Hosszabb jótállási idő jövőre

2020-06-22
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Változik a törvény, 2021-től 100 ezer forint feletti vételárnál kötelező lesz két, 250 ezer forint felett három év jótállást vállalni. Vége lesz annak a szokásnak, hogy vagyonba kerülő és gyakran nem is javítható műszaki cikkekre is csak egy évet adnak.

(Én nemrég tanultam meg egy életre, hogy soha ne vegyek olyan notebookot, amit nem lehet szétszedni. Egy Asus T305-öt vettem utazásokhoz, hogy tudjak dolgozni. Mivel ritkán utazok, az akkumulátor álltában megadta magát, nem veszi fel a töltést. Egy új akkumulátor 20 ezer forint, viszont az összepréselt gép javítását senki nem vállalta el, még az Asus márkaszerviz is csak úgy tudja szerelni, ha kitöri az egyébként hibátlan kijelzőt. Így a javítási költsége több lenne, mint amit érne a gép a szerelés után. Most már tudom, hogy soha többé nem veszek olyan gépet, amiket nem csavarok fognak össze. Az ilyen gépek nagyon trendik, de egyszerűen javíthatatlanok. Ha valami elromlik benne, akkor kuka az egész. Drága lecke volt. Ha élt volna rá a három év garancia, most az Asusnak fájna a hibás konstrukció és nem nekem. Szóval én örülök a változásnak, még ha számomra későn is jött. De ezt csak így zárójelben.)

A papír alapú jótállási jegy helyett bevezetik a e-jegyet, de hogy ez mit fog pontosan jelenti, még nem lehet tudni.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram