A balek soha nem fogy el, avagy Future Real Estate

Már sokat írtam a blogban átverésekről és pilótajátékokról, de úgy tűnik, még mindig nem eleget. Rendszeresen kapok leveleket, hogy akkor most belépjek ebbe a legújabba, vagy ne. Mert ez most más, mint a többi, ez úgy tűnik, működik. Meg itt nem havonta igérnek 20% kamatot euróban, csak évente és a weboldaluk is olyan meggyőző.

A legújabb játékosunk egy a sok hasonló közül, a Future Real Estate Network (fren) Angliából. A cég a nincstelen, vagy hitelcsapdába szorult emberekre gyúr, nekik ajánl “valódi és végleges megoldást minden ingatlanproblémára, kockázatok és korlátok nélkül.”Anélkül, hogy hitelt vennél fel, saját ingatlanhoz jutsz. Ez nem átverés, a regisztráció ingyenes és akkor is szerveznek alád embert, ha te nem teszed meg.

A cég weboldala picit félkész és csak magyarul létezik, de ezen nem is tudunk csodálkozni, hiszen az adatok alapján két hónapja jegyezték be az oldalt, magyar tulajdonosok. Ahogy a cégnek is csak két magyar tulajdonosa van. De ehhez miért kell akkor angliai domain és cégregisztráció? Attól komolyabbnak tűnik a cég?

A cég újra megtalálta a régi, elfelejtett rendszert, ahol az ember nem vesz fel hitelt, hanem bérlő lesz a futamidő alatt, majd a futamidő végén tulajdonossá válik. Csak halkan jegyzem meg, ezt hívják népiesen lízingnek, ebben még nincs olyan nagy forradalmi újdonság.

Nézzük tovább az ajánlatot. Bár a regisztráció ingyenes, azért nem árt, ha haladni is akarsz a rendszerben, ha kicsengetsz 0,5%-ot, ami egy tizmillás ingatlan-igénynél csoffadt 50 ezer forint. Ennyit megér a boldogulásod.

Ekkor belekerülsz a Boldogság Bináris Fájába, ahol elkezdheted felépíteni a rendszert magad alatt. De ha ez neked derogál, nem részletezett metódus alapján a cég tölt be jóságos tündérként alád az embereket. Ekkor csak várnod kell a sült galambot, ha ezek az emberek is befizetik a maguk kis 0,5%-át, 10 bináris mélységig (azaz alád kerülhet 2046 fő.), minden befizetésükből te is kapsz 0,5%-ot. Ha ebből összejön a te 0,5%-odnak a hatvanszorosa, de külön-külön a két ágon a piramisban, azaz 30-30-szorosa (gyengébbek kedvéért 30%), máris felugrottál a rendszerben és elérted a 10%-ot. De ha nem akarsz ezzel bohóckodni, a legegyszerűbb, ha mindjárt kifizeted indulásnál ezt a tíz százalékot a cégnek, és akkor mindjárt innen indulsz, beelőzve a sok molyolót. Igaz, így egy milliót toltál be a rendszerbe mindjárt indulásnál, de ne legyél már ilyen kishitű, ez a pénz elenyésző a gonosz bankoknak fizetendő kamatokhoz képest.

Mindezt egy képen is megcsodálhatjuk itt.

Innentől már majdnem elértél Kánaánba, már csak a következő lépcsőfokot kell elérned, a 20%-ot. De innentől aztán megcsináltad az életet, mert az alattad lévő emberek újabb és újabb embereket beléptetve biztosítják neked, hogy tudd fizetni a saját ingatlanodat, amit a cég vesz neked és te csak bérlő vagy benne 35 évig, vagy amíg teljesen ki nem fizeted, amiért mellesleg fizetsz is a cégnek havonta.

(Érdemes megjegyezni, hogy az angliai nyilvántartás szerint a cég májusban egyezer font, azaz bő 300 ezer forint alaptőkével rendelkezett. Fel kell tenni a kérdést, miből akarja finanszírozni a sok tízezer ingatlan megvásárlását. Persze egy kis gondolkodással rájövünk a válaszra…. A hivatalos verzió szerint persze majd befektetők adják össze a kérdéses összeget, de vajon van-e olyan befektető, aki egy ezer font alaptőkével rendelkező cégecskének kamatmentesen ad kölcsön több milliárd forintot?! Ha pedig kamatot kell fizetni a kölcsönért, akkor ez miért is jobb, mint egy bankhitel?)

A rendszerben az egyetlen gond, hogy a Föld lakossága csak 7 milliárd ember, ha most lépsz be, lehet, hogy neked már nem lesz elég, mire eljutsz a bináris fádban a meggazdagodáshoz.

Ezért is tanácsos gyorsan kifizetni a 10% beugrót, így talán még 3-4 milliárd ember is elég lesz, hogy időben feljuss a csúcsra.

Egy ilyen ajánlaton hogyan tudtok egyáltalán elgondolkodni? Amit eddig tárgyaltunk átveréseket, azok legalább tagadták, hogy piramisjátékok lennének, itt fehéren-feketén le van írva, hogy a kettes számrendszer szerint haladva kerülsz közelebb a célodhoz, az alattad lévők befizetéséből részesedve.

Picit gondolkodjál: mondjuk van már 20 ezer ember a rendszerben, amikor te belépsz. Mivel ez egy fantasztikus lehetőség, ennyien már biztos vannak. Ez a húszezer ember beléptet további negyven ezret, többek között téged is. Akkor nektek már csak 40.000×2.096 embert kell találni. Tehát újabb 80 millió ember belépése után, amennyiben azok befizették legalább a 0,5%-ot, már a startmezőre is állhatsz, eléred a 10%-os státuszt. (Persze kevesebb is elég lehet, ha annyiból is összejöhet az induló tőke.) Innen már csak az kell, hogy ez a 80 millió ember újabb pár tíz vagy százmillió embert beléptessen és akkor semmi nem ment meg attól, hogy saját lakásod legyen. Kivéve, ha a rendszer nem működik 35 éven át, hiszen az innen származó pénzáramból akarod fizetni a saját lakásod havi részleteit. (Természetesen ha a sok befizetett 0,5%-ból kapott 0,5%-odból hamarabb összejön a ház ára, akkor nem kell se 35 évig izgulnod, se 160 milliárd embert bevárnod, akkor elég lehet egy-két évtized és a 80 millió ember is.) Ha véletlenül valami globális gikszer miatt (például 2037-ben az indiai ág valamiért beszorulna és 800 millió tagnál megállna a növekedés) a rendszer nem működne tovább, akkor az ingatlanod 80%-a a cég nevén van (bár állítja, hogy lemond a javadra).

Ilyen apróságokkal, mint adófizetés, meg EHO, meg a többi zöldség, a cég nem foglalkozik, csak megjegyzi, hogy a kifizetések Angliából érkeznek. Csendben jelzem, a rendszerben szerzett jövedelmed után adót és járulékokat is kell még fizetned. 

Aztán játszunk el azzal az irreális gondolattal is, hogy mi lesz akkor, ha valami csoda folytán te még megveszed a házad 20% önerővel, de közben meghal a piramisjáték (ami persze soha nem történhet meg)?  Mivel a pénzáram, amiből fizetni akartad az ingatlanod, megszűnik, mit fog csinálni a cég? Elárverezi a lakásod? Átalakul az ingyen hitel kamatos hitellé?

Az egészben az a szomorú, hogy több ilyen cég van már a piacon, én csak kiemeltem egyet. A nincstelen emberek pedig elhiszik, hogy a tökéletes semmiből lesz nekik saját 10-20 milliós ingatlanuk. Ha megkérdezed, mégis honnan fog pénz kerülni a rendszerbe (az új belépőktől természetesen), arra csak a vállát vonogatja. Lényeg, hogy a Józsinak is mindjárt bejön, meglesz neki a 20% és veheti a saját házát.

Szomorú, hogy ezt bárki is komolyan tudja venni.

Egyetért? Kiegészítené? Vitatkozna? Kérdése van? Ne habozzon leírni a véleményét a kommenteknél. (Ha még nem tette meg, egy rövid regisztráció szükséges lehet.)

Olvassa el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretné tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelöljön be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Share

146 hozzászólás

 • Vilma
  Keresem azt az ingatlant tulajdonost, aki ezen a rendszeren belül saját maga vásárolt(lízingelt)lakást, vagy házat, és elmondaná, hogy hogy működik a rendszer lépésről lépésre.
 • Dragon17
  Kedves Mindenki!
  Azért szólok hozzá mert elképesztő, hogy egy olyan rendszert kritizálnak folyamatosan, amit, elnézést kérve, hogy ezt kell mondanom, egyáltalán NEM ÉRTENEK. A rendszer ZSENIÁLIS, szerintem, nem is lehet csak valami isteni sugallatra ilyet kitalálni. Kérem járjanak utána, beszéljenek Gaál Róberttel, bárki megteheti, modellezzék le a rendszert, és UTÁNA mondjanak véleményt! Nem vagyok sem zöldfülű sem elfogult, egy 13.000 szerződésből álló rendszer van a hátam mögött, ugyanannyi autó és ingatlan átadása, 8 év munkája és 20 év becsületes MLM tevékenység. Ha dokumentáltan hozzá tudnak szólni, ám legyen, de NE ROMBOLJANAK! A regisztráció a rendszerben ingyenes, csak az idő-pénz relációt kell megérteni, ha pedig úgy találják, hogy ez nem Önöknek való, akkkor ne is regisztráljanak! Fogadatlan prókátornak … a fizetése!
 • Kiszamolo
  Húha…
 • Janos
  Ezt elobb magyarazzatok el a PSzAF-nak, es ha azzal megvoltatok, akkor utana mi is kivancsiak leszunk ra.:)
 • M. Erika
  Kedves Olvasók,
  a rosszhiszeműség nem alaptalan a FREN-nel szemben. A tegnapi napon fordultam segítségért a Pszáf fogasztóvédelmehez és a magyarországi Európai Fogyasztói Központhoz. Megalapozottá válik a tisztességtelen és nem jogkövető magatartás, egyoldalúan a tagok hátrányos helyzetbe hozása, befektetői háttér, amit márciusban közzé tettek, valószínűsíthetően nincs. Befagyasztott utalványösszegekből tartják fenn a “stabil” bár lassú működésüket, a gyorsítást Kanári szigeteki nyarlást nyerhet álcájával, mint ösztönző program próbálják megoldani. Amiért szükségessé vált a hivatalokhoz fordulnom, az Általános Vásárlási Feltételek 10 és 11 pontja, ami max. 30 napos utalványvisszafizést garantál, a cég június óta megszegi saját szerződését, határozatlan(!) időre felfüggesztette a visszafizetést egyfajta vis majorra(ezen mindenki nevethet) és visszaélések miatt belsővizsgálatra hivatkozva
 • M. Erika
  Annyiban kiegészíteném, hogy sok esetben milliós nagyságrendűek a személyenként ingatlanutalványba fizetett összegek. Behúzta a fizető tagokat, az érvényes ÁVF 10. és 11 pontjait hatályon kívülinek kreálta.
 • Bukliné dr. Vámos Csilla
  Kedves Csilla,

  kérem fogalmazza meg úgy a mondanivalóját, hogy beleférjen egy hozzászólásba és ne úgy, hogy hosszabb legyen, mint maga a cikk.

  Köszönettel.

 • Bukliné dr. Vámos Csilla
  amitől azt várod hogy mindenkinek elakad a lélegzete..
  Üdvözlettel.
  Bukliné dr. Vámos Csilla
 • Bukliné dr. Vámos Csilla
  Levelemre a mai napig sem érdemi sem egyéb válasz nem érkezett…..NEM annak okán, hogy a megjelenést követően pár órán belül Gaál Róbert Úr ne olvasta volna..
  2013.10.19.13.órakor
 • Levelem október 10. napján kelt, akkor kapta meg Gaál Róbert is.Kiegészítésként:
  Válasz AZÓTA SEM ÉRKEZETT. Munkaviszonyom közös megegyezéssel október 15. napjával megszűnt.Állítólag sértett és bosszúálló vagyok.Akit az azóta történt események, TÉNYEK ÉRDEKELNEK, SZÍVESEN válaszolok a kérdésekre,CSAK tényekkel…
  http://szirenhang.pen.io/
 • Kiegészítésként.Munkaviszonyom közös megegyezéssel 2013.10.15. napján megszűnt.Állítólag sértett és bosszúálló vagyok.Akit az üggyel kapcsolatosan további tények érdekelnek, kérem kérdezzenek.
 • Kovács Sándor
  Ezek szerint Te a cégnél dolgoztál, és az ott tapasztaltak miatt léptél ki?
  Vagyis rájöttél, hogy Gál Róbert totálisan becsapja az embereket és elveszi mindenkitől a pénzét és igéreteken kivül nem add semmit se értük?
 • M. Erika
  Kedves Vámos Csilla,
  esetleg abban a segítségemre tudna lenni, hogyan lehetne a kapcsolatot felvenni azokkal akik szintén nem kapják vissza az utalványuk árát? Létezhet esetleg egy pertársaság vagy tegyek rendőrségi feljelentést?
  A magyarországi Európai Fogyasztói Központ az előző héten kijuttatta a panaszomat az angliai központjukba, kérdéses hogy mit sikerül elérniük. Ha valakit érdekel, infók: magyarefk.hu
  Minden segítséget szívesen veszek.
 • A Fren-system épp omlik össze, de Gaál Róbert, a fordított Robin Hood, már új piramisjátékot indít Grensys néven. A rajongók láthatóan ugyanabból a halmazból származnak: kilátástalan helyzetbe kerültek, lakásproblémával, eladósodottsággal, kilakoltatástól való félelemmel, munkanélküliséggel küzdők.

  Úgy egyébként nem hiszek a pokol létezésében, de ilyenkor örülnék, ha lenne.

 • Sándor, nem kell ott dolgozni ahhoz, hogy egy pénzügyekhez értő ember bármely piramisjáték működésképtelenségét valaki belássa. Ahhoz, hogy a részleteket megtudja, elegendő regisztrálnia, vagy egy regisztrált (esetleg kárvallott) ismerősétől is megkaphatta őket.

  A Fren-system reklámai között szerepelt a Pénzgép, ami a videója úgy működik, hogy elindítod és onnantól kezdve nem kell csinálnod semmit, mégis jön a pénz. Hát ez nagyszerű, nem?

 • Sándor
  Tisztelt Gál Róbert és Társai!

  Nagyon örülök neki, hogy bár regisztrált tag voltam, kivártam, nem is keveset, és nem fizettem be egy forintot sem, az önök jólétét és fizetését, ha van ilyen (mert nekem nincs jelenleg is munkanélküli vagyok, egyik napról a másikra élünk, örülünk ha tudunk enni) kiegészítve. Mert én is pórul jártam volna, mint az a több 10ezer hozzám hasonló, kilátástalan helyzetben lévő ember. Sokan bíztak és hittek ebben az egész “rendszerben” önben és csapatában, de szerintem mindannyian rosszul tettük. KIHASZNÁLT minket, mindenkit, kihasználta elkeseredettségünket, jóhiszeműségünket, stb… Nem is nagyon szaporítom tovább a szót, szerintem fölösleges és érdemtelen, és amúgy is az ilyen emberek nem méltóak arra, hogy egyáltalán szóba álljunk velük. Azt azért remélem sejtik és tudják, hogy rengeteg embertársukat tették tönkre és sodorták még nagyobb bajba….

 • Sándor
  … mint eddig voltak. Szerintem sokak nevében mondom, hogy Köszönjük!!
  Remélem majd eljön az az idő is amikor a könnyűszerrel szép szavakkal kicsalt pénzeket gyógyszerre és más hasonló egészségjavító és megóvó dolgokra költik, vagy esetleg koporsószegre. (És még finom is voltam.)
  Üdvözlettel:Sándor
 • Bukliné dr. Vámos Csilla
  A Fren magyarországi Kft-i beborultak.De íme, van még lejjebb.Gaál Úr Zrt-t alapított, aki akar, fizessen még oda is! Fren által tulajdonba vett ingatlanokon jogerős vh-k.Szerződéseket semmibe veszi.Akit jobban érdekel a téma:www.frentagok.blogspot.hu
  Helyhiány miatt ide nem tudok írni.
 • Agent Q
  Nem tisztelt gaál róbert!

  Nem kell beismernie, maga egy csaló!
  Ez nyilvánvaló.

  Üdv,
  g

 • Nagy Pál
  A legfrissebb (2014.02.0.2) hír róluk: mno.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/kozel-felmilliard-forinttal-karositottak-meg-az-ugyfeleket-1208739

  “Piramisjáték gyanújával indult nyomozás egy cég ellen, amely tehermentes ingatlannal kecsegtette a rendszerébe belépőket. A Frennek akár 50 ezer ügyfele is lehet”

 • Lomnici Tamara
  Nincs új a nap alatt:
  Régen, egy indiai kis faluban egy ember bejelentette a falusiaknak, hogy majmokat vásárol fel, darabját 10$-ért. A majmok fogyni kezdtek az erdőben, a falusiak abbahagyták az összefogdosásukat. Erre az ember bejelentette, hogy 20$-t ad egy majomért. A falusiak újra elmentek majmokat fogni. Az ember 25$-ra emelte az átvételi árat, de már nagyon nehéz volt majmot fogni. Erre a férfi közölte, hogy 50$-t ad egy majomért, de el kell utaznia, egy helyettese fogja őt képviselni. A helyettese azt mondta a falusiaknak: “Nézzétek ezt a sok majmot a ketrecekben. Eladom nektek darabját 35$-ert, és amikor az emberünk visszatér, eladhatjátok neki 50$-ért.” A falusiak összeszedték minden pénzüket, és megvették az összes majmot. Ezután a falusiak soha többet nem látták sem az embert, sem a képviselőjét, csak a rengeteg majom mászkált megint a környéken, úgy, mint azelőtt.
 • Egy feljelentő
  Itt olvasható egy zaftos határozat a BRFK-tól, amiben megfogalmazzák, hogy szerintük Gaál Róbert alaposan gyanúsítható mások csalására létrehozott piramisjátékkal és sikkasztással. Ha egyéb szervezőkre is sikerül mindezt rábizonyítani, akkor bűnszervezetben követik mindezt. Szorul a hurok: scribd.com/doc/210086048/FREN-BRFK-hatarozat-140227
 • Kovács István
  Csak is a magyar képes ennyire gazember módon lehúzni ember társait, mint Gál és csapatat tette.
  Én is bele estem az ő csapdájukba, de ettől még nem fogom felakasztani magam. Az elején is éreztem, hogy akármi is lehet a dologból és számba vettem a következményeket. Lottót is veszünk évtizedeken keresztül, hiába. Legalább is az emberek nagy része. Nem kívánok Gál úrnak semmi rosszat, nem fogom elátkozni, majd isten ítélő széke előtt felelni fog a tetteiért. Nem lett rosszabb az életem, hogy kivett 60 ezer forintot a zsebemből, mert máshonnan visszakaptam. Egy igazi tanúlság volt és biztos, hogy soha többé ilyen baromsággal nem fognak csőbe húzni.
  Mindenkinek azt tanácsolom, hogy azzonnal fordítson hátat az ilyen FREN-es hazugoknak és kerülje őket nagy ívben. Valahol az oldal elején még Gál mellett álltam és elitéltem az őt támadókat,mostanra csak GRATULÁLNI tudok nekik. Ők okosok voltak!
 • Szkeptikus
  Kiszámoló írta 2012. szeptemberében: “Aztán játszunk el azzal az irreális gondolattal is, hogy mi lesz akkor, ha valami csoda folytán te még megveszed a házad 20% önerővel, de közben meghal a piramisjáték (ami persze soha nem történhet meg)? Mivel a pénzáram, amiből fizetni akartad az ingatlanod, megszűnik, mit fog csinálni a cég? Elárverezi a lakásod?”
  Most pont ez történik…. kár hogy akkor senki nem vette komolyan ezeket az írásokat…

  “Az ingatlan adás-vételi szerződésben , ami közjegyző előtt lesz hitelesítve a tervek szerint, a cég garanciát vállal arra, hogy előre nem látható olyan esemény miatt, aminek következményeként a fizetőképesség nem biztosítható tovább a vállalkozás részéről az ügyfélnek , az ügyfelet 100%-os tulajdonjog illeti meg.
  ” Végül ez belekerült az adás-vételibe????? Gondolom nem, mert akkor nem lehetne elárvezerezni. Kár, hogy ezt sem vette senki komolyan..

 • Szkeptikus
  A Gaál Robert Úrnak pedig azt üzenem, hogy az élet még visszafog Önre csapni. Semmit nem lehet bűntetlenül és következmények nélkül csinálni… a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát. És az élet igazságot fog szolgáltatni és bűnhődni fog.
 • holvoltholnemvolt
  T Kovács István és Mindenki!
  Javaslom, hogy akinek pénze van a rendszerben az ne csak legyintsen, hivatkozva a Lottózásra. Különbség a kettő között: a lottónál eleve tudja az ember mit remélhet,ott sosem ígérnek nyereményt,a Fren cégnél viszont azért vásároltak utalványt, mert a tulajdonosnak elhitték amit ígért. Belátható,hogy ez elviekben is nagy különbség. Az egyik lutri, a másik átverés! És az emberek nagyon nem szeretik, ha átverik őket. Ezért ezt nem is szabad csak egy legyintéssel elintézni. Ez elvi kérdés, hiszen a családjuktól vonták meg azt a pénzt,képesek lennének csak úgy ott hagyni,egy szélhámos karmaiban? Akinek pénze van a rendszerben az kérje vissza a Supporton keresztül,várja ki a 30 nap pénzvisszafizetési garancia határidejét.Ha ennyi idő alatt nem kapták vissza a pénzüket, jogukban áll a rendőrségen feljelenteni a céget, akár szerződés megszegésért,akár csalásért!
 • holvoltholnemvolt
  És nagyon sürgősen mentsék ki, fényképezzék le, másolják ki, töltsék le a webirodájukat, a dokumentumokat, névre szóló szerződéseiket, mert egyik napról a másikra hirtelen el fog tűnni a weboldal! Ekkor meg már az irodába sem fognak tudni belépni, semmi nem lesz elérhető, ami mindenkinek a bizonyítéka lehetne.
  Saját érdekükben haladéktalanul kezdjék meg az irodájuk kimentését. E nélkül nem lesz semmiféle bizonyítékuk arra, hogy egyáltalán FREN tagok lettek volna!
 • Zolikaaa
  Kedves Krisz56!

  Szerencse, hogy Te tudod, mi a piramisjáték, most már csak az a kérdés, hogy ez alapján miért nem ismered fel, hogy a FREN is az? Merthogy termék NINCS a rendszerben, ugyanis amit terméknek akarnak eladni, az egy süket duma. A pénz pedig csak felfelé áramlik, és nem, a tagok befizetésén kívül NINCS máshonnan pénz a rendszerben, mert az is csak szósz. A közben eltelt idő bebizonyította. A bankokkal példálózni pedig azért értelmetlen, mert igen, igazad van, a bankok sem a saját pénzüket adják kölcsön, hanem a betétesekét. Csakhogy elfeledkezel arról az apró, de nem mellékes tényről, hogy a bankok ezt engedéllyel tehetik, mert van mögöttük egy tőkeerő – bankot nem lehet csak úgy alapítani -, egy bank számonkérhető, ellenőrizhető. Erre van a PSZÁF, illetve azóta már az MNB. A FREN nem rendelkezik semmi ilyennel. De azért az tényleg nagy szerencse, hogy legalább te okos vagy.

 • Kovács István
  Volt idő, amikor fontolóra vettük, hogy befizetjük a tíz százalékot.
  Az azért már odatett volna.
  Hiányzik a hatvan ezer, amit “ajándékba” adtunk de örülünk, hogy “csak” hatvan ezer…..
 • Nagy Pál
  Töretlenül hajtja az új belépőket: – frenblog.co.uk/.
 • Felipe Martinez
  A hozzászólások arra késztettek, hogy megvizsgáljam a témát. Arra a meggyőződésre jutottam, hogy a rendszer igenis működőképes. Sajnálom, hogy valakik ezt nem látják és jó Magyar szokás szerint tönkre is teszik.
 • Kiszamolo
  Kifejtenéd, mitől működne és akkor miért nem működik?
 • Crizal
  Róbert leért az aljára……
  Most ott tart, hogy azok akik befizettek igazolják az adataik valódiságát! Erre azt az egyszerű módszert találja megfelelőnek, hogy mindenki küldjön neki 1000Ft-ot! 😀
 • Kovács István
  Kedves Felipe Martinez!
  Kb. 1 évvel ezelőtt még én is hasonló képpen gondolkodtam…hmm..
  Felébredtem….
  Ha valaki hitt ebben az egész maszlagban, hát én hittem.
  Javaslom, vizsgálja meg újra a rendszert és ha esetleg azt fontolgatja, hogy belép, csak sajnálni tudom. Nem is, inkább fogadja meg a tanácsom NE!
  Tisztelettel!
  egy károsult.
 • Zolikaaa
  Most éppen gyűjti az ezreseket (ez már tényleg bagatell összeg az eddigiekhez képest) a palimadaraktól, akik MÉG MINDIG hisznek abban, hogy a futurisztikus FREN lesz a megoldás a problémájukra. Mostantól vége az ingyenességnek is, aki akar valamit, az perkáljon.
  Kurvára kellhet a pénz. Valamiből vissza kell fizetni a beszedett pénzt azoknak, akik voltak olyan naivak, hogy pénzt tettek a rendszerbe.
  Ámbár naivitás azt hinni, hogy bárki vissza fogja kapni a pénzét. Aki még mindig reménykedik, az olvassa végig azokat a hozzászólásokat, amelyek arról szólnak, hogy visszakérték a pénzüket, aztán azóta is várnak rá, és még válaszra sem méltatják őket.
 • Zolikaaa
  Ja igen, ez lemaradt, javaslom olvasgatni a szkepta.blog.com/ weboldalt, találni ott a FREN kapcsán (is) érdekességeket…
 • Zolikaaa
  És ezeket is:

  rtl.hu/rtlklub/fokusz/cikkek/2014/04/02/felhaborito_csalas_az_utolso_penzuket_is_kicsaltak

  frentagok.blogspot.hu/2014/01/ujabb-felfuggesztes.html

 • Zolikaaa
  scribd.com/doc/210086048/FREN-BRFK-hatarozat-140227
 • Zolikaaa
  Bocsánat, most látom, az utolsó linkre már más is hivatkozott feljebb, nem baj, ismétlés a tudás anyja.
 • Kolozs Ágnes
  Viszi a FREN a pénzt, vége a bulinak. Ma kaptam egy levelet, miszerint a sok “visszaélés” miatt megszüntetik a weboldalt, vagyis, akiknek minden pozíciója, pontja, befizetése ott volt nyilvántartva, az most attól elbúcsúzhat. A “fát” átalakítják, vagyis ettől kezdve senki nem tud majd semmit, még az se, aki eddig képben volt. Ja, és pénzt azt csak annak adnak vissza, aki igazolni tudja a tényleges befizetést, amire holnap éjfélig van módja. Ennyit arról, hogy a rendszerben a fán terem a pénz és folyamatosan osztják a bevételeket a rendszerben. Ha valaki ezen feldühödik, annak azt ajánlja Gaál Róbert, hogy tartson önvizsgálatot, mik voltak a valódi szándékai. Ezzel szerintem azt üzeni a sok átvert embernek, hogy ha voltak olyan hülyék, hogy beszálltak a hintába, akkor ne rá legyenek dühösek. Van egy csomó link is a levélben, de mivel nem vagyok érintett, nem pazarolom az időmet.
 • Kolozs Ágnes
  Csak azt akartam még kérdezni, hogy tud-e bárki is valakiről, akinek sikerült házat szereznie a FRENnel? Vagy közületek bárkinek sikerült-e?
  Mert itt évek teltek el…
 • Kovács István
  Az álltalános iskolai matematika tanáromnak volt egy mondása. /Nyugodjon békében /
  “Mese habbal” hát ez az….
  Aki azt állítja, hogy lakáshoz jutott, az hazudik!
  Méghogy igazoljam a befizetést?
  Kell attól hitelesebb, mint egy átutalási bizonylat?
  Igazi magyar, csaló, gazember! (ek)
 • Zelei Sándor
  Hajrá “kiszámoló” hajrá.Jó munkát csinálsz ! Viszont látom hogy egyesek nem értik amit mondasz. De hát azok vesszenek is el ! Meg fürödnek, és majd segitségel törülköznek majd!
  Nálunk Svédországban, amikor egy néhány éve szóban jött a devizahitelek lehetösége, az bankok és a fogyasztási védelmi szervezetek azt mondták, hogy csak abban a valutában vegyél fel kölcsönt amiben kapod a fizetésedet. Ezt szinte csak egyszer lett meg magyarázva.Ma Svédbe nincs semmi cirkusz deviza hitelek körül. Esetleg van valami különbség a a magyar és a Svéd ész járás illetöleg ? Hogy lehet a magyar nép olyan hülye, hogy szorozatosan bedöl egy látszólagos jó ajánlatra? Miért nem néz szét ? PNP, BrokerNet, Bridge Hungary, Mentor Hungary…
 • Sándor
  A Fren legújabb dobása az 1 fontos tagdíj beszedése után a vagyonteremtő finanszírozás tanulmány csak 20 fontért.
  És még van, aki bedől ennek a baromságnak, több helyen reklámozzák.
  Remélem, nem csak Róbertet csukják le, hanem 1-2 tettes társát is, többek között X Máriát is, aki Róbert összes csalásában benne van. És csak küldi-küldi a leveleket, ugye most épp ebből leszel gazdag.
  Az összes Róbert által elindított átverésben részt vesz, nagyon aktívan küldözgeti a meghívókat, ajánlókat. Talán X Mária közelebbről is ismeri Róbertet, netán együtt dolgozták ki ezt az összes átverést.. Nekem nagyon úgy tűnik.

  Aki szeretné megvenni a tanulmányt, itt megteheti:
  haszon.gyarapodj-okosan.eu/tanulmany2015februar.html

  Marhára megéri, tuti milliomosak leszünk! Ja, és a Fren egy korrekt cég, már csak ezért is megéri megvenni.

 • Nagy Pál

  Itt található Örsi Máriáról pár dolog: netbizniszeim.webnode.hu/rolunk/

  Nem kispályás ő sem.

 • G
  Nem kellett sokat várnunk rá, hogy kiderüljön: a fák nem nőnek az égig.
  Engem is vakítottak pár éve ezzel a dologgal, de akkor még nem olvastam a blogot, csak saját józan észemmel jutottam ugyanarra a következtetésre – egyszerűen nincs meg a fedezet ahhoz, hogy a rendszerben az elsőként belépők kivételével ingatlanhoz jussanak a tagok.

  Mostanában nem hallottam semmi hasonló orbitális hazugságról, pedig lassan megérik a terep egy újabb szélhámosság számára. Kíváncsi vagyok, mi lesz az…