Megszületett a legolcsóbb életbiztosítás

Update: Itt megtalálsz minden részletet összefoglalva.

Ezelőtt talán 15 hónappal elhatároztuk, hogy az olvasók egyesületbe tömörülve olcsó kockázati életbiztosítást kötnek, kihasználva, hogy több ezren vagyunk és általában az átlagnál kisebb kockázatot képviselünk, lévén minden három olvasóból kettő informatikus vagy valami hasonló szellemi foglalkozású személy.

Azóta rengeteg minden történt. Harcoltam tűzokádó aktuáriusokkal, kockázatkezelőkkel, hétfejű jogi osztályokkal és vártam és vártam, majd újrakezdtem másik biztosítónál a heroikus küzdelmet. (Na jó, kicsit túl költői lett ez az utolsó mondat. 🙂 )

Végül felcsillant a fény az alagút végén és végre nem a vonat fényszórója volt az. Már majdnem megkötöttem a szerződést, amikor sikerült szerezni az utolsó pillanatban egy még jobb ajánlatot.

Persze a szokásos köröket itt is le kellett futni, de végül sikerrel jártam.

Így örömmel jelenthetem, hogy a Kiszámoló Egyesület kockázati életbiztosítása megszületett. Csak az csatlakozhat hozzá, aki az egyesület pártoló tagja. A pártoló tag egyetért az egyesület céljaival (pénzügyi kultúra fejlesztése) és fizeti a havi 200 forint tagdíjat. (Ha te is szeretnél pártoló tag lenni, a taggá válás folyamatáról bővebben itt. Kérlek, mindent pont úgy csinálj, ahogy le van írva.)

Emlékeztek még az eredeti árajánlatra, ami annyira tetszett mindenkinek?

Na, nagyjából kétszer olyan jó ajánlatot kaptunk, csak még annál is olcsóbban. Szerintem megérte ennyit várni.

De tanulva abból, hogy kiborult a távközlési szolgáltató a mobilflottánk miatt, csak azért mert írtam róla, a pontos ajánlatot úgy kapod meg automata válaszként, ha írsz egy akár üres e-mailt az egyesulet kukac kiszamolo.hu címre. Ide mást ne írj, mert senki nem olvassa.

(Annyit elárulok, hogy mintegy dupla térítési összegért még ötezer forintot sem kell fizetni és ebben már benne van a 200 forintos tagdíj is. A biztosítás az alábbi esetekben fizet: bármely halál, baleseti halál, közlekedési baleseti halál, baleseti rokkantság, baleseti kórházi ápolás, baleseti műtéti térítés, bármely eredetű 71% feletti rokkantság és kritikus betegségek. Büszke vagyok magamra, na. 🙂 )

Update: a biztosítói ajánlatot itt tudod megtekinteni, az a jelszó kell hozzá, amit kaptál e-mailben.

Hogy ne kelljen neked utánajárni, kiszámoltattam, mennyit kellene fizetned ugyanezért, ha egyedi biztosítást szeretnél kötni. A táblázatban a legolcsóbb lehetőségek vannak összeválogatva. (Köszönöm Szendrei Ádáméknak a sok számolgatást.)

kock

Persze azért kaptunk jó árat, mert egyrészt nagyon sokan vagyunk, másrészt kicsi kockázatot képviselünk az átlaghoz képest.

Erről azonban a biztosító is szeretne meggyőződni, ezért kockázati elbírálás van, ha láncdohányos vagy, nagyivó, esetleg durván elhízott, vagy veszélyes a foglalkozásod, akkor nem ez lesz a te biztosításod. Akkor se, ha már elmúltál 55 éves.

A technikai részleteket, a belépés módját és minden egyéb tudnivalót leírtam ebben a cikkben. Arra kérlek, mindent pontosan úgy csinálj, ahogy le van írva, minden apró részlet számít.

(Hogy ne kelljen más helyett nekem fizetni a havidíjat, kénytelen voltam bevezetni egyhavi kauciót, ami visszajár, ha kilépésnél nincs tartozásod. Ha pedig nem fizeted a havidíjat, ebből kifizetjük és megkezdjük a kiléptetésedet. De ez is le van írva a technikai információknál.)

Mivel bátran bevállaltam sok embert (illene már az első hónapban 500-an lennünk), ezért ajánlgasd a biztosítást az ismerőseidnek. Főleg a karcsú, fiatal és sportos, nem dohányzó, szellemi foglalkozású ismerőseidnek, akik megrögzött antialkoholisták és semmi veszélyes hobbijuk nincs. 🙂

Szóval hajrá, másfél évig én dolgoztam vele, most ti jöttök, lépjetek be minél többen.

Kérdések és válaszok az életbiztosítással kapcsolatban itt.

Share

240 hozzászólás

 • Zsolt
  A cégem elszálmolhatja-e a biztosítás díját költségként, ha a cég dolgozójára, mint kedvezményezetre köti a biztosítást?
 • Kiszamolo
  Másik Z: határozatlan idejű, de évfordulón mindkét fél felmondhatja.
 • Kiszamolo
  Zsolt: szerintem nem, de majd rákérdezek. Ha akarsz kötni a cégednek, keress meg, volt időm kitanulni, hol érdemes kötni ilyen szerződédt.
 • Családfő

  Ha a terroristák lelőnek, nem fizet a biztosító semmit. (Biztosítási feltételek V.3.51a pont (8. oldal)). Bízzál benne, hogy nem gerjednek egy elhízott informatikusra. 😀

  Ha gey kérdés megválaszolása előtt elolvasnád a feltételeket, akkor nem vezetnél félre másokat. 😉

 • H. Eszter
  Külföldön élek és dolgozom (szakàcs). Köthetnék így biztosítást?
 • Isti
  Az egészségügyi nyilatkozatban a szerződő nevéhez mit kell irni ? A biztosított ugye én vagyok, de a szerződő a Kiszámoló Egyesület ?
 • Isti
  A kiemelten súlyos betegségekre van ez a 2 mft. Ez azt jelenti, hogy ha a biztosítás időtartama alatt valakinél ilyet diagnosztizálnak akkor a biztosító kifizeti a 2 mft-ot és az illető mondjuk 1 év múlva belehal ebbe a betegségbe akkor a 20 mft-ot is kifizetik, vagy akkor már nem ?
 • Nagyon tetszik az ajánlat, köszi hogy utána jártál.
  Esetleg ha gyermeknek szeretnék kötni ami neki számít (pl. csonttörés) van valami hasonlóan jó ajánlat ugyan ennél a biztosítónál?
 • Kiszamolo
  Egyelőre nincs. A másik biztosítónál négy csomagunk volt, egy direkt gyerekeknek, de ez sokkal olcsóbb lett.
 • Tamás
  Köszi, hogy elintézted, Miklós! Ezért tényleg megérte várni…

  Már tölteném is ki a papírokat, de elakadtam a kedvezményezett jelölő nyomtatványon… A szerződő ugye a Kiszámoló Egyesület (biztosítói ajánlat alapján gondolom)? Ha így van, akkor “a szerződő cégszerű aláírását” hogyan tudom megszerezni? A kötvényszámot és csoportszámot honnan lehet begyűjteni?

 • dr. Tóth Róbert József
  Gratula, Kiszámoló, mert tényleg a legjobb árat szerezted meg, sőt, bevallom, ennyire alacsony árat még nem is láttam, bár jogászként a biztosítási jog az egyik szakterületem.

  Ami feltűnt, hogy az összes többi életbiztosításhoz hasonlóan (ezért nem ellened szól, mind ilyen) lényegében semmire sem fizet:

  a) 41 éves vagyok, pontosan 182 centi és 111 kg. A java izom, de a BMI-m pont 33.51, ami alkalmatlanná tesz a belépésre. Nem “elhízott” vagyok, hanem én vagyok az az alak, akivel nem szeretnek kötekedni. Komolyan.
  2) Oké, napi 1 sör. De gondolom, az csak a kifizetés megtagadásánál derül ki, hogy azért nem fizetnek, mert ugyan hét közben nullát iszok, de esetleg előfordulhat, hogy a haverokkal 5-öt is lenyomok pénteken vagy szombaton.
  3) Dohányzás: ismét egy ok, hogy ne fizessenek – egy haverom USA biztosítással rendelkezett, ott nagyon rá vannak kattanva a dohányzásra, ő napi 6-7-et

 • Kiszamolo
  Róbert, sajnos ezért az árért kompromisszumok kellenek. Mivel a dohányosok 13 évvel hamarabb halnak, ahogy a durván túlsúlyosok is minimum 5-6 évvel kevesebbet élnek átlagban, érthető, ha ki akarják zárni őket. Lehetett volna olyat is kötni, ami sokkal megengedőbb, de akkor négyszer ennyibe kerülne.

  BMI 32,4: Egy 190 centis ember egészséges tartománya 68-92 kiló. A BMI 32,4 hajszál híján 120 kg. Vagyis több, mint 30 kilót enged az ideálishoz képest. Egyáltalán nem olyan szigorú határ.

 • Kiszamolo
  Tamás, meg fogom kérdezni, aláírás nélkül jó-e a kedvezményezett állítás. Szerintem igen, de ha mégsem, majd akkor postázok mindenkinek egy aláírtat. De ezt beadni ráérsz később is.
 • Tibor
  : rolam beszelsz? 😀
 • Tamás
  Miklós, köszi, hogy megkérdezed. Megvárnám a választ, mert enélkül nincs sok értelme megkötnöm (kisgyerekek miatt a gyámhivatal tenné rá a kezét a biztosítási összegre).

  Voltak még kérdéseim, esetleg vissza tudsz majd térni ezekre is (sztem másokat is érdelehet):

  szerződő = Kiszámoló Egyesület? (ez az egészségügyi laphoz is kell)

  kötvényszám = ?

  csoportszám = ?

 • Tamás
  Miklós, egyébként a kedvezményezett jelölő űrlap első mondata:

  “A kedvezményezette(ke)t a szerzôdô jelölheti meg, …”

  Ez alapján nem valószínű, hogy megúszod az aláírást/postázást.

 • hnoja
  Azt írja az Uniqa a biztosítási feltételeknél, hogy a biztosítás annak a naptári évnek a végével szűnik meg, amelyben a biztosított életkora eléri a 65. életévet;
  Ha – remélhetőleg – nem lesz semmi bajom addig, akkor amit addig befizetek, elvész?
 • Kiszamolo
  Hnoja, nálunk 60 év a felső határ és nem elvész, hanem azért a pénzért kaptál biztosítást.
 • Kiszamolo
  Tamás, már kaptam választ. Igen, alá kell írnom, nekem kell postázni és én fogom beküldeni a biztosytónak.
 • Családfő
  Miklós, én is erre az infóra vártam.

  Az egészségi nyilatkozatot azért küldjük be direktben, igaz? A szerződő nevéhez elég annyi, h “Kiszámoló Egyesület”?

  +1 kérdés: Mivel az egészségi nyilatkozaton csak a lakcím szerepel elérhetőségként, oda írják majd meg levélben, ha kérdésük van vagy pl. orvosi vizsgálatot akarnak? Ez nagyon lelassíthatja a folyamatot. Egy email vagy telefonszám gyorsabb átfutást adhatna. Azt hiszem, rá fogom írni.

  Akinek elindul a biztosítása, annak küldesz emailben kötvény másolatot?

 • Kiszamolo
  Családfő, ez csoportos, szerintem egyszerűen elutasítják, ha kérdéses. De éppen rá is írhatod.

  Majd kaptok kötvénymásolatot.

 • Nememlékszem
  Nagyon örültem mikor megláttam a lehetőséget. De sajna kiesek, mert nem lehet biztosított aki hetente 30 óránál kevesebbet dolgozik és gyesen van. Tehát heti 20 óra és gyes is. Kiestem :(((( Azért tovább olvasom, hátha a férjem megfelel. 🙂
 • Kiszamolo
  Gyes nem akadály, hamarosan írok róla.
 • marietta
  Én 2 biztosítást szeretnék kötni, viszont amíg az alábbi kérdések nem tisztázódnak, addig ezt nem tudom megtenni.
  Belépési nyilatkozatot eredeti Elnök aláírással, tagsági számmal (mely az utaláshoz is szükséges) visszaküldöd részemre? Eredeti papírral szeretném igazolni baj esetén a tagságomat.

  Belépési nyilatkozat aláírásához ismernem kellene: Egyesület tevékenységét, céljait, Alapszabályban leírtakat, eddig született határozatok tartalmát. Ezeket nem találtam meg sehol. Hol lehet elolvasni?

  A biztosítótól ki kapja a visszaigazolást az elfogadott jelentkezésről? Biztosított/szerződő?

  A feltöltött hivatalos dokumentumok alapján a GYED továbbra is kizáró ok. Ráadásul korhatár kérdésében az Egyesületre vonatkozó feltételek szigorúbbak a feltett doksihoz képest. Lehet kérni hivatalos állásfoglalást a biztosítótól? (Sajnos nem elég, hogy kommentben leírtad, hogy az nem úgy van)

 • marietta
  A biztosítás 1 év után lejár. Újrakötésnél az összes tagnak újra kell a biztosító felé egészségügyi nyilatkozatot küldeni? Gyakorlatilag évente ellenőrzi az egészségi állapotunkat?
  Haláleseti szolgáltatásra 3 hónap várakozási időt kötnek ki. Évente, a megújítás után ez mindig esedékes lesz?
  Hiányolok egy olyan papírt az egészből, mely rögzíti a biztosítással kapcsolatban az Egyesület és a biztosított jogait és kötelezettségeit. Pl: részemről és részedről az időben fizetés, a kiléptetés nem fizetés esetén, hogyan szüntethetem meg a biztosításomat, kaució fizetése, az mikor jár vissza, lényegében, amiket leírtál és beszéltünk róla, csak ez ne egy cikkben és annak hozzászólásaiban legyen már leírva, hanem egy hivatalos dokumentumban, amely hivatkozási alapnak tekinthető. (A belépési nyilatkozat kitöltésével és elfogadásával csak az egyesületbe léptem be)

  Sok a kérdés, a válaszokat köszi.

 • Gábor
  @Kiszámoló
  Ez ugye egy csoportos biztosítás amit az egyesület köt a tagjaira?
  Ha az egyesülettel történik vmi (= azaz Veled?), akkor az egész szerződés ugrik?
 • Kiszamolo
  Gábor, nem az egyesület hal meg. Majd az elnökhelyettes előlép elnöknek.
 • Géza
  Engem érdekelne féléves, vagy éves befizetés. Illetve ha ez lehetséges, akkor előzetes értesítés is, mert biztosan nem tudom fejben tartani, és egy esetleges csúszás miatt nem szeretném, ha kiléptetnének.
 • Tibor
  “Főleg a karcsú, fiatal és sportos, nem dohányzó, szellemi foglalkozású ismerőseidnek, akik megrögzött antialkoholisták és semmi veszélyes hobbijuk nincs.”

  Ilyen emberek engem messzirol kerulnek 🙂

 • Krisz
  Sziasztok,

  Lehet, hogy kérdezte már valaki, de én a feltételekben azt látom a I.1) 3.pontban, hogy biztosított személy nem lehet aki betöltötte a 65. életévét, a cikkben viszont 55 szerepel. Nem találtam olyat benne, hogy minimum 10 éves tartamra kéne megnyitni, így viszont akkor nem értem a dolgot. Melyik a helyes? Köszi!

 • Hooligan
  . Tóth Róbert József

  RóbertJózsef úr, a neten lévő képedet elnézve (tudom, az régi kép… 🙂 ) a “java izom” jól el van rejtve egy nem hétköznapi zsírréteg alá. A biztosítás által megengedett BMI-be egy elég magas termetű testépítő versenyformán kívüli tömege is bőven belefér.
  Vigyázzunk, mit füllentünk a neten, könnyen lebukunk.
  Üdvözlettel: egy Superbody GP induló

 • Sz.I.Sz
  Elutasítanak, ha ” Bármikor átestél infarktuson, agyvérzésen, stroke-on, rákon, továbbá sclerosis multiplex-ben szenvedők, cukorbetegek, szívbetegek, vérképzési rendellenességben szenvedők, pszichiátriai kezelés alatt állók.”, ezt írtad. Viszont az EÜ nyilatkozatban ez szerepel. “6. Volt-e Önnek az utóbbi 5 évben kórházi kezelése / mûtétje?
  Mikor és milyen ok miatt történt?”
  Tehát csak öt évre visszamenőleg vizsgálja a Biztosító, és olyan,hogy “rák” nem létezik orvosilag, csak daganatos megbetegedés. A kérdésem: bármikor, vagy csak 5 éven belül?
  Esetleg a “7. Ajánlott-e az orvosa vagy tervez-e valamilyen kivizsgálást, mûtétet
  vagy kórházi bennfekvést? Mikor és mi miatt?” kérdés vonatkozhat a 20 évvel ezelőtti kivizsgálásokra, amelyet orvosom ajánlott annak idején?!
 • Viktor
  Ha egyedi elbírálás van, az miért csoportos? Én az Ersténél fizetek havi 5000-et az egész családra, mellette kötelező a bankszámla és ránk se néztek szerződéskötéskor.
 • Kiszamolo
  viktor és mit kapsz ennyi pénzért?

  Ha itt is negyed ennyit kapnál, itt se lenne elbírálás.

 • szkeptikus
  Hova van leírva hivatalosan az egész folyamat? Mi garantálja hogy tovább is utalják? Mi van ha nem? Mi van ha késve? Mi van a kauciónak nevezett összeggel? Mikor jár vissza? Komolyan elhiszi valaki 2016-ban, hogy egy biztosítási státusz csak és kizárólag úgy lehet lekérdezni, hogy írsz egy levelet nekik, – ja de aztán nehogy minden hónapban ám, hogy ellenőrizni tudd a továbbutalást – hanem csak évente max 2x 🙂

  Nagyon szépen hangzik minden és nagyon jó lenne ha ez az egész működne blablablablablabla

  Nagyon okos vagy, köszönjük szépen ezt a fontos hozzászólást. Most már kinyitottad a szemünket, tényleg.

  Kár, hogy se figyelmesen nem olvastál és egy picit sem értesz hozzá, fogalmad nincs, mi az a csoportos életbiztosítás, meg hogy hány ezer szerződést kezel az a három ember, aki ezzel foglalkozik egy biztosítónál, de hát nem lehet mindent elsőre, lényeg, hogy okosnak látszódjál, hátha az sem ért hozzá, aki olvassa.

  Ha csalni akarnék, nyilván mindenkit megkérek, hogy írjon postai levelet a biztosítónak személyesen és nem azt mondanám, hogy nem kell egészségügyi nyilatkozat.

  De hát te biztos jobban tudod.

 • szkeptikus
  A kommentem első fele miért hiányzik? Ez is sokat elárul, hogy nem tetted ki a teljes kommentemet…
 • Kiszamolo
  Azért, mert az is csak egy nagyon hozzánemértő okoskodás volt csak. Ebből a hozzászólásból ennyi is bőven elég volt.

  Először az egészet kikukáztam, de akkor még véletlenül azt gondoltad volna, hogy igazad van.

 • Családfő

  Ha annyit írtál volna, hogy “köszönöm”, akkor az biztosan kikerül teljes terjedelemben.

  A hosszabb komment megírásával töltött időt tölthetted volna azzal, hogy megnézed, mennyibe kerülne egy ugyanilyen tartalmú életbiztosítás, ha megkeresel egy szabadon választott biztosítót. Majd rágugliznál, hogy mik egy csoportos életbiztosítás jellemzői. Onnantól nem lenne több kérdésed, csak a “köszönöm” maradna opciónak.

 • gusson
  “energiatermelésben dolgozók”

  Látszólag bugyuta kérdés: ez a feltétel minden ott dolgozóra vonatkozik, vagy itt is súlyozódnak a munkakörök? Gondolok itt olyanra, hogy egy erőművi műszaki elszámoló is és egy salakos (bár már nem nagyon van ilyen itthon, mivel szenes erőmű is kevés van) is energiaipari dolgozó, de az elszámoló ül a monitor előtt és táblázatokkal művészkedik, a salakos meg salakol. 🙂
  Magam is erőműben dolgozom. A munkaidőm jó részét egy klimatizált vezénylőben, tucatnyi monitor előtt töltöm, emellett még a műszak vezetőjeként “papírokat gyártok”. Ennek ellenére lehetséges, hogy nem férek bele a célcsoportba?

 • Kiszamolo
  Gusson, a szakmád műszaki ellenőr, aztán jónapot.
 • Doro
  Szia,
  gondolkodom a biztosítás megkötésén. Három kérdésem lenne, ha megengeded:
  1. Munkáltató megkötheti-e több munkavállaló részére, adhatja-e adómentes juttatásként, kap-e róla megfelelő (könyvelésben elszámolható) bizonylatot?
  2. Csak hogy jól értesem: hogyan fizetne a biztosító, ha pl. súlyos betegséget diagnisztizálnak, végül sajnos meghal a biztosított a diagnosztizált betegségben. Vagyis: egyszer fizet a biztosító, vagy kétszer? Nekem ez utóbbi a logikus, de – mint tudjuk – a biztosítók olykor máshogyan gondolkodnak 😉
  3. Van-e valamilyen időhatár, hogy mikortól fizet a biztosító a megkötést követően az egyes káresemények bekövetkeztekor? Betegségbiztosítást mikortól fizetnek? Mivel – ha jól értem – orvosi vizsgálat nélkül leszünk biztosítottak, az 1.4.10. pont ránk vonatkozik és 3 hónapos várakozási idő van az életbiztosítás esetén?
  Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
 • Kiszamolo
  Hány fő dolgozik a cégnél? Tudok rá árat kérni, amit a munkáltató el tudna számolni.
  Szerintem kétszer, de most meg is kérdezem mindjárt.
  Nincs várakozási idő, de olyanra nem fizet, ami már a megkötés pillanatában is megvolt, legyen az betegség vagy baleseti maradandó sérülés.
 • Krisz
  Sziasztok,
  A lentire még mindig nem érkezett válasz. Tudna valaki segíteni?

  “Sziasztok,
  Lehet, hogy kérdezte már valaki, de én a feltételekben azt látom a I.1) 3.pontban, hogy biztosított személy nem lehet aki betöltötte a 65. életévét, a cikkben viszont 55 szerepel. Nem találtam olyat benne, hogy minimum 10 éves tartamra kéne megnyitni, így viszont akkor nem értem a dolgot. Melyik a helyes? Köszi!”

 • Kiszamolo
  Az az általános feltételek, mi szigorúbbat vállaltunk a jobb díjak érdekében. 55 év a felső belépési korhatár és 60 év a kilépési korhatár.
 • Maus
  Ha jol ertemezem a szerzödö nevehez a “Kiszamolo Egyesület”-et kell irni. Jol ertem?
 • Kiszamolo
  Maus, igen.
 • Doro
  – Kis cég, 2-4 főről lenne szó max.
  – ” olyanra nem fizet, ami már a megkötés pillanatában is megvolt, legyen az betegség vagy baleseti maradandó sérülés” – ugye ezt NEM úgy kell értelmezni, hogy esetleg arra hivatkozik a biztosító, hogy pl. rákos megbetegedés esetén már feltételezhetően a diagnózis előtt is megvolt a betegség?!
 • Kiszamolo
  Nem azt jelenti, de azért a biztosító bekér minden orvosi papírt és ha azt látja, hogy a biztosítás megkötése előtt már volt beutalód onkológiára, akkor lehet hogy nem fog fizetni.

  Ilyen kétséges esetekben majd a bíróság dönt.

 • Kiszamolo
  Megjött a válasz: ha fizetett rettegett betegségre, utána tovább él a biztosítás, tehát halál esetén is fizet.
 • Andrea
  Szia, asztalos a ferjem. Szerinted van eselye a biztosításra? Köszi.