Készülj fel a váratlanra is

2023-02-23
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Egy újabb sajnálatos haláleset történt az életbiztosításunkban, az egyik tagunk balesetet szenvedett.

Ez önmagában nem lenne hír, hiszen éppen ezért kötünk életbiztosítást.

Azért írok róla mégis, mert a feleség mit sem tudott az életbiztosításról.

Már éppen törölni akartuk a biztosítást, mert három hónapja nem volt fizetve és az ügyfél nem reagált a megkereséseinkre, amikor a feleség érdeklődött e-mailben a férje címéről, hogy mik ezek a levelek, milyen elmaradt díjról van szó. (Még szerencse, hogy be tudott lépni a férje levelezésébe.)

Tőlünk tudta meg, hogy a férjének volt életbiztosítása és jár neki sok tízmillió forint.

Biztos vagyok benne, hogy a férje mondta neki ezt évekkel ezelőtt, hogy kötött egy biztosítást, de azóta már elfelejtette.

Mivel mindenkit érhet baleset, mindig készülj fel a váratlanra is.

Töltsd le az életbiztosítás kötvényeit (Uniqa, NN), másold le a lakásbiztosításodat, a cascot, tedd oda a lakáshitel szerződését is, az ingatlan(ok) tulajdonlapját, közüzemi szerződéseket, csinálj egy listát, hogy melyik banknál vannak számláid és megtakarításaid és az egészet tedd bele egy mappába és nyomd a házastársad kezébe.

(Ha van életbiztosításod a cégednél is kötve a munkavállalókra vagy a bankkártyád mellé jár balesetbiztosítás, esetleg a casco része, az erről szóló infókat is tedd bele a dossziéba. Gyakran még az sem tudja, hogy van balesetbiztosítás a cascoban vagy a lakásbiztosításban, aki megkötötte. Akkor a házastársa honnan tudná?)

Éppen elég minden megoldandó probléma szakad a másik fél nyakába egy baleset esetén, kezdve onnan, hogyan tudja ellátni egyedül a gyerekeket és dolgozni is mellette teljes munkaidőben, odáig, hogyan kell befizetni a számlákat, a gyerekek menzáját, edzését és minden mást, amit a másik intézett addig.

Ezért amit tudsz tenni, tedd meg, hogy legalább ezekkel ne legyen problémája. Ne halogasd a dolgot, még ma csináld meg a mappát és beszélj róla a házastársaddal.

Mert az a biztosítás, amiről csak te tudsz, nem ér semmit, ha veled történik valami. Legyen szó életbiztosításról, cascoról, vagy bármiről.

Itt már írtam ezekről a témákról bővebben, olvasd el, ha még nem tetted:

Felkészülni a váratlanra

Özvegyek pénzügyei

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram