04.09

2020-04-09
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Ünneplés van a tőzsdéken szerte a világon. Az elmúlt két hétben már nem tudták, hová emelkedjenek a tőzsdék. Ha a tőzsdei árazásnak bármi köze van a való  világhoz, akkor ezek alapján mindenki roppant optimista és mindenki szerint újra robogni fog a világgazdaság expressze. Mással nem lehet magyarázni ezt az emelkedést. A tőzsdék a mindenkori maximumaikon voltak a válság kitörése előtt, most oda emelkednek vissza a tőzsdei árak.

Mindeközben  három hét alatt 16 milliónál több amerikai vesztette el a munkáját, hetente 3,2-6,8-6,6 millió ember jelentkezett be munkanélküli segélyért és nem nagyon lehet látni, miért lenne ez sokkal másként az elkövetkező hetekben.

Hogy tudjuk ezt hova tenni, a 2008-as válság legsötétebb heteiben ez a szám az eheti értéknek és a múlt heti értéknek is a huszada(!!!!) volt. Most három hét alatt több ember veszítette el a munkáját, mint az előző válság alatt összesen. S ez még csak az első három hét, a karantén bizonytalan ideig folytatódik.

A munkanélküliségi ráta 13%, de van, aki szerint a reális érték már most is 14,7%, ez a legmagasabb érték 1940 óta és még csak az elején vagyunk.

Senki nem meri még csak megtippelni sem, mikor fog visszatérni az élet ha nem is a normális, de a normálishoz közeli állapotba. Kínában a vírus második hullámára készülnek, a FED elnöke 25%-os GDP zuhanást vár (ez az 1929-es Nagy Depresszió értékéhez áll a legközelebb), a tőzsdei cégek mélyen hallgatnak arról, milyennek látják a kilátásaikat a következő negyedévekre.

Mindegy, ennek ellenére fesztivál van a tőzsdéken, mindenhol bőszen menetelnek fel az árak. Brókercégek első negyedéves jelentéseikben hatalmas forgalmakról és rengeteg új számláról tesznek jelentést.

Hát így állunk április kilencedikén, a válság mondjuk negyedik hetében.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram