A Google európai e-money engedélyt kapott

A Google e-money engedélyt kért és kapott az Európai Unióban. Ezzel az engedéllyel a cég sok pénzügyi szolgáltatást kínálhat, a hitelnyújtástól eltekintve szinte mindent. Az engedély remélhetőleg jó hatással lesz a Google Pay elterjedésére is, ami jelenleg csak 23 országban használható bolti fizetésre.

Ezzel az engedéllyel a Google már maga is lehet szolgáltató, nem csak meglévő bankkártyákat digitalizálhat a Google Pay-en keresztül. Reméljük valami izgalmas és hasznos dolog lesz a vége, amiért engedélyt kért a Google pénzügyi szolgáltatásokra.

Share

20 hozzászólás

 • Destephano
  Ez a változás remélem nem csökkenti majd az rutinszerűen elcsalt adó mértékét.
 • Adamo
  Milyen jó lesz ha még vásárlási szokásaink alapján is jönnek majd a reklámok androidos telefonunkra.
 • Balázs Csaba
  Sima terjeszkedés. Annyira lesz izgalmas, amennyire usa-ban az, fűszerezve (csökkentve) az európai (esetleg hazai) pénzügyi kultúrával: mindig kevesebb van, mint kellene; nincs hosszútávú cél (“anyámnak sem volt” felkiáltással); nincs “csak-ugy” költés mondjuk 100-300$ értékben; hitelkártya csak a visszatérítés miatt izgalmas (és le is hajolnak 1-2%-ert).

  Boldog Karácsonyt! 🙂

 • Balázs Csaba
  Remélhetőleg csak a Google Pay-ben elköltött pénzről lesz infojuk.
 • Tamas
  Atalakuloban van a piac, lasd:

  https://blog.revolut.com/we-got-a-banking-licence/

  En mar annyit eszrevettem hogy top-up-nal nem a LOYD-os szamlaszamra kell utalni a kozlemenyben levo sajat koddal hanem dedikalt IBAN lett.

 • Buta Béla
  Az volt már, hogy a Revolut is megkapta a banki licenszet (vagy valami ilyesmi, nyilván nem pontos a kifejezésem), vagyis ha minden jól megy akkor valamikor a nem túl távoli jövőben biztosítva lesz majd az ott tartott pénz 100.000 euróig? Boldog Karácsonyt!
 • Meister
  : az az egy-két százalék nekem pont minden évben összejön a Wizz-zel egy Kanári szigetek valamikor decemberben. 🙂 Plusz idén sikerült Izraelbe eljutni, Hollandiába, Rómába, Szkopjébe. Szóval igen, lehajolok érte. 🙂
 • akosom
  Én az Apple Pay-t várom már nagyon…
 • nem vagyok bűnöző
  Én, ha szolgáltatást veszek igénybe külföldről, be kell fizetnem a 27% ÁFÁ-t a magyar államnak. A Google úgy küldi a Google Adsense kifizetést, hogy még a számlám sem kell neki, s főleg, hogy nem fizeti meg utána az ÁFÁ-t Írországban. Enyhén aggályosnak érzem, hogy nekem mikrovállalkozásként adóznom kell, a milliárdos Google-nek meg nem. Itt nem csak a Google a bűnöző, hanem az állam, mely engendi ezt, az is.
 • Brexit
  És akkor előbb utóbb jönnek a fintech cégek ingyenes (legalábbis bankoknál lényegesen olcsóbb) szolgáltatásai is?Pl. Revolut ingyenes tőzsdei kereskedés platformja?
 • porthosz
  vagyok bűnöző

  A google-nek azért nem kell a számlád, mert ő befizeti az áfát helyetted. A hatályos EU-s törvények alapján olyan szolgáltatónak minősül akinek ez kötelező cég-cég reláció kapcsán (szóval ha van közösségi adószámod akkor igy történik, anélkül meg nem is lehetne).

  Neked meg olyan számlát kell kiállítanod amire ráírod hogy “áfa tv területi hatályán kivül”, áfa nélküli lesz a számla és ennyi, de igazából erre a számlára csak a magyar adóhatóságnak van szüksége, a világ nagy részén nem is ismerik ezt a fajta agyonbonyolított idiótaságot amit itthon számlának hivnak. Ezért nem kell a google-nek sem a számlád.

  Szóval ha te eddig egyéni vállalkozóként közösségi adószámmal bizniszeltél a google adsense-zel és eközben befizetted még a 27% áfát is, akkor köszönjük az államkincstár támogatását, de duplán fizettél áfát, mert a google már befizette az ide vonatkozó részt.

 • Inevitable

  Nem ezt készítette elő a nagy pénzügyi kavalkád év elején? Mintha már akkor az lett volna a hír, hogy nemsokára jöhetnek a független banki alkalmazások.
 • Petike
  : aki okos, az lehajol érte. 😉
 • nem vagyok bűnöző

  Természetesen amikor ÉN veszek igénybe szolgáltatást az EU-ból, akkor fizetem be utána a 27% ÁFÁ-t. A Google-nak számlázva nem fizetek be semmilyen ÁFÁ-t.

  De ha elb.sztam volna, akkor önrevíziót alkalmaznék, a tévesen befizetett összegek nem tűnnek el az éterben.

 • Jani
  1-2% visszaterites mar nem sokaig lesz valoszinuleg a hitelkartyak utan. Ha osszejott belole egy par szazezres tetel valakinek, az orulhet, mart ezek szerint 10 millios tetelben kolt kartyaval egy evben 🙂

  Amugy meg kit erdekel a google / apple pay, apple 30%-ot nyul, google gondolom hasonlo lehet. Es ezt nyilvan a vevonek kell kifizetni, hiaba az eladotol szedik el. Az adozasi szokasaik minimum megkerdojelezhetoek, de minden nyavalyas multi ezt csinalja, boven van penzuk ugyvedekre, “adooptimalizalasi” cellal. Tehat legalis, csak epp erkolcstelen. Kit erdekel, ha mindenki csinalja, nem is lenne versenykepes sokaig, ha valamelyik abbahagyna (ugye…)?

  A masik meg: revolutnak mar reg van iban szama, EUR -ra meg GBP-re sort code, USD / HUF meg mindig kerulo uton menne, dragabban. De amugy az utobbi idoben egyre jobbak. Ez a banki engedely is csak javit az osszkepen.

 • Családfő
  Jani, nem ügyvédek, hanem piszok jó adószakértők kellenek az adóoptimalizáláshoz. Bőségesen meg is vannak fizetve. 🙂
 • jancsika
  Családfő.
  Nemcsak adószakértők hanem politikusok is.
  Így szép a combo.
 • Barnabás.Jog

  Maradjunk annyiban, hogy “is”. A tranzakciós és cégjogi részéhez kell ügyvéd, már csak azért is, mert ő fog összejárni a helyi NAV-val beszélgetni.
 • Családfő
  ,
  Ehhez speciel nem szükséges (direktben) politikus, hisz azok kevesek ehhez.
  Kell egy maroknyi penge adószakértő, akiknek más dolguk sincs, mint a világ országainak adótörvényeit bogarászni, majd abból összeállítani az optimális leányvállalat struktúrát. Lesz pl. egy “fő” leányvállalat, amely alá tesznek még 10-20-50-akármennyi másikat, különböző országokban Perutól Vietnámig bárhol, különböző vállalati formában és tulajdonlási százalékkal. Ezeken keresztül az ideális módon vándorolnak majd a pénzek, bődületes összegeket megtakarítva az adózásból. Teljességgel legálisan, hiszen minden érintett ország adózási törvényeit betartják.
  A munka ezután sem áll meg, hisz folyamatosan változnak ezek a törvények itt-ott, ami különböző mértékben borítja a kialakított struktúrát. Jön az újratervezés. Non-stop business, ezek a srácok nem maradnak munka nélkül soha.
 • Családfő
  , abszolút igen, de ők már a második “lépcső”. Más területekkel egyetemben.