Na de ki vesz mobil előfizetést?

Régóta foglalkoztat a gondolat, ki az, aki mobil előfizetést vesz magának? Úgy értem, normál lakossági áron bemegy a szolgáltatóhoz és előfizet két évre.

Eddig sem volt jó üzlet, de mióta estek a feltöltőkártyás előfizetések percdíjai, végképp nehéz megérteni, miért választja valaki ezt a lehetőséget.

Kíváncsi voltam, mennyibe kerülne egy-egy díjcsomaggal különböző havi beszélgetés.

A Telekom új előfizetéseit hasonlítottam össze a Telekom Domino Most csomagjával. (A Most opciót fél évenként hosszabbítják, de mivel a konkurencia is ennyiért adja a saját feltöltőkártyás előfizetéseit, kicsi az esélye, hogy nem hosszabbítják meg.)

Az előfizetésnél nagy probléma, legyen szó beszédről vagy internetről, hogy akkor is buksz, ha nem használod fel az előre kifizetett keretet és akkor is, ha többet használsz fel annál. (Beszédnél a plusz percek ára 35 Ft, a plusz netet 200 vagy 1000 MB-es csomagokban tudod megvenni.)

A Domino Most-nál minden kötöttség nélkül 9 Ft-ért hívsz Telekom mobilt és 19 Ft-ért minden mást. Mivel a mobilok fele telekomos, így az átlagos percdíjad 14 Ft. (Vannak feltöltési bónuszok, ingyen internet és ingyen hívás, de ezekkel nem komplikálom, mert 2 hét alatt elvesznek. Egyébként 2.500 Ft-os feltöltésnél 325 Ft-ot jelent a kedvezmény, 5.000 Ft-os feltöltésnél 650 Ft-ot azaz 13%, ha felhasználod 14 napon belül. Ha van kedved, ezt is vedd figyelembe. Ja, és a Telekomnál kétszer töltünk kéthetente 2.500 Ft-ot és nem egyszer 5.000 forintot. :))

(Az előfizetésnél is azzal számoltam, hogy a hívások fele hálózaton belülinek minősül.)

A Domino internetnél 4 GB-ot kapsz 4.000 Ft-ért, ezt addig kell elhasználnod, amíg él az előfizetésed. Vagyis akár több évre is beoszthatod. Tehát, ha akarod, havi 50 MB-ot használsz belőle, vagy akár 5 GB-ot. Időkorlát nélkül 1 Ft-ot fizetsz egy megabyte-ért.

Az előfizetéseknél vannak különleges kedvezmények (20% az előfizetési díjból, ha telekomos otthon a tévéd és a neted is, stb.), de ez messze vinne, mert nem lenne-e olcsóbb UPC-re vagy Digire váltani, mint amennyit nyersz a 20%-on, stb. Úgyhogy ettől is eltekintettem, ahogy a feltöltőkártya bónuszától is.

Ha aláírsz két év hűséget (elég nagy kötöttség ám!) kapsz az előfizetésekből 300-500-1000-4000 Ft havi kedvezményt, vagy ez helyett vehetsz olcsóbb, ám hálozatfüggő telefont, ez nincs a táblázatban. Ha te ezt bevállalod, ennyit vonj le a havi díjakból. Viszont próbáld meg számszerűsíteni a két éves elkötelezettség költségét és kockázatát is. (Bár még így se olcsóbb szinte soha az előfizetés.)

Vezetékes telefonnal nem cifráztam, azokat én csak szolgáltatóval való csevej esetén hívom és VOIP-ról, mert úgyis minimum 10 perc szokott lenni.

Most almát az almával hasonlítunk össze, flottás díjszabás meg VOIP nem játszik.

Akkor a számok telefonálás esetén:

A feltöltőkártya kenterbe veri az összes előfizetést havi ezer percig. (Ne felejtsd el levonni a kétéves hűség esetleges kedvezményeit, azt a táblázat nem tartalmazza.) A Dominonál is van lehetőség korlátlan hálózaton belüli beszélgetésre havi 3.990-Ft-ért és korlátlan beszélgetésre 14.990 Ft-ért, de ezzel már nem akartam bonyolítani.

A hozzávaló internet díjai havonta:

Amint látjuk, például 200 perc beszélgetés másfél giga internettel kötöttség nélküli Domino kártyánál 4.300 Ft, a legolcsóbb előfizetésnél pedig 7.890 Ft.

De alig találunk olyan beszéd-internet párosítást, ahol olcsóbb lenne az előfizetés.

Felteszem hát a címbeli kérdést: de akkor ki vásárol mégis lakossági előfizetést? 🙂

Share

162 hozzászólás

 • GOREX
  Kinek van előfizetése?
  Nekem mondjuk van.
  2003-ban kötöttem, mert akkoriban magasabbak voltak a percdíjak, és problémásabb volt az egyenleget feltölteni. Idegesítő volt, hogy beszélgetés közben fogyott el illetve akkoriban voltak kedvezmények ami miatt olcsóbb volt a havidíjas.
  Ma már semmi nem szól mellette, illetve talán annyi, hogy nem kell a feltöltéssel szórakozni.
  Vettem hozzá havidíjas stickes mobilnetet, aranykártyásoknak van olcsóbban, így hatezerből kijön 3 GB + 200MB net és a legolcsóbb előfizetés.
  Amúgy is alig használom a telefont, szinte minden kommunikációm voip alapon megy (a stickes mobilneten ez nincs tiltva) vagy messenger-en szövegesen.
  Viszont nem fogy el a keret, nincs korlátozás se semmi.
  Számlát meg befizetem hóelején, egyedüli kényelmetlenség, hogy két telefont hurcibálok.
  A flottákról annyit, ha valaki nem fizeti be, az egész flotta beborulhat…
 • takiszer
  Egy csinivili telefonnal bármilyen szar előfizetést el lehet adni. Minden ismerősömnek reklámoztam anno a Domino most opciót , de sajnos senkit sem érdekelt… csak állandóan sírnak , hogy milyen gyorsan lefogy a keret…..
 • Körtefa
  Ínyenceknek; fű alatt beterjesztettek a Parlamentben egy módosítót, ami 12 hónapban maximalizálná a hűségidőt.
  parlament.hu/irom40/15557/15557.pdf
 • Szabolcs
  “nem lenne-e olcsóbb UPC-re vagy Digire váltani, mint amennyit nyersz a 20%-on”
  Nem, ha jól tudom, pl. a Telekom a UPC vagy DIGI áron adja a saját csomagjait ott, ahol van lehetőség választani azokat is (nálam pl. így van, havi 6000 alatt van a gigabites Telekom net)
 • tgwh
  Telekomnál egy időben pénzbe került még azt is lekérdezni, mennyi pénz van a kártyádon…
  Nekem pl. csak azért volt előfizetésem, mert vártam arra, hogy ha elköltözünk, adjanak valami jó ajánlatot tv-re meg netre, hát nem adtak… új telefont akartam venni, hát drágább volt, mint ha új előfizetést is kérek hozzá 😀 aztán hagytam a fenébe, kitárgyaltuk már, 40 ezer forintért nincs normális szolgáltatófüggő telefon. Azóta is elégedetten használom a kínait, és meg kell mondjam, az egy-két éves olcsósított samsungok ezerszer rosszabbak, lassan már használhatatlanok…
  Persze, marha egyszerű fizetni a havi 3-4-6-12 ezer forintokat, aztán vagy kihasználtam, vagy nem… most 2,5 hónapig elég az egy havi előfizetéssel egyenlő feltöltés 😀 amúgy meg egyszerű, hagyjanak engem békén, nem kell annyit telefonálni, aztán nem is lesz magas a számla 😀
 • Kata
  Szerintem csak flottásként éri meg havidíjas előfizetést kötni, a feltöltőkártyás előfizetés mindig is jobban megérte, most is.
 • Slumbery
  expect

  Tavaly év elején az akkori árakkal összehasonlítottam a feltöltő + telefont vesz akárhonnan árat a 2 év hűség + ugyanazt a telefont veszem Telekomtól árral. A számítás alapja a saját tipikus havi hívásmennyiségem volt, és egy viszonylag drágább (Telekomnál kedvezmény nélkül 160k) telefonnal számoltam. (Eszem ágában sem volt ilyen drága telefont venni, csak kíváncsi voltam.)
  Az eredmény: a Telekom előfizetéses kedvezményes vásárlás kb. 80k bukás 2 év alatt tetszőleges csomaggal. Ha olcsó csomagot vettem volna, akkor a készülék eleve drágább mint kártyafüggetlenül, ha csúcs csomaggal számoltam, akkor a készülék ára lement, deezt kompenzálja a lebeszélhetetlen mennyiségű hívásra kidobott pénz. Arra jutottam, hogy ez annak érheti meg, aki _rengeteget_ telefonál.

 • szocske
  Arra is kíváncsi lennék hányan használják ki a korlátlan vagy hálózaton belül korlátlan opciót.
  Nekünk otthon van telekom vezetékes telefon*, az előfizetésben sokezer perc ingyenes beszélgetés minden belföldi hívásra, mobilra is.
  Heti 7 napból 4-5 napot otthon vagyunk, használhatnánk. Néha még vendégeknek is mondom, ha telefonálni kell esetleg hosszabbat, használják nyugodtan.
  Ezekkel együtt havi 1,5-2 óra szokott lenni a lebeszélt idő.

  *nem azért van, mert szükség lenne rá, hanem mert olcsóbb volt csomagban 3 szolgáltatás, mintha csak internetet vettem volna, ahogy eredetileg terveztem.

 • Topfly
  Korlátlan beszélgetésre ott a skype, viber és stb. Családdal így is lehet beszélni ingyen. Mobilkeretből meg nem sokat fogyaszt.
 • HUNited
  Kiszamolo, flottaadminkent mondom neked, hogy most a meglevo csomagokat is jol ujra lehet targyalni az euroaming rendelet miatt. Sosem latott csomagot kaptam 2x elofizetesre (ceges flotta, telekom). En a helyedben felvennem a kapcsolattartoval a kontaktot 🙂
 • petko
  En nekem elofizetesem van, most tudok valtani egy minimal beszelgetes +30gb kombora havi 12000 forintert.
  Ehez jon 72000 forint keszulekvasarlasi kedvezmeny, nekem ez teljesen megfelel keveset beszelek mindent a neten intezek.

  Tolunk nyugatra sokkal olcsobb igen , de ott nincs szektorado es nem kell fradikat kozpontilag tamogatni a Bayern Munchen mellett meg tapsolni a vip bodekban a vezetosegnek rettegve a vezer haragjatol ill szotyi balesetktol.

 • digimini
  Hogy kik veszik?

  Tömegek! Például akiknek 10 (azaz tíz) ezer forintjuk sincs egy új készülékre. Ők nem kevesen vannak, az értékesítés nagy részét ők teszik ki. Lásd pl. 9999 forintos iphone konstrukciók, boldogan írták alá a tizenezres havidíjakat nagyon sokan. Nagyon mennek a 0 beugrós készülékes ajánlatok is. Veszi még aki sokat parkol, sok mobilvásárlás szolgáltatást használ. Rengetegen vesznek tabletet, laptopot, miegyebet is részletre, ugyebár annak is feltétele.

  Azt sem árt tudni, hogy a feltöltőkártyás szolgáltatásoknál nem nagyon lehet ellenőrizni mire mit vontak le és azt hányszor. És sokaknak a percdíj kb. tökmindegy, ahogy a boltokat sem járja végig a többség 100 forinttal olcsóbb kenyérért.

  Na ők veszik, sok-sok millió ember.

 • piccola
  évekkel ezelőtt visszaváltottam kártyásra az előfizetésről. a feltöltés valóban macerás volt úgy 15 éve, ma fél perc kb és egy évig érvényes. és annyit fizetsz, amennyit ténylegesen használod. valakinek nem ér meg pár havonta fél perc “macerát”?
 • Peti
  Néhány családtagom még mindig egy özönvíz előtti, T-mobile közszolga flottás csomagban van. Hiába próbáltuk rábeszélni őket a jelenlegi flottás csomagunkra, ami sokkal-sokkal kedvezőbb, ők ragaszkodtak a régihez.
  Szóval a kérdésedre válaszolva: mobil előfizetést a megszokás hivei, az elkényelmesedett emberek, vagy olyanok vesznek, akiknek tök mindegy.
 • Petya187
  Annak van előfizetése, aki nem akar szórakozni az éves kötelező adategyeztetéssel, ami a feltöltőkártyásokat szívatja csak.
  Hozzáteszem, prepaid-es vagyok, és plusz macera ellenére is maradok feltöltős.
 • Benoke
  @Istvan
  Srácok a 2mb és a 2mbit csak látszólag ugyan az valójában ég és föld a különbség. 2mbit elég vékonyka már, bár adsl területen ahol nincs más, nagyon jó mert van valami és nem betárcsázós. Adsl max 10mbit et ad itthon, az adsl+ többet tudna de az nincs a t nek. Na most a legtöbb embernek jó ha a fele megvan mert már nem prioritás a telefonvonalas adsl. 2mb hoz majdnem 20mbit net kell. Vezetéken nem fejlesztenek mert így sarcolnak, ezért van hogy mobilon jó lefedett helyen veri a vezetékest. Ráadásul sok helyen max egy szolgáltató van úgy még drágább úgyan az a csomag. Csak hát hiába jó a mobil net sok mindenre a lasabb vezetékes net jobb. Persze kinek mi a prio. Online játéknál a mobil net nem jó a magas elérési idők miatt. Na meg ha az ember le le szed valamit, a mobil korlát hamar elfogy.
 • Benoke
  A feltöltősek ára csak mostanában esett le. Nem tudom hogyan lehet mobilról feltölteni pikk pakk a bankkártyád adatainak megadása nélkül. Persze lehet mobilon bankolni meg kártyaszámokat megadni, de nem vagyok orosz rulett hivő. Telefon nélkül is lehet előfizut venni, nem kell hogy hálózat függő legyen. Feltöltősnél mostohán kezelik a számokat, ha belefutsz egy problémába nem biztos hogy megmarad a számod. Nem mostanában de vesztettem már el számot. Na és a mások által említett kényelem. Nem csinálok semmit és kész. Mért beszélnek egyesek sokat? Mert ilyen a beszélőkéjük, több ismerősöm is van akitől megszabadulni annélkül jogy bunkó lennél általában negyed óra alatt nem megy. Igen most a lakossági előfizu a lehúzás. Pláne hogy a cégesem full krlátlan kevesebb pénzért mint a korlátos saját. Nem egy nagy multi mert 8számunk van össz vissz.
 • szofter
  Nemrég váltottam szolgáltatót és írtam alá egy két évet egy elég kicsi csomagra. Olcsóbb, mint a korábbi, és többet ad, így nem szöszöltem azzal, hogy megnézzem minden szolgáltató minden ajánlatát, mert ekkora összegnél az a további havi pár száz forint nem ér annyit. Utólag nézve a fenti számokat, kb. havi 200-400 forinttal jönnék ki olcsóbban a Dominóval.

  Miért maradtam kérdés nélkül előfizetéses?

  Hogy ne változzon a számom. Akkor egyszerre 600 helyen be kell jelenteni, hogy változott. Előfizetésesre lehet számot hordozni; feltöltőkártyásra, úgy tudom, nem.

  Kényelem miatt. A ’00-s években voltam utoljára feltöltős, nem tudtam, hogy azóta már az egyenlegfeltöltés is ennyivel egyszerűbb.

  A hűségidő alatt fix a díjcsomagom ára, a feltöltőkártyás percdíjakat meg akkor változtatják, amikor nem szégyellik. (A konkurencia csak addig visszatartó erő, amíg nem emel mindenki egyszerre.)

 • Miscoo
  Perces és másodperces számlázás között kb 30% árkülönbség van. Ezt onnan tudom, hogy amikot anno Telekom egyedi ajánlatot adott, akkor kértem perces számlázásra is és másodperces számlázásra is. A perces számlázásban 30%-kal voltak kedvezőbbek a percdíjak! Mondjuk ez nagyon régen volt már…
 • Kiszamolo
  szofter, nem veszik el a számod, ha feltöltős leszel. Nem hogy előfizetést, de még flottás csomagokat is szó nélkül beemeltek az elmúlt években.
 • expect

  Én csak a saját példámat tudom mondani. Kellett egy új telefon a családba, mindenki vodás alapból. Én nem vagyok hajlandó 30-40 ezer forintnál többet kiadni egy telefonra, szóval alsó kategórián kívül más nem nagyon jön szóba. Samsung Galaxy J5 pont 15-tel volt olcsóbb a legkisebb előfizetési csomagra (keveset telefonálok), mintha megvettem volna mondjuk boltban vagy feltöltősben. Ezt a 100 perces csomagot úgy kb ki is használom mellesleg, kemény 2900 Ft-os havidíjért. Ez két év hűségre havi 625 Ft megtakarítás a telefonon. Ezzel szemben van az, hogy 19Ft-os percdíjért menjek feltöltőre és vegyek mellé mondjuk 200 mega netet (kb 150-et lövök el egy hónapban) egy ezresét mondjuk (kiszámoló cikkében ez 2*100 Ft-nak van feltüntetve, amit mondjuk nem egészen értek, lévén pl a telekom weblapján 100 mega maraton 455 Ft.). folyt.
 • expect
  folyt: Szóval kb ott vagyok, hogy pont ugyanannyit vagy minimálisan kevesebbet költenék magára a telefonálásra, s ehhez vehetnék egy drágább készüléket, meg még szórakozzak a feltöltögetéssel, adategyeztetéssel, esetleges ügyintézéssel, ha számhordozás van. Az égvilágon semmi értelme.
 • Kiszamolo
  expect, 4 GB internet 4.000 Ft, ezt akár 10 éven át fogyaszthatod. Ez nem havonta ennyi, hanem ameddig el nem használod. Ezért 100 Ft 100 MB.
 • Kiszamolo
  Azt sem értem, hogy a feltöltés sokak szerint hetente 50 óra kényszermunka, de a számlás előfizetéssel semmi tennivaló nincs. A számlát nem kell befizetni? Elutalni? Beállítani a csoportos beszedést? Megnézni, hogy mennyit vontak le? Ellenőrizni a havi számlát? Adatot egyeztetni, bejelenteni, ha megváltozott a címed?

  Egyedül a 20 másodperces mobil feltöltés az, amivel tennivaló van? 🙂

 • kodex
  Nem vitatva a post lényegét, azért annyit megjegyeznék van azért némi mozgástér: asszony, mikor lejárt a hűségidő kb uezen fenti okok miatt váltani akart feltöltőkártyára. Felhívták a központból (Vodafone) és kb. 20 perces kemény alkudozás (plusz még egy visszahívás) után kb. megkapta uazt pepitában (sőt). Igaz, ehhez az is kellett hogy pontosan tudja telefonási és/vagy netezési szokásait (nála ez pld. minimális, mert inkább mhelyi+otthoni wifit használ) és ennek megfelelően érveljen. Alkudni kell (nyilván ez az új előfizetőkre nem vonatkozik valszeg) és tény, hogy nem szeretik amikor levezeted nekik, hogy akár a saját másik csomagjuk is jobb mint amit éppen kínálnak – de ez van.
 • Hercz
  Ehhez képest Németországban pl. egy Lidl feltöltőkártya így fest:
  1GB adat (sajna nem LTE, de 32Mbit/s szóval nem lassú)
  300 egység (perc vagy SMS, mindkettőre felhasználható)
  Minden lidl kártyás emberrel ingyen beszélsz.
  Vodafone hálózatot használsz, EU-n belül bárhol ingyen fogadsz hívást, és amíg van egységed/interneted ingyen hívsz német számokat és netezel.
  Ez havonta 8 EUR, és megadhatod, hogy automatikusan feltöltsék az egyenleged a számládról/kártyádról, ha egy megadott összeg, pl 10 EUR alá csökken.

  Azt, hogy itt minek vesznek az emberek 35-40 euróért előfizetést, végképp nem értem. (ha értelmes telót akarsz az plusz lóvé)

 • fudosin
  Egyszer régen én is úgy éreztem, hogy jobb lesz nekem az előfizetés a feltöltős helyett, ezért váltottam. (Voda)
  Kaptam is 1Ft-ért készüléket. Majd a szerződéskötés közben közölték, hogy 20k kauciót azért be kéne tolnom érte – amit majd három hónap után vonnak az előfizetési díjból amíg elfogy. Mindegy, benyeltem.
  Pár hét múlva aztán nem tudtam külföldön használni a telót. Felhívtam őket, hogy mi van, közölték, nem vagyok elég régóta előfizető, be kéne tolnom a roamingért 30k kauciót…
 • expect
  @kiszamolo: Ja így értem akkor, hogy miként jött ki. Viszont saját példámra vetítve ez még mindig azt jelenti, hogy telefonostól kb 200-300 Ft-tal jönnék ki jobban havonta, 2 éves távon. Ennyit nekem nem ér az, hogy szórakozzak új előfizetés kötéssel meg számhordozással, régi lemondással, csekkolgassam, hogy még mennyi perc van, meg adatot egyeztetgessek. Tipikusan az az eset, amikor többe kerül a leves, mint a hús.
 • Karalábé
  Nekem hűségidős előfizetésem van, és jelzem, hogy 3 éve nem vettem vele mobilt. Akkor sem a legdrágább volt. Sokkal jobban megéri (legalábbis nekem), mint a percdíjas. Ilyen is van.
 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Néhány tévhit elhangzott itt.

  Évenkénti adategyeztetés: valójában egy perc alatt elvégezhető online. Nem kell személyesen.

  Mobilneten rossz ping: Speedtest nekem az 16 ms-et mért az imént.

 • szocske
  , én most éppen egy 30Mbps telekom ADSL vonalról írok neked, tehát nem 10 a max 🙂

  a 2 mb UPC előfizetés meg épp azért jött ide, mert korlátlan, tehát azon nem fogy el a korlát 🙂

 • Jóska Pista
  Én.
  A Dominó és társaihoz a csóróságot társítom, külföldön a nehézkes használatot, ráadásul folyamatosan jobb volt a percdíj az előfizetésen, mint a feltöltősökön.
  A számom 93 óta megvan (akkor még 60-as), számomra egy feltöltő kártya nem olyan személyhez kötődő, mint az előfizetés.
  Ráadásul miről beszélünk? Havi pár ezer forintról. Ennyit pont leszarok. A többszörösét jótékonykodom el.
 • Wolfatesz
  Sziasztok!
  Tegnap voltunk a Telekomnál személyesen.
  Csak domino fix van. A most megszűnt januárban. 25 ft hálózaton belűl, 35 ft hálózaton kívűl. Az internet pedig 30 napig él és utána elveszik.
 • Kiszamolo
  Wolf és ehhez a domino fixhez kéred a domino mostot. Kattints a két linkre és olvasd el.
 • Noémi
  @Kiszamolo:
  A Telekomnál nem adnak Domino Most csomagot annak ellenére, hogy a honlap szerint “Az akciós ajánlat 2017. június 30-ig érvényes.”! (tegnap akartunk ilyen csomagot venni) Az ügyintéző azt is tagadta, hogy a hozzá vásárolható internetet bármennyi ideig fel lehet használni, azt mondta, hogy havonta kell fizetni és elhasználni.
  Nincs erre valami szabály, hogy ha meg van hirdetve a honlapon, akkor elérhetőnek kell lennie???
 • Menedzser
  Azt elfelejtettem odaírni, hogy lehet, hogy a F****nél van olcsóbb feltöltőkártyás csomag, de nekem kell a kényelem, hogy utólag fizethessem a számlát. Baromi sokat dolgozok, nagyon ciki lenne, ha azért fogyna le út közben a telefon, mert elfelejtettem feltölteni.
 • axt
  @petko: 12000 az nagyon sok, te azt úgy érzed hogy megéri neked?

  de miért nem érted meg, hogy többféle ember van? Miért akarsz meggyőzni másokat mindenáron? Sokaknak megfelel a feltöltős, mert olcsóbb. Sokaknak meg az előfizetés. Azért az már nagyon erőltetett, mikor azt írod, hogy a csoportos beszedést is be kell állítani. Ja, be kell. Életedben egyszer, illetve ha szolgáltatót váltasz. Számlát ellenőrizni? Dehogy ellenőrzöm. Be van állítva egy limit, ha nagyon elszámláznak valamit, nem fizeti ki a bank. SMS-ben kapok tájékoztatást a beszedésről (már a beérkezésről is). Én nem akarok meggyőzni senkit se, de ne nézd már hülyének azt, aki nem akar a feltöltögetni meg lesni hogy mikor fogy el a keret. Többféle ember van, többféle mentalitással. Most akkor beleköthetünk a mobilon fizetett parkolási díjba is, mert az meg 50 Ft-tal drágább, mint az automatás fizetés.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  @Wolf: Téged többszörösen átvertek. A Domino Fix minden irányba 25 Ft. A Most opció ehhez is, mint minden Dominohoz kérhető. A Maraton netcsomag addig él, amíg az előfizetés maga.

  Online rendelve a Domino Fix 1000 Ft-ba kerül és ezért 80 percet lehet beszélni, így az effektív percdíj 12.50. Jár hozzá 1GB net is, ami egy évig él.

 • Benoke

  Az ADSL korlátja 8096 kbit/s nem több ez 988kbyte/s azaz alulról karcolja az 1MB/s -t. Ami felette van az szinte mind kábeles/optikai net. Van az ADSL2 meg az ADSL2+. Most nézem hogy pár helyen van ADSL2 ami 24/1 -et tud a T nél, ezt nem is tudtam. Skype -ra ez még mindig karcsú, nem lefelé, hanem felfelé 🙁 Az új szabványok csak max 2Km -es kábelhosszig jók, felette már csak sima ADSL -t hoznak, de van hogy alatta is gyengék. A legdurvább ADSL2+ szabvány 28mbit -et tud, itthon max 24. Feltöltésben a legtöbb ADSL szabvány max 1mbit -et tud ami kb 122kbit/s, az ADSL2 és ADSL2+ 3,5mbit -et tud felfelé. Ettől még 2mbit és 2mb nem ugyan az 🙂
  A szolgáltatók 1000 váltással adják meg a számtech ben meg 1024 -el számolunk ugye.
 • akimégsohamégnemírtkommentet
  Lehet, hogy már leírta valaki előttem, de a hűségidős előfizetéseket általában azzal adják el, hogy “jobban” jössz ki vele drágább telefon részletre történő vásárlása esetén. Pl. veszel egy ájfón X-et, amiért nem kell azonnal kifizetned 300ezret, elég havonta 25-öt kiperkálnod és benne van már a korlátlan beszélgetés, internet, stb. (Csak egy hasraütéses példa volt!)
  Azon most ne kezdjünk el vitatkozni, hogy ez megéri-e. (Anyagilag nyilván nem, ha az összes költséget figyelembe veszed.) Sokan nem számolnak utána, sokan szimplán kényelmesek, stb. De tény, hogy nálunk is van a családban, aki így szokott telefont venni. Én nem tartozom közéjük.
 • Benoke
  Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Nem túl gyakori a jó ping. LTE -n jóval jobb mint 3G -n. A 16 ping nem rossz de menet közben jóval jobban ugrál és ahhoz képest hogy vezetékesen mondjuk stabilan 10 alatt van az játéknál nagyon nem mindegy. Mondom prió, hogy neked kell vagy nem. (Na és még valami, a mobilnetes kapcsolat nem stabil ahogy semmilyen vezeték nélküli sem. Időnként ki ki maradhatnak csomagok. Van ami elbírja van ami meg nem.)


  Hogy töltöd fel 20 sec alatt a kártyádat a dominós számládat? Most már nagyon kíváncsi vagyok 🙂 Előfizetésessel csak az elején van gond mikor aláírod, aztán mindent a szolgáltató intéz. Max a netbankban be lehet állítani egy értékhatár figyelést.

 • Wolfatesz
  Újabb info.
  Tegnapi személyes tapasztalatomra és az olvasottak különbözőségére, felhívtam az ügyfélszolgálatot.
  Elmondta hogy a neten olvashatók igazak!
  Amit személyesen mondtak arra azt mondta hogy nem érti, de nem tud rá mit mondani, mivel nem volt jelen és a beszélgetés nem volt rögzített.
  Szóval úgy van ahogy Miklós is írta.
  Ha valaki élne a dominó adta lehetőségekkel, ne hagyja magát megvezetni!
 • Wolfatesz
  Miklós!
  Igen, mindent úgy szerettem volna ahogy Te is és a honlapon is írták, de mondták hogy az nem igaz.
  Ma viszont telefonon keresztül (1430)
  Beállíttattam mindent.
  🙂
 • Sörhastáncos
  A maximum hűségidő lerövidítéséről szóló cikkből:

  portfolio.hu/vallalatok/olyan_javaslattal_alltak_elo_amitol_elszallhatnak_az_okostelefonok_arai_magyarorszagon.5.250105.html

  Olyan javaslattal álltak elő, amitől elszállhatnak az okostelefonok árai Magyarországon

  “a Magyar Telekom úgy reagált: épp az okoz hátrányt az előfizetőknek, ha megszűnik vagy lerövidül a határozott idejű szerződés időtartama alatt adott kedvezmények lehetősége. Emellett figyelmeztettek arra, hogy a hűségidő egy évben történő maximálása különösen érzékenyen érintené a magas árszínvonalú okostelefonok elérhetőségét, hiszen a rövidebb hűségidő miatt az ezekre adott kedvezmények nagysága csökkenhet.”

  Sok mindent elmond mindkét oldal hozzáállásáról.

 • lacc
  Nekem csak a családon belül ingyen beszélgetés miatt van előfizetés, de mostanában a gyerekekkel inkább viber stb. megy, így csak a feleségemmel meg a szüleimmel használom ki.
 • Kiszamolo
  Noémi, olvass utána. Veszel egy fix csomagot és ahhoz utólag kéred a domino mostot.
 • névnélkül
  Wolf oltári nagy baromság amit mondtak neked

  1 domino fix mindenhova 25ft azér fix
  A kezdeti adategyenleg “Marathon csomag” technikailag, addig él ameddig a kártya
  Most opció van jelenleg az 9/19 forintra viszi le a perc és SMS díjat belföldön.

 • Kiszamolo
  Axt, felőlem mindenki azt csinál, amit akar, csak ne ferdítsünk már ennyire, mert az zavaró.

  Feltöltő kártyával állandó probléma, az előfizetőknek semmi dolga.

  Ez butaság.

  Még soha nem tartott 20 másodpercnél tovább egy feltöltés, ráadásul minden pillanatban látom, hol tartok az egyenleggel.

  Ezért hagyjuk már abba ezt a ferdítést.

  Ha te előfizető akarsz lenni, legyél. Ha fontosabb a telefon két éves részletre, mint a költség, vegyél telefont részletre.

  Senki semmiről nem akar meggyőzni.

 • Wiggins
  Múltkor bementem a Vodafone-ba hasonló okok miatt feltöltőkártyásra cserélni az elég drága előfizetésemet. Végül kialkudtam tőlük egy feltöltőkártyásnál olcsóbb percdíjat, hűségidő nélkül. Az a kényelem pedig, hogy bármikor, bármennyit tudok (tudnék) telefonálni, és nem kell állandóan azt lesni, hogy mennyi pénz van még a kártyán, megéri havonta azt a pár száz forint pluszt.
 • Tamas
  Elég sok kocka van itt, de a legnagyobb többség lesz**rja a pingeket meg vibert, whatsapp-ot stb., örül ha van okostelefonja. Nálunk az egész családban jó ha az emberek harmadának van okostelefonja, a barátaim közül is csak nekem van whatsapp-om. Kapcsolattartásra ott a rendes telefonálás…