Kamu széfet minden háztartásba

2016-03-14
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az előző, 50 cent rongyrázásáról szóló cikkben volt egy érdekes hozzászólás, miszerint valaki egy kamu széfet hozott létre az otthonában, csak az esetleges betörők kedvéért.

Az ötlet remek, ezért gondoltam, hogy kiemelem egy cikkben.

Ha tartasz otthon értéket (az alacsony banki kamatok és annál magasabb tranzakciós adók miatt egyre többen vannak ezzel így), érdemes elgondolkodnod azon, hogy csinálsz te is egy átverős széfet, amit egy nem túl feltűnő, mégis könnyen megtalálható helyre raksz.

A széf nem gyanúsan gyenge, de azért feltörhető.

Aztán veszel a széfbe egyunciás aranylapokat, egyenesen Kínából, darabját két és fél dollárért:

lapka2

Ízlés szerint válogatsz aranyérméket is, amik súlyra is stimmelnek, szintén 1-2 dollárért:

coin

Természetesen van aranytömb is.

A postán veszel Kincstári Takarékjegyet, amit vastagabb papírra színes fénymásolóval megörökítesz néhány példányban az unokáidnak, lássák hogy nézett ki egykor és a kamu széfedben tartod jól elzárva, nehogy kikerüljön a külvilágba a másolat. Ha szeretnéd, vehetsz rá hologram matricát is itt, attól még hitelesebbnek fog tűnni. (Persze okmánypapírt is vehetsz ugyanitt, de az már lehet, hogy túl messzire vezetne.)

kincstar

Az aranylapokat a hozzájuk tartozó tokban tartod, az érméket szép bársony szütyőben, a takarékjegy másolatokat pedig gondosan mappában. Esetleg veszel még hozzá pár családi ékszert is hasonló árfekvésben és teljes az álca.

Berakhatsz még a széfbe egy nem használt, de érvényes bankkártyát is (lehet társkártya is), aminek a hátuljára filctollal ráírsz egy rossz PIN kódot, abban a reményben, hogy a tolvaj majd megpróbál pénzt felvenni vele és akkor felvétel készül róla az ATM kamerájával. (Azért a biztonság kedvéért a kártya napi limitét vidd le a minimumra.)

Ha már széfet csináltál otthon, ennyi plusz ráfordítást biztos megér egy csali széf felállítása.

A csali széf az ellen is véd, amikor a betörök erőszakkal akarják megtudni tőled az éjszaka közepén, hol tartod a pénzed és hogyan nyílik a széf. Sajnos több ilyen esetet hallottunk a közelmúltban.

Ha tetszik az ötlet, valósítsd meg minél hamarabb.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram