Vodafone Max

2014-07-18
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A Vodafone oldalán kerestem anyagot egy cikkhez, hogy a nyaralás alatt melyik szolgáltató milyen kedvezményeket ad a roaminghoz, vagyis a külföldi mobilhasználathoz.

Közben megnéztem az új Max tarifát, ami feltöltőkártyás előfizetések mellé kérhető. Mivel sok élethelyzetben egy jó ajánlatnak tűnik, ezért írok róla pár sort.

A tarifa lényege (és erről szólnak a reklámjai is), hogy mindenkit ingyen hívsz, akinek szintén ilyen tarifája van és aktív is. 30 naponta meg kell újítani az előfizetést, ezért fontos, hogy annak is aktív legyen, akivel ingyen akarsz beszélni. Erről egy dallam tájékoztat kapcsolás közben, hogy ingyen lesz-e a hívás.

Amiért megtetszett, hogy már havi kétezer forinttól vannak csomagok, amiben még 30 perc beszélgetés is benne van az ingyenes hívásokon kívül.

(Havi 3.000 forintért 100 perc egyéb beszélgetést és 100 MB adatot kapsz, 4.000 forintért 100 percet és 1 GB adatot kapsz.)

Bár a csomag feltöltőkártyás, de mivel 30 naponta meg kell újítani, tulajdonképpen akár előfizetésnek is hívhatnánk, annyi a kedvezmény, hogy ha nem teszed, akkor csak kiesel a csomagból ideiglenesen.

A kétezres csomag jó lehet azoknak, akik főleg egymással beszélnek sokat (családtagok, nagyi, stb.), kifelé csak igen keveset. Az a havi 30 perc napi egy rövid telefonra elég. (A 30 perc után 49 forint egy perc beszélgetés.) Így a családon belüli kommunikáció egy kiszámítható, nem túl magas költség mellett megoldott.

Sőt, akkor is jó választás, ha csak egy-két hónapig kell valakit, valakiket sokat hívni. Projekt munkán dolgozol pár másik emberrel, beteg a nagyi, stb. Ilyenkor előny, hogy bármikor kidobhatod a feltöltőkártyás előfizetést, amikor már nincs rá szükséged.

A 3.000 forintos csomag nekem nem különösebben tetszik, bár ha neked elég havi 100 MB internet és pont 100 percet beszélsz havonta, akkor jó is lehet.

A négyezres ajánlat az 1 GB internet miatt lehet érdekes, bár ha a 100 perc beszélgetésre nincs szükséged, ennyi internetet kapsz olcsóbban is.

Tudom, hogy ha a család felvilágosult, akkor mobilneten sokkal olcsóbb a kapcsolattartás (egymás között ingyenes skype, kifelé VOIP telefon 2-3 forintos mobil percdíjjal.), de egyrészt a 80 éves nagymamától nem lehet ezt elvárni, másrészt sok embernek nincs is okostelefonja, vagy idegenkedik tőle.

Sokan csak azért vannak mindenféle céges mobilflottában, hogy a családot ingyen hívják, nekik spórolás lehet, ha a 3.500 forintos flottás minimum havidíj helyett fizethetnek 2.000 forintot is.

(Miután a Vodafone-nak fizetnie kell a 2,5 forint telefon-különadót minden percért, na meg az áfát is, nem tudom, hol éri meg neki a kétezres csomag, de ez legyen az ő dolguk, gondolom kiszámolták. Nyilván sokan túl fogják lépni az ingyen perceket minden hónapban.)

Na szóval, úgy gondolom, ez többeknek egy jó ajánlat, főleg ha a család egy része idegenkedik a túl modern megoldásoktól. Akit érdekelnek a részletek, kattintson ide.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram