Bagázs visszajelzés

Többen kérdeztétek, hogyan sikerült a Bagázs számára az adománygyűjtés.

Ha már annyian tudni akartátok, kértem tőlük egy visszajelzést, íme:

“Köszönöm a türelmet, sikerült összesíteni a beérkezett rendszeres és egyszeri adományokat. A májusi számok a május 20-ig beérkezett utalásokat tartalmazzák, így az a hónap még nem teljes. Ami tisztán látszik – kiugró hatása volt a cikkednek.

bevetelek_havi

Igyekeztem kiszűrni a kiszámoló blog tényeges hatását – egyszeri adományként 510 000 Ft hatása volt az írásodnak, rendszeres adományként pedig közel 300 000 Ft-ot hozott, ami a 2016-os évre összesen közel 2 700 000 Ft bevételt fog jelenteni.

(Az én megjegyzésem: az egyesületnek havi egymillió forintra van szüksége ahhoz, hogy csak egy településen tudjon folyamatosan dolgozni. Eddig ez a pénz megvolt egy pályázat miatt, de az hamarosan kifut. A terv 20 település lenne, minden megvan hozzá (tudás, ember, stb.), csak a pénz hiányzik. Ha akarsz, nyugodtan csatlakozhatsz a támogatók köréhez akár most is. Itt tudod ezt megtenni.)

52 új rendszeres adományozót, BAGázs befektetőt hozott a cikk, ami hatalmas eredmény, nézd meg a korábbi hónapokat, illetve a májust, ez kiugróan magas szám.

Amit pedig a számok nem tartalmaznak:
– kaptunk egy írószer felajánlást a cikk hatására
– az egyik adósságrendező mentorunk a cikk hatására jelentkezett önkéntesnek

Jelenleg folyamatban van egy kommunikációs asszisztens felvétele, így lesz erőforrás a blog cikkek írására. A honlapfejlesztővel pénteken találkozunk, így végre az a munka is elkezdődik.

Tudom, hogy szinte nevetségesen kis számokról beszélünk még, de az írásodnak nagyon nagy hatása volt az egyesületre nézve. Bár ez még közel sem az a bevételi szint, amiről célként beszéltünk, de már biztossá tudja tenni azt, hogy például a telepi munkavállalóinkat minden körülmények között ki tudjuk fizetni. Szeretnénk innen tovább lépni és még sokkal több adományozót megnyerni, elindultunk azon az úton, amit javasoltál.

Most éppen egy PR kampány közepén vagyunk, már volt megjelenés a nlcafe.hu-n, a wmn.hu-n, de eddig összesen 30 000 Ft adományt hozott a két cikk, ami nagyon kevés. Szívesen fogadnánk az ötleteket, hogyan tudnánk elérni, hogy az emberek adakozzanak az egyesület számára.

(Az én megjegyzésem: érdemes elolvasni a két belinkelt cikket, ha érdekel a Bagázs tevékenysége.)

Köszönjük a Te és az Olvasóid eddigi támogatását.”

Szóval ennyit jelentett a Ti támogatásotok. Én is köszönöm nektek és mivel a Bibliából már régen idéztem és az sokaknál leveri az ékszíjat :), jöjjön egy idézet: “És a jó cselekedetekben meg ne restüljetek.”

Share

42 hozzászólás

 • TT
  Már vártam az adatokat, mert szerintem az is növelheti a támogatói kedvet, ha az ember látja, hogy mások is adnak pénzt ugyanarra a célra.
  Színes grafikonokkal amúgy is könnyebb bármit eladni.
  Engem még érdekelne egy grafikon a támogatási összegek nagyságáról is, hogy lássuk, mennyit hajlandóak az emberek havi szinten áldozni a célra.
 • dzsuz
  Éppen meglett az 50. 🙂

  TT: az átlag nagyjából ismert, mert a piros oszloppal jelzett összeg növekedése 52 utalás eredménye. Valószínűleg 5.500 és 6.000 Ft között van az átlagos fejenkénti összeg.

 • Handalamandala

  Engem érdekelne az is, hogy melyik banknál vezeti a számláját az, aki rendszeresen utal. Nem sürgős, de utána érdekelne a nemek szerinti eloszlás is. 😉 Esetleg a koreloszlásról is lehetne valami grafikon.
 • Garbo
  Remek, remek. 🙂
 • Sziasztok!

  Először is nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki támogatott minket, bármilyen formában! Igyekszem itt is válaszolni a kérdésekre.

  TT: grafikont is készítek, addig is az adatok – az átlagos befektetési nagyság 6090 Ft havonta. A legtöbben a havi 0-3000 Ft közötti sávban vannak, összesen 36-an (50%)
  Havi 4000 Ft: 2 befektető (3%)
  Havi 5000 Ft: 7 befektető (10%)
  Havi 6000 Ft: 16 befektető (22%)
  Havi 10 000 Ft: 4 befektető (6%)
  Havi 12 000 Ft: 3 befektető (4%)
  Havi 15 000 Ft: 2 befektető (3%)
  Havi 30 000 Ft: 1 befektető (1%)
  Havi 50 000 Ft: 1 befektető (1%)

  Ezek a május 20-i bevételi adatok.

 • Vakmacsek
  A cikkek hajlamosabbak egyszeri, one-off akciókra sarkallni a népet, ezt tapasztaltam legalábbis a Bezzegen, pedig a rendszeresség is fontos (volna).

  Ezzel együtt nagyszerű eredmény ez szerintem, gratulálok és mindenkinek én is köszönöm, aki a magáéból értelmes célokra áldoz.

 • Lazybones
  “Szívesen fogadnánk az ötleteket, hogyan tudnánk elérni, hogy az emberek adakozzanak az egyesület számára.”

  A probléma szerintem a Mo-n általános bizalomhiány. Két dologról kellene meggyőznötök a közvéleményt:
  a) nem lopjátok el a pénzt
  b) értelmes módon költitek el, ezért a munkátoknak lesz eredménye.

  Erre a legjobb eszköz egy olyan őszinte hangvételű, rendszeresen frissített blog lenne, mint a Nyomor Széle, amin keresztül meg lehetne ismerni titeket meg a munkátokat. A mostani FB oldalatok színtiszta PR, csupa boldog mosoly, cuki gyerek, különleges pillanat. Nekem borzasztó hamisnak hat, olyan “”a reformok működnek” életérzés.

  Ritók Nóra szerintem attól hiteles meg népszerű, hogy hosszú évek óta kendőzetlenül ír a kudarcokról meg a problémákról is. A szomorú, hogy ezzel gyakorlatilag egyedül van, én legalábbis másik olvasásra érdemes blogot cigány témában még nem találtam.

 • Penge
  Tudom, hogy bunkó, érzéketlen barom vagyok, de továbbra sem értem, hogy egy olyan országban, ahol a diplomásokat sem tudjuk megtartani, valamint érettségivel(!) is csak ha mellé jó szakma illetve nyelvtudás társul lehet 200 nettót vagy felette keresni (ami állítólag átlagbér ), mi értelme olyan projektekbe pénzt ölni, ami legjobb esetben is 8-10 év után emeli fel a 3 általánost végzett embert legalább egy érettségi/szakiskola+ szakma szintre (amivel továbbra is létbizonytalanságban fog élni).

  Komolyan néha azt érzem, annyira kimaxolják a PR-t, hogy átlagos emberekkel már nem is foglalkoznak, mert azoknak nem lehet annyi pénzt gyűjteni, mint a reményteleneknek.

 • PF
  A véleményem továbbra is:
  – az emberek nem fognak adakozni, mert “a mocskos cigányoknak nem adok”
  – én se szeretem a cigányokat, de tudom, hogy ők ilyenek, vagy beillesztjük őket a társadalomba, vagy kezelhetetlen problémával fogunk szembenézni pár évtizeden belül
  – nem aprócska egyesületeknek, hanem az államnak kellene ezt 10 (100?) milliárd forintos nagyságrendű éves ráfordítással kezelni

  Aki nem érti, az autózzon el Borsodba, nézzen körül, és számolja ki, hogy ha egy cigány pár 16-40 éves kora közt 8-10 gyereket nemz a vályogházba segélyből meg közmunkából felnevelve, egy magyar, dolgozó, jövőt is tervező pár pedig 0-2 gyereket, akkor pár generáció múlva hogyan fog kinézni a helyzet.
  Mikor beszélünk már erről?
  Nincs népességfogyás, nincs nyugdíjkérdés, egyetlen megoldandó probléma van: az integráció.
  “Wir schaffen das” 🙂

 • Kiszamolo
  penge, a két probléma nem függ össze. Mintha azt kérdeznéd, minek emelni a nővérek fizetését, amikor úgyis elmennek még a mérnökök is az országból, akik több pénzt termelnek az államnak.
 • KZoltán

  Súlyos demagóg: ne csináljunk semmit, mert úgysem segít, vagy csak olyan hosszú távon, amit nem lehet kivárni.
  Pedig ezeknek azonnali hatásuk is van: pl. kevesebben fognak téged az utcán tarhálni, kevesebben lődörögnek a segélyosztás és a kocsma között, és a végén kevesebb muníciót adnak a kertévék napi élő horrorműsoraihoz, amelyek így talán arról is beszámolnak: emberek összefogtak, elhatároztak valamit, és megcsinálták, illetve folyamatosan csinálják. Már annak pozitív hatása van, ha kevesebb szellemi szemét ömlik ránk. Persze egyszerűbb csak szajkózni a hülyeséget, mint kicsit utána járni, beszélni bagázsosokkal vagy másokkal. valasz.hu/itthon/ez-tortenik-ha-egy-politikus-mer-bator-lenni-118694
 • bálint
  Hmm, a blog olvasótábora százezres nagyságrendű, ha mondjuk a hardcore olvasók száma 10000, ebből aki “megteheti”, hogy adakozzon mondjuk 5000, akkor azért elég soványkának tűnik a támogatás összege. Persze ez rengeteg mindentől függ, de itthon valóban kicsit nehezebb a dolga az adománygyűjtőknek. 🙁 De persze azért hajrá! 🙂
 • Kiszamolo
  Bálint, szerintem is. De nem szabad elégedetlennek lenni. Még nagyon hosszú az út odáig, hogy itthon is természetes legyen, hogy az emberek adnak mások szükségeire. Hogy ne az legyen a kérdés, hogy adnak-e, hanem csak az, hogy kinek.
 • Penge
  Már hogyne függene össze. Túlnépesedés+technológiai munkanélküliség, egyre specializáltabb, elmélyültebb tudásra van szükség, egyre szélesebb szakterületen (angol alap, számítógép alap). Akinek 3 általánosa van az ha most gőzerővel tanul is csak sok év múlva jut el egyáltalán az érettségiig (ami a nővéreknek is megvan akik szintén nem tudnak megélni a fizetésükből).

  Szerinted ha eljutnak a nagyvárosba és szembesülnek vele, hogy ennyi küzdelem és beleölt energia ellenére is annyit keresnek amiből egy albérletet nem tudnak fenntartani akkor nem fognak elmenni újra illegálisba?

  + A szaporodás. Ennyi gyereket normálisan felnevelni milliós fizetés kell. És pont a közmunkásnak van ennyi, aki önmagát sem tudja normálisan fenntartani.

  + ha felhúzzuk őket Átlag Józsi szintjére, akkor neki teremtünk konkurenciát, miközben már Átlag Józsi munkájára sincs szükség.

 • Kiszamolo
  Penge, a születő gyerekek 14%-a cigány. Ha nem csinálunk valamit, az ország gazdasága összeomlik, mert nem lesz termelőképes ember az országban és akkor majd Átlag Józsi fog leköltözni a putrisorra.
 • almastaska
  Borzasztóan egyszerű:
  – ignyen kell adni a gumit
  – aki cigány létére (ezt meg lehet szépen anyagi feltételek mentén is fogalmazni) 2nél több gyereket csinál, azt pedig szépen leültetni (drasztikus?: igen. hatékony?: igen; gyors megoldás?:Igen).
  – eközben persze mehet az oktatás is, de az még sok-sok év

  Ez a cigány kérdés nem újkeletű, már régóta probléma ez. Csak valamiért a kommunizmusban mégsem volt ennyire előtérben (1: mert nem lehetett beszélni róla; 2: mert be is voltak fenyítve rendesen). A jó megoldás a kettő közötti középút (szerintem).

  és Pengének igazat adok: először az itthoni szakember gárdát kéne marasztalni, mégpedig pénzzel, mert ezeknek a fejlesztő programoknak a hatása sok-sok év múlva lesz meg, és addig meg minden összeomlik itt mert az értelmiség balra el.

  Mondom ezeket úgy, hogy utaltam a BAGázsnak.

 • Kiszamolo
  almatáska, miért nem mindjárt kényszerabortusz vagy gázkamra?

  A kommunizmusban volt munkájuk, most meg nincs. A kommunizmusban a te arcodat is szilánkosra törték volna egy ilyen mondatért, meg megtapostak volna csizmával. Ezt sírod vissza?

  De itt abbahagytuk a cigányozást, arra vannak ennek megfelelő igényességű fórumok.

 • Handalamandala
  Sose fog kiderülni, hogy mennyivel többen utaltak volna, ha nem azzal a pökhendi és arrogáns hangvétellel nyitott volna (amit sokan, köztük én is akaratlanul kivetítettem a BAGázsra), amivel.
  Én vállalom, hogy legfőképp ezért nem utaltam semmit. (Ebbe is bele lehet kötni persze, de tudom, hogy érted. 🙂 )
 • Kiszamolo
  Handala, elhiszem, ha elmondod, kinek utaltál idén eddig és mennyit. Egyébként csak kifogásnak tünik.
 • Handalamandala

  Havonta egy nagybevásárlást (20-25.000 forint) kap egy közelben élő négygyermekes egyedülálló anyuka, akinek autóbalesetben meghalt a férje.

  Idén eddig négyszer kaptak utalást, ma pedig utalok egy ötödiket:
  sored.info/szellemi-serult-testvereinkert-alapitvany

 • Mina
  , Ha most nem csinálunk semmit, akkor pár év múlva esélytelen lesz, hogy bárki is kitermelje a nyugdíjat és minden másra a pénzt, és a gyerekeink adója (is) arra fog elmenni, hogy őket eltartsa.
  Fel nem fogom, hogy a tanult, diplomás középosztály, miért nem érti meg, hogy örülhetünk ugyan a viszonylag biztonságos kis életünknek, és hogy a mi gyerekeinknek megvan mindene, nyelveket tanul meg zenét meg mindent meg még talán waldorfra is futja, de megette a fene, ha a társadalom tekintélyes részét a bagi meg a toldi szegénységben tengődő emberek alkotják. Függetlenül a bőrszínüktől.
 • Zsoca
  Tetszik vagy nem, ha azt akarjuk hogy emberré váljanak akkor bizony már gyerekkorban el kell kezdeni a nevelésüket, ha már pénzt költ rájuk a társadalom (márpedig muszáj mert rémálom kettő ahogy élnek és viselkednek), és ha már pénzt költünk rájuk akkor inkább ilyen formában minthogy segílyt kapjanak.
 • Penge
  A nyugdíj mindenképp meg fog szűnni, csak egy politikus sem akarja elvégezni a piszkos munkát (nyugaton sem). Aki a nyugdíjrendszer lélegeztetőgépen tartása ugyanaz, mint a hitelkiváltó hitel. Egy világszintű piramisjáték.

  Az a legnagyobb baj, hogy egy generáció sem mer szembenézni a problémákkal, inkább tovább tolja a következőnek.

  Ha olyan embereken segítünk, akik NEM AKARNAK MAGUKON, azzal az élősködést támogatjuk és belerúgunk azokba, akik (tisztességes eszközökkel) küzdenek a saját boldogulásukért.

 • mreg
  egy ilyen szervezetnek és sok másiknak ideális esetben nem a PR-al kéne foglalkoznia, nem ezzel kéne töltenie az idejét, ez itt a probléma, amit az államnak kéne megoldania, az 1%-ról is az a véleményem, hogy nem kéne saját pénzből reklámozzanak az alapítványok, hanem kezdetben egyforma, majd a kialakuló adományok összegével arányos felületet kéne kapjon minden alapítvány a megfelelő hirdetési helyet automatikusan
 • almastaska
  @mina: én abszolút támogatom az oktatást, csak két problémám van vele:
  1: borzasztóan erőforrás igényes. Ahhoz hogy fel tudd őket húzni, rengeteg energiabefektetés kell (mind személyileg mind anyagilag)
  2: borzasztóan lassú.

  Az 1-en tudunk változtatni, de azon sem hirtelen. És amíg segítünk csak 10 emberen, közben felnő 10000 másik, akiknek senki nem tanítja meg ezeket a dolgokat. A 2-n sajnos nem is tudunk változtatni. Gyakorlatilag egy kultúrát kell annak minden berögzödésével átírni. Közben pedig a roma népesség exponenciálisan növekszik, amivel az oktatás nem tud lépést tartani. Ezért mondom hogy az oktatás mellé igenis kéne valami, hogy ezt az exponenciáils robbanást meg lehessen állítani/le lehessen fékezni.
  A kisebbség felelősségéről hogy miért vállalnak annyi gyereket ha nem tudják eltartani valahogy sosem esik szó….. Pedig őket is lehetne és kellene is felelősségre vonni…

 • Mi olyan embereken segítünk, akik AKARNAK magukon segíteni. Minden programot helyi igény hoz létre, egy példa: februárban indult a felnőttoktatás, a nyolc osztályt tudják elvégezni azok a felnőttek, akik korábban kiestek az iskolából. Ők maguk ismerték fel a problémát – nincs munkám, mert még a nyolc osztályom sincs meg. Bennük fogalmazódott meg az igény a megoldásra – hol tudnám befejezni az általánost? Sehol. Vagyis a Jezsuita Rendnek van erre egy programja, ami átvehető. Most a telepen hetente négyszer 3 órában felnőtt emberek tanulnak és készülnek a júniusi vizsgára. Nagy AKARÁS kell ahhoz, hogy pl negyven felett beülj az iskolapadba és megtanulj írni, olvasni. Ők nem lesznek Átlag Józsi szintjén és nem lesznek neki konkurencia, de el tudják majd intézni az ügyeiket a hivatalnál, kapnak munkát, lesz minimál fizetésük és megértik, hogy a gyerekeiknek miért fontos iskolába járni
 • A kisebbség felelősségéről ugyanúgy esik szó és pont ugyanolyan fontos, mint a többségi társadalom felelőssége. Az első lépés a változás útján, hogy meglássa, megértse és elfogadja a saját felelősségét, hiszen csak akkor tud majd tenni is azért, hogy neki (is) jobb legyen.
  Lsd:
  http://www.nlcafe.hu/ezvan/20151120/ciganytelep-roma-mentor/
  http://www.bagazs.org/a-bagazs/bemutatkozas/
 • Barnabás.Jog
  Szerintem kapcsolódik a témához: tegnap az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, hogy vessen véget a roma gyerekek szegregációjának. Ez egy úgynevezett “formal notice”, 2 hónapon belül kell rá válaszolni, hogy milyen lépéseket tesznek vagy hogy miért nincs szegregáció, ha ez nem tetszik a Bizottságnak, akkor küld egy ún. indokolt véleményt, amiben már konkrétumokra lebontva kér lépéseket. Ha ez is eredménytelen, akkor kötelezettségszegési eljárás indulhat ellenünk.
  Ez önmagában nem kirívó dolog, sok ország ellen van ilyen, csak ezt nehéz lesz nem elbukni és akkor fizetni kell (vagy direktben vagy pénzeket tartanak vissza). Sokat.
 • Penge
  És milyen alternatívát kínáltok nekik, ha elvégzik? A hivatali ügyek intézésén túl. Arra próbálok rávilágítani, hogy ha ma Magyarországon (a kamu statisztikáktól elvonatkoztatva) Budapesten lakás nélkül 200 nettó, lakással 120-150 nettó, vidéki alacsony rezsijű vályogházzal, erdőről “lopott” fával is 80-100 nettó kell 1 embernek a valódi létminimumhoz, akkor milyen perspektíva 5-6 év múlva 50 ezres közmunkabérért dolgozni?

  Egy ilyen embernek – mivel feltételezzük, 40 évig is elboldogult valahogy és nem égette évi 365 reggelen a tettvágy – nagyobb perspektíva valamilyen betanított fizikai munka külföldön. Ezért kéne lobbizni. Hogy minek érettségi vagy akár 8 általános annak, aki veszélyes hulladékokat válogat vagy 40 kilós húsokat pakol fel a kampóra, esetleg takarít.

  Jobb lesz neki, ha tudja miket írt/költött Ady, Arany, Petőfi meg hogy számol logaritmust?

 • Handalamandala

  Hűha, az már komoly dolog. Csak vicceltem, eddig se tűnt úgy, hogy bármire is jó lenne az EB bármilyen megnyilvánulása.
 • Zsoca
  “Jobb lesz neki, ha tudja miket írt/költött Ady, Arany, Petőfi meg hogy számol logaritmust?”
  Ha csak ennyi lenne a hiányosságuk… De írni/olvasni/számolni sem tudnak, pedig enélkül már nagyon nehéz boldogulni az életben.
 • Barnabás.Jog
  Ez vérmérséklet kérdése. Szerintem jobban is elkolthettuk volna azokat a milliárdokat, amiket eddig kifizettunk büntetésként, vagy meg kellett előlegezni/kifizetni a költségvetésből, mikor visszatartották vagy törölték a támogatást, de az állam már aláírta a szerződéseket.
 • janos82
  :

  Eleg szomoru, hogy ilyen miatt indit vizsgalatokat az EU. A szegregaciot amugy a szulok csinaljak, oket meg nehez lesz meggyozni ( egyszeruen elviszik a gyerekeiket onnan, ahol sok a roma gyerek), sokkal eredmenyesebb lehetne, ha a szegregacio helyett a felzarkoztatast kernek szamon…

 • PF
  Mintha meg se jelent volna a képernyőn, amit írtam. Láthatatlan vagyok? Nem voltam elég PC? Vélemény, konstruktív hozzászólás, a probléma megoldására ötletek..? Komolytalan ez az egész.
  Magyarország = pusztulás.
 • Barnabás.Jog
  Az USA-ban is azzal kezdték, hogy egy helyre kellett járatni a fekete és a fehér gyerekeket. Ma fekete az elnök. Hosszú folyamat ez, de úgy biztosan nem működik, ha a többségi társadalom számon kér olyan dolgokat, amikhez nem ad segítséget. A gettók (legyen az iskola vagy lakóhely) ujratermelik ezt a réteget. Szerintem jobb lenne még most integrálni őket, mert később ez biztosan egyre drágább lesz, mert egyre nagyobb lesz a szakadék, emellett egyre többen lesznek.
 • Családfő

  A téma keretei túlmutatnak ezen a cikken, blogon.

  Szerintem mindenki látja a demográfiai trendet, illetve egyetért abban, h az integráció szükséges (lenne). Igen, az államnak többet kellene tennie. Ez olyasmi terület, mint az egészségügy, a nyugdíj és társai, és elsősorban a struccpolitika megy. Kitekintve külföldre, a demográfiai változások számos országban komoly hatással lesznek évtizedeken belül (USA, Németország stb.), bár a két másik említett téma is.

  Összefoglalva, kommentelgethetünk itt erről hónapokig, attól tartok, ugyanazokat a köröket futnánk újra és újra. Megoldás nem itt lesz. 🙂

  Addig is, én támogatom a Bagázshoz hasonló kezdeményezéseket. Ők megpróbálják a lehetőségeikhez képest a legtöbbet kihozni, motiváltan, rengeteg energiát beletéve. Amíg ezt a szolidaritást látjuk, nem a teljes közönyt, addig van remény egy jobb jövőképre. Szerintem.

 • Kálmánka
  Én is utaltam a cikk hatására, igaz egy másik alapítványnak. Hozzátenném, hogy a Kiszámolón megjelent, témába vágó cikkek nélkül soha nem adományoztam volna….

  Örülök a visszajelzésnek, igazolja az elképzelésemet, miszerint nagy haszna van a kis adományoknak is. Sokan nem adnak, mert kevésnek tartják az összeget, holott itt is látszik, hogy a kis összegekből jött össze az adomány jelentős része.

  Azon meg ne filózzunk már, hogy van-e haszna, vagy nincs. Biztos több haszna van, mintha hülyeségre ment volna el a pénz.

 • szofter
  Jól jött az új cikk, mert én az eredetiről tökre lemaradtam. Most viszont csatlakoztam a szerény összegű rendszeres adakozók táborához.
 • jurta

  “A szegregációt amúgy a szülők csinálják”

  Mint mindenhol a világon, ahol HH gyerekek vannak: az igaz, hogy megvan benne a részük, de nagyon nem ők az egyetlen játékos a táblán.

 • gb
  Jó volt ez a topic minden durvaság ellenére. Most paypalon ment 😉
 • Gabor
  Kedves Kiszamolo,

  engem felettebb erdekelne egy periodikus, mondjuk 3 havonta szolo cikk errol, hogy hogy allunk/allnak a tamogatasokkal. Hosszabb tavon jo lenne latni, hogy sikerul megmenteni ezt a kezdemenyezest a kifuto palyazati penzek szoritasabol es sokaknak jelentene extra motivacoit szerintem, ha akar a kritikus szint megtartasahoz, akar egy ujabb lepcso eleresehez kellene ujabb energiakat megmozgatni, legyen az allando utalas oszegenek emelese vagy uj tagok bevonasa/inspiralasa.

  Van erre esetleg lehetoseg?

 • Lazybones
  Hírlevelet kap valaki amúgy a Bagázstól? Én még áprilisban feliratkoztam, de nem kaptam egyet sem.