Két hét Egyiptom 140 ezer forint

Ha éppen ráérsz most, kedvenc utazási irodánk megint akciózik, két hét egyiptomi tengerparti nyaralás all inclusive ellátással 87 ezer forinttól plusz sallangok. Én sajnos most nem tudok menni, de hátha valakit érdekel.

Ha nem fog késni a repülő, jól fogod érezni magad, főleg ennyiért. Ilyenkor van a legjobb idő Egyiptomban, már nincs szél (vége a خماسين-nak vagyis az ötven szeles napnak), de még nincs dögmeleg sem.

Gyakran van ilyen akciójuk, csak figyelni kell. Nem csak last minute, van, hogy két hónappal előre vehetsz náluk fillérekért egy-két hetes utakat, de ezek az akciók csak egy maximum két napig tartanak.

Update: azt írtam, “ha nem fog késni a repülő.” Nem véletlenül írtam, az Air Cairo kétszer késett csak áprilisban 7-7 órát. Na, tegnap 16 órát késett a hurghadai gép. Az Etinek át kellene gondolnia, mikor kukázza ki ezt az igénytelen légi társaságot. Sharmba nem ezzel a szutyokkal repülnek  ott nem is volt késés

Share

52 hozzászólás

 • aadam
  És miért nem lehet semmire sem kattintani? Legalábbis ott ahová a link vezet.
 • Kiszamolo
  aadam, mert azok reklámképek, amiket kiküldenek az utazási irodáknak, nem aktív linkek. Az oldalon belül találod meg az ajánlatokat, vagy hívd fel őket.
 • Windsurfer
  Ki mondta, hogy szélmentes időt akarok? Kifejezetten szeles időben megyek oda…
 • molnarzoltan1975
  Sharm-nál azért kicsit oda kell figyelni,mert tapasztalat,hogy szoktak csúsztatni az irodák.
  Beígérik a közvetlen járatot,ami kb 5 órás út lenne,majd indulás előtt közlik,hogy nem volt elég utas,ezért menetrendszerinti járattal kell utazni,ami 1 átszállást jelent Kairo-ban, így viszont 8-9-10 órás lesz az út. (tranzit időtől függően)
  A másik a vízum. Ha nem hagyod el Sharm el Sheik-het, nem kell vízum! Az iroda próbál majd rábeszélni, a reptéren is terelnek a saját pultjukhoz,hogy 28-30 USD-ért vedd meg, de nem kell! Ha mégis elhagyod, akkor vedd meg a reptéren,de a Bank feliratú pultnál 25 USD-ért.
  Amúgy Sharm egy csoda. Életem nagy élménye volt a korallzátony. Szó szerint,mintha egy berendezett akváriumban úszkálnál 🙂
 • Nagy Vonalakban

  “…Amúgy Sharm egy csoda. Életem nagy élménye volt a korallzátony….”

  Sharmban “tanultam meg” búvárkodni.

  Az idézőjel azért van, mert egy alig több mint félórás (!) angol nyelvű oktatàson vettünk részt,
  aztán jöhetett a búvárruha-uszony-palack kombo és irány a tenger….a víz eléggé hullámzott, felkavarta a homokot ès semmit sem lehetett látni…amikor derékig èrt a víz, szépen visszafordultam.

  Ennyi volt életem búvárkodása.
  Maradt az üvegfenekű hajó.

  Tudni kell elengedni a dolgokat, a merülés amúgy sem volt rajta a bakancslistámon…

  Annyi haszna volt az egésznek, hogy a búvár klub azóta is minden szilveszterkor üdvözlőlapot küld nekem, emlékeztetve az egyébként kellemesen eltöltött hétre.
  🙂

  Egyiptomot azért nem tartom elég biztonságos helynek, csak kockázatvállalóknak ajánlom.

 • Bambula
  Hurghada /Grand Resort/ pihenéshez tökéletes. Olyan színvonalas, és kényelmes szálló, nem volt kedvem kimozdulni onnan kiránduláshoz. Most is csak egy hét henyélés lenne az, amivel kipihenném magam.
 • András

  “…Amúgy Sharm egy csoda. Életem nagy élménye volt a korallzátony….”

  Vonalakban

  “Egyiptomot azért nem tartom elég biztonságos helynek, csak kockázatvállalóknak ajánlom.”

