Társasházi gázköltség-kalkulátor

A társasházaknál, ahol gázzal fűtenek központi kazánnal, a rezsicsökkentett gázárat a lakások száma alapján állapítják meg, amiről legkésőbb augusztus 15-ig kell nyilatkozni.

Zoltán csinált egy kalkulátort, ahol a társasház és azon belül is a lakás megnézheti, hogy mennyi lesz a várható gázszámlája az összfogyasztás, a lakások száma szerint és a négyzetméter alapján.

Használjátok egészséggel, ezúton is köszönjük.

Share

60 hozzászólás

 • KLaca
  nem minden szolga kap fizetést! De ha valaki 2022-ben úgy kardoskodik a rezsim mellett, hogy még egy árva trafikja sincs, az balek.
  Hol van a párbeszéd? Nemzetvezetőnk kiölte a csíráját is. Az a viselkedés szivárgott le, hogy nincsenek érvek, csak mellébeszélés, szómágia és az érzelmek korbácsolása játszanak. Aki egy kicsit is értelmes volt, azt vagy elmarták, vagy magától elmaradt a Párttól. Sajnos mindegy is hogy akarna-e bárki párbeszédet, akik még hisznek a rezsimnek, azok már elengedtek minden észérvet.
  Látod, ilyen egyszerű dologról, hogy pusztul-e a vidék vagy sem sem lehetett normális hangnemben eszmét cserélni.
 • Családfő

  Gépész kérdése nem ez volt.

  Az, hogy miként kommunikál egy ember a másikkal – akár itt, akár máshol -, az nem Orbántól, Gyurcsánytól vagy a Dalai Lámától függ, hanem az adott ember döntésétől. Egy felnőtt (nem csak életkor alapján) és intelligens ember megugorja ezt a lécet. Rajtunk múlik.

 • M
  ha valakinek személyes érintettsége, sértettsége van Orbánban, Gyurcsányban, a Dalai Lámában, akkor életszerű elvárni azt hogy intelligens legyen az ember? És civilizált?

  Egy áldozatnak minden szart le kell nyelnie? És az igazságosság vele szemben meg le van szarva? Bravó, én is így képzelem el a civilizált világ jövőjét.

 • SzerintemNemJóATáblázat-KösziAJavítást
  #Zoli

  Köszi, hogy javítod a táblázatot.
  Ha beírsz mondjuk egy 6400m2 összterületű házat, 50m2 es lakással, éves 145 000 m3 fogyasztással, akkor az egyik módszerrel peldául a januári majd 30 000 m3 fogyasztás fele piaci áras, a másik módszerrel meg belefér a normál árba.
  Szóval nem mindegy.

 • Családfő

  Nem értelek. Mi köze bárkinek (O, Gy, DL, …), vagy ezen bárki vélt vagy valós tettének ahhoz, hogy én milyen módon kommunikálok egy másik emberrel? (Az “én” helyére mindenki képzelje oda magát.)

  Ismétlem, felnőtt emberekről beszélek. Vannak gyerekeim, náluk természetesen van az a korszak, amikor másra mutogatnak olyasmiért, amit valójában önmaguk döntése.

  Ne féljünk felnőni!

 • Anita

  Ezt sajnos nem tudom, de elég valószínű , hogy az általad felvázolt megoldás lesz.
 • bobi
  @Laikus: Igen minden lakasban van kulon gazmero, kulon szerzodessel a gazmuvekkel. Plusz van a tarsashazi ora a kazannak. En azt hittem, ez nem egy ritka eset.
 • Gázzal fűtő
  portfolio.hu/gazdasag/20220729/rezsicsokkentes-tiz-vagy-akar-szazezreket-is-bukhat-aki-nem-figyel-erre-az-apro-reszletre-557649

  Erről mit a vélemény? Érdemes bediktálni és tisztalappal indulni??

 • kékfrankos
  “Azoknak a többgenerációs családoknak, akik egy többlakásos házban laknak egy mérőórával, Gulyás Gergely azt javasolta, hogy alapítsanak társasházat.”

  A mai kormányinfón hangzott el.

  Miki, erről mit gondolsz, jó ötlet?

 • Florinda
  Nem tudok napirendre térni a többgenerációs házak külön lakrészben élő családjainak miért kell a külön óra ahhoz, hogy külön családként ismerjék el őket? Olyan egyszerű is lehetne pedig. A szolgáltatóhoz bejelenteni a lakrészek és családok számát, aki annyi rezsicsökkentett árral számolna, akkor nem a fogyasztóóra védelem, hanem tényleges családvédelem lehetne a rezsivédelem. Hiszen eddig is el tudtak egymás között számolni az 1 órás rendszerben. Miért kell ehhez társasházzá alakulni leválasztott gáz- és áramhálózattal és nem kis költséggel? Szerintem ez egy hevenyészett törvény, amiben nem jár minden családnak a rezsicsökkentés. Ellenben ha nekem van egy családom, de több házam, lakásom, akkor annyi család leszek ahány ingatlanom van órával? Eszem megáll ettől és rosszul leszek, ahányszor meghallom, olvasom, hogy mindenkinek jár a rezsicsökkentés.