Olcsó éves utasbiztosítás az USÁ-ba

Az egyik ügyfél amerikai cégnek dolgozik, gyakran kell kiutaznia az USÁ-ba pár napra.

Utasbiztosítás nélkül nem mer nekivágni, mert a legegyszerűbb egészségügyi ellátás is milliókba kerül, ha ott bekerülsz egy kórházba, akár csak egy napra is. (Az egyik kollégája valami mókás százezer dollárt (28 millió forintot) fizetett egy törés miatti kórházi ellátásért. Nem egy komplett tüdő-transzplantációért, hanem egy egyszerűbb törés ellátásáért.)

A legtöbb utasbiztosítás pont ezért nem is érvényes az USÁ-ra, vagy csak külön felár ellenében. Neki ráadásul olyan kell, ami egész éven át érvényes és nem csak egy marék rizst fizet betegségbiztosítás címszó alatt.

Jelenleg egy éves utasbiztosítása van az egyik biztosítónál, évi közel 50 ezer forintért. Kérdezte, tudok-e olcsóbbat.

A bankkártyák mellé köthető utasbiztosítások jöhetnek szóba, mert azok egész évre szólnak pár ezer forintért. A gond az, hogy egyrészt nagyon alacsony a limitjük (jellemzően 3-5 millió Ft), másrészt a legtöbb nem is érvényes az USÁ-ban. (Cikk itt)

Két szóba jöhető biztosítás létezett: az azóta megboldogult Axa biztosítása és a Gránit Bank Platinum kártyája mellé ingyenesen járó biztosítás.  Ez utóbbi egy évre 9.500 Ft, a második évtől 11.500 Ft. (Konkrétan majdnem az ötödébe kerül csak, mint az ugyanezt nyújtó éves utasbiztosítás. Igaz, számlát is kell hozzá nyitni, de van havidíj-mentes is, például a Digitális számla.)

Az egész világra érvényes az utasbiztosítása, 50 millió forintos limittel. Ami még jó benne, hogy külföldön is van havi két ingyenes pénzfelvételi lehetőség ATM-ből (ráadásul a Gránit Bank devizaárfolyama is jó) és a VIP váróba is bemehetsz vele sok repülőtéren. Sőt, sok olyan sportsérülés esetén is fizet, amire sok biztosítás nem. (Vadvízi evezés, síelés, búvárkodás, stb.)

Ami nem tetszik benne, hogy a felelősségbiztosítás csak 2 millió forintig terjed, illetve családtagokra nem kiterjeszthető. De ha ez nem szempont, akkor tökéletes megoldás ennyi pénzért. Részletek itt, biztosítási feltételek itt.

Amire figyelj, hogy csak maximum 90 napot lehetsz kint vele egyhuzamban és munkavégzésre nem vonatkozik. (Ezek minden utasbiztosításra igazak.) Az nem számít munkavégzésnek, ha megbeszélésre, tárgyalásra, oktatásra utaztál ki.

(Ha kint is dolgozol huzamosabb ideig, akkor olyan biztosítást kell kötnöd, mint például az Allianz Worldwidecare.)

Ha te is sokat utazol, nézd meg, tudtommal ennél jelenleg nincs olcsóbb. Ha ismersz hasonlóan kedvező áru utasbiztosítást, írd meg a hozzászólásokban.

 

Share

28 hozzászólás

 • Csakádfő

  MKB: a Miles & More hitelkártya ingyen fedez Európára, és ehhez lehet venni évi 3.600 Ft-ért egész világot lefedőt, USA inkluzív. Egész korrekt összegeket térít, emlékeim szerint 10+ millát (bár közel sem 50-et), és nagyon kedvező az ára.

  Erste: a Max-hoz tartozó biztosítás nem nagy durranás, de azért több a semminél és ingyen van. Ettől függetlenül nem ajánlom. A Gold már egész jó, szintén ingyenesen, akinek ilyen kártyája van.

 • piccola

  A Globelink oldalán érdemes lehet kalkulálni, talán 10 M £ a limitjük, 100-120 € körül már vannak éves (worldwide) biztosítások.

 • csakugy

  Nem ez a lényeg, de fura hogy a cég nem gondoskodik a biztosításáról. Az ilyesmit a cég szokta intézni.

 • Kiszamolo

  Családfő, 10 millió az USA-ban egy megfázás kezelését fedezi.

 • Topfly

  Családi biztosítást, amely egész évre és egész világra szól továbbra is csak Budapest Bank dombornyomott kártyája mellé lehet igényelni?

  @Kiszamoló, egy kicsit költői túlzás, hogy egy megfázás kezelése az USA-ban 10 millió forint, de valóban igaz, hogy egy kéz törés milliókba kerülhet.

  Az USA-ban sajnos nagyon rossz irányba ment az egészségügy 🙁 Nem a magas minőségű ellátás miatt fizetsz milliókat, hanem az árakba beépítik az esetleges jogi költségeket, amelyek már a kezelési ár több mint 50%-a!!! Magyarán nem a gyógyításért fizetsz, hanem hogy legyen pénzük utólag veled pereskedni!

 • gaborr

  En a cib mc gold kartyahoz tartozo biztositassal voltam usa korhazban, de nem volt annyira komoly bajom es nem tudom mennyi volt az ellatas, mivel a biztosito szervezte. Usa csomag kesesre is szepen fizetett.

 • Csakádfő

  Kiszámoló, ne riogasd feleslegesen a népet, még ha tudom is, hogy szándékosan túlzol a hatás kedvéért. Egy megfázás nem 10 millió, közelében sincs. Nagy vonalakban képben vagyok, mert egyrészt dolgoztam az USA-ban, másrészt orvosi ellátásban is részesültem ott. A cikkben említett törés valami komplexebb kellett legyen, mert egy sima törés sem 100k USD.

  Mivel biztosítás ügyben (is) alaposnak tartom magam, anno belemélyedtem a Miles&More feltételeibe, és az tényleg rendben van átlagosabb esetekre, valahol 15M környékén térít, ha jól emlékszem. Szinte pariban volt a drágább, külön köthető utasbiztosításokkal – hisz ez ugye csoportos és ezzel olcsóbb azoknál, mint pl. az életbiztosításod. 🙂 Ezért hoztam fel, mint alternatíva.

  Aki ennél többet szeretne, használja pl. az általad írt Gránit Bankos kártyát 3x annyiért, bár gondolom a Platinum kártya sem olcsó darab, meg feltételekhez kötött.

 • limitmodositas_aranyaron

  A második évtől inkább 15ezer az éves díja:
  “Az Akció 2018.03.31-ig érvényes, amennyiben az akció lejárata előtt történik a bankkártya 2. évtől érvényes éves díjának illetve a készpénzfelvétel összegének terhelése.”

 • limitmodositas_aranyaron

  ..vagy megbuktam szövegértelmezésből 🙂

  Tehát az akció 2018.03.31-ig érvényes, de csak akkor, ha a 2. évi kártyadíj terhelése ezt megelőzően történik.
  Oszt’ meddig tart az akció, ha ezután lesz esedékes?
  Örökre 11.900,- Ft lesz az éves kártyadíj? 🙂

 • Kiszamolo

  Családfő, persze, túloztam, de azért vannak hajmeresztő sztorik. 10-15 millió a legtöbb helyen elég az esetek 9x%-ában, de nem az USÁ-ban.

 • Kiszamolo

  limit, ez benne van minden hirdetményben minden banknál, van, ahol 10 éve hosszabítgatják az “akciót”. Ennek az az oka, hogy így bármikor tudnak módosítani, míg például hatalmasat szívtak a tranzakciós adóval, az MNB nem engedte átterhelni.

  Most “egy pénzfelvétel ingyenes” csillag, apróbetű: akciós jelleggel 2017 júliusáig. Szerintem marad az olcsóbb díj a dátum után is. De ha nem, akkor köszönettel visszaadod és kész.

 • Kiszamolo

  Topfly, persze, hogy túlzás, de szerintem ezt mindenki értette. De az biztos, hogy már egy egyszerűbb balesetet, ami nem csak egy röntgen és gipszelés sem úszol meg ennyiből.

 • Kiszamolo

  csakugy, nem egy cégnél, hanem egy cégnek dolgozik. Miért intézne a cég bármilyen biztosítást neki?

 • jkovesi

  Olyan nincs, ami éves és extrém sport esetén is fizet? Főleg a helikopteres mentés lenne a fontos, mert az a überdrága.
  Tavaly az osztrák turistaszövetség biztosítását kötöttem (tagdíjban benne van), de drágállom.

 • lecso

  A Gránit Digitális számlához nem lehet Platinum kártyát igényelni sajnos.

 • Kiszamolo

  Lecsó, rosszul tudod.

  GRÁNIT Platinum bankkártya valamennyi lakossági bankszámlacsomaghoz (a már nem értékesítettekhez is) igényelhető fő-, vagy társkártyának, kivéve
  • GRÁNIT-COOP Dolgozói és Törzsvásárlói számlacsomagoknál, amelyekhez csak társkártyának igényelhető,
  • GRÁNIT Basic számlacsomagnál, amelyekhez egyáltalán nem igényelhető.

 • senkifia

  @jkovesi: en nem talaltam ilyent (az amerikai hegymaszo szovetsegnek van hasolno, de joval kisebb a fedezett osszeg szinte ugyanannyiert), de ha gyakran jarsz hegyekben, egyaltalan nem draga, ilyen biztositas mashol naponkent 1000 forint, es OeAV-vel egy csomo hutteben is kapsz kedvezmenyt, amivel megint nagyon hamar megterulhet az ara. Arra figyelj, hogy csak a kiutazas elso 20 napjat fedezi.

 • Lupis

  5 hetes USÁ-ban történő munkavégzés előtt állok, és épp a Raiffeisen bankkártya mellé igényelhető biztosításával szemezek. A Gold kártya mellé járó biztosításnál 4M a haláleseti, 20M a baleseti, 10M a felelősség. A feltételek (1.1.2.) szerintem csak a 90 napot meghaladó, azaz tartós munkavégzés esetét zárják ki, így úgy okoskodok, hogy ha 90 napnál rövidebb ideig dolgozom, akkor térít a biztosító.

  Az éves kártyadíj 17-18 ezer körül van, plusz persze a folyószámla havidíja.

  raiffeisen.hu/documents/10423/161789/uniqa_biztositasi_feltetelek.pdf/421de14b-bbb4-4aae-928a-73efcfa50cca?version=1.5

 • Kiszamolo

  lupis, általában 90 napnál további kinttartozkodás ÉS a munkavégzés miatti kinttartokodás is ki van zárva, külön-külön. Ugyanis ha kint dolgozol, rendelkezned kell helyi egészségbiztosítással.

 • Családfő

  Attól függ. Ha Lupis kiküldetésben dolgozik 5 hetet (pl. workshop, stb.), itthoni munkavállalóként, akkor nem kell helyi egészségbiztosítás. Ha a kinti cég alkalmazza 5 hétre, helyi payroll-on (ez nem tűnik életszerűnek), akkor otthon keresgessen, és jó lesz neki egy jobb kártyás biztosítás.

 • kridli

  @kiszamolo Pár éve dolgoztam pár hetet külföldön, akkor az Axa world kártyás biztosításra nekem azt mondta a biztosító, hogy munkavégzés csak akkor van kizárva, ha munkavégzéssel összefüggő költségről van szó, tehát pl. kőműves leesik a háztetőről vagy hasonló. Szellemi munkavégzésnél gyakorlatilag bármi van, fizetnek. Mivel akár rám is sózhattak volna valami egyéb biztosítást, ezért feltételezem, hogy igazat mondtak, de mivel semmi bajom nem volt, ezért tesztelve nem volt.

 • Kiszamolo

  Kridli, ha bármilyen munkát végzel, adót is kell fizetned és eü hozzájárulást. Ezért nem fizet a biztosító, mert a TB költségére fognak gyógyítani.

  Más kérdés, hogy mit hazudsz és miért nem voltál bejelentve.

 • Csakádfő

  …javítom a harmadik mondatomat:
  Ha a kinti cég alkalmazza 5 hétre, helyi payroll-on (ez nem tűnik életszerűnek), csak akkor kell a helyi egészségbiztosítás.

 • kridli

  @Kiszamolo hivatalosan kiküldetésben dolgoztam külföldön, magyar cég alkalmazottjaként. Van erre valami limit, de viszonylag nagy (nekem fél év rémlik, de erre azért a nyakamat nem tenném), ami alatt itthon kell ilyen esetben adót/járulékot fizetni.

 • Lupis

  Szerintem az, hogy ha kint is van TB-m, annyiban kéne, hogy releváns legyen, hogy a magyar biztosító mentesül, mert sorban előtte más (t.i. az USA TB) köteles teljesíteni.

  Nekem egyébként lesz kinti TB-m, de a tényleges munkavégzés előtt és után is kint leszek 2-2 hetet nem munkavégzéssel töltve, és erre az időre szeretném lefedni magam. És mivel összességében hosszú lesz a kintlét, ezért keresek olyan magyar biztosítást, amelybe belefér az egész kinti időszak.

  Legjobb lesz, ha kikérdezek egy jól képzett front office ügyintézőt a bankfiókban 🙂

 • Neville

  Azért nem kicsit röhejes összegek repkednek az USA-ban az egészségügy kapcsán. Pedig hát szabad piac, verseny stb., melyeknek tankönyvi papírforma alapján le kéne törniük az árakat. Ehhez képest pont az ellenkezője zajlott le.

 • senkifia

  @Neville: “Pedig hát szabad piac, verseny stb., melyeknek tankönyvi papírforma alapján le kéne törniük az árakat. Ehhez képest pont az ellenkezője zajlott le.”

  Egyfelol nagyon nehez belepni a piacra, orvosokbol-kutatokbol hiany van, masfelol a nagy gyogyszergyarto cegek sem jatszanak a legtisztessegesebben, csak az utobbi idoben kezdtek rakoppintani az orrukra, lasd Valean, Concordia, stb. esete.

 • MrMustard

  Budapest Banknál 5.200 Ft-ért egész világra kiterjedő biztosítás, 50M Ft fedezettel. Egy évig korlátlan számú utazással, de egy utazás max. 60 napig tarthat. 11.900 Ft-ért Családi csomag is elérhető.
  budapestbank.hu/szolgaltatas/lakossag/biztositas-utas.php