Ne kerekíts

2022-07-10
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Számtalanszor előfordult már, hogy valakinek nem volt készpénze, ezért pénzt vesz fel az ATM-ből, majd amikor fizet, gondban van a visszajáróval.

A gyereknek is mindig valami lehetetlen összeget kell bevinni az iskolába, az utánvéttel vett termékekért is jó lenne nem csak húszezressel fizetni a futárnak, mert lehet, nem tud visszaadni (és kártyával sem lehet fizetni). Szóval mindig kell otthon kisebb címlet. De mintha soha nem lenne elég belőle.

Nem tudom miért, de szerintem 20 emberből tizenkilenc mindig kerek összeget vesz fel az ATM-ből: 50 ezret, 80 ezret, 150 ezret és így tovább. (Már ha nem az összes pénzét veszi ki az ATM-ből, csak egy részét.)

Utána a fejét vakarja, hogy nincsen váltópénze, csak húszezresei és jobb esetben tízezrese.

A megoldás annyira kézenfekvő és mégis olyan kevesen csinálják.

Ne 100 ezer forintot vegyél fel, hanem 99 ezret, 60 ezer helyett 59 ezret. Mindjárt lesz tízezresed, ötezresed, és ezreseid, de legalább kétezreseid.

Amikor további kisebb címlet kell, akkor pedig érdemes a Tescoban, Sparban, sőt most már néhány Auchanban is a készpénzes önkiszolgáló kasszáknál fizetni. Vehetsz egy csomag ropit és fizethetsz húszezressel. Az automata nem fogja húzni a száját, mint egy pénztáros, hanem szó nélkül visszaad.

Ugyanitt szoktam beváltani a rengeteg fém aprót. Az automata azt sem teszi szóvá, ha egy csomó százassal, húszassal, meg tízessel fizetsz.

(Persze a legideálisabb, ha mindenhol tudsz fizetni kártyával, de ha mégis kell készpénz, így juthatsz apróbb címletekhez.)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram