dave
  Szia!

  Régóta gondolkodom az egészségbiztositason. Az egyesuleti megoldas eleg tetszetos, csak nem tudom sikerult e vegul nyelbe utni. Valahol olvastam hogy ez év áprilisában vártad a szerződéskötést, sikerült végül?

 • Magdolna
  Szia!

  Tagsági számom: 4516

  Ezt az új biztosítási jelentkezést az előbb beküldtem online jelentkezéssel a páromra is.

  Lehet ezt? Ha nem, akkor hogyan lehet az új biztosítást esetében megkötni.

  Köszönöm válaszod!

 • msandor
  Kedves Miklós,

  maradtam az Uniqa “A”-ban, ezért nekik nem küldtem levelet, az NN-nek és neked ment tegnap 1-1 (sima) levél.
  Az ütemezett átutalást csak azután tudom módosítani, miután elment a decemberre esedékes díj.
  Van más teendőm?

 • Kata
  Mi a következménye annak, ha az új papírok nem nov. végéig, hanem december első napjaiban landolnak a címzetteknél? Nyilván nem azért, hogy bárkivel is kitoljak, hanem mert a temérdek fontos elintéznivaló ellenére sem tudok osztódni, nyomtatni persze igen, csak a dolgok átrágása, családi kupaktanács lassabban megy, mint más pengeélű vagy jobban logisztikázó társaimnál. És a tájékoztató e-mail is csak 18-án este érkezett.
  Szóval elnézést kérek, me culpa… 😀
  Köszönöm előre is a választ és utólag is a rengeteg belefektetett munkát Miklósnak!
 • Kiszamolo
  Kata, annyi, hogy decemberben már a januári új összeget kellene fizetni.
 • Kiszamolo
  msandor, akkor nincs.
 • Kiszamolo
  Magdolna, nem értem a kérdést. 🙂

  A párod csinálja így, ha ő még nem lépett be: https://eletbiztositas.kiszamolo.hu/a-belepes-menete/

 • Tibcsi
  Én az A, E kombinációt választom.
  Jelenleg a A (4990ft) uniqás biztosítással rendelkezem. Kérdésem, hogy kell-e az uniqa felé küldenem a nyomtatványt, vagy csak elég az NN és az egyesület felé?
 • Kiszamolo
  Tibcsi, Uniqának nem kell, ha marad az A
 • Zotyo
  Kedves Miki!
  Jól gondolom, hogy kötelező a két csomag közül választani egyet-egyet? Csak a régiben nem lehet maradni?
 • Alex
  Üdv!
  Kérdésem, hogy december 20-ig külföldön tartózkodom. Addig biztosan nem tudom kinyomtatni és aláírni a papírokat. Mit tegyek?
 • Dorci
  Miklós, próbálkoztam, de továbbra sem értem, hogy Uniqa “A” csomagnál való maradás esetén miért kell az NN-nek írni, szívesen írok, de mit jelöljek azon az NN-es papíron?
 • Kiszamolo
  Alex, akkor várj.
 • Családfő
  Miklós, őszinte részvétem.
 • Karl
  Mégis csak váltanék nagyobb csomagra.
  Eü. nyilatkozatnál kórházi kezelésnek számít egy lábtörés (nem kellett szerencsére műteni), ezt beírjam vagy hagyjam üresen?
  Ez szerintem csak ellátás, én kezelés alatt mást értenék…
  Köszi!
 • Karl
  Tudom,nem fogsz neki örülni, de az ING-vel voltak korábban rossz tapasztalataim,ezért immáron NN-ként futva legszívesebben kerülném őket nagy ívben. Inkább utalok többet az Egyesületnek, ha nem kötelező velük szerződni.
  Ha NN-t nem kérek, kiesek a körből vagy lesz ebből valamilyen hátrányom a jövőben? Csak szeretnék előre látni.
 • Zsolt
  Épp töltöm ki a papírokat a váltáshoz, de valami nem hagy nyugodni. Ha mondjuk valaki nem hirtelen hal meg, hanem pl. rákos lesz, és 2 évig húzza még, akkor, amikor megtudja, hogy gáz van:
  a. Nem jelenti a biztosítónak, ezért nem fizet halálesetkor.
  b. Jelenti, ezért a biztosító egyoldalúan felmondja a szerződést, hisz benne van a feltételekben.

  Azaz, nekem úgy tűnik ezek a biztosítások inkább balesetekre vagy egyéb hirtelen halálra adnak kompenzációt, természetes, nem hirtelen halára nem. Gyorsan kell meghalni. 🙂
  Szóval mi a helyzet ezzel?

 • Norbert
  sziasztok,
  akkor jól értem, ha UNIQA-nál A-t választom, akkor UNIQA irányába semmit sem kell csinálnom?
  nekem az NN űrlap nem működött rendesen, kitöltöttem géppel, de csak a felét nyomtatta ki a kitöltéseimnek, a másik felét újra Kellett írnom tollal.
 • Fári Tamás
  Hali!

  Kétszer kellett nekifutnom és rávenni magam. A 20 perc helyett 2 óra lett (egyszer elszállt mentéskor a pdf is) Hidd el Miklós, ez nagyon bonyolult olyannak, akitől távol áll a dolog és évente egyszer sem foglalkozik vele.
  De kész! Tádááámm!
  Egy kérdés, ami nekem még most sem egyértelmű: Ha Uniqua marad “A”, akkor semmit nem kell kitölteni és küldeni, ugye?
  Tomi

 • Kiszamolo
  Tomi, ha marad az Uniqa A, akkor az Uniqával semmi dolgod.
 • Karl
  Zsolt. Teljesen reális veszély az, hogy ha valakinek lesz egy daganatos betegsége, de túléli, utána a biztosító inkább lapátra teszi, nehogy 20 millát kelljen fizetni, ha közben mégis kiújulna.
  Nálam fekete listás jó pár cég itthon, köztük az NN.
 • Kiszamolo
  Zsolt, a biztosítóval nem te állsz szerződésben, hanem az egyesület. Neked nem tud felmondani a biztosító, mert nem is vagy szerződő.

  Az éves díjunk lassan valami százmillió forint. Eddig egy haláleset volt, meg néhány apróság három év alatt. Hidd el, csak miattad nem fogja felmondani a szerződést a biztosító.

 • Kiszamolo
  Karl, ha nem műtötték, szerintem az nem az. Azonban ha beírod, csatold mindjárt az orvosi zárót is, mert azt is kérni fogják.
 • Kiszamolo
  Karl, ez nem így működik. A biztosító nem tudja csak úgy felbontani az életbiztosítást, pont ezért. Olvass utána.
 • VAG
  Még jó, hogy Miklós is biztosítva van, mert látok rá némi esélyt, hogy lassan megüti a gutmann. ))
 • Help
  Sziasztok! Aki megtartja az eredetit, azaz Uniqa A-t, akkor az mit tölt ki az NN lapon, nekem totál zavaros…
 • Magdolna
  Köszönöm, látom mi a “helyes útat”….
 • Karl
  Erre kaphatok választ? Köszönöm.

  Tudom,nem fogsz neki örülni, de az ING-vel voltak korábban rossz tapasztalataim,ezért immáron NN-ként futva legszívesebben kerülném őket nagy ívben. Inkább utalok többet az Egyesületnek, ha nem kötelező velük szerződni.
  Ha NN-t nem kérek, kiesek a körből vagy lesz ebből valamilyen hátrányom a jövőben? Csak szeretnék előre látni.

 • kéne egészség
  nem tudjátok, hogy lesz-e valaha ill. mikor lesz egészségbiztosítása az egyesületnek?