Tovább csökkent a magyar alapkamat

Tovább vágta az alapkamatot a jegybank, az új alapkamat így 0,9% lett az eddgi 1,05%-ról. A hír nagyon nem rengette meg (egyelőre) a forintot, az euró továbbra is 315 forint felett tartozkódik egy kicsivel, a dollár tovább drágult, de ez a várható amerikai kamatemelés miatt van és nem a mostani magyar kamatvágás miatt.

Share

63 hozzászólás

 • xyz
  feri

  Gondolom, itt szocske arra gondolt, hogy a minimális havi befizetést kell vállalni, mert ahhoz igazodik a szerződés nyitás díja.

 • cabala
  Nekem spec. továbbra is az a véleményem, hogy az alacsony infláció a mesterségesen alacsonyan tartott állami pénzkibocsátások miatt van.
  Sokkal-sokkal több pénzt kellene nyomtatni.
 • szocske
  Sziasztok!

  Megkötöttem a bankbetét helyetti fundamentát.
  Kötéskor írtam egy nyilatkozatot, hogy nem kérek az xyz számú szerződéshez állami támogatást.
  623-as módozat, 9000 Ft nyitási díj és 150 Ft havi számlavezetés, ez minden költség.
  Befizethetek bármikor bármennyit.
  Hitelkártyával jár a befizetésre a visszatérítés így hamar visszajönnek a költségek, és kamatadó mentesen 3% betéti kamat.
  Hátránya, hogy csak egy összegben tudom felvenni a pénzt, de azt bármikor.
  Van a honlapjukon nyomtatvány, kitöltöm, beküldöm, 3 hónap múlva utalnak.
  A túlfizetés miatt előfordulhat néhány spam telefon az üzletkötőtől vagy területi vezetőtől, de ha az üzletkötő előre tudja mi a szándék vele, és erre rábólint, akkor az ügyfélig nagy eséllyel nem jut el ez a “zaklatás”.

 • Db
  A nyitott módozat szerint, a szerződés összeg 900e lehet. Ezzel kapcsolatban két kérdésem is lenne.
  1. Ezt kötelező elérni a kifizetéshez, vagy már előtte is van rá mód, hogy kérd a kiutalást, természetesen a 3 hónap türelmi idővel?
  2. Ha a befizetett összeg eléri a szerződéses összeget kötelező kérni a kifizetést, vagy utána is lehet továbbra is még befizetni (ameddig akarom)?

  Köszi egyébként az infókat, hasznosak! 🙂

 • Abstract
  Akkor is lehet nyitni, ha van már LTP-m? Az OTP-nél van egy 4 éves, 2 és fél év múlva lejáróm. Betehetek mondjuk havi 50-et, és mindre jár a kamat, és akkor is kamatadómentes, ha kiveszem mondjuk 1 év múlva az egészet? Köszi.
 • szocske
  nekem a fundamentánál van másik, itt elvileg nem ütközik, de támogatást csak egyre kaphatok. Ezért is nyilatkoztam, hogy az újról lemondok.
  Hogy az OTP mennyire tolerálja ezt a módszert, azt nem tudom, tőlük kérdezd meg, de ne hagyd magad lerázni, mert ott a legtöbb kezitcsókolom nem hozzáértő 🙁

  Funda: akár havi 1milliót is betehetsz, mindre jár a 3%, és bármikor kiveheted.
  Mivel nincs áll. támogatás, lakáscélt sem kell igazolni.
  Azonban csak egyben veheted fel, részösszeget nem, és felmondástól 3 hónap a kifizetési idő (lehet kérni gyorsítottat, de annak van elég magas százalékos díja)

 • szocske

  1. ennek nem néztem utána, mert engem nem érintett, szerintem kis összeg miatt nem éri meg kifizetni a 9000 nyitási díjat + a számlavezetést.
  2. nem kötelező kérni a kifizetést, túlfizetni lehet, én a sima 4 éves fundamentáknál is túllépem a szerződéses összeget már a 25. hónapban, nem volt belőle gond eddig.
 • Abstract
  Köszi a választ. Akkor ez ilyen félhosszú távú befektetésnek jó lehet. Nem gondoltam volna korábban, hogy éves nettó 3%-ért ilyen kínkeserves harcot kell vívni. A Fundában a visszatérítés jó lehet, nekem ugyan csak sima Wizz betéti kártyám van, de az is ad mindenre 2%-ot. OTP-nél nem lehet befizetni kártyásan sajnos, kár érte.
 • Családfő

  Kösz a tippet! Egy nagyobb summa kvázi kockázatmentes “lekötésére” jó lehet, ha a PMÁK-nál nagyobb rugalmasság kell, de nem fontos az azonnali hozzáférhetőség.

 • milyen feri?
  @andrew-andrew : köszi a választ, igy már érthető.
 • FifiTheReal
  Igaz, hogy OTP-nél nem tudsz kártyával fizetni, de csoportos beszedéssel kérheted a kártyád terhelését a hitelkártyát kibocsátó bankodnál. Nekem is csoportos beszedéssel viszi a pénzt az OTP a UPC-s kártyáról.
 • andrew-andrew

  Köszi a pontos leírást!
 • Abstract
  Ez nálam sajnos nem működik, ugyanis nem hitelkártyám van, hanem betéti kártyám, és csak a kártyás vásárlások után kapok pontot, csoportos beszedésre nem.