Emgoldex még egyszer és utoljára

Van annak haszna, amikor az ember blogját Braziliától Kínáig olvassák.

A múltkori nagy port kavaró bejegyzésem után, ahol az Emgoldexet egy pilótajátékot szervező komolytalan cégnek állítottam, Máté, aki Münchenben dolgozik, elment, hogy a megadott címen megkeresse a céget. (A kék linkre kattintva tudod elolvasni azt a cikket.)

Azt megbeszéltük ott, hogy a dubai címen egy irodába még legalább másik négy cég be van jegyezve, ugyanazzal a postafiók címmel, ezért ott érdemi munka biztos nem folyik. Akkor csakis Németországban lehet a fő bázis.

Két cím van forgalomban az Emgoldex-szel kapcsolatban, egy Maximilanstrasse 13, ahol nyoma sincs a cégnek (egyébként egy kicsi irodaház 3-4 céggel, de ezek között nincs az Emgoldex), illetve egy  Lerchenauerstrasse 18 rgb, ahol is az rgb a hátsó épületet jelenti.

Update: Azóta Máté visszament a Maximilianstrasse-ra és valóban a kapucsengőn továbbra sincs kint az Emgoldex, de van egy tábla beljebb, azon ott a neve. Ezt a táblát nehéz észrevenni az utcáról este, amikor ő volt ott. Sajnos most is be volt zárva az irodaház, nem tudott bemenni. A legutolsó fotó a cikk végén az irodát ábrázolja.

Ez utóbbi cím egy társasház a külvárosban.

Itt már megtalálható a cég, a sok lakás között a felső sorban jobbra van a kapucsengő, illetve ki van téve egy tábla, mindjárt a logopédus táblája fölött.

Ebből kiderül, hogy a cég Bt. és egy informatikus a tulajdonosa.

Ezek után nem akarok semmi konkluziót levonni a cég komolyságáról, mindenki döntse el maga.

Ha valaki jár Dubaiban, megnézhetné azt az irodát is, egy fotót megérne, hogyan fér el az öt multicég egyetlen szobában.

Az már csak hab a tortán, hogy a “marketingmunkáért” kapott jövedelmet tőkejövedelemnek tüntetik fel a szervezet “dolgozói”, így elfelejtenek utána egészségügyi járulékot és nyugdíjjárulékot fizetni.

Részemről a téma lezárva.

Köszönjük Máténak a képeket.

Share

37 hozzászólás

 • Illye
  Na igen, igen, meggyőző… viszont nem ment fel a úriember a lakásra, ahol nagy valószínűséggel hegyekben áll az arany és ezüst a nappaliban!!! Szóval már csak hinni kell benne…. vagyis hinni lehet:):):)
 • jurta
  Ha elég bátor lettem volna és jól beszélek németül, nem bírtam volna ki, hogy ne csöngessek be egy pohár vízért vagy egy darab papírért. Illyéhez csatlakozva, ezt az irodát látni kell…
 • Kiszmol
  Nos, a címet tudod, mondd azt, török vendégmunkás vagy. 🙂
 • Kiszmol
  Nem akarom elkiabálni, de furcsa mód, most nem pezsegnek itt az Emgoldexet védő “marketingmunkások”.

  A múltkori cikknél le kellett zárnom a kommentelést, annyian voltak.

 • Benke
  És szeretne Aranyba fektetni, mert az mindenképpen megőrzi az értékét, és mindenképpen sokszorosát fogja érni, és mindig el lehet adni bárkinek 😀
 • Benke
  A Látogató szám azért elég magas 😀
 • Kiszmol
  Tetszik az új “trollszámláló”? 🙂
  Bár kicsit frusztrál, amikor azt látom, más blogon 1200-on áll. A mindennapi vicces képek blogokon (kb. napi öt perc munka feldobálni 20 gif-et.) meg 7-8.000!

  Egyébként címlapos lett, ahogy a tegnapi pénzügyi bejegyzés is. Csak arra senki nem kattintott.

 • davidn
  nem kapcsolódik szorosan a cikkhez, de mivel itt vettem észre, ezért itt is jelzem:
  az új logo fentre szuper, de az áttetszőség rettentő zavaró az első soroknál..
  csak én érzem így?!
 • Kiszmol
  nem, már küldtem az adminnak egy javítottat. Pár nap és beteszi 🙂
 • thundermanx
  Nem mennyiségi blog, minőségi, kérem! 🙂
 • thundermanx
  Na szép, az előző megjegyzésemet nem is davidn-kommentjéhez szántam, Kiszámoló ez téged illet! 😀
 • thundermanx
  Amikor először hallottam erről az Emgoldex-ről az jutott az eszembe, hogy vajon a csatlakozó emberek, ha TÉNYLEG kapnak aranyrudat, mennyivel járulnak hozzá az aranylufihoz? Kiszámoló?
 • globglob
  Egész gyorsan dolgozott az admin. Így határozottan jobban olvashatók az első sorok is.
 • MondmrFlp
  Tisztelt Kiszámoló!

  Töprengtem egy kicsit hogy írjak-e, vagy sem. De úgy döntöttem mégiscsak leírok pár gondolatot.
  Ebből és a korábbi (már bezárt) blogból is látszik, hogy az ember a legnagyobb jó szándékkal sem tud jót cselekedni. Hogy miért? Az előző blogban eléggé (számomra) elítélhető módon sok negatív jelzőt próbáltak ráaggatni az Emgoldex üzletre és azon belül Goldex programra. Ott az volt a baj, hogy azon aranymegrendelők, akik a programban is részt vesznek ezt meglehetősen rossz néven vették és megvédték a mundér becsületét. Erre természetesen az volt a válasz, hogy biztosan ugyanaz az ember írogat más nick néven…
  Nem akarom ragozni, de az egyik “jóindulatú” megjegyzésben az írta valaki (amivel még egyet is tudtam érteni), hogy – a beíró szerint, – aki részt vesz a programban és meg van vele elégedve az az ilyen és ehhez hasonló támadó jellegű beírásokon csak jót mosolyog és már lép is tovább, nem foglalkozik vele.
  Valahogy én is így voltam ezzel. Nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben hogy írok, de inkább nem tettem.
  De most úgy gondoltam kivételt teszek.

  Azt gondolom a Tisztelt Kiszámoló, nem ismeri az Emgoldexet, a Goldex programot, nem volt Münchenben sem Dubai-ban, nem találkozott a tulajdonossal, sem a cég vezetőivel. Ez persze nem lenne probléma csak az, hogy olyan meggyőződéssel teszi közzé a rosszondulatú megjegyzéseit mintha legalább is az imént felsoroltak közül bármelyikkel tisztában lenne. Nem gondolom, hogy a cégnek kellene minden egyes kételkedőt meggyőzni vagy a programban részt vevőknek lenne a dolguk, hogy minden ilyen légből kapott felvetést le reagáljanak.

  Én mégis tennék egy kísérletet és ha lehetőség van képek csatolására akkor én szívesen csatolnék (vagy küldenék Önnek e-mail címre) 1-2 képet a Müncheni Emgoldex irodáról. Nem igazán értem, hogy ha ténylegesen Münchenben járt valaki, akkor hogy nem sikerült megtalálni a helyet, pedig én úgy tudom hogy a Maximilianstrasse nem éppen a leg eldugottabb és legszegényebb negyedben van. Történetesen az egyik (ha nem a) leg elitebb Strasse egyike. Természetesen nem egy kicsi iroda ház 3-4 céggel, mint ahogyan az a blogban szerepel…
  Nem gondolom hogy ezzel vagy BÁRMI MÁSSAL meg tudnék győzni bárkit is, nem is célom, csak azt nem szeretném, hogy ezen téma úgy lenne elkönyvelve mint ahogyan azt a Tisztelt Kiszámoló próbálja beállítani.

  Üdvözlettel.
  M. F.

 • Els
  http://www.emgoldexmunchen.5mp.eu

  Érdekes mi jártunk itt! Itt vannak a fotók

  MAXIMILIAN STRASSE 13. MÜNCHEN

 • themanwho
  Ez ám az igazi (ok)nyomozás, grat! Bárcsak ne dőlnének be az emberek minden csalónak. Bár, amíg sz.r van, légy is akad. Az előzőleg belinkelt tesztben van egy kulcsszó: kapzsiság. Sok olyan emberrel találkoztam már, akik újra és újra elhitték, hogy munka nélkül is sok pénzhez juthat Ő, mint átlagjózsi, mert vannak cégek/emberek, akik jót akrnak neki. Ebben akar újra és újra naivul hinni, ezért mindig lesz kereslet az ilyen átverésekre is. De amit lehet, tegyünk meg, hogy a billegőket eltérítsük a pénzük elvesztésétől.
 • Darkosia
  A tények makacs dolgok.
  Rizsázhatsz itt rosszindulatúságról napestig, de feketén-fehér le lett írva, hogy ez egy átverés, és hogy miért. Erre nem magyarázat az, hogy a Goldex programra csak negatív jelzőket akarnak ráaggatni.
  A tényekre reagálj: miért sufnicég a német leányvállalat, miért egy irodába(nem irodahzba, irodába!) van bejelentve a dubai székhely 4 másik céggel, miért kell befizetni ahhoz, hogy az ember részt vehessen ebben a hipi-szupi Emgoldex programban, a befizetés után miért kell még újabb embereket beszervezni.
  Ezekre a kérdésekre már az előző posztnál is csak ködösítés és olyan válaszok jöttek, hogy milyen áfaszabályozás vonatkozik erre az ügyletre. Hogy jön az ide? a Tényekre reagálj ha tudsz, egyébként meg menj trollkodni máshova.
 • Darkosia
  Kiszámoló, én ugyan ki nem raktam volna az updatet. Ha legalább normális képek lennének, de ez nem bizonyít semmit, tekintve, hogy pl. a kép amin a cégnév van bárhol készülhetett, egy házfal nem sok, még azt se fotoshoppoltak mellé. Meg a másik képeken van ajtó, ablak, és ömlesztve arany, juhé. Még véletlenül se látszódjon semmi.
 • MondmrFlp
  Részemről a kérdést lezártam. Kíváncsi voltam, hogy ha valaki értelmesen megfelelő stílusban,és hangnemben beír egy ilyen blogba akkor arra lesz e hasonló válasz. Én úgy gondolom nem érkezett. Nem egészen értem, hogy a lejáratáson kívül mi értelme van egy ilyen és ehhez hasonló blogoknak. Itt bárki bármilyen stílusban beírhat a legkisebb moderáció sincs, lehet sértegetni, valótlan dolgokat állítani nem érdekli a topic nyitót ha az az Ő (erősen vitatható) érdekét szolgálja.
  ‘Darkosia’ -hoz hasonló jóindulató hozzászólásokra csak annyit, hogy azt gondolom én megfelelő tiszlettel írtam mindenki felé, ez a ‘trollozás’ dolog lehet hogy általános iskolában elmegy de szerintem sokat elárul az íróról. Az hogy ki ‘rizsázik’ megint jó kérdés, nem hiszem hogy Ön el tudja dönteni tekintve hogy a korábban felvetett kérdésekhez semmi rálátása nincs valószínű nem én dobálózom megalapozatlan és üres kijelentésekkel. Az, hogy feketén-fehéren le van írva hogy átverés, ez igaz leírta valaki de hogy miért arra nem volt sehol válasz. Nem sufnicég az Emgoldex ezt nem is értem honnan vette, igaz nagyon nem is érdekel. Az emberek arany megrendelést adnak le és bekerülnek a Goldex programba, természetesen lehetőség van “csak” arany vásárlásra is a programba való részvétel nélkül. Nem értem mit nem ért valaki azon hogy ha én vásárolni szeretnék valamit, azért ellenértéket kell fizetnem. Ezek a tények, és valóban makacs dolgok, lehet félre magyarázni, de ha valaki venné a fáradtságot és utánna nézne kicsit nem írna ilyen sületlenségeket, mint ami fentebb is van néhol. Ja és pláne nem kell senkit sem beszervezni, de szerintem ezt már végképp nem fogja megérteni az aki nem akarja.

  Ahogyan azt az előző hozzászólásom utolsó mondatában is írtam, írhatnánk vagy csinálhatnánk bármit nem változtatna a rosszindulatú emberek nézőpontján. Az igazság az, hogy nem is az volt a cél csak arra szerettem (tük) volna felhívni a figyelmet hogy lássa akárki aki ide téved, hogy attól még hogy valaki leír valamit lehet hogy nem úgy van?! Lehet hogy csak rosszzindulatú, vagy írígy vagy a Jó ég tudja mi által vezérelt dolgok hajtják az olyanokat akik hasonló topicocat nyitnak és aztán várják az ahoz kapcsolódó sértegető kommenteket.

  Mint ahogyan a Tisztelt Kiszámoló írta az első (már szerkesztett) kommentjében, “a lényegen nem sokat változtat” az hogy a topic nyitóhozzászólásával ellentétben valóban van iroda Münchenben és valóban ott van ahol lennie kell. Ha ez nem változtat a lényegen és ezt gondolja az oldal szerkesztője hogy rosszul írta és elnézést kér akkor nem gondolom, hogy van miről beszélnünk a továbbiakban. Egyszerűen hazugásgot volt az amit leírt és a minimum az lett volna ha elismeri hogy olyan dolgokról ír amiről fogalma sincs és ha már valótlanságot állít, akkor nem azt mondja hogy rosszúl írta, hanem hogy nem igaz, a kettő között van egy árnyalatnyi különbség.

  Azt gondolom hiába való lenne bármi mást is írni amíg ilyen magas színvonalú hozzászólások vannak itt.

 • davidn
  tudna valaki kölcsönözni számomra egy beugrónyi pénzmagot?
  ha beindul a biznyák, eskü, hogy a tripláját fizetem vissza! 😀
 • LetLoveRule
  Hagyjuk már ezt a témát. Saját és a blogja hitelessége miatt semmilyen érdeke nem fűződik a szerzőnek lejáratni egy céget – legalábbis az eddigi blogtémák után – , mindenesetre lehetősége van felhívni a figyelmet azokra a cégekre és termékekre, amit az – azt gondolom – a józan gondolkodású fórumolvasóknak a szerző véleménye és (szerintem széleskörű) tapasztalatai szerint elkerülni lenne szükséges.
  Ha ez ilyen, említse meg, ez az ő blogja. Ha nem, akkor elnézést fog kérni, ha tévedett volna és – az eddigi fórumtopikok és reakciói után – biztos vagyok benne, hogy helyreigazítaná saját magát.
  Engem a képek meggyőztek, hogy mit és hogyan kerüljek el, köszönöm az információt és tájékoztatást – jöhet a következő téma.
 • Darkosia
  Ismét egy szép hosszú rizsa a rosszindulatúságról, a tényekre való reflektálás helyett.
  Egyetlen épkézláb gondolat volt az oldalnyi szövegedben, hogy a vásárlásért bizony fizetni kell. Igen, de ahogy már tucatszor le lett írva (korábbi blogbejegyzésnél, a kommentekben még ti is elismertétek) az Emgoldex két részből épül fel. Egyrészt van a beszervezősdi, másrészt fedősztorinak az aranyvásárlósdi. Tisztán piramisjátékkal szerencsére már nem lehet beetetni a népet, ezért kell csalinak az arany.
  Egyébként nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de légyszíves lapozz már fel egy szótárt vagy írogasd be a google-be a komment, topic, blog szavakat, mert használatuk alapján teljes zavar lehet a fejedben a jelentésükről.
 • Darkosia
  Ja, és nem érdekel milyen tisztelettel fogalmazol akárki felé. Interneten nem szokás magázódni, bár felőlem megteheted. A kulturált normákat teljes mértékben betartva írtam, de ha gondolod nyugodtan sértődj meg. A legdurvább szavam a trollkodás volt, de hát elnézést, ha kicsit felhúzom magam az olyan egyéneken akik a mézes-mázas modorukkal másokat akarnak átvágni.
  Épp ezért még egyszer kérlek, a tényekre koncentrálj, ne a rosszindulatúságról tarts előadást.
 • thundermanx
  Igen, ez pont így van, ahogy írod. A blogot olvasva nem rohantam el nyitni Forex számlát, nem vásároltam semmilyen részvényt és nem nyitottam TBSZ-t sem. A blog írója idejét és energiáját nem pazarolva próbál teljes körű tájékoztatást nyújtani pénzügyi témájú napi aktualitásokról annak érdekében, hogy némi eligazítást adjon a téma iránt érdeklődőknek. Ki ki szabadon eldöntheti ez után, hogy mit tesz (a pénzével).
  Az Emgoldex programban részt vevőknek “kötelességük” megvédeni a céget, ahol fialtatják a pénzüket.
  1. Mert még nem kapták meg a háromszorosát és bízniuk kell, hogy nem úszik el a teljes a lóvé (nem gondolom, hogy sokan kérték az aranyat cserébe….).
  2. Akiknek ez már hozott bevételt, azoknak pedig azért, mert láthatóan működik a dolog. Ebben az esetben pedig az hülye, aki nem látja a sikert és nem csatlakozik.
  Az pedig már egy másik kérdés, hogy milyen adót kell(ene) fizetni ez után a bevétel után: külföldről származó jövedelemnek minősül, vagy ÁFA, stb.
  Az olvasói negatív kommenteket nem gondolom, hogy az irigység diktálná. Akik ilyen témájú fórumokat napi szinten olvasnak, azoknak fontos a pénzük. Nem a konyhapénzt vinnénk be az üzletbe, ezt gondolhatod.
  A káröröm emberi; és ha tetszik, ha nem, vannak olyanok, akik ezt éreznék, ha megbukna az üzlet. Ezáltal igazolva látnák döntésük helyességét, amiért nem szálltak be egy szuperhozamot ígérő üzletbe.
  Ha megkaptad a pénzed, veled együtt örülök, hogy működik, ha még vársz rá, remélem, bejön!
  De azért senki sem balga, aki inkább óvatosan bánik a pénzével és én például, mint ilyen ember, örömmel olvasom a blog aktualitásait, és nemcsak egy-egy témáját követem árgus szemmel.
 • MondmrFlp
  Örülök neki, hogy vannak itt ilyen kommentek is (thundermanx) akik lehet, hogy a kérdésben a “másik” oldalon állnak de nem a másik lejáratására tették fel az életüket.

  Elnézést ha én nem vagyok egy nagy blog illetre fórumozó és valakit megbántottam azzal hogy magáztam volna (ilyenről sem hallottam még…)

  Már engetessék meg nekem is, hogy rosszul essen az ha valaki : “A kulturált normákat teljes mértékben betartva írtam” ezt jelenti: “Rizsázhatsz itt… egyébként meg menj trollkodni máshova”. Miközben azt gondolom én voltam az aki felvetette hoyg küld képeket is he kell (igaz más ezt megtette mégha nem is azokat amiket akartam volna de nem is az a lényeg már itt…)

  Amiért én ide írtam az az ami a nyitó téma volt, történetesen Kiszámoló írta a Blogjában hogy nincs Münchenben Emgoldex iroda, ez nem így van. Ennyi. Lehet naívan azt gondoltam majd belátja hogy tévedett és helyreigazítást tesz. Ha nem így lesz az sem baj, egyszerűen azt gondoltam ennyi a kötelességem, de a továbi értelmetelnnek látszó vitát már nem érzem annak.

  Az Emgoldex marketing tervét nem tisztem ITT ismertetni, így sajnos Darkosia bármit is gondolsz ezek után ahhoz jogod van és persze ha akarod tele írhatod a Blogot a rosszindulatú kommentjeiddel az üzletről is és az aranyvásárlókról is. Én dolgozom tovább és próbálok segíteni az embereknek, mindenkinek aki erre igényt tart, aki meg nem azzal sincs bajom.

 • Darkosia
  Itt nincs üzlet meg aranyvásárlók. Vannak szélhámosok és becsapottak.
  Érveket továbbra sem írsz, de legalább már csúsztatsz össze-vissza.
  -Senki nem írta, hogy megbántottad a magázással. Arról van szó, hogy nem tekintheted tiszteletlenségnek, ha valaki(jelen esetben én) nem magáz.
  -Továbbra is csak ködösítesz. Ennek egyik neve rizsázás. Ha nem tetszik, hogy így hívják, ne csináld.
  -Képet kb. 5 mp feltenni a netre, menj a kepfeltoltes.hu -ra és már linkelheted is. Vagy írd be a googleba, hogy képfeltöltés és válogass kedvedre a lehetőségek közül. Az, hogy eljátszod, hogy itten technikai akadályok vannak, nem igazán hihető.
  -Nem írta Kiszámoló, hogy nincs iroda, nemlétező irodáról nem tett volna fel képeket(már az update előtt is).
  -Úgy örülök, hogy mindenkinek segíteni próbálsz, de ha már 540 eurót próbálsz gyűjteni az emberektől, akkor igazán ismertethetnéd miért is. Nem, ezt az üzleti modellt nem marketingtervnek hívják, hanem piramisjátéknak.
 • tzsdemaci
  Nem tudom láttátok-e, de az egyik hiradóban volt egy riport egy cégről, akik gyémántot adtak el. A teljes tölrténetre nem emlékszem, de a gyémánt ott valamire a fedezet volt. Az ügy vége letartóztatások és sok áldozat. A gyémántokról kiderült, hogy szinte értéktelenek, a legnagyobb gyémánt tőzsdén sem sikerül töredék áron sem eladni egyetlen darabot sem. Én nem mondom, hogy ez hasonló,csak azt, hogy az ilyen sztorik miatt gyanakvóak (joggal!) az emberek. Azok akik a gyémántokkal pórul jártak és milliókat bukta, azt hiszem hálásak lettek volna egy ilyen posztnak ami megóvta volna őket ettől. Abban az esetben pedig, ha ez az arany üzlet ilyen jól megy, nem kell védeni, ugyanis a jól menő dolgok eladják magukat.
 • tzsdemaci
  Ja, azt még nem is említettem, hogy az aranyat is hamisítják. Keress rá: hamis arany kína.

  Fizikai aranyat venni amúgy sem éri meg, mert a határidős árhoz képest sokkal rosszabban kapod meg (buksz a vételen és az eladáson, gyakran 10-15% -ot is), valamin tárolni kell (széf bérlés stb..). Ehhez jön még a hamis arany kockázata. Saját vélemény: ez csak az aranyárusnak jó üzlet.

  Aki azért akar aranyat, hogy védje/diverzifikálja a vagyonát, az nézzen szét a tőzsdéken. Több megoldás is van:
  – certifikátok (akár a magyar tőzsdén is lehet)
  – ETF (fizikai arany mozgását követő részvény gyakorlatilag, amerikai és európai tőzsdéken egyaránt)
  – CFD (forex brókereknél lehet kötni, szintén a fizikai arany mozgását követi)
  – arany határidős kontraktus

 • llaszlo
  Ezekre a kérdésekre még sehol sem kaptunk választ. Csak a terelés ment.
  Amik nekem is feltűntek: Ezt nem én írtam csak már más összefoglalta helyettem én meg idéztem.

  1. A cég weboldalán semmiféle Általános szerződés Feltételek nem szerepel a tevékenységre vonatkozóan. Kizárólag egy, a “Szerződés társaság által biztosított internet (!) szolgáltatásról” szöveg olvasható!
  2. Sehol az oldalon, semmilyen utalás nincs a valóságos szerződő felekre. Magára a “cégre”, mint EMGOLDEX társaság van utalva. Ez nem cégforma! Se az adószám, se a bankszámla szám nincs feltüntetve, csak egy bejegyzési szám, amit bárki beírhat és ellenőrizhetetlen, szemben az adószámmal.
  3. Az elutalásra kerülő 540€-os számlán a számla kedvezményezettje az Dubai címzett, Postafiókkal!!! Lenyomozhatatlan hogy ki van valójában a dolog mögött.
  4. Semmilyen szó nem esik se jogi sem pedig pénzügyi garanciákról a befizetett összegeket illetően, de tovább megyek egyetlen szó sem esik magáról a betett pénz mértékéről.
  5. Nincs szabályozva a pénz kifizetése, nincs szankcionálva
  6. Ami pedig végképp kijózanító, hogy a feltételeikben szerepel egy érdekes mondatok:

  3. 2. A Társaságnak joga van egyoldalúan átvizsgálni és módosításokat végrehajtani az Előfizetői díjban és az Általános szabályzat és a kereskedelmi ügyletek megkötésének feltételeiben.

  Magyarul semmiféle garancia nincs ha holnap megduplázzák a kötelező befizetéseket.

  3. 2. 1. Ha a Rendelés tulajdonosa nem fogadja el az Előfizetői díj, illetve az Általános szabályzat és a kereskedelmi ügyletek megkötési feltételeinek változásait, akkor a változások érvénybe lépéstől számított 7 (hét) napon belül köteles tájékoztatni erről a Társaságot postai úton.

  Postai címe Dubaiban van, ahová a leveled 7 nap alatt biztosan nem ér oda. Másfelől ki fog Dubai-al levelezni?

  4. 1. Bármilyen, a jelen Szerződésből fakadó vita, egyetnemértés, vagy követelés, vagy a jelen Szerződés felbontásával, megszegésével, esetleg érvénytelenségével kapcsolatos ellentmondás, Dubaiban, a városi bíróságon kerül elrendezésre.

  Itt a legnagyobb cumi. Ha bármiféle követelésed van, a kijelölt bíróság Dubai-ban van! Vagyis semmilyen jogköröd nincs egy olyan valakivel szemben fellépni, akinek:

  1. A pontos kilétét sem ismered
  2. Nincs Magyarországon bejegyzett telephelye és cége
  3. Nincs magyar telefonszáma, fel se tudsz senkit hívni.

  1. Ki is a szerződő fél pontosan?
  2. Miért is nincs megnevezve a weboldalon a társaság cégformája?
  3. Hol az adószám, bankszámlaszám feltüntetve?
  4. Hol a jogi, pénzügyi garancia a pénzem kifizetésére?
  5. Miért kell Dubaiban pereskednem, ha jogvitám van?
  6. Miért nem tudok felhívni Magyarországon senkit, és miért nincs hivatalosan bejegyzett magyar cég?
  7. Miért egy Dubai postaifók cím a kedvezményezett, aki felkarmolja az 540€-t? Ki az a valaki?

 • Pingback: Emgoldex, a pilótajáték, átverés | Kiszámoló - egy blog a pénzügyekről

 • Igen. Ez jó kis hozzászólás, és milyen igaz is. De én még egy kérdéssel kiegészíteném. Függetlenül attól hogy az Emgoldex székhelye vagy irodája hol van.
  Teljesen mindegy hogy mivel foglalkozom, de ha netalán a szüleim lakására van bejelentve a Saját cégem székhelye, akkor én már csaló vagyok? Főleg ha online nyomom? Mert sokak szerint igen, Pedig NEM 🙂
 • Imi
  Kedves Emgoldex tagok!!! Erre az utobbi (elottem levo) kerdesekre miert nem tetszenek valaszolni??? Engem erdekelne a konkret kerdesekre a konkret valasz.
  A tenyek makacs dolgok es en szeretek a tenyeknek hinni, a konkret valaszokat elfogadni. Biztos tul egyszeruek az elvarasaim, de en mar csak ilyen vagyok.
 • Kiszámoló
  Nem, nem vagy csaló, de ha az összes, amit fel tudsz mutatni, az egy informatikus diploma, egy bt egy lakótelepen és egy kamu offshore cég Dubaiban, akkor egy fillért sem fogunk rád bízni, nemhogy milliárd forintokat. Ettől még remek takarító cég lehetsz, vagy akármi, csak pénzt, azt ne akarjál tőlünk gyűjteni.
 • OpenEye
  Nacsakazértisideisbeíromhogymeglegyen 🙂

  Egy kis frissítés, mert nem tudom mennyire változott a helyzet a kezdés óta, de a piramisjátékszerűség van keverve ügyesen a termékkel.

  A cég ténylegesen lehet – sőt szerintem biztos -, hogy végez aranykereskedési tevékenységet de ez csak egy minimális “álcatevékenység”.

  Az emgoldex.com oldalról kiemelnék néhány tényszerű dolgot, hogy miért is piramisjáték és miért is nem lesz végül az, illetve mivel próbálja ennek a látszatát elkerülni ügyesen a cég.

  “Hogyan lehet részt venni a marketing programban?
  A részvételhez le kell adni a rendelést befektetési arany vásárlására, 7000 euro értékben, és kifizetni a Rendelési-kupont.”

  Tehát ténylegesen az illető 7000 EUR-ért vesz egy tömböt amiről szerződés köt, ám ha nem akarja ezt a 7000 EUR-t egyben kifizetni erre jön a beszervezős dolog. Mindemellett biztosan lehet venni kis befektetési tömböket is, hisz a kereskedés tényét fenn kell tartani.

  “Mi az a Rendelési-kupon?

  A Rendelési kupon egy egyfajta fizetőeszköz a rendszeren belül.
  Vagyis a társaság egyik sajátos lehetősége, hogy az ügyfelek rendelést adhassanak le és bekerüljenek a Goldex marketing programjába. A szerződéses összeg ebben az esetben 7000 euro, de ez nem kerül egy összegben befizetésre, azonban az ügyfél jelzi szándékát, hogy hosszútávon ilyen értékben kíván aranytömböt vásárolni és bevételeiből törleszti a szerződéses összeget.
  A Kuponba beletartozik: egy 1 grammos aranytömb, előleg befizetés nagyobb méretű tömbökre 100 grammig, ügyfélszolgálati díj és internet szolgáltatási díj, ami 20,00 € egy ciklusra.
  A kupon értéke 130,00 € + 20,00 € = 150,00 € és 500,00 € + 40,00 € = 540,00 €
  A 150,00 € értékű Kupon az Előzetes rendelési asztalra kerül kihelyezésre
  Az 540,00 € értékű Kupon a Főasztalra kerül kihelyezésre.”

  Tehát, ha nem tudod kifizetni a 7000 EUR-t, akkor a maradékot helyetted mások fizetik meg a rendszer által, amihez azért jópár ember kell. De erre figyelmeztet is a rendszer az alábbiak szerint:

  “Felhasználhatom-e a marketing programban gyűjtött kredit pontokat a Rendelés teljesítéséhez?

  A társaság a marketing programot kiegészítő lehetőségként dolgozta ki, hogy az segítse a Vásárlót a rendelés teljesítésében, amelyhez jelentős támogatást nyújtanak a megszerezhető kredit pontok. Igaz, minden attól függ, hogy a Rendelés tulajdonosa mennyi erőfeszítéseket hoz meg azért, hogy előrelendítse a Rendelését, és hogy kredit pontokban részesüljön. A képlet, aminek teljesülnie kell a marketing program alatt az 1+2. Vagyis a Vásárlónak a saját rendelésére két új Rendelést kell hoznia. A kredit pontok csak ennek a feltételnek a teljesítése után kerülnek kiosztásra. A Főasztal első ciklusában, első vagy második szinten hozott két új rendelés az összes többi ciklus alkalmával is beszámításra kerül. Nagyon sok Vásárlónak sikerül a marketing program által teljesíteni a kötelezettségeit, de a Tulajdonosoknak készen kell állniuk arra is, hogy saját eszközeik által fejezzék be a Rendelést.”

  Itt az utolsó mondat a kulcs. Tehát ha valakinek a “rendszerben” nem futott végig a rendelése annak a maradványértéket magának kell befizetnie. Tehát ha valaki egy embert is akár maga alá tud szervezni már nem 7000 EUR-t kell kifizetnie egy a szerződésben foglalt tömbért.

  Miután összegyűlt a 7000 EUR összeg a saját vagy saját és mások befizetésével együtt, akkor az illető kap 7000 EUR-nak megfelelő aranyat cserébe hisz erre kötelez a szerződés. Illetve valószínű, hogy mindenki egyből visszavásároltatja a tömböt aktuális piaci értéken így KP kiutalást kap. Itt már eleve felmerül a kérdés, hogy a cég ténylegesen megveszi-e majd eladja és visszaveszi a tömböt, vagy csak simán az összegyűlt pénzből végzi a visszautalást. Jó kérdés ezt hogyan és ki ellenőrzi?

  Ide van elbujtatva a lényeg, a kérdés, hogy kimindenki mennyi ideig tudja az embereket maga alá berakosgatni a piramis rendszerrel.

  A becsapósdi része ott van, hogy mivel az 540 EUR vagy akármennyi, egy 7000 EUR rendelésnek csak az előlege, így azt kiszedni az ember nem tudja (sem 540 vagy annál kisebb értékű aranytömbökben, se KP-ként), vagy legalábbis erről nem esik szó. Vagy ha ki is kéri, akkor kiesik ebből a játékból. Természetesen legális dolgot mint hagyományos aranykereskedést el lehet bújtatni az egész mögé, de szerintem akinek pici esze van az 100%, hogy mögélát, hogy nem ez a fő célja a társaságnak. Pontosan az, hogy a mátrix/piramis építgetés lebegjen a “befektetők” előtt melyből a cégnek sokkal nagyobb haszna keletkezik minimális ráfordítással mintha arannyal kellene ténylegesen kereskedni.

  Természetesen az olyan dolgok, hogy az aranytömbök megőrzési helyét meg lehet nézni Németországban simán megoldható, hisz ha valaki kifizet 7000 EUR-t egy tömbért azt meg is veszik ténylegesen és be is tudják mutatni. Itt a kérdés, hogy a marketing rendszerbe bújtatott esetben egy tényleges 7000 EUR- értékű “kifizetéshez” mennyi 540 EUR értékű befizetés kell, hogy teljesüljön és ebből mennyit kaszíroz maga a cég. Emögött van az ügyes matematika, mert biztos vagyok benne, hogy a befizetett összegek jóval meghaladják ezt az összeget, hogy extraprofitra lehessen szert tenni egy hagyományos 7000 EUR értékű tömb egyszeri értékesítéséhez képest.

  Lehet kicsit zagyva a gondolatmenet de nekem ez a véleményem.

 • Vodka
  Engem egyik felelőtlen, szerencsejátékfüggő osztálytársam szervezett be maga alá még tavaly februárban. Úgy kezdődött, hogy azt mondta, 1 hónapon belül biztosan megkapjuk a pénzt. Úgy szálltunk be, hogy 5-en dobtuk össze a pénzt, én 50 rugót adtam bele a 170-be, arányosan osztottuk volna el. Úgy volt, hogy bármikor ki lehet venni majdnem az egészet, csak pár ezres bukás lehet maximum. Telik múlik az idő, de semmi, nem jönnek az emberek, oszttársam mindig csak vmi üres szöveget talált ki, hogy ez meg az elkezdett hozni embereket, meg mindjárt szintet lépünk, persze érezhette hogy nem megy. Aztán később beszálltunk az úgynevezett kistáblába ketten, ami 40 ezerrel működött, 120-at kap aki kipörög és bekerül a nagyba. Ezzel se lett semmi, embert meg persze egyikünk se talált. Nyáron eldöntöttük, hogy kivesszük, de az lett a dologból, hogy csak akkor lehet, ha valaki beszáll (erről nem volt szó). Persze azóta se semmi, buktuk. Ezek után mondja valaki, hogy ezzel egy átlag, normál ember nyerhet! Kiszámoltam azóta, ahhoz hogy pénzt kapj, kell magad alá két ember, meg azok alá is 2-2, meg azok alá is 2-2, összesen 14, ami elméletileg rajtad múlik, de ennyit úgyse szerzel, hacsak nem vagy valami nagyon profi ügynök. De még van a másik ág is, amit mindig be kell várni, az pedig egyáltalán nem függ tőled, a szerencsétől függ, hogy ott mennyire profi átverő emberek vannak. Összesen 31 embert kell bevárni, mert mindig az alsó 8-as sornak be kell telnie, úgy kerülsz följebb, tehát a nagy része nem tőled függ. Ráadásul ami a legdurvább szám: ha 8 emberrel betelik az alsó sor, akkor a piramis tetején lévő ember kap pénzt, magyarul 8 emberenként kap 1 valaki. 1/8 a nyerési esély, mi ez ha nem szerencsejáték? Persze csak így éri meg a cégnek 5-szörös pénzt fizetni, a bejövő pénz 3/8-át bezsebelik, nem véletlen a drága kocsi…

  Nem érdemes előszámolás nélkül elkezdeni ilyesmit, mégegyszer én se fogok semmi ilyet.

 • eSmithName
  Öröm egy ilyen, az üzleti életet szemezgető Blog.

  Több ismerősöm is hívott ebbe a “Nagyszerű” üzletbe, szerencsére távol tartottam magamat tőle.
  Most mind fut a pénze után, és már olyan ismerősöm is van, akinek a pozíciót próbálják/próbálták eladni, mondván: “most egy kicsit beragadt, de már nem sok van hátra a kipörgésig”

  Sajnos édesapám is belefutott, és nagyon is benne van, több szintet lefelé segített befizetni, hogy minél előbb kipörögjön a pénze, de már menekülésben van a pénzükért utána loholó “Hitelezői” elöl.
  Sajnos a PSZÁF vizsgája sem védte meg a Hülyeségtől, és még mindig hisz.
  Ahogy a többiben is, amikbe még belelépett.

  Odáig is elment, hogy még a saját Fiát is meglopta, (Engem) átverte, mert szüksége volt Pénzre, hogy a behajtók egy időre békét hagyjanak neki…

  Szóval most azoknak írok, akik azon gondolkodnak, hogy belépjenek-e ebbe, vagy másik hasonlóba.
  Semmi vádaskodás, semmi rosszindulat nincsen abban, amit írok.
  Józan ítélőképességem teljes birtokában teszem!
  A családom több másik tagja is részt vett az elmúlt 20 évben mindenféle LM, és Piramis rendszerben, ami bejött kis hazánkba!
  Semelyikük nem lett belőle sem jómódú, sem gazdag, ellenben szétverte a Baráti, és a Családi köreit!
  Nem mellékesen több ezek közül Bűncselekmény is. (Amint azt a belinkelt jogszabályban olvashattátok!)
  Erkölcsileg mindenképpen helytelen.

  Jól gondold meg, hogy mit teszel!

  Több ilyen oldal, és Cikk kellene!

 • Ádám
  Csak egy kis friss infó a cikkhez:
  rappler.com/business/personal-finance/111930-sec-stops-emgoldex-global-intergold-prosperous-scam