  Sharm és Hurgada tökéletesen biztonságos, a nyaralóövezetek le vannak választva fallal és őrökkel, valamint területi ellenőrző pontok is vannak szintén fegyveres őrökkel, szóval mivel a turistákból élnek szét van védve a seggünk.

  Mi először a polgárháború szelében voltunk ott gombokért, semmit nem érzékeltünk ebből, bár fakultatív programok közül Kairot akkor skippeltük, minden más gond nélkül megvolt. Azóta voltunk 4x 2 hetet minden gond nélkül.

  Hourgada azért jó mert minden fontos látnivaló könnyebben elérhető, Sharm több km-es korallzátonya üti a világ 99%-át ebből a szempontból, mióta voltam ott először semmi más nem érdekel olyan gyönyörű.

 • András
  Merülni a legjobb, sznori is kielégítő, de az üvegfenekű hajót senkinek sem ajánlom, szomorú vásári körhinta ahhoz képest amit egy maszkkal egyedül is megnézhetsz.
 • Életművész
  Nagyon jó, köszönjük!
  @Miklós írsz az ilyenről máskor is, vagy mostantól magam figyeljem?
 • Nagy Vonalakban
  @András
  “….Sharm és Hurgada tökéletesen biztonságos, a nyaralóövezetek le vannak választva fallal és őrökkel, valamint területi ellenőrző pontok is vannak szintén fegyveres őrökkel, szóval mivel a turistákból élnek szét van védve a seggünk…”

  Látszat.

  Egy komolyabb merényletnél az őrök szaladnak el legelőször, a reptéri ellenőrzésről pedig jobb nem beszélni.

 • Zabalint
  @András
  Rég megette a fene azokat a helyeket, ahol le kell választani a turista negyedet és fegyveres őrökkel őrízni, hogy biztonságban legyenek turisták… (Nem konkrétan Egyiptomra mondom, mert nem ismerem a jelenlegi biztonsági helyzetet ott, hanem általában.)
 • Gabor
  Kanári szigetekre nem tud valaki hasonló akciót adó utazási irodát? Engem nagyon érdekelne. 🙂
 • Garbo
  Úgy nagy általánosságban: nem tudnék olyan helyen pihenni, ahol szükségállapotszerűen felvonultatott fegyveres őrök védenek az éhezőktől/nyomorgóktól/felkelőktől/rezsimtől/puccsistáktól/stb.
 • Ostra
  Nem mintha félős típus lennék, de az általam legutóbb hallott késelés is már a szálloda területén belül történt (őrök ide vagy oda). Illetve lehet a tenger felől is támadni gumicsónakkal , mint azt tették anno Tunéziában… Nem hiába olcsók az utak : ))

  Persze az, hogy ilyen megtörténjen, arra rendkívül kevés az esély, én simán mennék ettől függetlenül is.

 • Ostra
  Gabor, Kanárira 100-120 euróból megfordulsz nyáron (azair.hu) , bookingon meg foglalhatsz egy számodra szimpatikus szállást, ehhez nem kell utazási iroda.
 • Endre bá
  Vonalakban: “Az idézőjel azért van, mert egy alig több mint félórás (!) angol nyelvű oktatàson vettünk részt, aztán jöhetett a búvárruha-uszony-palack kombo és irány a tenger….a víz eléggé hullámzott, felkavarta a homokot ès semmit sem lehetett látni…amikor derékig èrt a víz, szépen visszafordultam.”

  Ez átverés volt. Fél óra alatt nem lehet megtanulni búvárkodni, ezért nem is vittek valódi búvárkodásra. Egy búvár tanfolyam több órás elméleti és gyakorlati képzésből áll, melynek végén vizsga van. A valódi merülés meg úgy néz ki, hogy hajóval elvisznek a helyszínre, párokat jelölnek ki, akik egymásért felelnek és lemerülnek legalább 10-20 méter mélyre, ahol 20-40 percet tartózkodnak. Olyan nem fordul elő, hogy valaki ráun és felúszik :-))) Mert dekompenzálni kell.
  De a Vörös-tengernél elég bemenni a partról és szemüveggel+pipával csodákat lehet látni.

 • Kiszamolo
  Ostra, az évi 12 millió turistából évente megkéselnek kettőt, na bumm. Annyit bárhol a világon megtámadnak.
 • nem kell félnetek jó lesz
  Utazásra nem javasolt térségek

  konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek

 • Andras
  Gabor, vagy figyelgesd az utazomajmot, kanarira szinte mindig van ajanlat
 • Tibor
  Voltam egyszer ilyen “allinclusive”-al Tuneziaban (allitolag Egyiptom megolyanabb): a korlatlan es ingyenes azt jelenti hogy jattot/baksist kell adni a pincernek akarhanyszor megmozditja a hatsajat (italt persze csak tole lehet kerni), kulonben legkozelebb siman levegonek nez… Meg ugy altalaban mindenki csak akkor hajlando vegezni a munkajat ha megkened erte. Nekem ez a hozzaallas nagyon nem jott be.
  Pedig amugy jo hely lenne.
 • Kiszamolo
  Tibor, Egyiptom fényévekkel jobb, mint Tunézia, nem véletlenül jóval drágább is. Jobb a kiszolgálás, a kaja és nem kérnek külön pénzt olyan dolgokért, mint napernyő, szobai széf és hasonlóak.

  Én igazán bunkó, lehúzós kiszolgálással csak Törökországban találkoztam, Egyiptomban még soha, pedig már sokszor voltam.

 • Feri78

  A késelések mellett időnként legéppuskáznak pár turistát, nem? Volt több is, eddig egyszerre 62 turista a rekord:

  en.wikipedia.org/wiki/Luxor_massacre

  Katonai diktatúra van, a rendőrség bevett szokása a rabosítottak kínzása, nemrég sikerült pl agyonverniük egy olasz egyetemistát.

  aljazeera.com/indepth/opinion/2016/03/egypt-notorious-police-brutality-record-160322143521378.html

  A CIA volt igazgatója, Robert Baer azt nyilatkozta: “Ha egy durvább kihallgatásra van szükség, elküldjük a foglyot Jordániába. Ha kínozni is kell, elküldjük Szíriába. Ha az akarjuk, hogy eltűnjön, Egyiptomba küldjük.”

  Emellett gyakoriak a súlyos emésztőszervi fertőzések, sajnos nekem is volt arrafelé.

  Most komolyan azt ajánlod, hogy ide vigyem a gyerekeimet nyaralni?

  aljazeera.com/indepth/opinion/2016/03/egypt-notorious-police-brutality-record-160322143521378.html

 • Kiszamolo
  Feri, szerintem túlozz még egy kicsit. Aztán írjál arról is egy esszét, mi lesz azzal a thaijal, aki kritizálni meri a királyt. Konkrétan kivégzik. Most HALT(!!!) meg egy MAGYAR(!!!) Thaiföldön ételmérgezésben. Azt akarod, hogy ilyen helyre vigyem a gyerekeimet? Ez most komoly?!
 • Bálint Tamás

  “A valódi merülés meg úgy néz ki, hogy hajóval elvisznek a helyszínre, párokat jelölnek ki, akik egymásért felelnek és lemerülnek legalább 10-20 méter mélyre, ahol 20-40 percet tartózkodnak. Olyan nem fordul elő, hogy valaki ráun és felúszik :-))) Mert dekompenzálni kell.”

  Akarod írni, dekompresszálni…
  A dekompenzálás az valami olyasmi lehet, hogyaszongy’a: jóvátétel a négyzeten, vagy viszonozni a viszonzást… 😀 😀 😀

 • Feri78
  Ételmérgezésben mindenhol halnak meg. Ez azért nagyon nem ugyanaz, mint amikor van 2-3 olyan terrorszervezet az országban, akik tervezetten tömeggyilkosságot akarnak elkövetni direkt turisták ellen, ugye?

  De hagyjuk az egyiptomi géppuskás turistavadászatot a 62 áldozattal. A hirdetések, amiket írsz, Sharm-el-Sheik-ben vannak, onnan szállt fel ez az orosz repülő is, amire az egyiptomi reptéri munkás jófejségből bombát rakott. 224 utas, közülük 17 gyerek halt meg, és ez 2015-ben volt, azon a részen ahová most utaznátok, nem Kairóban.

  bbc.com/news/world-middle-east-34687990

  Szóval szerintem igen, inkább Thaiföldre vidd a gyereket, csak legfeljebb ne vegyetek kaját utcai árustól… 😉

 • Laya
  @Bálint Tamás 😀
  muszáj “dekompenzálni”, különben nem lesz “decifites” a “nyalarás” 😀 😀
 • Kiszamolo
  Feri, az orosz repülőt Putyin szíriai kalandja miatt robbantották fel.

  Azóta százszor durvább az ellenőrzés az egyiptomi reptéren, mint a magyaron. Szó szerint végigtapizás is van. Tudom, többször végigcsináltam már azóta.

  A magyar egy ötcsillagos thai szállóban halt meg, néhány hete, egy éttermi haltól.

  Ahol évente 10-20 meg 40 millió turista megfordul, mindig lesznek és vannak problémák, gyilkosságok meg rablások.

  Ezt olvastad már a thai terrorfenyegetettségről? Sok ilyet találsz még:

  independent.co.uk/travel/news-and-advice/thailand-foreign-office-tourists-warning-terror-threat-high-travel-yala-bangkok-a8171461.html

  gov.uk/foreign-travel-advice/thailand/terrorism

  2018-as hírek!!! Több terrortámadás volt Thaiföldön, mint Egyiptomban.

  There were explosions in Bangkok in April and May 2017. You should take care, particularly in public places. In October 2016, the Thai authorities say they disrupted planned attacks in Bangkok. In August 2016, there were a multiple explosions and incidents in tourist areas across Thailand (including Hua Hin, Trang, Krabi, Nakhon Sri Thammarat, Patong and Loma in Phuket, Surat Thani, and Khao Lak in Phang Nga) involving improvised explosive devices (IEDs) and incendiary devices.In 2015 a bomb exploded at the Erawan Shrine in Bangkok, resulting in numerous casualties, including the death of a British national. In February 2015 there were 2 explosions at the Siam station of Bangkok’s Skytrain (BTS) system

  “Over 7,700 people, including civilians, have been killed and several thousand more injured.”

  Nesze neked Thaiföld.

  Törökország? Ott mennyi robbantás is volt mostanában?

  Terrorists are very likely to try to carry out attacks in Turkey. A number of terrorist groups are active. Since 2015 there has been an increase in PKK (Kurdish separatist) terrorist activity in south-east Turkey. There have been a number of attacks by other groups including suicide attacks by Daesh (formerly referred to as ISIL), attacks by the far left DHKP(C) and the Kurdish separatist group TAK, including in cities such as Ankara and Istanbul. Terrorist groups, including Daesh and the TAK, have publicly threatened to attack tourist sites in Turkey.

  Attacks could be indiscriminate and could affect places visited by foreigners. There is a heightened risk of terrorist attack against the aviation industry in Turkey. You should co-operate fully with security officials at airports.

  Be vigilant around significant religious occasions (including the holy month of Ramadan) and public holidays; terrorist groups sometimes call for attacks around these times.

  On 1 January 2017, there was an attack on the Reina nightclub in Ortakoy, Istanbul; 39 people were killed and 69 injured.

  On 10 December 2016, a car bomb exploded near the Besiktas football stadium in the Macka/Dolmabahce area of Istanbul. 44 people, mostly police officers, were killed, and over 150 injured.

  On 24 November 2016, a bomb exploded near the Governor’s office in Adana. 2 people were killed and 21 injured.

  On 14 October 2016, a rocket attack took place on the outskirts of Antalya towards Kemer; no casualties were reported. Separately on 14 October 2016, attacks also took place against the Turkish military in Hakkari, Diyarbakir, Van and Adiyaman resulting in 13 injuries to service personnel

  On 6 October 2016, an explosion occurred near a police headquarters in the Yenibosna area on the European side of Istanbul

  Moszkvában és Szentpéterváron hány halott is volt mostanában? en.wikipedia.org/wiki/Terrorism_in_Russia

  Párizs? London? Oda sem megyünk?

  Eszem ágában nincs ilyen veszélyes helyekre vinni a gyereket. (Dehogynem, ilyen hír minden országban van. Magyarországon is megöltek brit turistát, öten megeröszakoltak egy amerikai nőt és lehet folytatni. Csak a legelvetemültebbek jönnek ide, ha a híreket olvassák.)

 • Nagy Vonalakban
  Jaj, Miklós, ne húzd fel magad,
  menj nyugodtan Egyiptomba nyaralni,
  csak azért légy óvatos és ne hagyd hogy felrobbantsanak! (Ne b..sszál ki velünk…)
 • Kiszamolo
  Nagy Vonalakban, én néhány évente egyszer húzom fel magam.

  Csak rámutattam, mennyivel többen halnak meg Thaiföldön meg Oroszországban terrortámadásban, mint Egyiptomban.

 • Feri78
  Basszus, Te ki tudod kapcsolni a 900 karakteres limitet a hozzászólásnál? Ez nagyon durva.

  Amúgy ha csak a tenger fontos, meg a lazább közel-keleti kultúra, akkor miért nem mentek pl Malmö-be? Azt mondják, az egyik legszebb arab ország. 😉

  Viccet félretéve, Thaiföld sem biztonságos, sok a bűncselekmény, csak titkolják. Kb a fél magyar alvilág kiköltözött, részben azért mert azt hiszik nincs kiadatási egyezmény. (És nem tudják milyenen a körülmények a thai előzetes letartóztatásnál.) Mexikóval ugyanez a helyzet csak még durvább.

 • Imre
  Feri78
  Igazad van, maradj itthon, javaslom Cserkeszőlőt, állítólag biztonságos.
  De tényleg… 🙂
 • Feri78
  Az szuper, hogy téged átvizsgálnak a reptéren, csak az a gond, hogy a Sharm-el-sheik-ben felrobbantott orosz gépre egy reptéri munkás vitte fel a bombát, 227 ember halt meg. De oké értem, nem szabad menni olyan ország légitársaságával repülni akit éppen nem szeretnek az arabok, és akkor nem lesz gond. 🙂 Szuper, így már biztonságban érezném magam Egyiptomban. 😉

  Amúgy nekem tényleg a Balaton az első. De ha megyünk inkább az Adria vagy a kanári szigetek. Arab országban egyszer voltam 2006-ban tehát még az “Arab Tavasz” előtt és olyan ócska élmény volt, hogy én többé iszlám országba nem megyek, főleg nem gyerekkel. Ha félreteszem a biztonsági kérdést, akkor is ott van hogy szinte biztosan elkapsz egy jó kis gyomorfertőzést, és nekem pl zavaró volt, hogy sok helyen csak velem tárgyaltak, a feleségemet szó szerint levegőnek nézték. A tengerpart tele volt hulladékkal, stb.

 • Nagy Vonalakban

  “…én többé iszlám országba nem megyek, főleg nem gyerekkel. …”

  Ide nyugodtan elmehetsz:
  Jordánia Tala bay, Katar-Doha Perl,
  Dubaj Palm Island

 • Zabalint
  Nekem igazából az olyan országokkal, mint Egyiptom, nem önmagában az a bajom, hogy vannak veszélyei, amibe nem csak a terrorizmus, erőszakos bűncselekmények, hanem az esetleges hasmenés, lehúzások, és egyéb kevésbé életveszélyes dolgok is beletartoznak, hanem az, hogy ha mindezt elhelyezem az árral együtt a cost oldalra, akkor már nem ad annyi benefitet, különösen a turistanegyed elhagyása nélkül, amiért megérné. Vannak drágán elérhető, nem európai szintű komfortot és biztonságot nyújtó országok, lásd pl. Nepál, vagy extrém drágán elérhető, emberi tényezők szempontjából kevésbé, viszont természetileg veszélyesebb országok, mint Ausztrália, Új-Zéland, amelyeknél anyagi lehetőségektől függően bevállalnám a costot a benefitekért. Vagy Egyiptom látnivalóit is, elhagyva a turista negyedet, csak ugye ott már a biztonsagi kockázat jó magas lehet, ha a turistanegyedbe őrök kellenek.
 • LSV
  Nem értem a parát. Igaz mi csak Hurghadába mentünk mindössze 2 alkalommal 2009 és 2010ben, 5* szállodában minden volt, az összes elérhető kirándulásra elmentünk, sivatagban beduin asszony tevesz.ron sütött “kenyér” evéstől és a szálloda 5 különböző éttermében való fogyasztástól sem f.stunk 2 hétig (több utastárs viszont igen, mert nem fogadták meg a jótanácsom hogy jégkockát soha 🙂 ). A luxori és kairói kirándulásoknál a buszokat csak konvojban engedték rendőri fel és levezetéssel, katonai ellenőrző pontokon keresztül. De a 90. évek elején görögországba szerbián keresztülmenni autóval sem látszott nagyobb biztonságnak mint az egyiptomi kirándulások.
  Ha nem lenne 4 kisgyermek a nyakamban akkor gondolkodás nélkül elmennénk ide.
 • steckler
  Úgy emlékszem, hogy pár napja hozzászóltam a témához. Hová tünt a hozzászólásom? Különben a Sínai vízum nem csak Sharmra terjed ki, hanem Taba, Dahab, Nuweiba, Rad el Mohammed félszigetig bezárulva. A Sínai déli részéig az izraeliek is vízummentesen jöhet Taba felől. Ők az 1981-82- es kivonulás előtt már megállapodtak az ingatlan és turizmus fejlesztés kapcsán. Jelenleg is számos szálloda izraeli tulajdonban van a Sínain. Dahab az egyiptomi Goa, vagyis hippitanya. Egyiptommal nekem több problémám van túl sok az ellenőrzőpont, a túrista részeken az ár 4-5-szörös. Megy s lehúzás Luxor, Hurgada, Sharm.. részeken. Sajnos kocsival nehezen közelíthető meg ,a szíriai hábor végett
  ñ Jelenleg csak a törökországi Iskenderunból jár RO-RO komp a Port Said melleti Damiettába.
 • Kiszamolo
  Steckler, én nem találkoztam vele.
 • Zabalint
  @LSV:
  “A luxori és kairói kirándulásoknál a buszokat csak konvojban engedték rendőri fel és levezetéssel, katonai ellenőrző pontokon keresztül.”

  És ezt te most komolyan pro érvként hozod fel, vagy valamit félreértek?

 • A

  El lehet érni téged valahol? Japán autó vásárlásos kérdésem lenne.

 • Mónika
  Azért ilyenkor májusban már rengeteg jó helyre el lehet repülni olcsón és a szállás is nagyon jó árban van főszezonhoz képest a Földközi-tenger mentén.
  Beindult Korfu, ahova emlékeim szerint 13eFt volt a retúr jegy. Mehetsz Montenegróba 10 ezer alatt, megnézheted az Albán riviérát kb ennyiből. Ha bevállalsz egy átszállást, 20 alatt kihozható volt Mallorca, Ibiza, Menorca, a görög szigetek.
  Ja és a Kanári-szigetekre sem megy ilyenkor a kutya sem, régen ebben az időszakban a chartereket leállították. De 100 – 120 euró között meg lehetett szervezni egy májusi utat.
  Egyiptomba meg akor menj, amikor ott nincs 38 fok, csak 24. Télen.
  Amúgy meg tényleg nem értem a sok pénzügyi zsenit, akik itt unatkoznak, több diplomájuk van, és annyi eszük nincsen, hogy önmaguk összetáákoljanak egy saját utat. Elhangzik, hogy azazair a legeslegklasszabb kereső, erre majmot ajánljátok. Noormális????
 • Kiszamolo
  Mónika,

  Bocs, de mi a retket akarsz csinálni Egyiptomban 20-24 fokban (reggel 12-14 fok) a sivatagi szélben, amikor a nap délután háromkor lemegy? Pulcsiban üldögélni és nézni a medence vizét? Végülis…

  Segíts nekünk, bénáknak. Két hét Egyiptom tokkal-vonóval, minden illetékkel 5 csillagos ellátással 140 ezer forint. Hogyan hoznád ki olcsóbban ennél? (Mert az nagyon szép, hogy a repjegyet kiügyeskeded néha 10 ezer forintból, de azért az csak a jéghegy csúcsa. De Egyiptomba még ez sem működik.)

  Mert én már sokszor végigjátszottam booking.com meg legolcsóbb repjegy, mindig sokkal drágábbra jött ki, mint a last minute ár. S akkor még ott a transzfer a reptérről, meg a többi apróság.

  Ugyanis egy nagy utazási iroda charter gépet fogad egész évre és a hotel háromszáz szobáját egész idénybe leköti. Akárhogy probálkozol, annál olcsóbban nem kapod meg, mint ők.

  Csak ott olcsóbb a saját szervezés, ahová nem utaztatnak tömegben turistákat a nagyok.

 • J.
  Érdeklődnék, melyik ez a kedvenc utazási iroda, ahol ilyen kedvezményes utat lehet kifogni? Kerestem korábbi bejegyzésekben is, de sajnos nem találtam.. szeretnék valami megbízható irodát jó áron..
  Köszi
 • Kiszamolo
  J, ott a link a cikkben.
 • steckler
  Ha már lemaradt az előző hozzászólásom pár szóban, amit előzőekben írtam. Nem rossz ajánlatok a feniek sem, de az igazi akció november és február közötti időszaban lehet kifogni mind repülő és szálloda szinten is. Bp.-ről vagy Pozsonyból a Ryanair sokszor akcióz holt szezonban 10 €/fő/irány Eilat-Ovda. Kb. 7000 Ft oda vissza/fő. Az Ovda- Eilat- Eilat- Sharm távot könnyű lenyomni, mi 3 gyerekkel kézipoggyásszal babakocsikkal simán megcsináltuk. Ennek a költsége 2×21ILS (kb. 3150 Ft), + 2×4,2 ILS (kb. 630 Ft) + egyiptomi határ Sharm el Sheik busszal 2×50 EGP (kb. 1500 Ft), amennyiben taxival megyünk 5 főre, vagy mikrobusszal, akkor 500 EGP irányonként a korrekt kialkudott ár. Vagyis Sínain lehetünk összsen 12.280 Ft-ból is, szállást, ha okosan foglalunk. Holt szezonban gyerekkel 110.000 Ft volt a Radisson blue-ban, vagyis 10.000 Ft/nap, akár 3-4 főnek, all inclusive ellátással, aquaparkkal
 • steckler
  Szállásfoglalásnál, ne csak a bookingot használjuk, sokszor az agoda.com vagy az orbitz.com sokkal olcsóbb árakat ad. Kompináljuk a keresést és a térképes verziót használjuk áranként az adott időpontra. Főként Nabqban keresgéljünk az nyugisabb és jobb (több a korall) mint a központhoz közelebb eső részek.

  A-nak

  Elérhetőségeink itt, de már szerintem valamikor feltettem: utazocsalad.travel.blog/contact/

 • Gábor
  még van kerozin meg reptéri illeték +50e/fő
 • Kiszamolo
  Gábor, igen, anélkül volt 80 ezer a két hét. Így jön ki a 140 ezer.
 • Gauchos

  “A konzuli védelemről szóló 2001. évi XLVI törvény alapján – az ország a „II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek” biztonsági kategóriába tartozik, kivéve a Sínai-félsziget északi és középső területei, melyek az „I. Utazásra nem javasolt térségek” biztonsági kategóriába tartoznak (Az utazási szerződésről szóló 281/2008. (XI. 28.) Korm. rendelet 8. § (6) bekezdésének hatálya alá tartozó területek.)”
  Forrás: konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?egyiptom

  Aki mégis ebbe a putriba szeretne utazni 140 ezer Ft-ért, előtte mindenképpen tájékozódjon a biztosítójánál, hogy érvényes-e az utasbiztosításuk Egyiptom területén!
  Tapasztalataim alapján a legtöbb biztosítónál az ezen kategóriákba sorolt a területeken nem, vagy csak korlátozottan érvényes a biztosítás!

 • Kiszamolo
  Gauchos, hát persze. Ugyanez van leirva Thaiföldről is és Törökországról.

  Nem akarlak kiábrándítani, de a sima európai utasbiztosítás érvényes Egyiptomra is.

 • Mónika
  Drága jó Kiszámoló, kérdezted, hát segíítek.

  Kezdjük azzal, hogy az utazásnak is van kultúrája, ami ott kezdődik, hogy nem mész él a sivatagi melegbe, ha van egy icipici ízlésed. Nem utazol májusban, mert az a legszebb hónap és az itthon is szép. És igen, ha teheted, sokat utazz helyette az ótvar időkben, télen.

  Hogy milyen a 24 fok, azt ajánlom, próbáld ki egyszer. Mi akkor voltunk Egyiptomban így, mikor ti itthon ültetek a -15-fokban. Simán fürödtünk, ha nem figyeltünk, legétünk.
  És hogy mennyiből? Repjegy 5000 Ft/fő Ovdába. Ez retúr ár volt.
  5 csillagos all inclusive szállás napi 6000Ft/fő (Intercontinental). Bookingon foglalva. Transzferre és vízumra elment 3000 Ft +10 000Ft + 2000 Ft. Így az egy hét 5 csillag Ai kijött fejenként 62.000 Ft-ból. Hogy hogyan, azt feljebb leírták.