Emgoldex még egyszer és utoljára

2012-01-12
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Van annak haszna, amikor az ember blogját Braziliától Kínáig olvassák.

A múltkori nagy port kavaró bejegyzésem után, ahol az Emgoldexet egy pilótajátékot szervező komolytalan cégnek állítottam, Máté, aki Münchenben dolgozik, elment, hogy a megadott címen megkeresse a céget. (A kék linkre kattintva tudod elolvasni azt a cikket.)

Azt megbeszéltük ott, hogy a dubai címen egy irodába még legalább másik négy cég be van jegyezve, ugyanazzal a postafiók címmel, ezért ott érdemi munka biztos nem folyik. Akkor csakis Németországban lehet a fő bázis.

Két cím van forgalomban az Emgoldex-szel kapcsolatban, egy Maximilanstrasse 13, ahol nyoma sincs a cégnek (egyébként egy kicsi irodaház 3-4 céggel, de ezek között nincs az Emgoldex), illetve egy  Lerchenauerstrasse 18 rgb, ahol is az rgb a hátsó épületet jelenti.

Update: Azóta Máté visszament a Maximilianstrasse-ra és valóban a kapucsengőn továbbra sincs kint az Emgoldex, de van egy tábla beljebb, azon ott a neve. Ezt a táblát nehéz észrevenni az utcáról este, amikor ő volt ott. Sajnos most is be volt zárva az irodaház, nem tudott bemenni. A legutolsó fotó a cikk végén az irodát ábrázolja.

Ez utóbbi cím egy társasház a külvárosban.

Itt már megtalálható a cég, a sok lakás között a felső sorban jobbra van a kapucsengő, illetve ki van téve egy tábla, mindjárt a logopédus táblája fölött.

Ebből kiderül, hogy a cég Bt. és egy informatikus a tulajdonosa.

Ezek után nem akarok semmi konkluziót levonni a cég komolyságáról, mindenki döntse el maga.

Ha valaki jár Dubaiban, megnézhetné azt az irodát is, egy fotót megérne, hogyan fér el az öt multicég egyetlen szobában.

Az már csak hab a tortán, hogy a "marketingmunkáért" kapott jövedelmet tőkejövedelemnek tüntetik fel a szervezet "dolgozói", így elfelejtenek utána egészségügyi járulékot és nyugdíjjárulékot fizetni.

Részemről a téma lezárva.

Köszönjük Máténak a képeket.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram