ATM karácsonyra

2018-12-26
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Sok évvel ezelőtt írtam az ATM csalásokról, abban említettem meg, hogy az igazán stílusos bűnözők nem fáradnak ATM-ek megbuherálásával, hanem nemes egyszerűséggel vesznek egyet maguknak, amit átalakítanak és kihelyeznek valahová, ahol az emberek önként beledugják a kártyáikat és megadják a PIN kódjukat, amit aztán le is másolnak és így tudják kifosztani mások bankszámláit.

Idehaza a legtöbb ATM banki üzemeltetésű, ezért nem menne könnyen egy ilyen csalás, de például az Egyesült Államokban rengetegen élnek abból, hogy ATM-eket üzemeltetnek, így ott se nem feltűnő, se nem gyanús egy noname ATM egy tetszőleges utcasarkon vagy egy újabb ATM a meglévő 15 mellett a bevásárlóközpontban.

Amiért írok erről, mert valamiért a Google azt gondolta, hogy én venni akarok egy ATM-et és ilyen hirdetéssel bombáz egy ideje. (Van még mit csiszolni az algoritmuson. 🙂 )

A reklámozott cég weboldalán már akár 1650 dollárért is vehetünk egy komplett ATM-et, ami nem tűnik túl nagy befektetésnek. Meg is vehetjük és csak mi üzemeltetjük, vagy a cégé, mi csak üzemeltetjük, készpénzzel feltöltjük, vagy akár csak helyet biztosítunk a cég saját ATM-e számára. A weboldal szerint tényleg nem egy nagy mutatvány egy ATM beszerzése és beüzemelése, legalábbis az Egyesült Államokban.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram