K&H 30%-os betéti akció

Egyre több helyen találkozhatsz a K&H Bank 30%-os szülinapi betéti akciójának hirdetésével. A mai világban már 3% is soknak számít, nemhogy a 30%, így nyilván van egy kis csavar a történetben.

A csavar annyi, hogy tippelni kell és heti három szerencsés nyertes kapja a 30%-ot, egész pontosan annak a 2 hónapra eső részét, vagyis 5%-ot (mínusz kamatadó), maximum 15 millió forintra.

Ha nagyon lenne kedvünk, hozzávetőlegesen ki lehetne deríteni a mérlegadatokból és az átlagos betétméretből, mennyi lehet körülbelül a betételhelyezés hetente a banknál, abból saccolhatnánk, mennyivel nagyobb az érdeklődés az akció miatt. De egyszerűbben, nagyjából annyi az esélyed, mint háromlábú sünnek az autópályán.

Ennek ellenére ha van kedved, játszhatsz, bár a kaparós sorsjegy egyszerűbbnek tűnik, ott nem kell (kétszer) 0,3% százalékos tranzakciós adót fizetned csak az utalás miatt.

Ha nem te leszel a nyertes, 1 vagy 2% kamatot kapsz, illetve ennek a hatodát két hónapra. Hogy ezen mennyit nyersz, az alábbi videóban fejtem ki.

Bővebben az akcióról ezen a linken.

 

Share

14 hozzászólás

 • NeTuddKi
  Kaparós sorsjeggyel nem vagyok tisztában, de lottón nagyjából a befizetésed 1/3 -át kapod vissza: 48% -20% nyereményadó, tehát 36% -ot, azért a K&H jobb :-). De teljesen mindegy, te is írtál róla, más is felfigyel erre, ez egy jó reklám a részükről.
 • headset
  Ha csak 5 betét-elhelyező/tippelő van az adott héten, a várható nyereség a tőke 1%-a.

  Ha 50, akkor a tőke 1 ezreléke (a 15 ezres minimumbetétnél 15 Ft).

  Ha 500 (itt kezd a résztvevők száma reálissá válni), akkor a tőke 0,1 ezreléke (15 ezernél 1,5 Ft).

  Ha 5000, akkor a tőke 0,01 ezreléke (15 ezernél 15 fillér).

  A K&H marketingesei azt hiszik, hogy a betétesek ennyire nem tudnak számolni?
  Akár igazuk van, akár nem – ez nagyon szomorú.

 • headset
  Ja bocs elrontottam. Heti 3 nyertes van. A várható nyereség 3-szor ennyi.

  Úgy persze egész más. 🙂

 • Peti
  Előbb a Raiffeisen hitelkártyája, most meg ez. Nagyon gyanús. Talán versenyt írtak ki “az év legsutább banki ajánlatai” kategóriában? 🙂
  Vajon ki lesz a következő? És mi lesz a főnyeremény? Egy babacsörgő, vagy egy zacskó zizi?
 • Kiszamolo
  Peti, rengeteg ember azonnal rohan ám a bankba, amint lát egy reklámot, hogy asszongya 30% kamat. Az nincs odaírva nagy betűkkel, hogy összesen 15 embernek másfél hónap alatt és a 30% is 5% a valóságban.

  Hidd el, működik a reklám.

 • headset
  Egy stratégiát tudok elképzelni.
  De csak ha valaki nagyon ráér és bízik benne, hogy kevés elmeroggyant vesz részt az akcióban.

  Ha van az embernek a KBC-ben pénze, amivel amúgy sincs terve.
  Fontos az akcióban az is, hogy csak új banki pénz játszik.

  A KBC-től a K&H-ba az utalás ingyenes, ha amúgy is van a bankban számla.
  Talán visszafelé is ingyenes az utalás. (Nem tudom, nincs K&H számlám).

  Fontos, hogy a hetes időszak legelején menjen a lekötés, a regisztráció és a kérdésre a válasz, mert egyenlő tipp esetén az idő dönt. Egyben kell lekötni a pénzt, mert mindenki egy héten csak egyszer játszhat.

  Ha november 15-én kiderül, hogy nincs nyerés, meg lehet szüntetni a betétet. (Nem tudom, hogy ez jár-e tőkeveszteséggel.)
  Lehet, többször is próbálkozni, hogy az ember megtudja, milyen jellegűek a kérdések.

  De ez az egész csak szórakozás. A befektetett idő biztosan nem térül meg.

 • Gellén András
  Netuddki, kicsit elszámoltad a lottót…
  A te 30%-od helyett 42,5 %-ot fizetnek ki!
  100 Ft bevételből 50 megy nyeremény-alapba, s jelenleg 15% az adó. De csak az 50-ből jön le az adó…
  Tehát 42,50 marad, az pont 42,5%!
 • Kriszta
  Kb. 10 éve egyik mobilszolgáltatónak volt egy kampánya. Hetente lehetett egy autót nyerni, összesen talán 18-20 darabot. Az adott héten a legtöbb sms-t küldő kapta a kocsit, plussz volt 1-2 csavar (visszakaptál egy válaszsms-t egy adott 5-7 perces intervallummal és az abban az időpontban küldött sms-ek duplán vagy triplán számítottak). Volt mindenféle kizáró szabály is, hogy pl 1 számmal csak egyszer lehet nyerni. Lényeg, hogy a kocsikból – úgy emlékszem – 14 darabot ugyanaz a személy nyerte, talán egy matematikus. Volt vele egy interjú, amiből az jött ki, hogy modellezte a dolgot és úgy látta megéri egy kisebb összeget kockáztatni. Amikor az első kocsit megnyerte, látta, hogy működik a dolog és egyre több pénzt rakott bele (közben valszeg vett újabb telszámokat is). Végül csinált összesen 1-2 milliós telefonszámlát és lett 14 autója.
 • Kriszta
  Úgy gondolom, akkoriban nagy fiaskó volt ez a marketingeseknek. Biztos tanultak belőle. Ezek a banki kampányok már korántsem tűnnek olyan vonzónak, hogy érdemes legyen rámozdulni. Ha valaki esetleg megtalálja a kocsis nyereményjátékról a cikket, linkelje be kérem, szívesen elolvasnám újra. Vodafonos akció volt.
 • headset

  index.hu/tech/mobil/nyota070608/
  origo.hu/techbazis/mobil/20070607kijatszottak.html
 • attila
  off

  a kh megszüntet jónéhány vállalkozói számlacsomagot és újakat vezet be. Az újakban már nem lesz akciós az első atm-es felvét, ami eddig 1 millió forintig teljesen ingyenes volt. Akinek emiatt volt kh számla az most másikat kell keressen. A problémám az egésszel csak az hogy ha változik a számlaszám akkor cégmódosítás kell ami meg kb. 50e az illetékekkel, ügyvédi díjjal, ezt ki fogja ki fizetni ilyenkor ? a kh ? 😀

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Nem kell cégmódosítás. A cég pénzforgalmi számlájával kapcsolatos változást a számlát vezető pénzforgalmi szolgáltató közli a cégbírósággal elektronikus úton. A változás bejegyzése – illeték és közzétételi költségtérítés megfizetése nélkül – automatikusan, elektronikus úton történik meg.
 • attila
  köszi 😉
 • fajvedo
  Nem a témához kapcsolódik. Nemrég találtam a hirdetményt az este oldalán:

  Nagyvállalatok munkavállalói részére nyújtott Erste Munkatárs díjcsomag és egyéb
  kedvezményes szolgáltatások díjai és jutalékai

  data.hu/get/10795587/Nagyvallalati_munkavallaloi_ajanlat_Erste_Munkatars_Dijcsomag_20170801.pdf