Digitális bankszámla rendes számla helyett

2019-11-12
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Zoltán keresett egy digitális bankot, mert nem szereti a bankfiókokat és a banki ügyintézést. Valaki ajánlotta neki a Peak Financial Services szolgáltatásait, ami egy modern, újhullámos fintech szolgáltató és kérdezte, nekem mi róla a véleményem.

Hosszú keresgélés után megtaláltam azt, amit kerestem, az árlistát.

Havidíj 600 forint, feltöltés 2%, pénzváltás 2% és a többi. Ennél olcsóbban találni hagyományos bankszámlákat.

Nagyon divatosak lettek a fintech cégek, de én még nem találtam egyet se, ami igazán megérné a számlaszolgáltatás területén.

Az igazság szerint a bankoknak nem is nagy üzlet a számlaszolgáltatás, egész pontosan hatalmas üzlet, de nem maga a számla, hanem az ügyfél, aki a számlát használja. Mert az majd hitelkártyát fog kérni a bankban, lakáshitelt és sok egyebet, amiken a bank sokat keres. A bankadó és a tranzakciós adó előtt sok bank adott tényleg teljesen díjmentes számlacsomagot ingyen bankkártyával és készpénzfelvétellel. Erre ráfizettek, de ennyit megért az ügyfél megszerzése.

Ezért sem igazán lehet olcsóbban adni ezeket a számlacsomagokat, mint a bankok. (Legalábbis tartósan nem. Amíg a befektetők pénzét égeti az induló cég, addig esetleg.)

Zoltán helyében én nyitnék online mondjuk egy Gránit bankos számlát, ami olcsóbb, mint ez a csomag és teljesen jól kezelhető a mobilos applikációja. Ha pedig nem szeretne bemenni a bankfiókba, hát nem megy be, mert minek?  Most már online is nyithat számlát, videóchaten keresztül. Azonban jó az a lehetőség, ha valamiért egyszer mégis be kell menni (mondjuk megkeresni egy elveszett utalást vagy indokolatlan kártyás terhelést), akkor van hová bemenni és az asztalra csapni szükség esetén.

De ha te tudsz Zoltánnak ajánlani valami másik lehetőséget, ami olcsóbb, mint egy hagyományos olcsó számlacsomag bankkártyával és ugyanúgy használható utalásra, fizetés beérkezésére, vásárlásra, stb, akkor ne tartsd magadban.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram