Mentsd meg a Horizont Nyugdíjpénztárt

Mint ismert, a magánnyugdíj-pénztárak (ami nem ugyanaz, mint az önkéntes pénztárak) csak akkor üzemelhetnek, ha legalább a tagok 70%-a fizeti a tagdíjat, egyébként be kell csukniuk a boltot.

Nos, a legnagyobb pénztár, a 36 ezer tagot számláló Horizont most bajban van, mert most 63%-on áll a mutató, bő egy héttel a határidő előtt. Az éves tagdíj szerény 2.400 forint, ha te itt vagy tag és még nem fizettél, érdemes lenne.

Ha nem jön össze a dolog, a másik három pénztárba át lehet menni, azok teljesítették a limitet.

Share

56 hozzászólás

 • Szaky
  -nb-
  2019-03-26 at 11:44

  Még egy elfeledett apróság: “Brüsszel” viszont a MNyP-t újonnan bevezető országoknak megengedte hogy a bevezetéstől számított 5 évig a költségvetés hiányát 3%-al csökkentve számolhassák el.
  Mo. 1998-2002-ig vehette igénybe ezt a kedvezményt. Ki is volt hatalmon akkor:))))

 • Mikee
  szépek a számok meg a ksh adatai, csak nem reálisak. én elvileg a ksh adatai szerinti átlag felett keresek, feleségem gyeden. ha az átlag bérleti díjat nézzük (140), akkor is az össz fizetésünk 36 százaléka megy bérleti díjra, ha a rezsit is beleszámolom, akkor 46 százalék, miről beszélgetünk…?!?!
 • Keki
  Mindenesetre megvan a 70%: horizontmagannyugdijpenztar.hu/
 • Szaky
  Keki
  2019-03-27 at 13:52

  Ez bizony jó hír valamennyi hányattatott sorsú MNyP tagnak!

 • Kék Horizont
  Megvan a 70%! Köszönjük

  Elértük a 70%-os tagdíjbefizetői arányt! Köszönjük, hogy Ön is hozzájárult! Egy évre ismét hátradőlhet, nincs teendője.

  A feledékenyekkel és azokkal a potyautasokkal akik azt gondolják, hogy nem kell kivenni a részüket a díjak befizetéséből továbbra is folyamatosan kommunikálunk, hiszen a pénztár mindannyiunké.

 • kasugi
  “…Arról volt szó, hogy amit évente kifizet az állam a nyugdíjpénztáraknak, azt az összeget nem lehetett elszámolni külön…”

  Szerintem az állam egy fillért nem fizetett a nyugdíjpénztáraknak (legfeljebb kamatot az állampapírok után, mint minedn hitelezőjének).

  A nyugdíjpénztárba a tagok fizettek be.