Offtopik: ne kattints rá

2014-07-18
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A Facebookon új eszközzel támadnak a likevadász aljas oldalak. Valaki lájkolt egy cikket az ismerőseid közül valami szenzációhajhász címmel, te is megnézed, ez a kép fogad az oldalon:

cik01

Rutinosan kattintasz a lejátszás gombra, csakhogy éppen az nem egy lejátszás gomb, hanem egy álcázott like gomb. Amint rákattintasz, máris megosztod a szennyet az összes ismerősöddel. Menjünk csak a gomb fölé az egérrel:

cik02

Hoppá. Így terjednek ezek a hulladék oldalak a Facebook-on. (Van amelyik még ennél is automatizáltabb. Van, ahol a reklám bezárás gombja, vagy bármelyik egyéb gomb, amire biztos rákattintasz, tölti be ezt a funkciót.)

Amit megtehetsz: ha véletlenül rákattintottál egy ilyen oldalra, töröld ki kézzel a saját Facebook oldaladról a cikket. (Tevékenységnapló menüpont alatt)

cik04

Ha már úgyis itt vagy, a probléma jelentése menüpont alatt fel is jelentheted az oldalt, amelyik ilyen mocskos trükkökkel él.

Ezen túl soha ne kattints ezekre az idétlen címekre: Elképesztő, mit tett. Ilyet még nem láttál! Felrobbant a net és a többi hasonló.

Ha nem bírsz a kíváncsiságoddal, akkor jobb egérgombbal válaszd a link címének a másolását:

cik03

Majd lépjél ki a Facebook-ból és egy új böngészőlapon nyomj egy CTRL-V-t (bemásolás), és csak ezután nézd meg ezeket a csodálatos bejegyzéseket. Gyakran nem tudod ilyenkor megnézni, mert mindenképpen lájkoltatni akarja magát, de akkor legalább tudni fogod, hogy többet nem jössz erre az oldalra. Még egyszerűbb megoldás, ha rákeresel és megnézed az eredeti videót a youtube-on, ahonnan lopták.

S amit még megtehetsz: mondd el minél több barátodnak, hogy hogyan ne terjesszék ezeket a piszkos trükköket, illetve oszd meg velük, melyik oldalak élnek vissza az emberekkel. Ez például a napihir.net oldal volt, őket sem kell többet megnézned.

Previous Post
Vodafone Max

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram