Elindult a Revolut forintos feltöltése

A Revolut egy remek lehetőség volt azoknak, akik sokat költöttek különböző devizákban, ők sokat nyertek azon, hogy átváltási költség nélkül tudtak vásárolni.

Ebből a magyarok kimaradtak, mert csak euróban tudták feltölteni a Revolut kártyájukat, így már a feltöltés pillanatában elvesztették azt a váltási költséget, amit pont a Revoluttal akartak megspórolni. Így éppen csak a Revolut lényege veszett el.

Ennek vége, több éves ígérgetés után állítólag tényleg elindult a Revolut számlák forintos feltöltése. Volt, aki kipróbálta és tényleg nem vont le a bank semmi további költséget tőle. További infó az alábbi reklámra kattintva érhető el:

 

Share

132 hozzászólás

 • promontor
  “Kipróbáltam Wizz hitelkártyával feltölteni.”
  Hm, és nem fagyott le a Revolut app, amikor a sms-ben küldött biztonsági kódot kellett beütnöd?
 • JohnSmith
  Sziasztok!

  Engem is letiltottak, nem tudok belepni a revolutba. Az applikációban jött egy kedves üzenet Mónikától, hogy igazoljam nem-e vagyok/voltam különböző nagykövetségek alkalmazottja 🙂 Erre 8 napom lett volna de mivel nem néztem meg az üzeneteket letiltottak… Elég gyakori nevem van, ez lehet a baj?

 • naa
  Emberek, a Help szekcióban ott van, hogy van egy napi top-up limit azokra a kártyákra, amiket nemrég adtál hozzá az apphoz, ez egyfajta biztonsági szabály. Ez a limit automatikusan növekszik, tehát ilyen problémák csak addig vannak, amíg újonnan hozzáadott kártyát akarsz nagy terhelésre használni, esetleg maga a számlád is új.
  Valószínűleg a szigorúbb ellenőrzések is mindenféle pénzmosás elleni szabályozásoknak való megfelelés miatt vannak, úgyhogy türelem.
  Ha nyitottatok volna számlát régebben, megadva valami kártyát régebben, akkor az égvilágon semmi gondotok nem lenne (mint nekem :), de idővel megoldódik magától…
  Emiatt én nem szidnám a Revolutot… 5 perc alatt nyitsz számlát, az igazolványodat csak le kell fényképezni, halál egyszerű – igen, ha rögtön százezreket forgalmaznál, kicsit megnéznek jobban.
  Az miért baj, hogy fényképpel kell küldeni amit kérnek? Ha nekik jó úgy???
 • tc
  Nekem azóta sem történt semmi. Most járunk 85 óránál.
  Teljesen egyet értenék, ha ezt a számla létrehozásakor csinálnák (felőlem lehetne két hét is a regisztráció). Viszont ezt használat közben művelik és elnézve a hivatalos blog oldalon látható kommenteket bármikor beüthet a limitálás. A limit önmagában még nem lenne akkora gond, de az nem állapot, hogy egy ilyen flag bebillenése után indefinit ideig nem férhet hozzá az ember a pénzéhez. (Tudom kártyával költhetnék, de van amit nem lehet kártyával fizetni, illetve van az az eset, amikor azt is tiltják.) Az pedig külön súlyosbító körülmény, hogy nem is kommunikálnak az emberrel ilyenkor.
  Szóval nagyon merész lenne banknak tekinteni őket. Egy megbízhatatlan pénzváltónak talán még használható.
  A file elérést képpel próbáltad? A PDF-ből kivágott képpel nekem ment.
 • promontor
  “Emberek, a Help szekcióban ott van, hogy van egy napi top-up limit azokra a kártyákra, amiket nemrég adtál hozzá az apphoz, ez egyfajta biztonsági szabály…”
  Erre gondolsz? revolut.com/en-HU/help/profile/are-there-any-deposit-limits

  Mert ez nem az, amit itt többen kifogásolnak. Ez annyit mond, hogy vannak limitek, ami felett nem tudsz feltölteni pénzt új kártyával. Ráadásul arra utal a szöveg, hogy ha megpróbálod, visszautasít és próbálkozhatsz kevesebbel. Arról szó sincs, ami történt, hogy fel tudod tölteni a pénzt, de utána szól a rendszer, hogy, de mostantól korlátozás alá esel, amíg nem ellenőrzünk. Ez azért nem ugyanaz: Ha a feltöltés véglegesítése előtt szól, hogy ha ezt feltöltöd, akkor SoF ellenőrzésen fogsz átesni, biztosan akarod-e ezt, az lett volna korrekt.

 • promontor
  “A file elérést képpel próbáltad? A PDF-ből kivágott képpel nekem ment.” Próbáltam pdf-et, aztán png-t, egyik se ment. csak a fényképezés maradt végül.

  Abban egyetértek, hogy több átláthatóság kellene. Ezt a SoF ellenőrzést simán felajánlhatná opcionálisan az elején, elmondva, hogy milyen korlátozások vannak addig, amíg nem estél át rajta, aztán Te új kuncsaftként eldönthetnéd, hogy nekimész most, vagy kivárod, míg “beüt a ménkű”…

 • naa

  Igen. Ott írja ezt is:
  “On some occasions, we may ask you to verify your source of funds, which is something we need to do to meet our regulations”

  Valóban nem írja, hogy amíg ellenőrzik, addig zárolják, de hát gondolom ez a szabály, és valószínűleg valamennyi véletlenszerűség is be van építve, tehát nem biztos, hogy tud szólni előre…
  De most már, hogy leírtátok, tudjuk, hogy ilyen is van.
  Nem biztos, hogy egy lakás árát innen akarnám utalni (vagy akkor tényleg tájékozódnék előtte, nehogy beragadjon a lóvé), de egy kiegészítő, devizaváltós, külföldifizetéses bankszámlának szerintem tökéletes, és rengeteg normál banki lehúzást meg lehet spórolni vele.
  Én ha kiskereskedő vagy taxis, stb. lennék, kiírnám, hogy Revoluttal is lehet fizetni, mínusz 1% ez esetben, és fityiszt mutatnék ezzel a kártyaterminálok után sápot szedő bankoknak (2% a minimum kártyajutalék, amennyire tudom

 • tc

  Ezt konkrétan olvastam mielőtt használni kezdtem. De egyrészt a limitekről lövése sincs az embernek, csak feltételezi, hogy az app szól ha eléri. (Egyébként először rátettem 20k-t, váltottam, költöttem. Csak 5 nap után próbálkoztam 300eur értékű forinttal, ami szerintem még közel sem az az összeg, ahol az embernek igazolnia kellene honnan van.)
  A SoF check kapcsán amit nem írnak:
  – Hogy ilyen furán alacsony szinten üt be.
  – Hogy limitálják közben a hozzáférésed a pénzedhez. (Nekem nem kell tudnom nekik milyen szabályozásuk van és simán lehet, hogy nincs is benne.)
  – Hogy azonnal produkálnod kell egy rakás meglehetősen privát dokumentumot. (Elsőre olvasva azt hittem viccelnek. Még soha senki nem kért tőlem egyszerre ennyi privát infót. Pláne nem 300eur forgalmazása miatt.)
  – Hogy az ügyintézés és így a limit várhatóan jópár (undefined) napot igénybe vesz.
 • tc
  folyt.
  – Hogy semmi visszajelzést nem fogsz kapni, hogy jók-e a doksik és mi van az ügymenettel.
  – Hogy a chatet is blokkolják. (Ezt nem próbáltam, mert kíváncsi vagyok a “normál” ügymenetre, de a kommentek alapján ilyenkor egy az ellenőrzéssel kapcsolatos végtelen queue-ba kerül.)
  – Ha nem tudod prezentálni az általuk kért doksikat, akkor fel sem oldják.

  Hozzáteszem amennyire láttam nem csak SoF check van, hanem más irreguláris mozgásra is bebillenek a flagek más limitálásokkal, de ugyanezzel az ügymenettel.
  Én is szándékozom használni ha nem akadályozzák nagyon, csak nem szabad olyan pénzt odatenni, ami számít. És emellett csalódott vagyok, mert egyébként szimpi volt elsőre.Gondolkoztam rajta, hogy a backup bankszámla funkciót átviszem oda, de a jelek szerint arra pláne nem alkalmas.

 • tc

  Ja és ha kiskereskedő lennék biztos hogy naponta átutalnám a pénzt a Revoluttól egy bankba.
 • tc

  Én jpg-t vágtam a pdf-ből. A png jobb lenne, de úgy voltam vele, hogy ha a kamerára vannak rákattanva, akkor a jpg biztosabb 🙂
 • Petike
  Közben engem fel is oldottak 2 nap után. A helpben rámírt egy ügyintéző, vele tudtam megbeszélni. Az volt a problémájuk, hogy miért töltöttem fel pénzt és utaltam is egyből vissza magamnak. Elmondtam miért, mondta hogy okés és már élt is a számlám.
 • naa
  igy ahogy irod eleg durva valóban…. Remélem csak elszigetelt peches példák ezek…
 • promontor
  “de egy kiegészítő, devizaváltós, külföldifizetéses bankszámlának szerintem tökéletes…”

  Mondjuk én pl. nyári utazásokra terveztem használni. Eddig elég sok készpénzt váltottam és viszonylag keveset költöttem kártyával a lehúzós árfolyamok miatt. Gondoltam, a Revolut esetén kevesebb készpénz kell, majd utazás előtt és alatt szépen adagonként felnyomom rá a pénzt és gyakran fogok a Revolut kártyával fizetni.

  Na most elképzelem, hogy az utazás előtt két nappal teszem ezt meg és akkor csinálja meg velem a Revolut, na akkor azt hiszem, nehezen úsztam volna meg a gutaütést… Pedig ez szerintem egy totál átlagos felhasználási mód, lesz pár ügyfél, aki ebbe beleszalad.

  (Most nem szorít ennyire az idő, de ha mondjuk a 2 nap helyett 2 hét lenne az ellenőrzés, akkor annak nem nagyon örülnék…)

 • JohnSmith
  Pár nap után nekem is feloldották a zárolást. Az ügyfélszolgálat nagyon kedves volt 🙂
  Aki nagyobb összegeket szeretne revolutra küldeni előtte googlizza ki a “revolut money lost” hármast……
 • tc
  Nekem már eltelt 1 hét és egyelőre semmi javulás.
 • KariZoli
  Üdv. Most jött meg a R és a TW kártyám. Horvátba megyünk nyaralni. Akkor meik kártyára tegyek és hogyan forintot?! Illetve hogyan aktivaljam itthol a kártyákat?
 • Balázs
  Sziasztok!

  Lehet, hogy már lerágott csont, nem olvastam a kommenteket. Regisztráltam a Revolut felületén, és pár nap múlva kaptam egy üzenetet arról, hogyha 5 embert meghívok, akik igénybe akarják venni a szolgáltatást, kapok egy metal kártyát. Érdekel itt 5 embert a szolgáltatás?

 • Kiszamolo
  Balázs, itt biztos nem.
 • Fikatours.blogspot.hu

  A biztonsági beállításnál van egy kapcsoló, amivel ki-be tudod kapcsolni, hogy működjön érintéssel is a kártyád.
 • Fikatours

  A biztonsági beállításnál van egy kapcsoló, amivel ki-be tudod kapcsolni, hogy működjön érintéssel is a kártyád.
 • tc
  Sziasztok!
  Nekem is feloldották a zárolást. Tegnap reggel, a 10. napon már csak rájuk nyomtam egy chat requestet, hogy mégis hogyan állunk. Akkor átirányítottak ahhoz a csoporthoz, amelyikhez tartozik. Na ma reggelre kaptam egy embert, 2 perc alatt megállapította, hogy minden rendben és feloldotta a zárolást így 251 óra után. Azt nem tudom a chatnek volt-e gyorsító hatása, vagy jelenleg ez most a standard idő.
 • Petike
  Sziasztok,

  vegyétek figyelembe, hogy van egy bug a Revolut rendszerében, miszerint egy korábban feltöltött összeget levon még1x a kártyádról (akár napokkal később is), és az az összeg ráadásul meg sem jelenik a Revolut-os számládon… Pont most jártam így, a Revolut annyit írt vissza, hogy igen, sajnos tudnak erről a bugről, investigálják, szólnak ha sikerül kijavítani…

 • promontor
  “Azt nem tudom a chatnek volt-e gyorsító hatása…”

  Természetesen ezt én sem tudom biztosan, de én is pont tegnap este chat-eltem rájuk és pont ugyanígy jártam, azaz ma reggelre nálam is feloldották a zárolást. Én türelmetlenebb voltam, tegnap “ünnepeltem” az egy hetes zárolást.

  Szóval próbálkozni mindenképp érdemes. 😉 Persze csodát nem kell várni, ha most mindenki elkezd a chat-en reklamálni, akkor nyilván ott is lelassulnak.

  (Az is tanulságos, hogy először leráztak azzal, hogy majd szólnak, amikor végeznek az ellenőrzéssel, de arra azt írtam, hogy már egy hete várok, pedig 48 órát igértek. Erre már értelmesen reagáltak, mondták, hogy “továbbítják az illetékes csoportnak”. Ezután jött ma a fenti üzenet.)

 • Talios
  Sziasztok!

  Revolut alkalmazásból UTALTAM 1000USD-t a Random Capital USD számlámra és csak 980USD érkezett meg. Random Capital állítása szerint hozzájuk már csak 980USD érkezett.
  Mi történhetett, hol reklamálhatok?

 • Andras
  Regisztráltam, minden OK.
  Ami viszont meglepett, mert sehol senkinem említi: A fizikai kártyánál van kézbesítési díj ha standard csomagod van.

  Ami meg kíváncsivá tesz: Ha revoluton belül rakosgatom eur és huf számla között a pénzt, az is középárfolyamon megy? Avagy ezt az alkalmazást lehet használni egyfajta forex kereskedésre is?

 • Egy elégedetlen Revolutos
  Vigyázat a Revoluttal!!! Megnyitottam két hete a számlát, megérkezett a kártya, és egy Raiffeisen Debit kártyával feltöltöttem (magyar eurós alszamlarol). Úgy tűnt hogy minden szép és jó, amíg 100 eur-t tettem rá, aztán tegnap feltöltöttem 1000 eur-t hogy elintézzek egy átutalást, repjegy foglalást, vegyek ki némi készpénzt is.
  A rendszer szépen elfogadta a feltöltést, aztán zárolta a számlámat! Mondván hogy igazolnom kell a pénz eredetét tavalyi adóbevallással fizetési papírokkal bankszámla kivonattal. És 48 óra múlva elbírálják és kegyesen újra aktiválják a számlát.
  Természetesen becsatolom a kért iratokat, a pénz legális eredetű, de kinek van kedve mondjuk Spanyolországban egy szabadságon az autóbérléskor ilyennel szórakozni???
  Felmentem aztán a Revolut blogra és egy sor felháborodott bejegyzést olvastam hogy szabira valaki csak a Revolut kártyát vitte magával aztán zárolták.
 • Ostra
  Uh ez tényleg ciki. Viszont velem is megesett ma pont ez (40 ezer ft feltöltésénél lol). Becsatoltam a kért papirokat (éljen a digitális világ), és kb. másfél óra alatt elfogadták őket, és engedélyezték az accountomat. Szóval macera valóban, de nagyon gyorsak.
 • attila
  a rendes bankba meg személyesen kell bemenned adategyeztetésre hogy ne zárolják a számládat 21-én. Aztán ha éppen nem működik a bank rendszere amikor bent vagy akkor mehetsz mégegyszer, aztán ha legközelebb sem működik akkor mehetsz mégegyszer, mert ez a nagy magyar valóság 😉 én 40 percet vártam 1 kh fiókban aztán meguntam, legközelebb foglaltam időpontot úgy mentem, mikor bent voltam nem működött a rendszer, ma megint próbálkoztam, 15 percig nem szálítottak senkit úgy hogy 4 üres asztal volt, ez a felháborító nem a revolut
 • VAG
  Elég lett volna itt elolvasni a hozzászólásokat. Én direkt kiváltottam 3 héttel a nyaralás előtt, napi 20-30k-nál többet nem teszek rá, azt váltogatom át EUR-ra meg veszek vele ezt azt minden nap, nincs is vele baj. Mindnehol azt írják, hogy aki history nélkül nagyobb összegekkel kezd, azt blokkolják.
 • bakj
  Próbáltam a megadott affiliate linken regisztrálni. Azt írja, küld egy szöveget, a mobilszámra, de nem érkezett semmi. Az ingyenes kártyadíj miatt lenne érdekes, kérdezem, valaki tudja, hogy ha nem jön meg a txt, akkor is megy az ingyenes kártya, ha egyszer már rányomtam az affiliate-os indításra?
 • Serrin
  Van itt olyan, akinek van Revolut és Wirex kártyája is?
  Érdekelne, hogy a gyakorlatban melyik a jobb.