Így vásárolj az interneten

Minden apróhirdetési oldal, a Vatera és más fórum tele van olyan eladóval, aki meg sem vásárolt termékeket árul. Ha mondjuk leütjük a Vaterán a kínált mobiltelefont és ki is fizetjük, ő megrendeli az interneten féláron Kínából és a mi címünket adja meg postázási címnek. A semmin keres 70-80-100%-ot.

Mivel interneten mi is ugyanolyan egyszerűen tudunk vásárolni, mint a fenti huszárok, ablakon  kidobott pénz rajtuk keresztül vásárolni.

Ezért szeretném most röviden összefoglalni, hogyan tudod ezt megtenni.

Amint a bankkártyákról szóló bejegyzésben itt már jól megbeszéltük, bármilyen kártya alkalmas internetes vásárlásra, amelyiknek tudjuk a CVV kódját. Ezt általában a kártya hátulján találjuk, jellemzően egy 3 jegyű szám.

Internetes vásárláskor a CVV kód mellett meg kell adni a kártya sorszámát, amit az előlapon találunk és a lejárat dátumát is (hónap/év).

A legtöbb internetes vásárláshoz mindössze ennyi adatra van szükségünk, ezek az adatok már a legolcsóbb elektronikus (nem dombornyomott) kártyákon is megtalálhatóak.

(Ebből az is adódik, hogy bárki, aki ezeket az adatokat megszerzi, például egy rejtett kamerával lefényképezi a kártyánk elejét és hátulját, akadálytalanul le is tudja meríteni a kártyánkat. Ezért azt szoktam javasolni, hogy írjuk fel a CVV kódot magunknak, majd kaparjuk le a kártyáról, ha már volt olyan zseni a kártyatársaság, hogy belevéste a kártyánkba. Jó, hogy a PIN kódot nem gravírozzák bele. Másik trükk, hogy telefonon felhívnak, mintha a bankodból keresnének, hogy te vettél-e gyémánt nyakéket egymillió forintért? Ha nem, akkor bizonyítsd be, hogy nálad van a kártyád és nem lopták el tőled, diktáld be a számokat róla. SOHA nem adjuk meg telefonon se a PIN kódunkat, se a CVV kódunkat és a bank ilyet soha nem is kérdez! Inkább mondjuk azt ilyenkor, hogy adjon egy számot, ahol vissza tudjuk hívni. Egyszer majd szeretnék írni ezekről az átverésekről is.)

De vissza az online vásárláshoz. Bármennyire is furcsa, ennyi az egész. Ha veszünk bármit az interneten, ha van kártyás fizetési lehetőség, csak ezeket a számokat kell megadnunk.

(Néha van utalási lehetőség is, de a magyar banki tarifák mellett nem biztos, hogy megéri kiutalni 20 eurót majdnem 10 eurós költséggel.)

Fontos, hogy csak 100%-osan megbízható oldalon vásároljunk, hiszen az adatainkkal bármikor visszaélhetnek.

Legyünk józanok is, ha például új Iphone-t kínálnak egy oldalon 40 ezer forintért, az tuti átverés. Vagy a kártyaadataink kell nekik, vagy semmit nem fognak küldeni a pénzünkért.

A legjobb, ha úgynevezett virtuális kártyát használunk, ami csak egy kártyaszám és mindig csak annyi pénz van rajta, amennyit éppen rátöltünk a rendes számlánkról. Ezt némelyik bank némelyik számlacsomagjához kérhetjük. Két példa: Erste virtuális kártya, OTP virtuális kártya (lap alján)

A másik megoldás, hogy van egy külön számlánk, amelyiken kevés pénzt tartunk és ezt használjuk internetes vásárlásra. Én ilyen célból egy Axa számlát használok, amelyiknek nulla forint a havi díja. Soha nincs rajta több pénz, mint 30-40 ezer forint, így bátrabban adom meg a számát a világhálón.

A másik biztonságos vásárlási mód a Paypal. Ez egy fizetési rendszer, ahová regisztrálunk, egyedül ide adjuk meg a kártyaszámunkat és a mindenféle weboldalon csak a Paypalon keresztül fizetünk, így ők nem szerzik meg az adatainkat, tehát nem is tudnak vele visszaélni.

Ezt a számlát is könnyű megnyitni. Menjünk a Paypal oldalára és regisztráljunk. Sajnos ennyi év alatt sem tanult meg a Paypal magyarul, ezért egy kevés angol nyelvtudásra szükségünk lesz a regisztrációhoz. Nagyon fontos, hogy a nevünket úgy adjuk meg, ahogy a bankkártyán szerepel és a címünk legyen pontos, mert sok eladó a Paypalnál megadott címre küldi a megrendelt árut. Azért, hogy ellenőrizzék, hogy valóban miénk-e a bankszámla, először a Paypal levesz valami 400 Ft-ot a számlánkról és a tranzakció kódját el kell nekik küldeni a kivonatukból. Ezt az összeget utána jóváírják.

Ha Paypallal fizetünk, nem-teljesítés esetén 45 napig vissza tudjuk venni a pénzt az eladótól. Arra vigyázzunk, soha nem lépjük túl a 45 napot. Sok csaló addig húzza a dolgot, hogy kifussunk az időből. (“ha nem kaptad még meg, akkor a jövő héten újra postázom”)

Ha már rendelkezünk Paypal számlával, akkor az ebay-en is tudunk vásárolni. Itt megtalálható minden, amit valaha is gyártottak ezen a világon. Mi még a fogkefét is innen vesszük az Oral-B elektromos fogkeféhez, postaköltséggel együtt is negyedébe kerül, mint itthon, 3-4 nap alatt házhoz jön és van olyan jó minőségű, mint az eredeti.

Az ebay egy aukciós oldal, ez azt jelenti, hogy lehet licitálni is egy termékre és az viszi el, aki a legtöbbet adja érte. De rengeteg termék fix áras, azokat licit nélkül is azonnal megvehetjük.

De gyakran a legapróbb bigyót is interneten veszem, legyen az notebook-töltő (postaköltséggel együtt 2.400 forint házhoz szállítva, az itteni 10 ezer helyett.), telefonkábel, átalakító, LED izzó, tényleg mindent lehet kapni. Kevesebb pénzért még házhoz is hozzák.

Egyik kedvencem a Dealextreme.com, itt az árakban benne van a postaköltség is. (Bár sok minden az ebay-en olcsóbb.)

Az ebay.com-on meg tudjuk nézni, mi a többiek véleménye az eladóról. Ha már 7-800 tranzakción túl van az eladó és 98-99%-os a pozitív visszajelzés, akkor valószínűleg mi is megbízhatunk benne.

Például a fentebb említett fogkefe-fej árusról az alábbiakat tudhatjuk:

6.303 sikeres tranzakciója volt és a vásárlók 99.9%-a elégedett volt a termékkel.

De vettünk már ruhát az asszonynak az interneten, mert a magyar outletben nem volt az ő mérete. A postaköltség miatt egy lehelettel volt csak drágább a kabát Spanyolországból, mint idehaza az outletben.

Vám és ÁFA: Unión belül rendelt árura nem kell fizetni, máshonnan jövő postán küldött árura 150 euro felett kell csak fizetni vámot, viszont sajnos 22 euro felett már rávágják az ÁFÁ-t. Már ha fennakad az ellenőrzésen, de egy kisebb csomagoknak ritkán jut ilyen sanyarú osztályrész. Mindenesetre ezt kalkuláljuk bele a rendelésbe. Én a delextreme-ről ha több mindent rendelek, egymást követő napokon szoktam leadni a rendelést, hogy nehogy egybe csomagolják és átlépjem az értékhatárt. De ezek a kínai csomagküldök általában tudják a határokat és alacsonyabb értéket írnak a szállítólevélre.

Ha komoly amerikai cégtől vásárolunk, például az Amazontól, ők mindig kifizettetik a vámot és az ÁFA-t, nem fognak játszadozni, mint a kínai kis cégek. Ezt még kalkuláljuk bele az árba.

(Nagyon jó az origo összefoglalása a vám és áfa kérdésében, olvassa el mindenki itt.)

Minőség: erre figyeljünk, mert a szórás hatalmas. Érdemes rákeresni a termékre, amit venni akarunk és utánaolvasni a vásárlók véleményének. Aki pedig azt gondolja, hogy eredeti Gucci táskát fog venni a neten az eredeti ár huszadáért, az meg is érdemli.

Garancia: ez cégfüggő. Vettem olyan memóriakártyát, ami fél év múlva tönkrement. Írtam az eladónak, a Dealextreme-nek, minden további kérdezés nélkül küldték az újat, még azt sem kérték, hogy küldjem vissza a régit.

Szállítási idő: ez is változó. Európából sima postával is itt az áru maximum 4-5 nap alatt, Kínából jellemzően 3 hét a szállítási idő, de plusz pénzért kérhetünk gyorsabb szállítást is.

Összefoglalva: az internetes vásárlás olyan egyszerű dolog, mint a faék. Csak egy bankkártya, vagy Paypal regisztráció kell hozzá és akkor nem vesszük meg a Kindle olvasót 10 ezerrel drágábban egy magyar neppertől, hanem egyenesen az Amazontól rendelünk, ahogy a kínai termékekért sem fizetünk dupla árat a vaterán olyannak, aki csak megrendeli helyettünk az árut. Például nem vesszük meg ezt a mobilt 13.700 Ft-ért a vaterán garancia nélkül, Kínából, hanem megrendeljük ingyenes postázással közvetlenül az ebay-ről 6.070 Ft-ért. Mindjárt a fele pénzt megspóroltuk csak azért, mert megtanultunk vásárolni az interneten.

Ha tudsz megbízható külföldi internetes áruházakat, vagy jó/rossz tapasztalatod van internetes vásárlással kapcsolatban, osszd meg a közzel a kommentekben.

Egyetért? Kiegészítené? Vitatkozna? Kérdése van? Ne habozzon leírni a véleményét a kommenteknél. (Ha még nem tette meg, egy rövid regisztráció szükséges lehet.)

Olvassa el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretné tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelöljön be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

105 hozzászólás

 • timetowakeup
  Az ebay-hez pár szót:

  Ha kintről szeretnél vásásrolni, nagyobb dolgot (akár autó, bútor), akkor pedig vannak erre szakosodott konténeres cégek, mindenki eldöntheti megéri-e, de ezzel kiküszöbölhető, ha nagyon kell valami és az eladó nem küldi ide, mert azért már a jóhírünk lassan oda is elér.
  Aztán aki sokat vásárol, főleg a világ másik oldaláról, akkor “sniper”-t használ, nem órákat tölt a gép előtt meg éjjel kettőre felhúzza a vekkert. Az ebay nem Vatera, utolsó mp-ben dől el minden, és a “snipert”-t nem tudod beelőzni.
  Íme egy cikk, de én is így tudom hivatalosan ha postai úton rendelsz EU-n kivülről
  akkor a vámmentesség értékhatára 150 EUR, illetve ennek megfelelő más valuta
  csomagolás, fuvardíj, miegyébnminden beleszámít, mert minden vámértéknövelő tényező.
  http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20100512-kutyut-kulfoldrol-mit-kell-tudni-a-behozatalrol.html

 • Kiszmol
  Köszönjük az infókat. Jöhet a többi okosság, jó lenne egy helyre összeszedni őket.
 • Kiszmol
  Köszönjük az infókat. Jöhet a többi okosság, jó lenne egy helyre összeszedni őket.
 • Kiszmol
  Köszönjük az infókat. Jöhet a többi okosság, jó lenne egy helyre összeszedni őket.
 • Kiszmol
  Köszönjük az infókat. Jöhet a többi okosság, jó lenne egy helyre összeszedni őket.
 • Kiszmol
  Köszönjük az infókat. Jöhet a többi okosság, jó lenne egy helyre összeszedni őket.
 • Kiszmol
  Köszönjük az infókat. Jöhet a többi okosság, jó lenne egy helyre összeszedni őket.
 • Kiszmol
  Köszönjük az infókat. Jöhet a többi okosság, jó lenne egy helyre összeszedni őket.
 • cirip79
  Én még németországi tartózkodásom alatt kaptam rá az internetes vásárlásra. Azóta Magyarországon is próbálom ezt követni, bár itt még mindig nincs akkora kultúrája. Sokkal kényelmesebb neten vásárolni, olcsóbb a termék általában hisz az eladónak nem kell raktározásra költenie. Sokkal több infót meg lehet tudni az áruról, sokkal több választék van a neten. Általában műszaki termékeket, autóhoz alkatrészeket szoktam vásárolni neten, de ruhákat is. Bár azt kicsit óvatosabban, mert sokszor a méret nem biztos hogy passzol rám, vagy a fazon. Azt azért jobb felpróbálni és ugye azt a neten nehéz.
  Amit még figyelni szoktam vásárláskor, a szállítás, átvétel módja! Postában nem bízom ezért inkább választok futárcéget, még ha úgy picit drágább is.
  Amit ajánlani tudok, hogy ha vásárolunk webshopon akkor nézzük meg van-e telephelye Magyarországon, esetleg átvehető-e a termék valahol Magyarországon, mert sajnos sok olyan webshop van, ahol csak egy telefonos elérhetőség van megadva … ezt viszont sajnos nem biztos hogy felveszik, ha hívjuk.
 • Illye
  Jó a cikk! Én ruháknál úgy szoktam csinálni (tudom, genyóság), hogy az üzletben kinézem a ruhát, felpróbálom, felírom az adatait és utánanézek a neten… ha nincs fent sehol olcsóbban (szinte kizárt), akkor nyert az üzlet!:)
 • timetowakeup
  Persze nem probléma, de akkor a hosszú hétvégén összeírom és elküldöm mailben ahogy ígértem. (Buktatók és ha nem gond a konkrét példák, mind a sniperre, mind a konténeres cégre.) meg minden a világról és ami mögötte van :-9
 • pdw
  Én vagy 6-7 éve vásárolok rendszeresen a neten, Visa Electrontól, dombor MC-n át az Amex-ig bezárólag majdnem mindennel.
  A legegzotikusabb hely egy orosz (zene)kiadó volt, ezenkívül főleg EU es ritkábban USAból rendelek, szerencsére soha semmilyen problémám nem volt még.

  Amit nagyon ajanlok: http://www.zavvi.com
  Ez egy angliai bolt elsosorban BluRay filmeket illetve PS3 jatekokat rendelek innen (mar boven tobbszazezer forintnal jarok, jajj :D), de vannak konyvek, DVDk, mas konzolra es PC-re jatekok illetve ezer mas is, ruhak, aprobb kutyuk ezmegaz.
  Nehanyszor elofordult hogy nem jott meg a rendelt cucc (kb 100bol 3szor), ilyenkor 1 honap utan szo nelkul kuldenek egy ujat. Szinten egyszer valamiert duplan terheltek a kartyamat, de egy e-mail valtas utan par nap alatt visszafizettek sot meg egy 5 fontos kupont is kaptam.
  Abszolut megbizhato es jo ceg.

 • Laslow
  (Jó ötlet volt a fogkefefej, épp aktuális vennem: az előbb rendeltem is.)

  Én eddig kisebb, pár száz vagy pár ezer forintos cuccokat rendeltem E-bayen, jellemzően Hong Kongból, eddig minden rendben ment. Az Amazontól egy Kindle-t vettem, pár nap alatt megkaptam, az is rendben volt. Igazából egy hátrányt tudok mondani erre az egészre: ha futár hozza a cuccot, a szállítási címen kell dekkolni és várni, hogy mikor hozzák. Ha meg posta, akkor oda be kell menni, de az legalább nincs időhöz kötve, csak hát a magyar postának meg nem túl jó a híre…

 • zaama
  a munkahelyre nem rendelheted? én oda szoktam kérni
  persze így belegondolva eddig szerencsém volt, a főnököm nem örülne ha egy megbeszélésről azért mennék ki mert itt a futár..
 • bridzs
  Én is rendszeresen vásárolok külföldről, (Hong Kong, Kína) , főleg ruhát, cipőt, táskát, ékszereket, vagy apróbb műszaki kütyüket. Előfordul, hogy valami nem jó, de azt továbbadom. Eddig csak pozitív tapasztalatom van, mindig minden ideért, volt, hogy valami 2 hónap alatt, de írtam nekik, és azonnal válaszoltak, várjak türelemmel, és tényleg megérkezett. Előfordult, hogy rendeltem valamit, (konkrétan egy 8000 Ft-os bikinit), és mivel véletlenül rosszat küldtek az ő figyelmetlenségük miatt, ezért azt tartsam meg, és küldik a jót. Általában a magyar posta hozza, nem futár, de ezzel sem volt soha problémám. Ajánlom mindenkinem a “free shipping to worldwide” shopokat, itt csak az árut kell fizetni, nincs postaköltség.
 • Laslow
  Nem jó munkahelyre rendelni sem, mert reggel 8-tól jöhet a futár (és jött is már olyankor), én meg akkor még mindig otthon vagyok… 🙂
 • szakmernok
  Először is nagyon tetszett a cikk.

  Ha jól értettem, akkor paypal esetében elég regisztrálnom pl az otp-s net számlához tartozó virtulális kártyával. Ugye itt ebben az esetben két számlaszém van. Az egyik a folyószámlaszámom a másik pedig alkalmas a neten történő vásárlásra.

 • Kiszmol
  Nagyjából tökmindegy, a paypal megbízható, valamint bármikor tudsz új kártyaszámot megadni.

  A virtuális kártyaszámot a többi, ismeretlen helyen érdemes használnod, ahol nem bízol meg bennük.

 • Kiszmol
  Nagyjából tökmindegy, a paypal megbízható, valamint bármikor tudsz új kártyaszámot megadni.

  A virtuális kártyaszámot a többi, ismeretlen helyen érdemes használnod, ahol nem bízol meg bennük.

 • Kiszmol
  Nagyjából tökmindegy, a paypal megbízható, valamint bármikor tudsz új kártyaszámot megadni.

  A virtuális kártyaszámot a többi, ismeretlen helyen érdemes használnod, ahol nem bízol meg bennük.

 • Kiszmol
  Nagyjából tökmindegy, a paypal megbízható, valamint bármikor tudsz új kártyaszámot megadni.

  A virtuális kártyaszámot a többi, ismeretlen helyen érdemes használnod, ahol nem bízol meg bennük.

 • Kiszmol
  Nagyjából tökmindegy, a paypal megbízható, valamint bármikor tudsz új kártyaszámot megadni.

  A virtuális kártyaszámot a többi, ismeretlen helyen érdemes használnod, ahol nem bízol meg bennük.

 • Kiszmol
  Nagyjából tökmindegy, a paypal megbízható, valamint bármikor tudsz új kártyaszámot megadni.

  A virtuális kártyaszámot a többi, ismeretlen helyen érdemes használnod, ahol nem bízol meg bennük.

 • Kiszmol
  Nagyjából tökmindegy, a paypal megbízható, valamint bármikor tudsz új kártyaszámot megadni.

  A virtuális kártyaszámot a többi, ismeretlen helyen érdemes használnod, ahol nem bízol meg bennük.

 • kisdosi
  Ruhákat a sportsdirect.com-ról érdemes rendelni. A posta mindenképpen 15 font, ha egy pár zoknit, vagy ha 5 doboznyi ruhát rendelsz, mindegy, így érdemes összeszedni a barátokkal a rendelést.
  Szinte mindig olcsóbbak a ruhák, mint itthon, és nagyobb a választék is. Minden eredeti, papírokkal, cipők cipősdobozban jönnek. Futár hozza házhoz általában egy héten belül, eddig nem volt gond velük, ajánlom!
 • rocsok
  A poszt ugye a vásárlásról szól, de mik a tapasztalatok az eladásról? Működik ez külföldre? Adózni hogyan kell utána?
 • Benke
  CIB -es webes kártyám van aztán akkor van rajta pénz ha online vásárolok, egyébként nincs rajta egy vas sem. Úgyhogy ha el is lopják szemfülesnek kell lenni ha le akarnak nyúlni.

  Egyébiránt pont a ruha amit neten nem veszek. Egyszerűen a méret miatt. Akinek jók a méretek azoknak iszonyú mázli kell. Meg hát élőben meg kell nézni, mert más hatást kelt fényképen mint élőben. Cipőről nem beszélve. Még ha stimmel is a méret, akkor sem biztos hogy kényelmes vagy jó lesz… Ide oda küldözgetéshez pedig otthon kell ülni valakinek a futár miatt…

 • Benke
  CIB -es webes kártyám van aztán akkor van rajta pénz ha online vásárolok, egyébként nincs rajta egy vas sem. Úgyhogy ha el is lopják szemfülesnek kell lenni ha le akarnak nyúlni.

  Egyébiránt pont a ruha amit neten nem veszek. Egyszerűen a méret miatt. Akinek jók a méretek azoknak iszonyú mázli kell. Meg hát élőben meg kell nézni, mert más hatást kelt fényképen mint élőben. Cipőről nem beszélve. Még ha stimmel is a méret, akkor sem biztos hogy kényelmes vagy jó lesz… Ide oda küldözgetéshez pedig otthon kell ülni valakinek a futár miatt…

 • Benke
  CIB -es webes kártyám van aztán akkor van rajta pénz ha online vásárolok, egyébként nincs rajta egy vas sem. Úgyhogy ha el is lopják szemfülesnek kell lenni ha le akarnak nyúlni.

  Egyébiránt pont a ruha amit neten nem veszek. Egyszerűen a méret miatt. Akinek jók a méretek azoknak iszonyú mázli kell. Meg hát élőben meg kell nézni, mert más hatást kelt fényképen mint élőben. Cipőről nem beszélve. Még ha stimmel is a méret, akkor sem biztos hogy kényelmes vagy jó lesz… Ide oda küldözgetéshez pedig otthon kell ülni valakinek a futár miatt…

 • timetowakeup
  Szia, majd írok róla, attól függ mit szeretnél hova eladni, de rendesen fizetned kell mindenért, feltöltés, az eladó állja a paypal költséget, és ha kiveszed bankszámlára, akkor még azért is felszámítanak díjat, így átgondolandó. Ezen felül kint sokkal nagyobb “divatja” van az 1 EUR vagy 1 USD-ről indított aukciónak mint nálunk
 • Kiszmol
  “Otthon kell ülni várni a futárt”

  Csak nekem van nyugdíjas anyósom, aki az esetek 90%-ban otthon van?
  Ki mondta, hogy a saját címedre kell kérni a csomagot? 🙂

 • Kiszmol
  “Otthon kell ülni várni a futárt”

  Csak nekem van nyugdíjas anyósom, aki az esetek 90%-ban otthon van?
  Ki mondta, hogy a saját címedre kell kérni a csomagot? 🙂

 • Kiszmol
  “Otthon kell ülni várni a futárt”

  Csak nekem van nyugdíjas anyósom, aki az esetek 90%-ban otthon van?
  Ki mondta, hogy a saját címedre kell kérni a csomagot? 🙂

 • Kiszmol
  “Otthon kell ülni várni a futárt”

  Csak nekem van nyugdíjas anyósom, aki az esetek 90%-ban otthon van?
  Ki mondta, hogy a saját címedre kell kérni a csomagot? 🙂

 • timetowakeup
  Nekem van két XL-es Quiksilver ingem az USA-ból..egyikben úgy nézek ki mint egy lerobbant rapper, a másikban meg ha feljön pár kiló plusz akkor meg egy elhízott napközis, szóval igen be lehet bukni.
 • timetowakeup
  Ezt mindenkinek meg kell oldania maga, mert nekem ment már vissza az Államokba csomag, mert sajnos, nem volt otthon senki és értesítő nem jött(elveszett, nem írtak, ki tudja) a cégnél meg nálunk a tapasztalat szülte, hogy megtiltották hogy ide kérjük a csomagokat
 • Kiszmol
  De azt mi tiltja, hogy bemenj az X. márkaboltba, felpróbáld és megnézd a neten cikkszám alapján, hogy nem feleannyiba kerül-e?

  A feleségem, aki a legdrágább kincs a világon, felpróbálta a kabátot, csak a méretében nem volt. Mivel a gyártó cégtől rendelt cikkszám alapján, nem volt nagy rizikó. A bolti ár felébe került, az outlet árnál is olcsóbb volt, a posta miatt lett egy kicsit drágább, de bőven a rendes bolti ár alatt.

  (Azért írtam, hogy ő a legdrágább kincs, mert egyrészt az, másrészt mindig kérdezgeti, hogy ha ennyit firkálgatok mindenféle ismeretlennek, ahelyett hogy a családommal törődnek, mint minden rendes családapa, akkor miért nem írok egyszer arról is egy posztot, hogy ő milyen remek asszony.)

  🙂

 • Kiszmol
  De azt mi tiltja, hogy bemenj az X. márkaboltba, felpróbáld és megnézd a neten cikkszám alapján, hogy nem feleannyiba kerül-e?

  A feleségem, aki a legdrágább kincs a világon, felpróbálta a kabátot, csak a méretében nem volt. Mivel a gyártó cégtől rendelt cikkszám alapján, nem volt nagy rizikó. A bolti ár felébe került, az outlet árnál is olcsóbb volt, a posta miatt lett egy kicsit drágább, de bőven a rendes bolti ár alatt.

  (Azért írtam, hogy ő a legdrágább kincs, mert egyrészt az, másrészt mindig kérdezgeti, hogy ha ennyit firkálgatok mindenféle ismeretlennek, ahelyett hogy a családommal törődnek, mint minden rendes családapa, akkor miért nem írok egyszer arról is egy posztot, hogy ő milyen remek asszony.)

  🙂

 • Kiszmol
  De azt mi tiltja, hogy bemenj az X. márkaboltba, felpróbáld és megnézd a neten cikkszám alapján, hogy nem feleannyiba kerül-e?

  A feleségem, aki a legdrágább kincs a világon, felpróbálta a kabátot, csak a méretében nem volt. Mivel a gyártó cégtől rendelt cikkszám alapján, nem volt nagy rizikó. A bolti ár felébe került, az outlet árnál is olcsóbb volt, a posta miatt lett egy kicsit drágább, de bőven a rendes bolti ár alatt.

  (Azért írtam, hogy ő a legdrágább kincs, mert egyrészt az, másrészt mindig kérdezgeti, hogy ha ennyit firkálgatok mindenféle ismeretlennek, ahelyett hogy a családommal törődnek, mint minden rendes családapa, akkor miért nem írok egyszer arról is egy posztot, hogy ő milyen remek asszony.)

  🙂

 • Kiszmol
  De azt mi tiltja, hogy bemenj az X. márkaboltba, felpróbáld és megnézd a neten cikkszám alapján, hogy nem feleannyiba kerül-e?

  A feleségem, aki a legdrágább kincs a világon, felpróbálta a kabátot, csak a méretében nem volt. Mivel a gyártó cégtől rendelt cikkszám alapján, nem volt nagy rizikó. A bolti ár felébe került, az outlet árnál is olcsóbb volt, a posta miatt lett egy kicsit drágább, de bőven a rendes bolti ár alatt.

  (Azért írtam, hogy ő a legdrágább kincs, mert egyrészt az, másrészt mindig kérdezgeti, hogy ha ennyit firkálgatok mindenféle ismeretlennek, ahelyett hogy a családommal törődnek, mint minden rendes családapa, akkor miért nem írok egyszer arról is egy posztot, hogy ő milyen remek asszony.)

  🙂

 • Kiszmol
  De azt mi tiltja, hogy bemenj az X. márkaboltba, felpróbáld és megnézd a neten cikkszám alapján, hogy nem feleannyiba kerül-e?

  A feleségem, aki a legdrágább kincs a világon, felpróbálta a kabátot, csak a méretében nem volt. Mivel a gyártó cégtől rendelt cikkszám alapján, nem volt nagy rizikó. A bolti ár felébe került, az outlet árnál is olcsóbb volt, a posta miatt lett egy kicsit drágább, de bőven a rendes bolti ár alatt.

  (Azért írtam, hogy ő a legdrágább kincs, mert egyrészt az, másrészt mindig kérdezgeti, hogy ha ennyit firkálgatok mindenféle ismeretlennek, ahelyett hogy a családommal törődnek, mint minden rendes családapa, akkor miért nem írok egyszer arról is egy posztot, hogy ő milyen remek asszony.)

  🙂

 • Kiszmol
  De azt mi tiltja, hogy bemenj az X. márkaboltba, felpróbáld és megnézd a neten cikkszám alapján, hogy nem feleannyiba kerül-e?

  A feleségem, aki a legdrágább kincs a világon, felpróbálta a kabátot, csak a méretében nem volt. Mivel a gyártó cégtől rendelt cikkszám alapján, nem volt nagy rizikó. A bolti ár felébe került, az outlet árnál is olcsóbb volt, a posta miatt lett egy kicsit drágább, de bőven a rendes bolti ár alatt.

  (Azért írtam, hogy ő a legdrágább kincs, mert egyrészt az, másrészt mindig kérdezgeti, hogy ha ennyit firkálgatok mindenféle ismeretlennek, ahelyett hogy a családommal törődnek, mint minden rendes családapa, akkor miért nem írok egyszer arról is egy posztot, hogy ő milyen remek asszony.)

  🙂

 • Kiszmol
  De azt mi tiltja, hogy bemenj az X. márkaboltba, felpróbáld és megnézd a neten cikkszám alapján, hogy nem feleannyiba kerül-e?

  A feleségem, aki a legdrágább kincs a világon, felpróbálta a kabátot, csak a méretében nem volt. Mivel a gyártó cégtől rendelt cikkszám alapján, nem volt nagy rizikó. A bolti ár felébe került, az outlet árnál is olcsóbb volt, a posta miatt lett egy kicsit drágább, de bőven a rendes bolti ár alatt.

  (Azért írtam, hogy ő a legdrágább kincs, mert egyrészt az, másrészt mindig kérdezgeti, hogy ha ennyit firkálgatok mindenféle ismeretlennek, ahelyett hogy a családommal törődnek, mint minden rendes családapa, akkor miért nem írok egyszer arról is egy posztot, hogy ő milyen remek asszony.)

  🙂

 • robag
  Nekem a Raiffeisen-nél van a folyószámlám, ami mellé két alapszámlát is nyitottam (az alapszámlának nincs havi díja) – így összesen 3 (egymástól lényegében független) számlám van egy áráért. A folyószámlámra érkezik a fizum, onnan fizetem a számláimat stb. Az egyik alapszámlára a megtakarításra szánt pénzt különítem el, a másikra pedig az internetes vásárlásra szánt összeget. Ezen utóbbihoz bankkártya is tartozik, ami a PayPal-on is regisztrálva van. Ide mindig csak akkora összeget teszek, amit épp internetes vásárlásra kívánok fordítani. Előnye, hogy – mivel bankon belüli számláról van szó – az ide utalni ingyenes és (hétközban) azonnali. Mivel különálló számla, teljesen biztonságos: ha elhagyom a kártyám vagy megszerzik adatait a többi számlámhoz akkor sem férnek hozzá.

  És én is a munkahelyet adom meg szállítási címnek: mi ugyanis reggel 8-ra járunk és a szerencsére munkaidőt munkával tölthetjük a “fontos” megbeszélések helyett, így a futárt (vagy én vagy valamelyek kollégám) bármikor tudjuk fogadni. (Nem akartam senkit megbántani, de korábban nagyon utáltam, hogy az értelmetlen megbeszélések miatt nem tudtam haladni a munkámmal).

 • Benke
  Hát sajnos felénk ez nem működik. Amikor tudom és ha a neten veszek valamit a melóhelyemre kérem. Ha előre ki van fizetve csak szólok a kollégáknak ha netán ebédelni lennék és átveszik. Egyébként pedig olyan sok mindent nem veszek a neten. Leggyakrabban könyvet, de azért személyesen megyek el. Így olcsóbb vagy 20% -al mintha ugyan abban a boltban venném meg személyesen ahol egyébként is átveszem 😀
 • Benke
  Hát sajnos felénk ez nem működik. Amikor tudom és ha a neten veszek valamit a melóhelyemre kérem. Ha előre ki van fizetve csak szólok a kollégáknak ha netán ebédelni lennék és átveszik. Egyébként pedig olyan sok mindent nem veszek a neten. Leggyakrabban könyvet, de azért személyesen megyek el. Így olcsóbb vagy 20% -al mintha ugyan abban a boltban venném meg személyesen ahol egyébként is átveszem 😀
 • Benke
  Hát sajnos felénk ez nem működik. Amikor tudom és ha a neten veszek valamit a melóhelyemre kérem. Ha előre ki van fizetve csak szólok a kollégáknak ha netán ebédelni lennék és átveszik. Egyébként pedig olyan sok mindent nem veszek a neten. Leggyakrabban könyvet, de azért személyesen megyek el. Így olcsóbb vagy 20% -al mintha ugyan abban a boltban venném meg személyesen ahol egyébként is átveszem 😀
 • kaskala1
  A link ami a paypalra mutat, tud magyarul :))
 • csizkek
  En a paypal-t nem szeretem. Szerintem egy trojai hamarabb lelopja a pw-od, mint egy kartyaszamot. De lehet tevedek es csak paranoias vagyok. Emellett viszont pont a malev csod ravilagitott a paypal gyengesegere. Ha paypalon keresztul veszel valamit es a ceg bedolese miatt a szolgaltatas nem teljesul, akkor Visa, MAstercard eseten lehet reklamalni, penzt visszakapni. Paypal viszont elhajt azonnal!
  Nemetorszagban ugy oldjak meg a netes rendeles hazhoz szallitasat, hogy pl. a DHLnek (Amazon.de veluk kuldi a cuccokat) van un. Packstation-je. Ez egy bazi nagy vedett csomagmegorzo szeruseg, kulterben elhelyezve. Mint egy postafiok. Rendelsz egy kartyat hozza es megadhatod cimnek a packstation-t. Ha kezbesitettek a csomagot, akkor kapsz mailt, sms-t. Munkabol haza meg felveszed. Termeszetesen nem 1 db van 100km-enkent, hanem eleg surun le vannak fedve a varosok.
 • kaskala1
  Bocs, vissza minden, ha tovább lépsz a regisztrációval, már nem .