Digitális bankszámla rendes számla helyett

Zoltán keresett egy digitális bankot, mert nem szereti a bankfiókokat és a banki ügyintézést. Valaki ajánlotta neki a Peak Financial Services szolgáltatásait, ami egy modern, újhullámos fintech szolgáltató és kérdezte, nekem mi róla a véleményem.

Hosszú keresgélés után megtaláltam azt, amit kerestem, az árlistát.

Havidíj 600 forint, feltöltés 2%, pénzváltás 2% és a többi. Ennél olcsóbban találni hagyományos bankszámlákat.

Nagyon divatosak lettek a fintech cégek, de én még nem találtam egyet se, ami igazán megérné a számlaszolgáltatás területén.

Az igazság szerint a bankoknak nem is nagy üzlet a számlaszolgáltatás, egész pontosan hatalmas üzlet, de nem maga a számla, hanem az ügyfél, aki a számlát használja. Mert az majd hitelkártyát fog kérni a bankban, lakáshitelt és sok egyebet, amiken a bank sokat keres. A bankadó és a tranzakciós adó előtt sok bank adott tényleg teljesen díjmentes számlacsomagot ingyen bankkártyával és készpénzfelvétellel. Erre ráfizettek, de ennyit megért az ügyfél megszerzése.

Ezért sem igazán lehet olcsóbban adni ezeket a számlacsomagokat, mint a bankok. (Legalábbis tartósan nem. Amíg a befektetők pénzét égeti az induló cég, addig esetleg.)

Zoltán helyében én nyitnék online mondjuk egy Gránit bankos számlát, ami olcsóbb, mint ez a csomag és teljesen jól kezelhető a mobilos applikációja. Ha pedig nem szeretne bemenni a bankfiókba, hát nem megy be, mert minek?  Most már online is nyithat számlát, videóchaten keresztül. Azonban jó az a lehetőség, ha valamiért egyszer mégis be kell menni (mondjuk megkeresni egy elveszett utalást vagy indokolatlan kártyás terhelést), akkor van hová bemenni és az asztalra csapni szükség esetén.

De ha te tudsz Zoltánnak ajánlani valami másik lehetőséget, ami olcsóbb, mint egy hagyományos olcsó számlacsomag bankkártyával és ugyanúgy használható utalásra, fizetés beérkezésére, vásárlásra, stb, akkor ne tartsd magadban.

Share

53 hozzászólás

 • NAR
  Van egy olyan érzésem, hogy a bankfiók léte és az emberes(!) telefonos ügyfélszolgálat léte is korrelál, tehát míg egy “hagyományos” banknál esetleg telefonon is elő lehet kerestetni azt az elveszett utalást, itt ez nem fog menni…
 • Béla
  Gránit+Revolut
 • ottó
  Magnet bank legolcsóbb (1 évig ingyenes számlacsomagja) + Revolut. Ezzel a párosítással minden ingyenes leszámítva a csoportos beszedést, azt nem tudom mennyibe kerül a Magnet-nél.
 • Dani
  Nekem a Revolut bevált (elofizetek a Premiumra, évente kb. 24.000 Ft, ebben benne van: kp felvétel havi 500 euróig ingyenes, kártya, utalás, pénzváltás ingyenes). Ha nem lenne ez az idegesítő “feature” hogy 3-4 havonta korlátozzák a számlát amíg az aktuális bankszámla kivonatomat fel nem töltöm hogy honnan van a pénzem, akkor azt mondanám hogy ez a tökéletes bankszámla…

  Mondjuk nem tudom mi lenne ha reggel úgy ebrednék hogy nem müködik az App és a pénzem nem elérhető, hová lehetne fordulni. Azt hiszem hogy nincs mögötte semmilyen OBA jellegű védelem sem, szóval ez se a legjobb

 • Apuka
  CIB ECO a Bankmonitoron keresztül. 0 Ft 2 éven keresztül (gyakorlatilag) az összes szolgáltatása.
 • Second Wave
  Pénzt kérni a szerződés megszüntetéséért??? 🙂 Azt hittem, ez csak egy bizonyos szegmensben jellemző.
 • B.Csaba
  Egy ideig az olcsóság a szempont aztán jön a gyors ügyintézés esetleg magasabb költséggel. De itt mintha nem jönne át a profi ügyintézés. Nem arra gondolok hogy milyen gyors egy számlanyitás, mert az egyszeri. Sokkal inkább (amibe belefutottam és többször): lízing végén torzskonyv egy nap alatt, szamlamasolat emailben azonnal, email a banki tranzakciókrol, számla API, lakáshitel ügyintézés, stb. Szóval ami nyűgöt okoz.
 • Alex
  Ha van havi 100eFt beutalás/befizetés, akkor a CIB Eco bankszámlája a Bankmonitoron keresztül megkötve 2 évig teljesen ingyenes (kp felvét, befizetés, utalás, …)
  2 év után meg lehet keresni a következő legkedvezőbbet. Addigra remélhetőleg lesz haladás.
  Esetleg mellé egy Revolut kártya, amit a CIB-ről töltögetve devizás váltásokat fizetéseket is lehet használni szinte ingyen.
 • Maki
  youtube.com/watch?v=k0P9Ul7NlGA
 • SzucsiNME
  Revolute miért nem tökéletes erre?
 • Borotvált tehén
  A Granit bank nagyon korrekt, tenyleg otthonrol, este 8kor is lehet szamlat nyitni, gyors az alkalmazas, es kedvezoek a dijak. Egesz kis fizetes eseten is ingyenes lehet a szamlavezetes.
 • Delta
  Mi alapján remélheti valaki, hogy egy online bank nem tűnik el ugyanolyan gyorsan, mint ahogyan feltünt – a betétesek pénzével?
  Igaz, ezt offline is meg tudták csinálni, de online talán még könnyebb.
 • Én a Peak-kel óvatos lennék: atlatszo.hu/2018/07/11/allami-vallalatok-uzletelnek-a-tavalyi-ev-fiatal-vallalkozojaval-pedig-csalas-miatt-nyomoznak-egy-hozza-kotheto-ceg-utan/
 • Alex
  Mert angol bankszámla van hozzá, ahova drága utalni pl. a fizut vagy bármit. Beszedés nem működik, meg még pár dolog nem megy. Csak kiegészítőnek jó a Revolut egy alap bankszámla mellé.

  Évi 24eFt? Abban mi a jó? Sokkal olcsóbb, egy alap (ingyenes) magyar bankszámla (pl. CIB Eco, de akár a Magnet és a Gránit is olcsóbb) és egy ingyenes Revolut alapcsomag.

 • Péter
  Én Revolutot használok elég régóta, a legnagyobb megelégedéssel. 80+ millió forgalmam volt eddig rajta, problémám pedig egyszer sem. Amellett, hogy sok pénzt megspóroltam a használatával, olyan funkciói vannak, amelyek más pénzügyi szolgáltatóknál nincsenek.
 • AAA
  Pár hónapja mentem át a gránithoz, eddig teljesen rendben van. Számlavezetés ingyenes, bankkártya első év ingyen, utána 1400 évente ha jól emlékszem. Utalás 0,4%, talán a csoportos beszedés is annyi. Legjobb feature a mobil alkalmazásban a bankkártya lezárásának lehetősége illetve külön állítható limit POS-ra, ATM-re és online vásárlásra. És nincs elvárt min. számára érkező összeg.
 • gaborr
  PEAK=Suppan Márton, aki folyamatosan offshore cégeken keresztül működő baromi drága fintech cégeket hoz létre, mellé gyalázza az “ingyenes” szolgáltatókat, majd még ehhez pénzt is “mos” és még egy portálja is van, ahol promótálja ezt. Átlátszó nagyon jól megvilágítja a lényeget…

  Pl. a Peak Card services (kártya kibocsájtója) is egy gibraltári cég.

 • Kappa
  Ahogy Lé is írta. Érdemes utána olvasni a “CEO”-nak és hátterének. Hozzáteszem már 2 éve is volt weboldaluk, elvileg működő szolgáltatással. Szerintem valaki nagyon közel ül a tűzhöz, ez pedig tipikus cserébe fel kell mutatni valamit stílusú cég és szolgáltatás lehet.
 • Dörnyei József
  Amíg nincsen pénzed, tehát hó végén kong az ürességtől a bankszámlád, addig nyugodtan használhatod a legolcsóbb bankot. Legfeljebb 1 fizetést tudsz bukni.

  Amint lesz pénzed, rájössz, hogy a biztonság megéri a drágább bankszámlát.

 • Szakértő
  A bankolás bizalom kérdése. A bizalom pedig nem a platformon múlik. Volt már rá példa, hogy egy olyan bank ment csődbe, amelynek voltak bankfiókjai. Nemrég volt két brókercég akik csődbe vezették a cégeiket, a befektetőik pénzét pedig eltüntették. Messze magasabb nyereséget ígértek a piac egyéb szereplőinél.
  Az OBA garancia valamelyest növelheti a bizalmat. A Revolut is elég kockázatos, de ez a Peak Financial Services messziről kerülendő.
 • zuhanyfüggöny
  Most ez lehet fura kérdés, de van olyan lehetőség, hogy új számlát nyitok új banknál és a régi bankomtól importálják az összes beállított utalást, mentett számlaszámokat, stb?
 • Carrie
  En eurot hasznalok, es Bunq+N26 komboval oldom meg tokingyen a dolgot. Egyiknek sem tudok rola hogy lenne fiokja, de chaten keresztul keszsegesen segitenek.
 • Benő
  Nekem a Raiffeisen Prémium számla nagyon bejön, szinte minden ingyen van, ha megfelelő pénz érkezik a számládra és használod a betéti kártyádat normálisan, ha gondod akad, akkor van egy személyi bankárod, akit felhívhatsz, s ha bemész a bankba mehetsz időpontra, de ha csak úgy bemész, akkor is soron kívül fogadnak. Persze meg kell felelni a feltételeknek, de ez normális jövedelemnél és igényeknél szerintem manapság nem gond! Érdemes megnézni a feltételeket a honlapon, hátha tetszik!
 • PBA
  Van olyan számla, ahol nagyobb összegeknél sincs tranzakciós adó? Sok helyen látom, hogy nulla forint az utalás, de csak 20ezer forint alatt, felette pedig ugyanúgy ott van a 0.3%.
 • Petrence
  Gránit bank +1
  Mellé pénzváltáshoz Revolut.
 • Adamo
  ottó: +1 Szintén a Magnet + Revolut párost ajánlom.
 • Gary
  Gránit? Komolyan?
  Ahova a matolcsy-család cégei egyszerre menekítették a pénzt tavaly decemberben a matolcsy-unokatesó bankjának az összeomlása előtt közvetlenül? (A HVG egy fél éve írt erről kb.)
  A bankszektoron belül miniatür, de pár milliárdot hitelez a nemzet vejének, akarom mondani világítástechnikusának a kastélyvásárlási projektjére? Hát ti tudjátok, de én inkább távol maradnék.
 • Dani2
  OTP Smart csomag is ingyenes (+300 forint az sms díj), mondjuk a kártyadíj elég durva (4700/év), idén 2x is emelték, és nekem még annál is többet vontak le érte, mint ami a hirdetményben szerepel 🙂
 • NemSzoktamHozzaszolni
  Habar ha jol tudom Magyarorszagrol meg nem elerheto, eddig N26-rol csak jokat tudok mondani. Az egesz regisztracios folyamat online zajlott, videohivason keresztul kell valaszolni nehany alap kerdesre, illetve valamilyen fenykepes igazolvanyt bemutatni. A mobil applikacio vegre olyan, amilyennek minden 21. szazadi fintech ceg appnak lennie kene. Transferwise-zal kombinalva tokeletes, az egyetlen problemam eddig annyi volt, hogy jelenleg egy szemely maximum egy account tulajdonosa lehet, vagyis nem lehetseges egy szemelyes es egy business fiok letrehozasa (viszont transferwise-nal igen, szoval ez eleg konnyen athidalhato).
 • Moonraper
  Dani, nem akartlak megbántani de évi 24 ezernél és a 3-4 havonta történő szívásnál jócskán vannak jobb ajánlatok a hazai bankoknál. (pl. a fent említett Gránit, bankmonitoros CIB Eco stb…) Plusz itthon is 150 ezer forintig ingyenes a készpénzfelvétel (igaz csak 2 alkalom de az ingyenes Revolut csomag 75 ezrével megtoldva igen kedvező.) A prémium Revolut szerintem csak annak éri meg aki rengeteget vált és utazik.
 • Max
  Ott más bajok vannak a pénzügyeiddel, ha millióid, vagy még többed van és mindet azon a bankszámlán tartod, amire a fizud is jön. Optimális, pénzügyileg tudatos esetben nagyjából miután megjött a fizetésed, a félretenni kívánt részt elutalod a megtakarítási számlá(i)dra, mint államkincstár, bróker cégnél értékpapírszámla, stb-stb, aztán elmennek a csoportos beszedések is és az ezeken felüli pénzt költöd a következő fizetésig. (Nem mindenkinek pontosan így néz ki ez, de nagyjából ilyesmi.)
  Létezik kiszamolo.hu olvasó, akinek ott hevernek a milliói csak úgy szó szerint a bankszámláján?
 • Regimodi
  Raiffeisen Prémium, ahogy itt előttem írták. Tök ingyenes minden, ha bejön a 400e+ munkabér egy összegben havonta, max.8 millát tudsz egyszerre elutalni 0 Ft. költséggel naponta, tranzakciós sarc mentesen. Minden csopbesz 0 FT, havi 4 kp. felvét ingyenes.
  Nem értem, hogy az itt írogató befektetési guruk, akik dobálóznak itt a milliókkal, amikor befektetésekről van szó, akkor itt most miért megy a szarakodás a Gránit meg Revolut okoskodással. Szarrágás az megy látom az évi párezres banki kiadásoknál.
  Aki ennyit keres, az miért ruppótlankodik, ennyi jövedelemnél már simán játszik a Raiffeisen Prémium.
  Ha meg fekete a jövedelem, akkor meg tessék parkoltatni a Rafiba 8 millát és már akkor is jár a Prémium, ha valakinek fáj a havi bankolási költség.
  Lehet jönni fikázni.
 • Tímea
  Bocsi a offért de már nem is tudom kihez fordulhatók. Hosszú évek után vettem egy nagy levőt és munka mellett végre belevágtam a vállalkozásba. Van könyvelőm és beszéltem vele, de kicsit mintha nem értenénk egymást.
  Valaki van esetleg aki alanyi adómentes számlát állít ki? Lehetne hozzá 4 kérdésem a számla kiállításról .
  Nagyon hálás lennék.
  timea8022@gmail.com
 • Kobe
  Engem a bankszamlakon tul inkabb olyan megoldasok erdekelnenek, ami a hagyomanyos beirogatos koltsrgmenedzser appokat ki tudja valtani, es API interfacen keresztul olvassa / automatikusan kategorizalja
  PSD2 ota erre is van lehetoseg, csak a hazai bankokat meg kevesen tamogatjak, pedig lenne ra igeny. En mar unom irogatbi a dolgaimat, jo lenne kenyelmesebbe tenni
  Wyze.me igeretesnek ibdult de ket eve zartkoru mobilappja van, sztem lealltak a frjlesztessel.
  Wallet fizetos es nem tamogst hazai bankok kozul mimdent, Mint. Com rol meg nincs tapasztalat
 • L70
  Van OBA vagy nincs OBA, ez itt a kérdés.

  Ha nincs OBA, az felejtős. Károgóknak annyit, hogy az elmúlt 30 évben volt már néhány bankcsőd (takszöv) idehaza, de az OBA eddig mindig fizetett. Ha pedig egyszer egy nagybank menne valóban csődbe, akkor már úgyis minden mindegy lenne.

 • nyman
  Érdekes, egy másik oldalon pont az volt valakinek a problémája tegnap hogy nincs éjszakai nyitvatartási, mert szereti a személyes kapcsolatot, munkaidőben meg ő is dolgozik 🙂

  Vannak bankszámla összehasonlító oldalak, ahol a szokásokat beírva lehet díjakat becsülni. A fentebb írt Granit Bank, CIB Eco jó opció lehet.

  Bankszámlanyitáshoz 1x kell bemenni, sok helyen lehet időpontot is foglalni, illetve van ahol “előregisztrációra” is van lehetőség. Nekem ez nem nagy kényelmetlenség, ha van egy versenyképes számla. Olyan helyen nem tartanék sok pénz, ahova nem tudok bemenni reklamálni. Ezért van, hogy a Revoluton sem tartok néhány tizezer forintnál többet.

  Kerülöm a kp-t, de néha jön így pénz. Az is jó, ha van ATM-es befizetés.

 • Kepe
  Én pár napja nyitottam videó bankon keresztül a Gránit banknál számlát, minden gördülékenyen ment.
  A Magnet is jó bank, viszont nagyobb összegek utalásánál nem érdemes használni, mert nincsen limitálva hogy mennyit vonhatnak le jutalékként átutalásként.Emiatt pár 10 milliónál már több tízezer Ft.
 • KXaXa
  Van N26-om en nem vagyok tole elajulva. Penz lekotesen 1 honapot ultek. A 2 napos igeret helyett. Amikor 3 het utan rajuk irtam, h mizu akkor meg kb hulyenek neztek. Utalas sincs ingyen. Ha valaki Nemetirszagban el esetleg, akkor en az Ing DiBa-t tudom meg javasolni.
 • Micawber
  Az Átlászó cikkjét nem ismerve ez is eléggé beszédes (apróbetűvel a főoldaluk legalján):

  Peak Card Services Ltd (Suites 7B & 8B, 50 Town Range, Gibraltar) is a registered distributor of DiPocket Limited (Suite 532, Metal Box Factory, 30 Great Guildford Street, London, SE1 0HS) which is an electronic money institution authorised by the Financial Conduct Authority under the Electronic Money Regulations 2011 (900010) for the issuing of electronic money and payment instruments. The Peak contactless debit card is issued by DiPocket Limited pursuant to a licence by Mastercard International. Mastercard is a registered trademark, and the circles design is a trademark of Mastercard International Incorporated.

  Nem kell angolul se tudni hozzá, elég addig olvasni, hogy „Gibraltár”.

 • Zsolti
  Gránit bank + Revolut +1
  Köszönöm a tippet, Miklós! Téged jelöltelek meg felbujtóként, amikor kérdezték, honnan értesültem a bankról és a számlacsomagról. 😀

  Néhány észrevétel:
  – A Gránit banknál számlanyitásnál arra érdemes figyelni, hogy Windowsos Firefox alól nem működik a videóhívás (ügyintéző mondta), és Chrome pedig, mivel előre nem állítottam be, hogy kérdezze meg, ezért közölte velem, hogy a biztonságom érdekében ezentúl megakadályozza, hogy ez a weboldal használja a kamerát. Érdemes telefont és videobank applikációt használni a videó híváshoz.
  – Ne keverd a videóbankos számlanyitást a a videóbankos azonosítással. A honlapjukon kell elindítani a számlanyitást, ott többféle számlacsomag közül is választhatsz, majd ha kész vagy a beregisztrálással, akkor már indíthatod is a videohívást az azonosításért. Mire megjön a kártya, már aktív a számlád.

 • Sanyika
  Ha cinikus akarok lenni, akkor az ilyen VIP-G*ci ügyfelek miatt stabil a bank.
  OBA garancia van, innentől kezdve nincs mitől félnem. Oké, nem kell ott 30 misi fölött tartani (mennyi is az OBA most?)
  Amúgy én is ott vagyok, fizetek 1000Ft-ot és minden ingyen. Sokat utalok, nagy összeget, így ez szempont. Kártyából meg elég az alap.
  Emellett Revolut, Curve és még pár országból hitelkártya. Magyart még nem találtam jót.(=no havidíj, kártyadíj, füstadó)
 • Lala
  Nekem egy olyan bróker kéne, amelyikkel német tőzsdén lehet normálisan kereskedni. A kbc-nél még a 7eur+0,35% díjat lenyelném, de az a kib.szott átváltási árfolyam. Miért kell nekik 344fton váltani a forintot EURra kereskedéshez? Ha átváltanák mondjuk +3 forinton még lenyelném, bár az se lenne kevés, de ez?
 • Gabor
  Én Németországban az ING-DiBa-nal vagyok. Nincs egyetlen fiókjuk sem, minden interneten kersztül megy (fel lehet őket hívni, ha gond van). A szerződés kötés is interneten keresztül webkamerával történt.
  Simán a magyar személyi igazolványommal regisztráltam. Az egyetlen ami Németországhoz kötődik az a megadott levelezési cím.
  Nincs havi költség, nincs utalási meg egyéb költség. Külföldre is ingyenes az utalás. Nekem 0 Ft-ba kerül.
  Lehet részvényeket venni/eladni. Applikáción keresztül is
  Van egy Extra számla a csomaghoz, ahol automatikusan kamatozik a pénz.
  VISA kártyát kaptam hozzá és egy Mestro-t. Pénz felvétel ugyancsak ingyenes (legalábbis Németországban).
 • Gary

  Cinizmusban velem se sokan tudják felvenni a versenyt. Én pont az ilyenek miatt vagyok óvatos (és igen, tudom, élénkfantáziájú paranoid). Mi van, ha a matolcsy-család cégei tökéletes szinkronizmussal legközelebb innen vonják ki a pénzüket (tisztázatlan megfontolásból)? A nemzet veje kiesik a pixisből? Változik a politikai klíma? (Az egy hónappal ezelőtti események bíztatóak.) A vő úgy dönt, hogy nem akar fizetni, és ezt végigtolja a rá jellemző nekemmindentszabad arroganciából és izomból (van bárki, aki szerint ebben az országban ez a kisbank vele szemben behajtókra bízná az úgyet?), vagy esetleg megfelelően olajozva a gépezetet? Tudom, sci-fi amiről beszélek, de a pénzem utáni szaladás halvány lehetősége egy olyan horrorelem benne, amit nem szeretnék ténylegesen átélni.

 • Moltiszanti
  index.hu/techtud/2019/11/14/google_cache_online_penzugyi_szolgaltatasok_bankolas/
 • csizkek
  Epp most zartam ki magam az online ing-diba szamlamrol (Nemeto.). Egy kinlodas mire levelezget veluk az ember, telefonal.
  Kov lepes lesz megszuntetnem, amint hozzajutok a sajat penzemhez:) En foszamlanak nem javaslok online/fintech szamlat. H agond van akkor szivas es kinszenvedes.
  2.-lagos jatszosnak viszont jok. En mostanaban foleg a Revolutot hasznalom top-up kartyanak, online etc.. Degondolkodom N26-on is. (Azt nem tudom van e Mo.-on)
 • Marci
  Mióta megismertem Revolutot nem tudnék nélküle élni. Imádom. Persze nem ezen tartom az összes pénzem mert nem bízok annyira benne. De a bankkártyás költéseimet ezen keresztül intézetem. Mindig annyit rakok rá amennyit kell. Kiszámítható árfolyam váltás, kártya befagyasztás. 3DSecureos bankkártyás fizetésnél nem kell kilométer hosszú kódokat írni SMS-ből. Elég ha FaceId-val azonosítod magad. Azonnal törölheted / hozhatsz létre új virtuális kártyákat, stb. Ilyet egy magyar bank sem tud de még csak a közelében sincsenek. Ingyenes nemzetközi utalások. Árfolyam váltás költség nélkül. P€MÁK-ot tudsz vele venni árfolyambukás nélkül.
 • umate
  Akik itt a revolutot ajánlgatják, csak úgy magában, azok mind angliban/máltán élnek? Nem hiszem el, hogy minden pénzügyüket meg tudják oldani bankkártyás fizetéssel, ráadásul a fizetésüket is simán kiutalják egy angol számlaszámra…
 • gaborr
  KBC-hez tudsz EUR-t be és kiutalni. Amúgy tényleg botrány, hogy egy bróker cégnél ilyen árfolyam van. (én mondjuk már eljöttem tőlük)
 • Alex
  Olvass kicsit figyelmesebben. Senki sem ajánlgatja magában, hanem egy olcsó bankszámla mellé.