Lidl árak egy éve és ma

A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni. Ez pedig az, hogy elmenti a vásárlások blokkjait, így például bármit veszel, amire garancia jár, vagy szeretnéd kicserélni, mert mégsem lett jó, akkor nem kell félned, hogy elveszik a blokk. (Vagy olvashatatlan lesz a hőpapír egy hónap után.)

Kíváncsiságból előkerestem az egy évvel ezelőtti blokkokat és elmentem a Lidlbe ma megnézni, mennyibe kerül ugyanaz most.

Itt a Lidl Plus

Több terméket nem találtam, mert vagy kivezették, vagy más, hasonló termék van csak (például pizza). De minden más árat feltüntettem a táblázatban, tehát nem kimazsolázott árak, itt van minden, amit vettem egy éve.

Az akciós árakat igyekeztem kiszűrni, valószínűleg mindent sikerült, de azért nem száz százalékig biztos, egy, maximum kettő lehet, hogy maradt benne.

Sajnos sok mindent nem vettem a Lidlben abban a hónapban (vagy nem használtam az alkalmazást, mert nem volt miért), de a trend azért szépen látszik. Akarom mondani, nagyon csúnyán látszik.

Ahogy a mondás tartja, egy kép többet mond ezer szónál, következzen hát a kép, mennyivel drágult a Lidl az adott termékeknél egy év alatt. (Nyilván mindegyik másik áruház ugyanígy drágult, de csak innen vannak áraim.)

Ami nincs benne az árakban, hogy sok akció egyszerűen megszűnt. Például a vécépapír vagy a zabpehely háromhavonta menetrendszerűen olcsóbb volt 20%-kal. Nem is emlékszem, bármelyik is akciós volt-e idén. A másik, ami feltűnt, hogy az eleve drága dolgok (bio uborka, olasz sonka) 10-20%-kal drágultak, az olcsóbb megfelelői viszont 40-50% felett is akár.

Ha tudsz egyéb árakat mondani egy éve és ma, akár másik áruházláncban is, ne tartsd magadban, írd le egy hozzászólásban.

Update: ahogy olvasom a hozzászólásokat, hogy mennyivel olcsóbb rengeteg minden a környező országokban, lassan megint el fog indulni a bevásárlóbusz az összes nagyvárosból, ami éppen csak átmegy a határon az első szlovák/horvát/szlovén/osztrák Aldi-Lidl boltig és hozzák haza a műtrágyás füles táskákban az emberek a tésztát, vécépapírt, csokoládét, mint a kilencvenes évek elején. 🙂

Share

310 hozzászólás

 • Kiszamolo
  S mivel áramra nem futja, a videókártya jóóóó sokáig bírja majd, ha nem kapcsolod be a gépet. 🙂
 • Szaky
  SzintisLaci
  2022-09-24 at 18:18

  Forrás?

 • boltosvagyok
  usespanner
  31 éve dolgozom a kereskedelemben.
  Szívemből szóltál.
  A kommentelők 90%-a nem tud elszakadni a liberális vs.nemzeti tagozódástól,
  Lidl vagy CBA.
  Az unióban mindenütt védik a hazait(lásd pl.:Ausztria)
  A hazai élelmiszer kiskereskedelem döntő többségének magyar tulajdonban kellene lenni,politikától és kormányoktól függetlenül.

  Csak ezt nem erőszakkal, felülről kellene csinálni. Lehetne ésszel is. Hidd el, az emberek megvennék a hazait, ahogy teszik is. Hogy a lengyel, a cseh, meg a horvát finomabb és olcsóbb is?

  Hát ezen kellene elgondolkodni, hogy ez miért van. Miért sokkal jobb a cseh virsli meg a lengyel sajt?

  A Lidl termékeinek bő fele magyar. A többi 80%-a kelet-európai.

  S sokan azt elfelejtik, hogy mennyi magyar terméket visz a Lidl külföldre.

  Mert neki mindegy tök, hogy mit árul, csak jó legyen és olcsó.

  Ha pedig a magyar nem jó és nem olcsó, akkor ott kellene rendet tenni. De nem parancsszóra, kommunista tempóban.

 • Contractor
  Ma találtam egy elég jó pénzügy tervező google sheet-et.

  Angolul van, de szerintem azért a többségnek ez nem okoz gondot. Jól meg vannak benne csinálva a hivatkozások, szóval sok mindent magának kalkulál a táblázat.

  docs.google.com/spreadsheets/d/1IqT37UvQIjgtXCZ47lMS6qke_oqRmySco_LY4UKLh58/edit#gid=2055531305

 • Pistabá
  Oké, köszönjük, legyen elég hogy hűűűűha meg jujujujjjj… az áremelkedésre, inflációra, euro-forint árfolyamra a mindennapi élet során nincs ráhatás, ami felett meg ugye nincs kontroll, azon kár stresszelni.

  Inkább arra kéne fókuszálni hogy mit lehet tenni
  – semmit, régóta olvasod a Kiszámolót, rendben vagy, ki tudod könnyen gazdálkodni az áremelkedést? Akkor ne kommentelj annyi hülyeséget, inkább ülj a kezedre 😉
  – sok hülyeséget, egészségtelen kaját vettél eddig ( ugye Miklós? 😀 )? Itt az ideje tudatosabban étkezni, elhagyni a sok hülyeséget, több zabpelyhet venni. Kiszámoló ebben is segít ( ugye Miklós? 😀 )
  – eddig is necces volt, most meg már kifejezetten borotvaélen táncolsz, esetleg már át is estél? nem keresel eleget, nem jól gazdálkodsz, nem olvasol elég Kiszámolót!!!

  Tényleg sok egészségtelen kaját vettem, biouborka, sajt, tartósítószermentes hústermékek. A legdurvább a zabpehelyszelet a felsorolásból…

  Ettel volna a fényt, az egészséges.

 • termelői oldal
  @SzintisLaci: azért nézzük meg a termékarány mellett az értékesített mennyiséget is…úgy már kicsit más az arány! (pl. Frittmann rosé: évek óta árulták a magyar láncok, a lidl meg egy év alatt eladott egy akkora volument, amiről a magyar láncok csak álmodnak)
 • damo
  Ami még különösebb, hogy ezen elszállt árak mellett sok termék kifogy, szűkül a választék is. A vajat a minap azért nem találtam meg, mert majdnem üres volt a helye, ötfajtából.
 • Ákos
  Srácok:
  Az FCSM-nek kakifűtése is van Budapesten több helyen.
  A távhősök közt jó példa az amit Szeged elért a getermia kiaknázása által.
 • Lelki82
  Úgy lehet hogy kint ugyanannyi vagy olcsóbb minden, hogy itthon 27% os áfa van mindenre.Ezt azért ne felejtsük el. Németeknél Pl tej 9% azt hiszem.
 • lecso10
  “A magyar termékek kínálata alapján az első három helyet a három hazai lánc foglalja el:
  1: Reál (80,65%),
  2: Coop (80,17%),
  3: CBA (76,95%).
  – A lista utolsó három helyezettje:
  Penny Market (67,58%),
  Tesco (66,07%),
  Lidl (56,09%)”

  Mindezeket a számokat annak fényeben kell nézni, hogy azt a terméket is magyar terméknek tekintik, amit egy külföldi tulajdonban lévő üzemben készítenek itthon, nem csak hazai alapanyagból, nem csak hazai munkavállalókkal, és aminek az értekesítéséből létrejövő profit nagy része szintén külföldre utalódik. Amíg ezek az arányok nem változnak, addig sajnos indokolt a rekord áfa.

  A Lidl mostani akciós ujságjában ránézesre is 3x annyi olyan termék van feltüntetve, ami mellé nem biggyesztették oda a kis magyarzászlós szívecskét. A kiskereskedelmünket teljesen leuralták ezek a külföldi multik. Balogh Leventének van is erről egy jó előadása youtube-on.

 • ggg
  @къырымтатар igen, segghülyék az ottani kommentelők. Kb versenyben vannak a vadhajtásokkal. Már csak röhögni nézek fel oda néha. Vérnyúl tábornok a legjobb, mindenhez is ért.
  Eu és nato tagként putyinnak szurkolnak aki a sátánista szabadkőműves nyugat ellen harcol 😀 kb mint Trump a titkos pedo hálózat ellen… Ezek az elmeroggyantak szerintem olyan 20%-át tehetik ki a társadalomnak és egyre többen lesznek.
 • Hufeisen
  A blog új szintre lépett. A cikket lehozták a kuruc.info-n, és a napiszaron is.

  Büszke azért nem leszek rá. 🙂

 • Retexis
  Találtam egy régi blokkot, 6 nap híján 1 év alatt ennyit váltotak az árak az Aldiban:
  Choceur noir 100g 399 -> 479 20.05%
  Alma Golden 299 -> 599 100.33%
  Karalábé db 249 -> 299 20.08%
  Paprika kaliforniai 799 -> 1499 87.61%
  Kígyóuborka 219 -> 399 82.19%
  Sárgarépa 169 -> 369 118.34%
  Maasdam 400g 1199 -> 1699 41.70%
  Lángolt kolbász 300 g 699 -> 899 28.61%
  Mélyalmos tojás 10db L 479 -> 849 77.24%
  Paradicsom 699 -> 599 -14.31%
  Mini római saláta 299 -> 399 33.44%
  Kakaós csiga 276 -> 169 -38.77%
  Szőlő Saszla 361 -> 799 121.33%
 • Névtelen
  Az is oka részben a magyar áremelkedésnek, hogy a választási osztogatáskor kiszórt pénzek miatt azt gondolják az eladók, hogy van pénz az embereknél, hát szedjük el tőlük.
 • menyus
  Tegnapelőtt voltam Csenyètèn Rakacán, Edelènyben… Cserehátban semmi sem változott. Igaz, kínàlat se sok van, de 3-4ezerből egy kiadós èttermi kajálás megvan 3 fogással, 2 itallal.
  Inflaciot itt nem ismerik.
 • Admirális generális
  5 termék árstoppos + külön adó… mert hát a Lidl meg a többi akkor extraprofitot realizált.
  Ezt fizetjük az emelt árakban.
  Ne a valódi extra profitot adoztassuk hanem amit az emberek tömegével vesznek és kikerülhetetlen. Építőipari stb nyugodtan mehet tripla áron stb… Casino kit érdekel.
  Csak a haverok ne sérüljenek…
 • Roller
  Szóval, ha jól értem, egy külföldi tulajdonú cég lehúz minket az import árukkal…
  Eddig volt nagyon olcsó az élelmiszer, ideje volt korrekciózni.
  Amikor egy ebédmenü vagy pizza ára 50%-al emelkedik, akkor az alapanyagoknak is követniük kell, ill. ez oda-vissza igaz.
 • A

  “A Lidl termékeinek bő fele magyar. A többi 80%-a kelet-európai.”
  Ja, papíron. Az EU Közösségi Vámkódex definíciója alapján a termék származási helye deklaráltan Magyarország akkor is, ha csupán a csomagolás történt itt.

  S szerinted behozza Pick Hungária a szalámit Üzbegisztánból és itt csomagolja? Mert tele a Lidl Pick termékekkel is. S akkor mitől lesz magyar egy termék? Ha a disznó amerikai szóját eszik, akkor az még magyar disznó?Ha egy magyar tejgyár külföldi tejet dolgoz fel, akkor az magyar termék lesz? Ha a Pick argentín marhát vesz, akkor az magyar termék lesz? Vagy mégis mi számítson magyarnak? Ha a CBA árulja, akkor magyar, ha a Spar, akkor csak itt csomagolták?

  “Hogy a lengyel, a cseh, meg a horvát finomabb és olcsóbb is?”
  Ez valami kompenzálás, hogy szinte minden, ami nem magyar, az jobb? A másik véglete annak, hogy ami magyar, az jobb. Mindkettő ostoba általánosítás.

  Miről beszélsz? Ha horvát és lengyel árut árul a Lidl, akkor annak kizárólag két oka lehet: vagy jobb ugyanannyiért, vagy olcsóbb ugyanabban a minőségben. Nem hülye ő, hogy utaztassa pénzért az árut, ha helyben is megkapná. S ezen kellene elgondolkodni, hogy miért süllyed a magyar termelés évtizedek óta, miért nem tudunk versenyképesek lenni se árban, sem minőségben, miközben a természeti adottságaink jobbak, mint sok másik országnak.

  “Mert neki mindegy tök, hogy mit árul, csak jó legyen és olcsó.”(Lidl)
  Ajjaj. Akkor nem forgalmazná az általad lazán levirslizett pulykarudacskát, kiemelt helyen ráírva a 93%-os hústartalmat. Persze a 15%-os fehérjetartalom egyértelműsíti, miféle módon kinyert hús van benne: ezért nem virsli.
  Pl. egy Intermarché-áruházban egy ilyen terméket nem lehetne kitenni a polcra se Franciaországban, se Belgiumban. Helyette megy tápnak, vagy jön keletre…

  S ennek mi köze van ahhoz, hogy ezt a “szemetet” hol gyártották? Miért hozza be külföldről, amikor hála a Magyar Élelmiszerkönyvnek, itt is rengeteg szemetet készítenek, amit szintén nem lehetne eladni Néemtországban sonkának vagy bármi másnak.

 • Konsor László
  Minden ország azt érdemli amit választ. jelen helyzetben választunk, – sajnos mindig a rosszat – korábban meg a nem választottjaink (királyok, stb.)vitték a málnásba az országot. Mi már csak ilyenek vagyunk és nyugodjunk bele ilyenek is maradunk. Nemzeti sajátosság, bár sokan tagadják ezen dolgok létezését!
 • A

  “S szerinted behozza Pick Hungária a szalámit Üzbegisztánból és itt csomagolja? Mert tele a Lidl Pick termékekkel is.”
  Egyáltalán nem jelenti azt, pont a szalámi például azt hiszem “magyar termék” minősítéssel rendelkezik, vagyis (szinte) valamennyi összetevője magyar, ahogy a feldolgozás is idehaza történik, ez az előírás.

  “Miről beszélsz? Ha horvát és lengyel árut árul a Lidl, akkor annak kizárólag két oka lehet: vagy jobb ugyanannyiért, vagy olcsóbb ugyanabban a minőségben.”
  Egyetértek. Vagy olcsóbb, vagy jobb. Te viszont azt írtad, hogy finomabb ÉS olcsóbb. Egyébként van ilyen is, biztosan. Te viszont általánosságban fogalmaztál, ami nyilván nem állja meg a helyét, ugyanis akkor aligha lenne magyar áru a Lidl polcain.

 • A

  Na, látom közben kiegészítetted a válaszaidat, lassú vagyok, hiába. 🙂
  Azért annyit hadd tegyek hozzá, hogy eléggé pontosan szabályozva van, hogy mikor lehet “magyar termék”, “hazai termék”, stb., minősítést használni.
  Illetve a Vámkódex is pontosan definiálja, adott esetekben milyen származási ország tüntethető fel az adott terméken.

  Hát igen, az egy külön történet, hogy a hazai termelő- és feldolgozóipar hogyan jutott idáig. Valahol kicsit ironikus, hogy például többek között a Lidl-nek kellett megtámasztani ezeket az ágazatokat, különben még rosszabb lenne a helyzet. A mindenkori magyar kormány közben meg csak nézett ki a fejéből, mondhatnám, hogy szokás szerint.

 • @Fabatka
  Azért az ugye mindnekinek megvan, hogy a nagykereskedelmi láncoknak egyszerre és folyamatosan nagy menyiség kell. Ha ezt nem tudja egy üzem vagy gyártó lefedni, akkor onnan nem vételez. A Lidl/Aldi kifejezetten ezért jórészt a nagyokkal szerződik és teríti azt a logisztikailag elfogadható távolságra. Ha a beszállító szalámigyár német, az fogja gyártani az összes üzletnek Európában, és pontosan ugyanazt (elég bizar egyébként, h mindenhol ugyanaz szinte a kínálat). Ha pedig nagyban rendel, kapacitást köt le, akkor olcsóbb is lesz a termék. A lengyelek jók, nagyok és olcsók a tejiparban, tehát sok lengyel tejterméket fogsz találni. Meg németet is, mert elég nagyok ahhoz, hogy teljesítsék az elvát mennyiségeket. Mindegyik terméken fel van tüntetve a kis ovális alakban az előállító ország, könnyű ellenőrizni.
 • Joy
  Szomorúan olvastam nemrég, hogy a gyerekkoromban fogalomnak számító makói hagyma a túlélésért küzd.
  Azt írták a cikkben, hogy nem tudnak versenyezni az olasz és holland gazdákkal, akik öntözik (!?) a földeket.
  Lehet, hogy a nyugat hanyatlik, és immár mi vagyunk a szellemi fellegvár, de az elkeserítő valóság az, hogy 30 év alatt egy tisztességes öntözőrendszert sem sikerült kiépíteni egy hungarikum megóvására.
  (Az olaszoknál már két évtizede megszokott látvány volt a kerekes öntözőrendszer a földeken.)
 • SzintisLaci
  Szaky
  Szó szerinti az idézet, dobd be a google-be, bökj az első találatra és ott lesz a forrás.

  igazából csak elgondolkodtatás végett tettem be, hogy ne csak vagdalkozzunk tények nélkül.

  Tehát lényegében nincs másik olyan nagy lánc, ahol a magyar termékek aránya ilyen alacsony lenne, de ez még mindig több, mint az élelmiszertermékek fele.

  a módszertan a dolgozatban olvasható, magyarnak tekintik, ha a termék dobozán a gyártó magyarnak minősítit a terméket. Ehhez elég, ha az utolsó jelentős műveletet Magyarországon végezték.

  A teljes képhez: “81 milliárd forintnyi exporthoz segítette hazai beszállítóit a Lidl” (2021)
  árbevétel 748 mrd Ft (2021), aminek nem ismert hányada magyar, legyen kb. fele.

  Az szalmabáb érv, hogy a Lidl jóárakhoz kell a külföldi termék, mer’ a magyar nem hatékony. Az Auchan pl olcsóbb árszint, magasabb magyar hányaddal.

 • Pistabá
  Miklós kezded elveszteni a humorérzékedet ebben a nagy válságban 😉

  “Tényleg sok egészségtelen kaját vettem, biouborka, sajt, …”

  fahéjas tekercs, pogácsa, meggyes-mákos, kifli, toast, freeway, croissant, fonottkalács, teasüti, 4 rétegű budipapir, szóval van ott még potenciál a tudatosabb élet felé 😀

  “Ettel volna a fényt, az egészséges.”
  Nana, fényt enni – ha az áram piaci áras – az olyan luxus lesz mint a kaviár 😀

  írja, hogy “Az unióban mindenütt védik a hazait(lásd pl.:Ausztria)” mire “Csak ezt nem erőszakkal, felülről kellene csinálni.”
  Lehet így is, meg úgy is, van példa erre is arra is. Német-osztrákban miért nincs Tesco, Auchan? Szerinted mennyire könnyen kapnak építési, működési engedélyt? Franciáknál miért nincs OBI? (ill. van de az nemaz)

  Hagyjuk az állandó önostorozást, inkább mi a megoldás? Pl. az “Update” már konstruktívabb, hogy irány a szomszédság.

 • Csizkek
  Latom tovabbra is a multik teremtette versenyhelyzetet tovabbra is a magyar termekek es gazdak elnyomasanak gondoljak. Multik nelkul pedig lenne cba-s szemet dupla aron. A magyar gazdak meg nem a multik miatt versenykeptelenek, hanem csak a szokasos. A ner ezt az agazatot is tarra lopta az „agrarbarok“ altal. De szepen el lehet magyarazni hogy a csunya multi. En remelem, hogy ezek a csunya multil egyszer megunjak vegre, ki is lehet lepni az ejubol, nem csak dumalni rola. Addig ugyse tanul Mo, mig nem megy el a falig..
 • ha a Fed már 2020-ban felismerte volna...
  Huh. Látom itt is megjelent a 20 évig biztos 2/3adot biztosító gondolkodásmód:)

  A kedvenc érvelésem a környezetemben:
  – már nem megyek Aldiba, mert a köcsögök nyereszkednek es ok is árat emeltek:)
  – a multik nyereszkednek es dolgoznak a kormany elleneben
  – az Kiraly beosztottjai rosszul hajtatjak vegre a Kiraly akaratat:)
  – nyugaton is ez va, mar alig tudnak megelni. (mondja ezt a netto 2700 euros atlagberu ausztriara az oda ingazo magyar…)

  Megprobaltam 2010es valos auchan es lidl arakat osszehasonlitani a maival es az akkori atlagberbol vehető mennyiséget. Sajnos szűk a neten található adat, de olyan borzalmakat láttam, hogy azota nincs kedvem élni:) 1200kg kenyer kontra 400kg stb.

  Es akkor az istenadta nep jelentos resze csoro volt.

  Köszönöm az összehasonlítást. Hasznos volt te imperalista sorosugynok:)

 • Csizkek
  “ Azt írták a cikkben, hogy nem tudnak versenyezni az olasz és holland gazdákkal, akik öntözik (!?) a földeket.“
  Nem egeszen. A makoi voroshagyma termeshozama alacsony es 2 szezonos. Emiatt tul draga lett a tobbi magasabb termesatlagu hagymakhoz kepest. Ergo nem veszik meg annyiert, hiaba extra minosegu.
  Makon termelnek mas tipusu hagymakat is amiket viszont elvitt az idei szarazsag. A kornyekbeli ontozocsatornak elhanyagolt allapota miatt.
  De igen a magyar mezogazdasag nem a fejlesztesekrol hanem az agrartamogatasok lenyulasarol szol.
 • QTT

  “Tényleg sok egészségtelen kaját vettem, biouborka, sajt, tartósítószermentes hústermékek. A legdurvább a zabpehelyszelet a felsorolásból…
  Ettel volna a fényt, az egészséges.”

  Kissé beleugatok a fórumtárssal való párbeszédedbe:

  Nem azt mondom, hogy ordenáré egészségtelen a fenti lista, de azért valóban messze van a jótól is. Feltéve, ha az a cél, hogy minél kevesebb feldolgozott élelmiszer legyen benne. Ilyen értelemben az ilyen meggyes rétesek, pogácsák és társaik kuka.

  Én pl tejtermékeket is mellőzöm a feldolgozott élelmiszerek mellett, így a fenti listán az élelmiszerek közül csak a petrezselyem, banán, zab, uborka, padlizsán, cukkini, édesburgonya, csirkemell, rizschips a közös metszetünk a papírárukon kívül.
  Én sem vagyok szent, nálam viszont citromos sör szerepel azon a bizonyos listán. 🙂
  Meg heti egy hamburger.

 • Darkosia
  árak vs. ksh:
  Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol?
 • Csúfigazság
  Elolvastam pár hozzászólást és szörnyű, hogy némely ember nem látja a fától az erdőt! Libsizés, Brüsszel stb… az megy védik a lojális Fideszesek a Fideszt. ezeknek az embereknek elmondok egy titkot amit a Orbán atyátok nyilatkozott még 2010-ben a választás előtt. “Bármilyen probléma, válság, magas infláció, szegénység van, arról csak az aktuális kormány tehet.” Ezt nyilatkozta! Most mindent mindenkire és mindenre fog, de ő nem hibás. A mostani választásoknál is mindent a bal oldara kent és ő csinálta meg. S ha még nem vettétek volna észre amit az ellenzékre rá ken azt ő fogja megcsinálni. A három fő rágalmazásából már 2-t bukott (rezsi csökkentés eltörlése, adó emelés). A 3-ra ki mer fogadni (béke)? Mert ezt is elfogja bukni, csupán az a kérdés mikor. Szóval Fidesz-es agyhalottak próbáljatok gondolkozni mielőtt valami hülyeséget le írtok.
 • Izolda
  Tegnap voltunk az IKEA-ban. A múlt hét közepén kinyomtatott árlista már nagyon más volt, a csaj, aki kérdezte, látszott, hogy mindjárt rosszul lesz. Az ipse a bútorraktár részben csak annyit mondott erre, hogy heti kétszer van áremelés… meg hogy az egyik szekrény tavaly 39.000 volt, most 120.000. Vegyük meg mihamarabb, amit akarunk.
 • Számok tükrében
  Mai napi ügyintézés, s szükséges vásárlások,
  Magyar Posta tértis levelek 2510-ft
  Lindt csokoládé ajándék 2071-ft
  DM. 1287-ft
  Bestbyte: vízszűrő és  tölthető elemek 14097 -ft
  Spar 2227 – ft
  Piac savanyú káp. +uborka 1445 (összesen 1 kg)
  Piac hentesárú kistermelőtől 3870 – ft
  Összese. 27.507-ft.
  Havi nettó munkabér:543.776 – Ft /
  168 óra = 1óra 3236-ft
  27.507/3236=8,5
  Az első költés- Magyar Posta és az utolsó piaci költés – között 93 perc telt el.
  93 perc alatt költöttem el pont egy napi nettó munkabéremet. .
 • Heti 20 ezer
  Nekem a hozzászólásodban az tetszik, hogy leírod, hogy heti 20 ezer alatt étkezel, és ezt még tudod tartani.

  Ez egy 3 gyerekes családnak havi 400-500 ezer forint. Nem tudom előtte mennyit költöttél kajára, de szerintem jól tetted, hogy most visszább vettél.

  Mi glutén és laktózmentesen próbálunk kijönni havi 120-ból ketten (tehát a te heti 20 ezer forintod helyett 12 körül), mondjuk nem túl szigorúan, mert jelenleg jól keresünk. De vannak rokonok, akiket lehet, hogy majd támogatni kell, ha durva lesz a válság vagy kölcsönadni pár milliót szigetelésre, úgyhogy nem merünk sokat költeni.

 • Navajon....
  Na, megjött elvtárs, el is röppent a ner kifejezés azonnal.
  Vajon tudna aludni éjszaka, ha nem dobná be minden egyes téma alá, gyakorlatilag kontextustól függetlenül???
  Nem várok választ, költői kérdés volt.
 • Állampolgár
  Mindennapos ügyeskedés, márkanév használatért szép számlák érkeznek, volt nyereség, nincs nyereség.
 • Ak
  Párkány lidlbe jár át valaki?
 • Evehid
  Mai bevásárlás (Penny):
  cékla 399 Ft/kg – tavaly 250-300 közt,
  krumpli 399 Ft/ kg – tavaly szezon/fajta-függően 250-319 közt,
  hagyma 2,5 kg 699 Ft – tavaly 549-599,
  mirelit kakaós csiga 500 g 799 Ft – tavaly 499 Ft,
  kígyóubi 399 akciósan 299 – tavaly akció nélkül volt ez a legmagasabb szezonon kívüli ár, de volt 199 is,
  gomba 500 g 749 Ft – tavaly ugyanez 499,
  fokhagymás és fűszervajas bagett 299 Ft/db – tavaly kb. 229 Ft, két éve kb. 179 ft,
  Kinder tojás ( :DDD) 349 Ft – a végtelenbe és tovább… ;-D.

  IKEA: Stenstorp zsúrkocsi tavaly nyáron 39990 – most 59990!
  Tornviken konyhasziget (kisebbik méret) tavalyelőtt 59990 – most 89990!!!

 • csizkek
  “Csizkek elvtárs, elvtárs, el is röppent a ner kifejezés azonnal.
  Vajon tudna aludni éjszaka, ha nem dobná be minden egyes téma alá, gyakorlatilag kontextustól függetlenül???”

  NER NER NER
  Kontextusban van. Nem en neveztem el a fidesz rendszeret, sajat magukat hivjak NER-nek.Adj tanacsot hogy nevezzem a pufit a varban?
  A kontextus megvan. A NER rablorendszerenek, populista es prociklikus gazdpoljanak koszonheted a k. nagy inflaciot. A NER foldesuri agrarrablasainak a kovetkezmenye, hogy lehet itt nyekeregni, hogy nincs magyar nemzetiszallagos csirkeborpempo virsli a Lidl-ben. Eljen a cba koszvadt zsemle redvas tejesladakbol, a foldre leb..szva a rothadt banan melle. Jo lesz az a nemzeti pantlikas magyarnak..

 • Navajon....

  Folytasd még, most pattogattam kukoricát. Olyan jókat röhögök rajtad, komolyan feldobod a napomat!
  Azt mondjuk nem tudom, miért jó valakinek ilyen szintű agymenéssel élni, de lehet, hogy nem is tehetsz róla. A nyugtatóra ivás mellékhatásaként is megeshet.
  Mindenesetre a rekeszizmaim edződnek, és ezt köszönöm 😀 😀 😀
 • Evehid
  Sajnos a CBA szavazási hajlandóságtól függetlenül sok-sok ember számára az igénytelen, rendezetlen, koszos bolthelyiség; a hányaveti, neveletlen, bugris, kereskedelmi munkára képtelen alkalmazottak és a minőségéhez/más üzletekhez képest pofátlanul (nem 10-20, hanem 30-50 %-kal) túlárazott, gyatra választékú termékek szinonimája. (Az elmúlt 2 évtizedben 5-6 különböző település több CBA-jában fordultam meg rendszeresen, amíg v. ahol nem volt lehetőségem mást választani. 1 kivételével mindig ez volt a tapasztalatom.)
 • Csinolina

  de miért kell ehhez popcornt pattogatni?:D ez a magyar lifestyle, szépen a NER (esetben még ostoba is) tagokat kitömjük EU/hazai bevételek pénzeivel, hogy aztán tovább pörgessék olyan vállalkozásaikat, amik külföldön olyan életképtelenek, hogy még a gyenge forinttal se jut eszébe más országoknak kooperálni velük:D
  amúgy meg még túltolva sincs a dolog, hisz általában az ő érdekeik mentén vannak szervezve a dolgok itthon.. nem látom a viccet ezen, viszont azt, hogy ez jó drága dolog, azt teljesen..

 • Csizkek
  “ Olyan jókat röhögök rajtad, komolyan feldobod a napomat!“
  Hajra, nem oszt nem szoroz.
  Mo tele van a hasonlo rohogokkel akik ratoljak a vastag x-et a puffancsra utana meg csak pattogatott kukoricara tellik. Ez van.
  Aztan lehet itt sirni hogy magas az infla.

  „NER:
  Orbán Viktor miniszterelnök illetve a kormánya szerint a 2010-es országgyűlési választáson új társadalmi szerződés köttetett, amellyel egy új rendszer megalapításáról döntöttek. Ennek a rendszernek az elnevezése a Nemzeti Együttműködés Rendszere, rövidítve: NER“

  Ja, ki van meg teve a NER kisdobosok hat pontja a falon a kozintezmemyekben?

 • Csizkek
  “ CBA szavazási hajlandóságtól függetlenül sok-sok ember számára az igénytelen, “
  Azert mert az. Alapvetoen higienias problemakkal. Ragasztott arcimkekkel, semmi vonalkod, csak gyujto1, gyujto2, miert?, jo pelda a NER mukodesere.
 • Navajon....

  Csak te vagy olyan lúzer, hogy nem tudtál itthon egy életképes vállalkozást felépíteni. Ezért aztán nálad mindenki nerlovag, akinek sikerült.
  Felléphetnél valahol ezzel a műsorral, több előnye is lenne. Egyrészt nem itt tolnád a baromságaidat, másrészt végre megkapnád élőben is azt a harsány röhögést, amire láthatóan annyira vágysz.
 • Pepete
  Ak
  2022-09-26 at 19:42
  Párkány lidlbe jár át valaki?

  Igen én például.
  Valami olcsóbb, valami drágább.
  Joghurt, zabpehely, sör, kenyér, császárzsemle, sajt, vaj, lekvár, csokis keksz némelyik olcsóbb biztosan.
  Érdemes a Lidl.sk bújni és a Billa.sk is. Szoktak lenne jó akciók.
  Sajnos azért sok dolog “egyelőre” drágább. 🙂

 • Csizkek
  „ Csak te vagy olyan lúzer, hogy nem tudtál itthon egy életképes vállalkozást felépíteni.“
  Nyilvan en vagyok a luzer, hogy csak egy 15fos tobb szaz mios ceg sikerult mellekesben osszehozni. Nem pedig a nervallasu a 20-ik noname alatt, karaktergyilkolaszva.
  Fokuszalj a temara. Miert van ma Mo. 40-60% elelmiszerinfla? A vallalkozosdi masik post volt..

  „ A „Demokrácia és Dilemma Intézet”[11][12] elemzői úgy vélik, a NER egyszerűen a gazdasági-politikai reformok összességének fedőneve, miután a „reform” szó rendkívül népszerűtlenné vált.“
  Ezek a „reformok“ 12 eve, azaz NER jol szetverte a gazdasagot, demokraciat, jogallamot. Eloben nezhetjuk a Lidl-ben is. De a legnagyobb baj hogy Lidli neni nem forgalmaz magyar zaszlos csikeborpempo virsit:) (sok komment alapjan)

 • Navajon....

  Jól van, okos vagy! Leülhetsz, vegyél egy nyalókát!
 • csizkek
  (vagy szoltsalak olivernek?) “Leülhetsz, vegyél egy nyalókát!”
  Kossz jo otlet volt. Vettem a sarki boltban kemeny valutaert.
  Te megkoszonted mar a gazdadnak a 420-as EUR arfolyamot?
 • Navajon....

  Még soha nem voltam Olivér, de ha neked erre merevedik, ám legyen.
  Gazdám se volt még soha, az a kutyáknak van. Biztos innen jutott eszedbe….
  Mivel a bevételem 80%-a euróban keletkezik, akár meg is köszönhetném. De akkor sem foglalkoztam ezzel, amikor 320 volt. Most miért érdekeljen?
  Az alkalmazottaim rendes fizetést kapnak, 8 éve nem is mondott fel senki, csak nőtt a létszám.
  Ennek legfőbb oka az, hogy nem a körülményeket tartom felelősnek sem a sikereimért, sem a nehézségekért. A saját dolgommal foglalkozom. Nem is röhög rajtam senki, akinek van egy cseppnyi agya. Neked biztos furcsa lehet, ner-fóbiásként, de bizony van ilyen.