Emgoldex – a legújabb piramisjáték?

Gábor kérdezte, mi a véleményem az Emgoldex-ről, megéri-e beszállni.

Nos, rövid guglizás után sokat meg lehet tudni a cégről. Pontosítok: a cégről szinte semmit, ellenben a technikáról rengeteget.

A működési elve egyszerű: van egy 2010-ben alapított cég, amelyik a messzi Emirátusokban vesz aranyat, majd Németországba szállítja. Eddig ez rendben is van, bár már eleve óvakodnék az ilyen egzotikus helyen üzemelő, frissen bejegyzett cégtől. Felmerül az a kérdés is, hogy ha Hamburgban (Németországban) van a világ egyik legnagyobb aranytőzsdéje, akkor miért az Emirátusokba jegyzik be a céget és miért szállítják az aranyat kontinenseken át, amikor a szomszédban is lehet kapni? Mert egy uniós céget könnyű utolérni és perelni?

A cég komolyságát jelzi, hogy a megadott dubai címre, ugyanabba az egy irodába, a 704-es szobába az alábbi cégek is be vannak jegyezve, ugyanazzal a postafiókkal (valószínűleg offshore cégek):

My Business Consulting JLT
STRATEGY Links Ltd – Real Estate Consulting services
MPH Consulting Services
AALPS INVESTMENT

(A németországi cím alatt is található egy Antje Haas nevű logopédus és egy RTF Bau nevű cég is, bár az lehet, hogy egy irodaház, ezért sokat nem jelent.)

Update: nem az, hanem egy társasház. Fotók ebben a cikkben (kattints rá.)

A nagy trükk a következő: fizess be 540 eurot, szervezz be legalább két ismerősödet, akik szintén befizetik ezt a pénzt és máris akár 7.000 euro üti a markod. Ilyen egyszerű. (Illetve kicsit bonyolultabb, mert asztalok vannak, de ennyi a lényege.)

Az, hogy van arany is a képletben, csak a csali a horgon. Vagy parasztvakítás, ha úgy jobban tetszik. A lényeg a két ismerős beszervezése, akiknek további ismerősöket kell beszerveznie.

Sok okos telekommenteli a netet, hogy ugyan nem tudja, hogyan kapta meg a 7.000 euroját, csak mert két ismerősét be tudta szervezni, de megkapta.

Arra a kérdésre, hogy mégis 3×540 euroból hogy tud a cég kifizetni 7000 eurot, nem nagyon tőrödnek. Ajánlják, hogy szervezz te be két embert és fizess helyettük. Aztán a legrosszabb esetben, ha ők nem tudnak újabbakat beszervezni, 120 euro bukással kiszállsz.

Az emberi butaság félelmetes. Ide másolok pár linket, ahol ti is szörnyűlködhettek, mit képesek elhinni az emberek: http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=99599&p4=0

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerdesek__2216741-emgoldex-vannak-pozitiv-vagy-negativ-tapasztalataitok

Hirdetik még dolgozz otthon, online munka és ezer másik címen.

Drága Olvasóim, könyörgök, ti meneküljetek az összes ilyen lehetőségtől, hívják azt Emgoldexnek, vagy bármi másnak. Ahol előre kell befizetned és a hasznod más emberek belépése után lesz, az egyszerű pilótajáték, akármilyen szofisztikált matematikai zsonglőrködés mögé rejtik is.

Update: Valaki az Emgoldex nevében zaklat, hogy ne vádaskodjak, az nem pilótajáték. Mivel nincs kedvem pereskedni, kijelentem, hogy tévedés volt az emgoldexet pilótajátéknak hívni, ez egy becsületes MLM játék.

A piramisjátékot onnan lehet felismerni, hogy nem csatlakozhatsz befizetés nélkül, illetve nem vehetsz ki pénzt anélkül, hogy valaki mást beszerveznél. Ha ennél az Emgoldexnél a “marketingmunkádat” fizetik meg, ahogy állítják, akkor miért nem dolgozhatsz anélkül, hogy befizetnél közel kétszázezer forintot?! Miért fizet egy cég több, mint 6.000 eurót csak azért, mert két embert beszerveztél? És miből fizet, ha nem az új belépők pénzéből? (Ez a klasszikus pilótajáték receptje.)

Update: de az emgoldex nem az, lásd feljebb.

(Egy ismerősöm a Lyoness-be akart beszervezni, lelkesen magyarázta a szinteket, meg ha előre befizetek ennyi százezret, akkor ezekre a szintekre ugrok és ott már ennyi jár vissza, aztán eldönthetem, továbblépek-e és a többi. Amikor megmondtam neki, hogy egy egyszerű pilótajátékba ugrott be, meg volt sértődve. Ez kemény munka, nem pilótajáték. Ha még országos szinten beszerveznek félmillió embert, ő is gazdag lesz. Azóta sem az, pedig teljes lelkesedéssel próbálkozik. Kalapot le, a Lyoness mögé is sikerült egy nagyon túlkomplikált matematikai modellt bigyeszteni, de abból is kihámozható a lényeg: fizess előre és erre vegyél rá másokat is. Ott arany helyett vásárlói kártya van, ennyi a különbség. A Lyoness lényege nem a vásárlói kártya, mint sokan hiszik, hanem olyan emberek beléptetése, akik hajlandók pénzt fizetni, hogy aztán majd sokkal többet kapjanak vissza.)

Végezetül egy ismert történet, miért is garantált bukta minden “szervezz be még két embert” típusú játék. A történet szerint a sakk feltalálója szerényen csak azt kérte az uralkodótól, hogy az első kockára tegyen egy búzaszemet, a másodikra kettőt, a harmadikra négyet és így tovább. Pont ahogy az összes ilyen piramisjáték működik. A 64. kockába már 18.446.400.000.000.000.000 búzaszemet kellett volna rakni. Ha jól számolom, ez 18 trilliárd szem búza lenne, ez kb. fél méter vastagon beborítaná az egész Földet..

Egyetért? Kiegészítené? Vitatkozna? Kérdése van? Ne habozzon leírni a véleményét a kommenteknél. (Ha még nem tette meg, egy rövid regisztráció szükséges lehet.)

Ha szeretné tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelöljön be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo

Share

164 hozzászólás

 • Kiszámoló
  KEDVES KOMMENTELŐK!

  EHHEZ ÉS A MÁSIK EMGOLDEX CIKKHEZ MÁR NEM LEHET HOZZÁSZÓLNI, AZ EDDIGI 150 HOZZÁSZÓLÁS PRO ÉS KONTRA TÖBB MINT ELÉGSÉGES.

  KÖSZÖNÖM A MEGÉRTÉST.

 • kereskedo
  Lassan az Orgnic Mission-t is górcső alá lehetne venni.
  Ott is vannak érdekes dolgot. Az csak hab a tortán, hogy van 100% fölötti kifizetés. És, hogy a szóbeszéd több, mint száz millió volt az első évben a kifizetés. A probléma csak ott van, hogy az első évben az össz kifizetés kb 62millió volt.
  http://cl.ly/2V2k1H2c1b1o1A3G0H2n

  Aztán egy másik érdekesség, hogy a termékek 100%-ban megegyeznek a New Chapter termékekkel amik kb felébe vagy harmadába kerülnek. És ezt úgy adják el, mint saját terméket. Szintén szóbeszéd az, hogy a kettős fregmentációt (New Chapter termékek előállításának módja) egy magyar találta ki.

  És a többi érdekesség még a cégről
  http://m.privatbankar.hu/cikk/kockazatok-es-mellekhatasok-kapszulak-melle-kotvenyt-reszvenyt-adnak-el-247505

  A cég egyébként tényleg MLM-ben és nem egyéb illegális formában működik. Az más kérdés, hogy mi lesz a jövője.

  Ezt csak azért írtam, mert erről is érdemes lenne egy posztot írni.
  Óvatosan, mert az OM ügyvédei mindenkit fenyegetnek aki azt híreszteli, hogy ez átverés.
  Én pusztán tényeket írtam le, szóval ebbe biztos nem tudnak belekötni.

 • moya
  _Szia, nekem tudsz segíteni emgoldex ügyben?
 • Kiszamolo
  Szia, mit tudnék segíteni?
 • CommandR
  De..újraregehetsz. Így nem fogynak el!
 • arany ödön
  Jelenleg pedig halottnak tűnik a dolog. Mégis csak pilóta játék?
 • arany ödön
  Tény hogy piramis játék.
  Engem befizettek, mert aki belépet a cégbe, úgy oldotta meg a 2 emberét, hogy kifizette az 540 eurót helyettünk. Ő megkapta az első táblázat után járó 5 kupont, de én már egy éve a kifizető pozícióban állok. Nincs új 8 belépő a táblázatba, így soha nem is lesz belőle pénz.
  Vissza meg nem kapod a belépési díjat! Az kamu!
 • Demo721
  Hatalmasat téved,aki szerint nem jó üzlet!!!!!
  Magyar asztalok sorra beragadnak mert hülyék hozzá.
  Nemzetközi csapattal dolgozok benne személyesen és haladunk.
  Semmi rablás semmi átverés és semmi szerencsejáték nincs benne….
  Ha eléred a szintet kifizetődsz(nálunk 1.5-2hónap)
  Csak pozitív véleményem van a cégről,természetesen csak nemzetközi csapatban
  Aki nem hiszi el, bebizonyítom—
 • bohócok
  Marha jól szórakozom azokon a kommenteken, amiket nyilvánvalóan az emgoldexes fiúk írnak, hogy ez márpedig mekkora hatalmas üzlet és feltétlenül megéri belépni.
  Hát srácok innen üzenem remélem hamarosan börtönbe kerültök:)

  Jut eszembe, aki hozzám befizet 100 eurót és hoz még magával 2 embert az kap tőlem 30 kiló paradicsomot.

 • Tamas
  Csatlakozzatok az MLM és piramisjáték ellenes facebook mozgaolmhoz (Mondjunk NEMet az MLMre):

  https://www.facebook.com/pages/Mondjunk-NEMet-az-MLMre/154291888081050

 • érdekel
  Babóca!

  Lehet, hogy már 2 éve vársz arra, h valaki elmondja, ez miért pilótajáték. Megkaptad már a választ? Segítesz nekem ebben a rendszerben? Egyáltalán csinálod még, vagy csitrilliárdos vagy és Te is az Emirátusokba költöztél? Ha nem válaszolsz, azt hiszem, tudom a választ.

 • Zollee
  Rengeteg ismerősöm kezdett bele a fent említett MLM cuccokba és még másokba is. Egy sem keresett vele jelentős összeget. Volt aki a vagyona felét bukta vele, volt aki a vállalkozását, volt aki a családját… stb. Én is kipróbáltam párat nem mondom, de CSAK veszteni lehet vele. Nem biztos, hogy pénzt, elég ha a szabad idejét b@ssza el az ember.. e helyett vállalt volna tisztességes másodállást, vagy csak pihent volna, szeretteivel tölti az időt stb. Nem azt mondom, hogy nem lehet vele keresni, lehet, de olyan keveset, hogy az nevetséges, ha kiszámoljuk a ráfordított időt és energiát (igen, mert a telefonálgatás, elmegyek ide-oda, stb is pénzbe kerül NEKÜNK) és összevetjük a bevételt. Ez mindig csak keveseknek éri meg, azoknak akik kezdik.
 • ggcc
  Szia kiszámoló! Az új pilótajátékot, a 3upnext-et nem akarod górcső alá venni? Összeszedtem már pár érdekességet róla, ha érdekel…
 • Jahno
  Na, gondoltam elég időt kaptak a bizonyításra és ha már van Skype cím, akkor baboca szervezősre rácsipogok, hogy mi lehet. Elég volt a pár első Google találatig menni, szinte mindenki csak sír a pénze után. Ahogy azt vártuk.