Vodafone Max

A Vodafone oldalán kerestem anyagot egy cikkhez, hogy a nyaralás alatt melyik szolgáltató milyen kedvezményeket ad a roaminghoz, vagyis a külföldi mobilhasználathoz.

Közben megnéztem az új Max tarifát, ami feltöltőkártyás előfizetések mellé kérhető. Mivel sok élethelyzetben egy jó ajánlatnak tűnik, ezért írok róla pár sort.

A tarifa lényege (és erről szólnak a reklámjai is), hogy mindenkit ingyen hívsz, akinek szintén ilyen tarifája van és aktív is. 30 naponta meg kell újítani az előfizetést, ezért fontos, hogy annak is aktív legyen, akivel ingyen akarsz beszélni. Erről egy dallam tájékoztat kapcsolás közben, hogy ingyen lesz-e a hívás.

Amiért megtetszett, hogy már havi kétezer forinttól vannak csomagok, amiben még 30 perc beszélgetés is benne van az ingyenes hívásokon kívül.

(Havi 3.000 forintért 100 perc egyéb beszélgetést és 100 MB adatot kapsz, 4.000 forintért 100 percet és 1 GB adatot kapsz.)

Bár a csomag feltöltőkártyás, de mivel 30 naponta meg kell újítani, tulajdonképpen akár előfizetésnek is hívhatnánk, annyi a kedvezmény, hogy ha nem teszed, akkor csak kiesel a csomagból ideiglenesen.

A kétezres csomag jó lehet azoknak, akik főleg egymással beszélnek sokat (családtagok, nagyi, stb.), kifelé csak igen keveset. Az a havi 30 perc napi egy rövid telefonra elég. (A 30 perc után 49 forint egy perc beszélgetés.) Így a családon belüli kommunikáció egy kiszámítható, nem túl magas költség mellett megoldott.

Sőt, akkor is jó választás, ha csak egy-két hónapig kell valakit, valakiket sokat hívni. Projekt munkán dolgozol pár másik emberrel, beteg a nagyi, stb. Ilyenkor előny, hogy bármikor kidobhatod a feltöltőkártyás előfizetést, amikor már nincs rá szükséged.

A 3.000 forintos csomag nekem nem különösebben tetszik, bár ha neked elég havi 100 MB internet és pont 100 percet beszélsz havonta, akkor jó is lehet.

A négyezres ajánlat az 1 GB internet miatt lehet érdekes, bár ha a 100 perc beszélgetésre nincs szükséged, ennyi internetet kapsz olcsóbban is.

Tudom, hogy ha a család felvilágosult, akkor mobilneten sokkal olcsóbb a kapcsolattartás (egymás között ingyenes skype, kifelé VOIP telefon 2-3 forintos mobil percdíjjal.), de egyrészt a 80 éves nagymamától nem lehet ezt elvárni, másrészt sok embernek nincs is okostelefonja, vagy idegenkedik tőle.

Sokan csak azért vannak mindenféle céges mobilflottában, hogy a családot ingyen hívják, nekik spórolás lehet, ha a 3.500 forintos flottás minimum havidíj helyett fizethetnek 2.000 forintot is.

(Miután a Vodafone-nak fizetnie kell a 2,5 forint telefon-különadót minden percért, na meg az áfát is, nem tudom, hol éri meg neki a kétezres csomag, de ez legyen az ő dolguk, gondolom kiszámolták. Nyilván sokan túl fogják lépni az ingyen perceket minden hónapban.)

Na szóval, úgy gondolom, ez többeknek egy jó ajánlat, főleg ha a család egy része idegenkedik a túl modern megoldásoktól. Akit érdekelnek a részletek, kattintson ide.

Share

28 hozzászólás

 • Gyula
  Ha jol tudom, a Vodafon ugy oldotta meg a telefonadot, hogy mindenkinek kiszamlazza max 700 HUF-ot, ami a felso plafon, azt’ jonapot.
  De, lehet, hogy tevedek
 • Kiszamolo
  Ok, de 2.000 forintból 430 forint áfa, aztán még a különadó, fizetni kell a harmadik félnek, akinél feltöltöd a kártyát, meg annak a tranzakciós adója, a 30 perc után kifizet 210 forintot kapcsolási díjat, ha nem vodafone-ra használják el, olyan sok nem marad alapesetben.
 • Kicsi
  Én úgy láttam a honlapon, hogy feltöltőkártyásoknak 2500 forint az 1 GB net. (Zsebnet 1000, a PluszAdat kerül 1500-ba, de az csak a Zsebnet 1000 kiegészítéseként érhető el, vagyis együtt már 4000 a 2 GB.)
 • Kiszamolo
  Nem tudom, annyit ír, hogy PluszAdat kell hozzá, semmilyen Zsebnetről nem volt szó a vodafone oldalán. Főleg, hogy amúgy is jár a két drágább csomaghoz alapból internet, miért fizess még zsebnetet, hogy aztán vehess még plusz adatot? De aki tudja, kinyomozhatná.
 • Gyula

  De lehet, hogy nem is az a cel, hogy az alapdijon keressenek.
  Azert, ha tulszalad az ember a 30 percen, akkor elegge soknak tunik nekem az a 49HUF/perc.
  Mi, itt Münchenben Lebara-t hasznalunk hazatelefonalni.
  Prepaid kartya, havonta 19.99 EUR-ert adnak 1200 percet Magyarorszagra.
  Mobilra is.
  Ha nem fizetsz elo csomagra, akkor 15 ct a kapcsolasi dij es 1-3ct a percdij.
  Lebarasok pedig egymast ingyen hivhatjak.
  De itt azert jellemzo, hogy a havidijas csomagok is elegge barati aron vannak.
  Mar a 10-20 EUR/ho savban is jellemzo a Nemetorszagon beluli Flatrate.
  o2online.de/tarife/smartphone-tarife/wm3/
  vodafone.de/privat/callya-prepaid-karte/callya-tarife.html
  Meg ilyenek….
 • Kicsi
  ***Korrigálnék. Bocsánat, most látom, hogy jó hozzá a PluszAdat.
 • Gyula
  Ehh, a Lebara lemaradt…
  lebara.de/prepay/preise?isoCode=en_GB
 • Kicsi
  Egyébként tetszetős a csomag. Nemhogy évekre nem kell elköteleződnöd, hanem pont, hogy havonta meggondolhatod mi is kell neked.

  Köszönjük a figyelemfelhívást, szerintem egy próbát megér. Különös tekintettel arra, hogy semmi kockázat nincs benne. Ha nem tetszik egy hónap után nem újítom meg és semmi adminisztráció sincsen vele.

 • Kiszamolo
  Arra is jó, ha csak ideiglenes kell. Beteg a nagyi, szülni készül a feleséged, stb.
 • pemetepocok
  “nem tudom, hol éri meg neki a kétezres csomag”

  Az első, hogy soha ne saját magadból indulj ki, hanem az átlagemberből. Aki EGY sim kártyát tart, EGY telefonnal, amiről jórészt azt sem tudja melyik díjcsomag.

  1. A csomag percalapú. 30 csoporton kívüli SMS/beszélgetési perc semmi, és ugye az is beleszámolódik, ha csak 1 mp-re odacsörgünk valakinek.

  2. Ezen felül 40 forintért lehet kifelé beszélgetni vagy SMS-ezni (utóbbi bekerülési ktge mára kb. 0), és hát ugye a többség azért nem vezet naplót.

  3. Folyamatosan tölteni kell, tehát egy feltöltőkártyás ügyfélen lesz évi 24.000 forint bevétel legalább, ami nem is olyan rossz. Még rendel hozzá egy kis netet, stb. máris van többletbevétel. Nagy valószínűséggel előbb-utóbb telefont is vesz, az sem rossz üzlet.

  4. Az átlagügyfél nem beszélget álló nap. Az ügyfelek kis %-án veszteséges ez a csomag, nagy %-án nyereséges.

 • pemetepocok
  …ha pedig a nagymama mondjuk felhívja a Telekom ügyfélszolgálatot mert kiment a Hír TV, és várakozik 15 percet az ügyfélszolgálaton, máris 15*49 = 735 Ft-ot dob le kék szám hívására. Khmm :)))
 • jurta

  Már a nettelefonos cikkben és alatt megbeszéltük, hogy nem tudunk olyan szolgáltatóról, amelynek ne lenne a kék számát pótoló budapesti száma (komolyan, még a MÁV-START-nak is van!!). Nekem is ilyen szemét a díjcsomag a 40-es számokkal, az összes szolgáltatómnak az 1-es körzetű száma el van mentve a mobilomba (kivéve a mobilszolgáltatót, persze 🙂 ).
 • Zabalint
  Anno a Vodafone-nak volt egy hasonló akciója, úgy 6-7 éve, ott havi 1000-ért ingyen lehetett hívni korlátlanul 1 darab másik Vodafone-os számot. Emiatt vettem barátnőmnek egy Vodafone-os telefont, magamnak meg egy SIM kártyát, mert nekem volt egy elfekvő kártyafüggetlenem (nekem T-s, neki Pannonos telefonja volt alapból). Tök jó volt, először teljesen korlátlan volt, utána havi 60 óra, majd 20, végül 10 óra, és 1 éven belül meg is szűnt (a 20 órás még belefért, de a 10 óra nekünk akkor kevés volt :-)). Úgy gondolom a Vodafone célja az volt ezzel, hogy elcsábítson ügyfeleket, de ez nem jött be nekik nálunk, mert ugyanakkor megtapasztaltuk, hogy a T-hez és a Pannon/Telenor-hoz képest mekkora katasztrófa a lefedettségük, ezért aztán a kedvezmény megszűnése után ki is dobtuk a kártyákat.
 • Zabalint
  Persze az akkor extrém jó csomagnak számított, de mai helyzetben ez is jó, mármint a 2 ezres.
 • Körtefa
  Ja, van (volt?) olyan csomag, ahol az olcsó kék számot kedvezményes 80 forintos percdíjjal is hívni lehet! 😀
 • Hozzászóló
  A Max tarifacsomaghoz csak Plusz adatot lehet venni.
  Ha aktív a csomagod, de elfogyott a bónusz, akkor 40 Ft-ért, ha nem tud megújulni a csomag, akkor pedig 49 Ft-os perc- és sms díjjal tudsz hívni, sms-t küldeni.
 • CFS
  Én vodafone Red vagyok, voip is engedélyezetve spec nekem, ugyanis bementem hozzájuk, hogy mennek a tmobilehoz mert ott van voip, ugyanez a korlátlan csomag csak voipl grátisz, ezért fogták, és külön nekem adtak voip engedélyt, igy maradtam náluk. correct cég.
 • Györgyi
  A Vodafone-nak eddig a legjobb feltöltőkártyás tarifacsomagja a Vitamax Special volt. Újat már nem lehet kötni, viszont még mindig él. Havi bruttó 500 Ft-ért mindenkit (összes mobilhálózat + belföldi vezetékes) 25 Ft/perc áron hívok. Részemről utálom az olyan kedvezményeket, ahol előírás, hogy a hívott fél is x társasághoz tartozzon, ugyanolyan előfizetése legyen stb… Főleg munkaügyben telefonálgatok, nem köthetem ki, hogy mindenki Vodafone-os legyen. Barátokkal, családtagokkal hosszasan meg úgyis Skype-on csevegek.
 • Jenő
  “Fontos! A csomagok internete NEM használható VOIP hívásokra”

  Ha callback-kel hívsz, az http-n + GSM-en keresztül megy; a szolgáltatók nem tudnak vele mit kezdeni.

 • Kiszamolo
  Igen, erről már írtam egy éve.
 • TT
  Ahogy fentebb írta valaki, valóban az átlagemberből kell kiindulni.
  Ha bemész a boltba, hogy neked kell egy prepaid kártya, most a Max-ot fogják eladni neked, mást fel sem kínálnak. Ha nem nézel alaposan utána, hogy miről is van szó, máris bekerültél a csapdába, mivel nem tájékoztatnak elég alaposan arról, hogy ha feltöltesz 3000 Ft-ot, akkor azt csak egy hónapig tudod használni. Aki keveset beszél, annak ez egy nagyon húzós 3000 Ft-os havidíjat jelent. A nagymamának abszolút nem éri meg ezt adni csak azért, hogy ingyen hívd, mert havonta fel kell töltened a kártyáját, amit ő nem fog felhasználni, ezért tulképpen mégsem ingyen hívod.
  A másik probléma a roaming. A perceket csak belföldön lehet felhasználni, ezért a havi díjon felül fel kell töltened plusz pénzt. Ha letelik a hónap, akkor a rendszer az egyenlegedből megpróbál újra levonni egy havidíjat…
 • TT
  …aztán csodálkozol, hogy hirtelen miért nem tudsz telefonálni vagy akár hívást fogadni, miközben előző nap még volt 3000 Ft-od.
  Ráadásul egy 2 hetes külföldi nyaralás alatt egy percet sem tudsz felhasználni a lebeszélhető keretből, ezért ilyenkor átlag egy fél havidíj a szolgáltatónál marad.
  Véleményem szerint ez egy okosan kitalált termék, legalábbis a szolgáltató számára. Folyamatosan követned kell a telefonhasználatodat, hogy megtudd, valójában mennyire is jön ki neked a percdíj, utazás során pedig előre kell tervezned, hogy ne kerülj kellemetlen helyzetbe.
 • Lucifer
  A helyzet az, hogy publikus mobil-díjcsomagokat Magyarországon el kell felejteni – csak lehúzzák vele az embert.
 • MZ PERQ
  Az újabb előfizetésekhez / feltöltőkártyás csomagokhoz már nem kell semmiféle zsebnet, egyszerűen megrendelheted a viszonylag korrekt árú pluszadat csomagokat. Havi 1500-ért 1GB net és unlockolt VoIP viszonylag korrekt, főleg, hogy saját tapasztalataim, alapján a Vodafone mobilnete a leghasználhatóbb, mert a világvégén is 1-2Mbit sebességet ad, sokkal megbízhatóbb a 3G-jük, mint a másik két szolgáltatónak. Azok városokban talán még gyorsabbak, de utazás közben, kisebb településeken használhatatlanok.

  Gondolkodtam az előfizetésem lemondásán, mert a másik cikkedben a voipos csomag sokkal olcsóbb 1.5ft/perc.A Telenornál 490-ért adtak 2GB-t, amin ment a VoIP, kipróbáltam. A Vodához be is mentem lemondani, de felajánlottak egy visszautasíthatlan csomagot. 3300ft 11ft/perc-en teljesen lebeszélhető bármelyik belföldi hálóba és 500MB.Ezek is tudnak jót adni, ha látják, hogy az ember nem balek.

 • Kiszamolo
  Perq, mi a csomagod neve és miért kaptad pontosan (mit akartál lemondani helyette)?
 • MZ PERQ
  Vodafone Kreditem volt, ami havi 2050ft volt (112 perc lebeszélhető és 100MB net), utána pedig 20Ft. 2 évig volt, mindig időben, rendesen fizettem a számlákat. Szóval nem egy hihetetlen fontos nagyfogyasztó voltam. Nem tudom, miért pont nekem ajánlották fel, lehet, hogy csak szerencsém volt. A neve “Speciális Retention B”. Kétszer is kerestem őket az ügyfélszolgálaton, hogy ajánljanak már valami normálisabb csomagot. Aztán egy hónapig Telenoros SIM kártyával VoIP-oztam a Browsercalls-al (ami teljesen bevállt amúgy). Biztos látták, hogy a SIM kártya átkerült egy iPhone 5-ből egy vacak telefonba, és beijedtek? Amúgy kitartónak kellett lenni, jó darabig csak a publikus Go-t meg hasonló vackokat kínálgatták, de kitartóan nemet mondtam mindenre. Ez kicsit drágább, mint a VoIP-os megoldás, de már elég olcsó ahhoz, hogy a jobb hangminőség és a fix ár miatt megérje.
 • Alapisten
  Nekem is hasonló tapasztalatom van a Vodával. Céges flottában vagyok én ism eg az asszony is, egymást ingyen hívjuk, és egész tavaly októberig a 3500 Ft-os havidíj teljesegészében lebeszélhető volt másodperc alapú számlázással bármilyen hálózatba átlag 15 Ft-os percdíjal (Voda hálózatba 11, más hálózatba 21). Októbertől perc alapú lett a számlázás és már csak hálózaton belül beszélhető le. Számlaértesítőn láttam hogy kb 500 Ft-ot használok el havonta a 3500-ból így bementem hogy váltanék feltöltőkártyásra. Erre az ügyintéző kapcsolta az ügyfélmegtartót, ahol kérdezték mennyit akarok / tudok fizetni havonta. Abban maradtunk hogy 3500 helyett 2500 lesz a havi díj amiből az első 30 perc bármilyen hálózatba lebeszélhető valamint a 100 MB-os mobilnetemet is fizetik 6 hónapig…..2 hónap múlva lejár a 6 hónap akkor majd újra bemegyek, meglátom most mit ajánlanak 😀
 • Achillon
  Az a lényeg hogy nekem is és páromnak is legyen feltöltőltve 3ezer forinttal havonta hogy ingyen tudjon hívni engem, vagy én őt.? 🙂