Vigyázz a McAfee-vel, mert szó nélkül lenyúlja a pénzed

Vettem egy ASUS notebook-ot 11 hónapja, volt rajta egy McAfee demó vírusirtó.

Egy hónap után felajánlotta, hogy vegyem meg 6 ezer forintért egy évre. Ennyi volt, semmi több az üzenet. Ám legyen, végül is nem rossz termék és már éppen elegem volt az ingyenes, de szedett-vedett tűzfalakból és vírusirtókból. Mivel mással fizetném ki, mint kártyával.

Most jön az SMS, hogy a lejárat előtt egy hónappal(!!!) leloptak a netes vásárlásra használt kártyámról 19 ezer forintot, csak úgy. (Éppen telefont akartam venni a neten, ezért volt felemelve a limit a szokásos 5 ezer forintról és egyébként sincs soha rajta sok pénz, pont most volt.)

Mondom, mi a csoda ez, nem vettem semmit. (Ezért jó az SMS, ha minden 5 ezer forint feletti vásárlásról kérsz értesítést.)

Na, a McAfee, bár nem mondta, de úgy gondolta, hogy elmenti a kártyaszámomat, sőt a CVV kódomat és még a lejárat előtt 30 nappal kilopja a szememet egy elképesztően magas éves díjjal.

Megnéztem a beállításokat, valóban lementette a kártyaszámom, pedig tőlem nem kérdezte meg, hogy megteheti-e és ami “vicces”, sem törölni, sem átírni nem engedi.

Azért vagyok ennyire felháborodva, mert nem kérdezte meg és nem is utalt rá, hogy akkor ő most magától fogja fosztogatni a bankkártyámat, amikor csak akarja.

Ha csak utalt volna ilyenre, biztos nem adom meg a kártyaszámom. Igen, sokan szeretnék eljátszani, hogy állandóan megterhelhessék a kártyádat, de ezt mindig észreveszem és soha senkinek nem sikerült még. Ha csak halvány utalás lett volna a leírásban erre, akkor lemondtam volna az egészet. Máshol is játszanak ezzel, de azért annyi tisztesség van bennük, hogy a, jelzik b, könnyen ki lehet kapcsolni, általában a főoldalon is látszik, hogy itt automata megújítás lesz.

Mondom, hívom az ügyfélszolgálatot. Na vajon, van-e magyar kirendeltsége, vagy ügyfélszolgálata? Természetesen nincs. Kit lehet beperelni, vagy feljelenteni a Fogyasztóvédelemnél? Természetesen senkit.

Te pedig add ezt tovább, hogy más ne járjon így és az összes ilyen cég menjen tönkre minél hamarabb.

Így tudod kikapcsolni, hogy téged már ne tudjanak megszívatni:

Nyisd meg a programot, válaszd az előfizetés fület. Kattints az előfizetés kezelésére. Ekkor kidob egy weboldalra, ott lépj be a kódoddal. Ott a jobb felső sarokban látsz egy olyat, hogy Automatikus megújítás beállításai. Arra kattints rá és bal alul nyomd át “kikapcsolva” állapotra. Százszor megkérdezi, hogy de tényleg-e, meg a biztonságod, de legyél erős és kapcsold ki.

Meg se kérdezi, hogy szeretnéd-e és még jól el is dugják a kikapcsolás lehetőségét. Mindegy, te már nem fogod megszívni.

Update: Nagy nehezen találtam egy számot: 0680986267 Angolul kell beszélni és legalább 20 percig tart, de úgy néz ki, hogy visszaküldik a pénzt öt napon belül. Először a felét akarták visszaküldeni, hogy féláron odaadják, de nem kértem ezek után. (Pedig tényleg szerettem a programot, de azért ez nagyon durva volt.) Arra kíváncsi lennék, hány átlagos magyar felhasználó tudná egy anyanyelvi angoltól telefonon visszakérni a pénzt. Mert se a chat, se az e-mailes lehetőség nem működött és nem létezett magyar nyelvű operátor sem. Gondolom, pont ez a lényeg, sokan inkább veszni hagyják a pénzt.

Ja, azt mondanom sem kell, hogy minden programot nézz át, amit a neten vettél és éves díja van (akár egy másik vírusirtó), hogy nincs-e benne ilyen akna. Iszonyúan el is lehet dugva, úgyhogy kattints jó sokat, hátha megtalálod.

Amerikai újság-előfizetéseknél és egyéb helyeken ez alap, hogy így akarnak újra és újra pénzt beszedni tőled, de azért ott van bennük annyi tisztesség, hogy viszonylag könnyen észrevehető az automata megújulás checkbox és benne a pipa. De amint látod, van amikor az ötödik kattintás is kevés ahhoz, hogy megtaláld a jól eldugott kis gombot.

Share

176 hozzászólás

 • tgwh

  Röviden, mert permetezni szeretnék – persze csak bio módon -.
  Nem igaz, nem igaz, nem igaz 😀
  Az asztali olcsóbb, erősebb. A fogyasztása meg minimális, ha nem használod lekapcsolod, ennyi. 50-90w simán lehetséges, most jönnek a 20w fogyasztású asztalik. Nem ástam be magam a témába, de van asztali pc, ami indításkor több áramot vesz fel, mint működés közben 😀


  Asus azért nem rossz. Jó, nem egy ipad, de kapni 300-400 ezer körül Asus-t is 😀 ha csak erre futotta, az nem meglepő, a bmw-ket is 3 ezer forintért tankolják 😀 😀


  Dolgozni olcsóbb egy asztali, meg még kényelmesebb is, nem kell a rizsa 😀 😀
  Ha meg a városban mászkálva dolgozik valaki, az megint csak magamutogató burzsuj dolog, valljuk csak be 😀 ha nagyon akarod, megspórolhatod a bkk bérlet árát is. Télen max a fűtést tudod kispórolni magadból ha nem otthon dolgozol, ez igaz 😀

 • Benőke
  Otthonra elég jók ezek az ingyenes víruskergetők windows alá. Avast, AVG. Ha valaki komolyabbat akar nyilván fizessen érte. És igen azért jobbak a komolyabb vírus kergetők.
  Az ingyeneseknek meg van ugyan fizetős verziójuk, de a víruskergető motor és az adatbázis ugyan az, amivel többet tudnak, hogy saját tűzfaluk és egyéb eszközeik vannak és szűrnek mindent. Céges környezetet nem bíznék ingyenesre, mondjuk license szempontjából szerintem nem is lehet jogtisztán. Egyébként pedig Linux -ot kell használni, ha valaki nem akar kiadni ennyi annyi pénzt, és se vírus se MS gondok 🙂 Alternatívának kiváló. Nem kötelező de jó tudnia mindenkinek. Nálunk is otthon a párom tűzzel vassal ragaszkodik a megszokásokhoz és inkább küzd a hibákkal, de ingyenes víruskergető van és eddig csak olyan jött be amit az asszony saját maga telepített a gépre 🙂 Cserébe le sem tudtam takarítani 🙂
 • Zoli
  PayPal-os fizetésnél is nagyon könnyű pórul járni. Amikor megveszel valamit, csak egy kicsit más a szöveg, ha rendszeres hozzáférést engedsz a számládhoz, valószínűleg észre sem veszed.
  Fizetés után lehet csak törölni a “rendszeres” pipát, és az is jól el van dugva.
 • expect
  “Eddig én is minden szedett-vedett tűzfalat és virusirtót használtam (Comodo, zonealarm, amíg ingyenes volt)”
  Mondjuk a comodót szedett-vedettnek nevezni azért elég meredek:) Egy comodo+avast kombóval (meg esetleg egy jelszótárolóval) sokszorosan védettebb vagy mint egy mcafee előfizetéssel.
 • tip
  Egyszer éreztem magamat átvágva: egy bébiszittert és hasonlókat közvetítő oldalon vettem “egyhetes tagság csomagot”, mert ugyan pofátlanul drága volt, de anélkül használhatatlan az egész, és meg voltam szorulva (külföldön). Gondoltam, az egyheti díj legfeljebb tanulópénz lesz (az lett). De itt még nincs vége. Az “egyhetes tagság” természetesen hetente megújuló tagságot jelentett, ami az apróbetűben ott is volt. Ez még csak a szokásos lehúzás lett volna. A profi lehúzás: az első heti díjat azonnal levonták a kártyáról, aztán egy hónapig semmi (hogy a delikvensnek úgy tűnjön, ennyi volt). Aztán négy heti díjat egyszerre terheltek be. Utólag semmi kifogást nem fogadtak el természetesen, és mivel a felmondás egy hét, plusz egy heti díjat még levontak.

  Menő startup cég, azóta is (7 éve) szedik az áldozataikat ugyanezzel a módszerrel. Neves ügyvédeknek is beléjük tört a bicskájuk.

 • Hardy
  OFF, de szerintem semmilyen víruskeresőt nincs értelme használni. Elvileg is csak a saját hülyeségétől menti meg az embert, a gyakorlatban viszon erre is alkalmatlanok. A különböző kártékony szoftverek röhögve ki-be járnak akármelyik víruskereső védelmén, sőt, bizonyos esetekben maga a víruskereső nyit támadási felületet.
 • SGyuri
  Should you have been billed when you didn’t want to renew and it’s within 30 days of the billing date, Customer Service will refund the amount charged.
  service.mcafee.com/CustomerService.aspx?lc=1033&sg=CS&pt=1
 • bgabor911
  szocske:
  Márpedig a hordozhatóságot leszámítva az asztali gépek bizony péppé verik a laptopokat minden téren.
  A laptop alsó hangon 50%-al drágább, SOHA nem fogja tudna hozni azt a teljesítményt mint az asztali gép (mert egyesek játszani is szoktak szabadidejükben) és sokkal gyakrabban hibásodnak meg. Nem beszélve arról hogy a 200 ezer alattiaknak gyökér a hűtése, és vagy felforrósodik, vagy üvöltő ventillátorral megy majd.
  Persze léteznek jó teljesítményű és igényes hűtésű laptopok, csakhogy ez a kategória olyan félmillió forintnál kezdődik.
 • Kiszamolo
  Expect, aki a Comodo-t csinálta, az azt hiszi, hogy a felhasználó-barát az egy szerzetes neve.

  Megnyitom bármelyik programot és 15 alertet csinál, hogy az akármilyen .dll módosítani akarja a másik .dll-t most mi legyen.

  Nagyjából az őrületbe kerget a butaságával. És én még értem, mit kérdez.

  Olyan mint a Linux: ingyen van, de olyan is.

 • Takács Balázs
  Ez a program is egy VÍRUS! 🙂

  -lelopja az adataid
  -pénzedet
  -és nagyon nehéz leszedni-kiírtani a gépedről

  Ingyen-demó vírusírtó a “számítástecknikában” = OvB és MPK (unitlinked) a pénzügy világában

  🙂

 • Savantes
  Én is a PayPal-lal jártam meg, sikerült automatikusan hosszabbítani LinkedIn prémium tagságot…
 • Oscee
  Az hogy elmenti a kartyaadatot es kesobb automatikusan levonja, az teljesen normalis illetve standard bevett szokas. Ettol elofizetes.

  Az, hogy korabban levonja, az tenyleg gerinctelenseg. Ugyanezt csinalta velem a linkedin Premium egyszer: ingyenes honap vege elott tobb nappal levonta a havi dijat (havi 9 ezer HUF kornyeke). Hogy nem engedi atirni vagy torolni, az is csunya dolog es az ilyen szoftvereket kerulni kell. De nem az automatikus levonasa miatt, hanem az ilyen rossz gyakorlatok miatt es a transzparencia hianya miatt.

 • KRoy
  Ezt nem árt tudni: onlinefizetunk.blogspot.hu/2011/07/fogyasztovedelem-chargeback.html?m=1
 • Oscee
  evi 6 ezer egy szoftverert, legalabbis egy jo szoftverert, nem penz. Egy idealis vilagban, ahol nem feketezik senki, kb. 2 nagysagrenddel tobbet koltene egy atlagember szoftverre es online szolgaltatasra egy ev alatt.

  Nem mondom, en se hasznalok fizetos virusirtot (de ingyenest se), de aki nem 100% tudatos felhasznalo annak alapertelmezett, hogy legyen egy ilyen szoftver a gepen.

 • prisonerhu
  Paypalnél hol lehet ezt letiltani? Vagy az adott oldalon kell valamit átállítani, LinkedInnél hogy kapcsoltátok ezt ki?

  Köszi a segítséget.

 • tgwh
  Bocs, de ma ilyen kedvem van 😀
  A linux rohadt jó, csak tudni kell használni 😀 😀
  Comodo + nod volt régen, semmi bajom nem volt velük. Aztán a nod fizetőssé vált, utána kaptam hozzá kódot – újság -, tökéletes volt.
  Nem kell pornóoldalakat nézegetni, és nem kapsz semmi kártevőt 😀
  Most is Comodo van, meg egy-két szemétszűrő, és semmi bajom, egy felesleges üzenet sem jön 😀 vírust évek óta nem láttam.
 • Családfő

  Évekig használtam az avast ingyenes verzióját, ismerem a folyamatot. Az utóbbi két évben viszont upgrade-eltem fizetősre. Van benne pár hasznos fícsör az ingyenes verzióhoz képest. Nekem megér évi kb. 6-7 ezer pénzt, hogy biztonságosabban netezzek – és ne kelljen mindenféle aktuálisan ingyenes cuccot keresgetni, amíg azért végső soron úgysem tudják ugyanazt.

 • Családfő

  Amiről nem láttam említést senkitől: az asztali gép elvitathatatlan előnye, hogy tudsz előtte ergonómikus módon dolgozni, ha megfelelően beállítod. Laptop-nál ez esélytelen, hacsak nem vesz hozzá az ember külső billentyűzetet, dokkolót (kilőve a képet monitorra) és nem állítja be mindezt rendesen. De ekkor már lényegében desktop lett belőle. 🙂

  Hosszabb távon galibát tud okozni a nem megfelelő testtartás, kólönösen az arra genetikusan érzékenyebbeknél.

 • TamasB
  Édesapámmal ugyanígy jártunk, azóta nincs McAfee, benyeltük tanulópénznek. Amúgy is egy sz*r 🙂
  Ja, és idevág a South Park HumancentiPad része 😀
 • kurgan
  :

  A win7-é igen, a win10-es Defender már egy egész más kategória, erős alapszintnek teljesen megfelel.

 • ügyvéd

  Valamit nagyon elcseszhettél a Comodo beállításain! Én évek óta élek vele az irodai gépen, meg előtte az ez előtti notebookon is az volt, teljesen problémamentes volt az együttélés, sőt mondhatnánk idilli. Semmi feleslegeset nem csinál, 99,9% ban mintha nem is lenne, csak akkor aktív ha tényleg kell.
  Évek után egyszer rászántam az időt, és letöltöttem az über király Kaspersky-t és sok évnyi “comodózás” sem talált semmit. Utána azonnal töröltem, maradt a comodo.

 • Családfő

  Nem kell pornóokdalakat nézegetni? Akkor mire használod a gépet?? 😀 😀

 • senkifia
  “Ha meg a városban mászkálva dolgozik valaki, az megint csak magamutogató burzsuj dolog, valljuk csak be”

  En pl. szabaduszo vagyok, az ido nagyreszeben otthonrol dolgozok, de sokszor tele lesz a tkom egesz nap ugyanott tolni, ilyenkor aldas egy laptop…

 • bklement
  Ahh, szoval a laptopos irasod megsem trollkodas volt.. nos akkor 🙂

  “bármire lehet billentyűzetet kötni, ha munkára kell.”

  Birom, amikor olyan ember tesz kijelenteseket az informatikarol, akinek a szamitogepes munka csucsa az excel elmelyult nezegetese 🙂

  “Ha izmos gép kell, nem fogsz vele pl. vonaton/buszon dolgozni, nagyon nagy kivétel lennél ha igen, és ritka eset.”

  Hello, itt vagyok 🙂 Vagy esetleg nalad az izmos gep egyenlo a batar negy kilos allattal?

 • Somez
  Vírusírtó?
  1. Ne használ Windowst. Macet ajánlanék, de mindenki felhördülne, hogy drága ezért ajánlom a Hackintoshokat. Sajnos az utóbbi években a racionalitás engem is erre az útra vitt rá.

  2. Nekem az ilyen váratlan terhelések ellen van (itt a lehetőség savazni) OTP webkártyám. Ha valamit neten fizetek ki, akkor teszek rá pénzt, amúgy nem.

 • Zabalint

  “esélytelen, hacsak nem vesz hozzá az ember külső billentyűzetet, dokkolót (kilőve a képet monitorra) és nem állítja be mindezt rendesen. De ekkor már lényegében desktop lett belőle. :)”

  Nem, mert attól még ugyanúgy ki lehet szedni a dokkolóból, magaddal vinni, és laptopként használni máshol.

  Én laptoppal dolgoztam anno otthonról, külső monitorral, billentyűzettel, dokkolóm mondjuk nem volt. Ha mennem kellett valahová, akkor vittem magammal, de néha otthon is használtam más helyen.

  A laptop egyedül két hátránnyal bír: drágább és kisebb teljesítményű. Na de így is 5-6 évig elég egy középkategóriás teljesítmény szempontjából. A harmadik hátrány lenne a kevésbé megbízhatóság: nos, ez csak korlátozottan igaz, mert a hordozhatóságból fakad. Ha nonstop asztalon használná valaki, nem lenne nagyobb esély, hogy tönkremegy. Szóval a hordozást fizeted meg ezzel is.

 • Barnabás.Jog
  A pornóoldalak pont a legvédettebbek közé tartoznak kártevők szempontjából (nekik az nem buli, ha a felhasználó a kártevők miatt nem jár vissza napi szinten).
 • Póruljárt
  Hasonlóképp jártam a McAfeevel én is. Ismerős a szitu nagyon. Korábban ingyenes avastot használtam, bekerült egy nagyon randa virus, 25e volt a laptop helyreállitás. Rábeszélt az informatikus a fizetés McAfeere (6eFt), kb. 1 év múlva szintén bekerült egy újabb virus, ennek ellenére, megint 25e…. és amikor szó nélkül hosszabbitottak, akkor online chateltem velük, és 8 nap múlva a kártyámon volt a pénz. Azóta ESET van fent, gond nélkül…eddig.(és mielött az informatikusok megkérdezik, valóban frissitett a virusirtó minden nap online a rendszerben) Megkapod a pénzed, ez náluk üzletpolitika 🙂
 • barna
  tudom, hogy nem egyszerű. Együtt érzek én is veled és még sok mással!
  Mindenkivel előfordul, hogy hibázik.
 • gab
  “Nem kell pornóoldalakat nézegetni, és nem kapsz semmi kártevőt ”

  Na de ez lenne a lényeg, hogy a pornó-torrent-warezoldalakon védjen meg! Az Index meg az Origo miatt nem kell vírusvédelem meg a tűzfal! 🙂

  A poszthoz meg, van egy ilyen undorító vonal egyes szoftvereknél, hogy minden áron fel akarja tenni a vackát, pl. Ask toolbar, meg ezt a McAfeet is fel akarta tenni nekem valamelyik. A legnyomorultabb meg a Java, amit rendszeresen végig is kell klikkelni… Nem fizetős ugyan, de elég idegesítő. Érdekes, a Chrome tudja magát frissíteni. Ez egy ilyen olcsó húzás úgy tűnik, amelyik program téged kér meg frissítgetésre, az valami mást is akar, pl. lehúzni pénzzel, vagy felrakni valami más vackot.

 • Kevin Hubele
  Ugyan már, egy rendes pénzügyi blogon hagyjuk meg az otépét a szellemi nyomorékok és a pénzügyi analfabéták bankjának.
  Vannak nagyon jó virtuális bankkártyák a neten. Regisztrálsz, annyi pénzt teszel rájuk amennyit gondolsz, kapsz hozzájuk rendes lejárati időt, CVV számot, ha nem tetszik, vagy nem bízol az eladóban, egy gombnyomással másikat generálsz, ráadásul ingyen. Tipikusan ilyen lehúzások ellen találták ki őket.
 • Sándor
  Szintén óvnék mindenkit az Avangate-től. Sok szoftvercég az ő közreműködésükkel fizetteti termékeit. Megjártam velük kétszer is, két különböző vírusbiztonsági csomaggal. Végül bankkártyacserével szabadultam meg tőle.
 • mtoma73
  Nekem is a Comodo Internet Security van az itthoni gépen, de én nem tapasztaltam ilyen mindenféle felugró ablakokat. Telepítésnél tehet fel ilyen kérdéseket, hogy egy adott fájlt megnyithat-e (általában ideiglenesen hülyenéven létrehozott telepítő fájl pl. tmpZ46cxvd.tmp). A normál működésben semmit nem lehet észrevenni, hogy megy-e egyáltalán. Az AVG korábban ment, de az nagyon belassította a gépet. Ebben a Comodo-ban van vírusírtó is.
 • bobo
  Én ESET-et használok, ingyenes verziót.

  Ha pedig nem boldogulna valamivel, jön a combofix és a malwarebytes.

 • Aleks
  Ha valaki csak netezésre meg képnézegetésre használja a gépet (tehát nem játszik, illetve nem dolgozik office-szal) bőven elég a linux. A linuxban amúgy van ingyenes irodai szoftvercsomag is. A chrome böngészőnek is van linuxos veziója, nem kötelező a firefox-ot használni.
  Ha valakinek játék vagy munka miatt kell a windows, akkor fel teheti mellé és inditáskor menüből választható. I
  lletve létezik USB-ről indítható linux verzió is. Elég neki egy régi 16GB-os pendrive is. (Persze az USB3-as gyorsabb). Ilyenkor a BIOS-ban be kell állítani az USB-t elsődleges bootnak. Az USB-n lévő rendszer partíció read-only még a user sem tud rá írni.
 • Tibor
  McAfee tuzfalrol annyit hogy itt a cegnel az van. Par magyar/orosz netes infos blogot amin munkahoz kerestem volna infot le is tiltott nagy garral. Merthogy social network amit nem szabad
  De a facebookot engedi siman 😀
 • KRoy
  No, akkor még egyszer, mert nem a blogot akartam reklámozni, amit az előbb belinkeltem, hanem az információt megosztani.

  Nem árt tudni, hogy az online bankkártyás vásárlásoknál a vásárlónak jogában áll vitatni a tranzakciót, amit akkor tehet meg, ha nem azt kapta, amit ígértek neki, vagy tévesen terhelték meg a kártyáját, és a kereskedő nem partner a kérdés rendezésében, és a banktól lehet kérni a tranzakció sztornózását. Ezt nevezik Chargeback-nek.

  A Chargeback folyamat elindításakor lényegében egy már korábban létrejött tranzakciót a bank a számlatulajdonos utasítására visszavon, ezzel egy időben az adott kereskedő számláját megterheli.

  Nem kell ész nélkül minden ismeretlen tranzakció miatt rohanni a bankhoz, hogy kérjük vissza a pénzt, hanem előbb érdemes megpróbálni beszélni a kereskedővel, hogy milyen problémánk van, mert a többség nem problémázik ezen.

 • Maxi
  A fél áras ajánlattal jól jártál volna, más gyártónál is 40-50 euro közt van egy átfogó, könnyen kezelhető, megbízható security program éves licenszdíja.
 • Tibor
  amugy a titok az, hogy ket meghajto kell, egy C meg egy D. C-n csak a rendszer, adat semmi, D-n van minden ami kell (adatok, film, zene amit csak hasznalsz)

  Virus azt tamadja amin a winfos van, ha benyelsz valamit akkor format c, ujratelepites (friss rendszert le is lehet ghostolni es gond eseten tisztabatenni)

 • David
  Boccs, de nemrég éppen Te ajánlottad ezt: //kiszamolo.hu/egy-remek-szolgaltatas-granit-bankos-szamlakhoz/#more-102702
  Én hallgattam rád és velem valószínűleg nem fordulhat elő, hogy úgy emeljenek le pénzt a számlámról, hogy nem tudok róla, vagy előre nem engedélyezném.
 • Jenő
  De hát ez egy tök egyszerű sztori. a ‘best practice’ a világ boldogabb felén valahogy így néz ki (nyugodtan megadhatod a kártyaszámod mindenkinek – credit card, nyugaton nem nagyon hallottak még a webkártyáról, ez valami Hungarikum lehet, ha a bank nem áll mögötted* -, már ha részt akarsz venni a kereskedelemben, ha körültekintő vagy, az esetek nagy részében egyébként is rendes cégekkel fogsz üzleti kapcsolatba kerülni, a bank meg mögötted áll, érted van*):

  – Először mindig szépen megpróbálod megbeszélni az adott céggel. Végül is, Kiszámoló is erre jutott (csak előtte írt egy mérges posztot)

  – *Ha minden kötél szakad, hívod a bankod és chargeback (valaki korábban linkelte, persze itthon is működik, csak bonyolultabb: nyomtatványok kitöltése, pénzbe kerül, de jobb helyeken tényleg csak egy annyi, hogy hívod a bankod)

  Nincs itt semmi látnivaló.

  Off:John McAfee rock&roll arc.Keress rá.

 • Kiszamolo
  David, én is átmegyek. Meglesz a csoportos életbiztosítás napokon belül, aztán tipli.

  Csak az miatt vagyok még itt.

 • KXaXa
  Van “némi” közöm fizetési rendszerek fejlesztéséhez (ez a munkám), és azt kell, h mondjam, h ez a gyakorlat teljesen jogtalan. A kártyatársaságok is tiltják!

  A kártya adataidat nem menthetik el csak akkor ha ezt egyértelműen jelezték számodra. A kártya adataidnak minden esetben kitörölhetőnek kell lennie.

 • Családfő

  Jól csináltad, és egyetértünk. De vajon hányan használják még így a laptopot? A júzerek 1%-a? 2?

  Nem a laptop létjogosultságát vitatom, hanem arra célzok, h megfelelő ergonómiát sokkal egyszerűbb és olcsóbb asztali géppel elérni.

 • Jenő
  Ehh, a lényeget elfelejtettem, szóval: a bankkártyás fizetés lényege, hogy reverzibilis, magyarul visszafordítható tranzakció (ellenben a készpénzzel, banki átutalással, bitcoinnal), azért is olyan magas a kártyás fizetés költsége, mert megreklamálhatod

  – először a kereskedővel

  – ha ez nem vezet eredményre, másodszor a bankoddal (chargeback)

 • ascyrae
  Én a Kasperskyvel jártam így: előfizettem csoportos (5gépre) licenszet, a családban mindenki jól járt. szó nem volt megújulásról. Majd jött egy mail, hogy na akkor mindjárt vonják, mer 1év. Szétnéztem, találtam Internet Security-t sima Kasp. helyett (safe bankinggal+password protectionnel). írtam nekik magyarul, merthogy magyarul jött a levél, h ne hosszabbítgassák, újat veszek, meg is vettem. majd ügyesen levonták, kiderült nem értenek magyarul :). írtam 2helyre is panaszkodós angol emaileket, hirtelen sikerült megoldani, és kezelni az ügyet egyszerre, pénzt visszakaptam. azóta fordultam már az üfszolg-hoz, segítettek megoldani, hogy a játékom kimenjen az internetre, nem rossz a customer service, csak hát angolul kell tudni.
  (Comodo engem is kicsinált, nem júzer frendli.)
 • Matthew
  Én anno jártam hasonló módon spotify-jal. Regelés után 2 hónap prémium 4.99$ volt, hát próbáljuk ki. Volt ugyan licensz de tegye fel a kezét aki átolvas 50 oldalt… rányomtam aztán harmadik hónapban 10 dollárt vett le majd megint :\ ekkor már nem is használtam. Paypallal fizettem igy nem nem kaptam se sms-t semmit. Majd végülis lemondtam paypalban és töröltem is magamat. Nagyon kell vigyázni. Egyébként én is NOD párti vagyok, vannak kedvezmények (pedagógus, diák stb.) és korrekt áron van szerintem 🙂
 • Zabalint

  Pontosan ugyanannyira egyszerű laptoppal, mint asztali géppel, a monitor, a billentyűzet és az egér is pontosan ugyanúgy csatlakozik, mint egy asztali géphez (hacsak nem dokkolóval). A júzerek 98-99%-a meg nem igényli ezt, ezért fel sem merül bennük.
 • Hardy
  “Na de ez lenne a lényeg, hogy a pornó-torrent-warezoldalakon védjen meg! Az Index meg az Origo miatt nem kell vírusvédelem meg a tűzfal! :)”

  De pont az a baj, hogy nem véd meg. Hamis biztonságérzetet viszont okoz, ahogy te is bizonyítod.

 • Péter
  Én egyszer egy stockfotó oldallal jártam úgy, hogy regisztráltam ingyenes próbaidőszakra, de kötelező volt megadni a bankkártya adatokat, mivel az ingyenes időszak lejárta után automatikusan indult volna a fizetős, ha addig nem mondom le. Értelemszerűen egy virtuális kártya adatait adtam meg, amiről csak akkor tudnak pénzt leemelni, ha engedem. Másnap láttam, hogy a kis huncutok rögtön megterhelték a kártyát 1 forinttal. 🙂 (ennyi a fix limit a kártyán)