A Revolut díjat számol fel a Wise-os feltöltésnél?

Tivadar futott bele abba, hogy egy rendszer update óta a Revolut elkezdett feltöltési díjat számolni minden olyan kártya után, ami EU-n kívüli vagy commercial kártyának vesz, nem tudom milyen alapon.

A commercial kártya eredeti jelentése a céged által neked nyújtott kártya a céges költségeidre. Hogy mit jelent a Revolut saját szótárában a commercial card, lövésem nincs.

Mindenesetre a Wise kártyás feltöltést annak vette nagy hirtelen s lehet, hogy más hasonló kártyával is így jár el.

Egy nem túl kellemes 2%-os költséget számoltak fel. Hogy ez mostantól így lesz-e, vagy csak egy rendszerhiba, túltolták feleslegesen a potmétert és ezért esett bele egy lakossági Wise kártya a szórásba, amit majd kijavítanak, egyelőre nem tudjuk.

Mindenesetre figyelj oda, ha Revolutot használsz.

Bővebb infó a képernyőmentésben.

Köszönjük Tivadarnak a hírt.

Share

68 hozzászólás

 • ZBalaban
  Szia! A BUNQ-ot nézd meg. Több mint egy éve a Revolut-ról váltottam az említett zárolásos probléma miatt. Rendszeresen utalok a Wise, a hazai bankom és a BUNQ között. Sosem volt semmilyen gondom. A váltás előtt az angol nyelvű chat ügyfélszolgálat készséggel válaszolt minden kérdésemre.
 • IDSx
  én is valamelyik raiffeisen prémium számlát mondanám, 6 éve vagyok ügyfelük, mindig minden rendben volt. Jó az app (iOS), az ügyintézöd mostmár nem csak mailben de videóhívva is elérheted, az összes havi költségem az a néhány SMS amit nagyobb értékü tranzakcióra beállítottam.

  Hasonló csomagja van több banknak is, arra figyelj hogy a díjkedvezmény feltétele ahol beérkezö összeg azt hány részletben kérik, ezzel szoktak variálni.

 • Alfa
  : szabadság van és nekem 8, sőt bocsánatot kérek a reakció miatt, de azért vicces hogy itt vagy kolléga antitéziseként és örülsz annak hogy a fix 0.46% mennyivel jobb mint az “egyszer valaki azt mondta hogy 2% is lehet”.
  Most mindenesetre topup-oltam gyorsan fél misit sima Magnet Bank debit kártyáról, 0% fee-t kaptam a nyakamba by Revolut.
  Just for the record.
 • Cluster

  ha van már wise-d akkor igen. Nekem céges számlám van náluk, mert utálom hogy nem átláthatóak a többi banknál a költségek, ezért inkább a forgalmat ott bonyolítom elsősorban.

 • Ági
  Nekem az a kedvencem a Revolutnál, hogy 12 500 Ft-ot kap az app szerint az ajánlásért az ember, viszont egyik ismerősöm nem kapta meg annak ellenére, hogy teljesítette a feltételeket az általa ajánlott. Mint kiderült, az, hogy az appban van ez hirdetve, és hogy onnan küldesz linket az ajánláshoz, nem ér semmit, CSAK akkor veszel részt ebben a promócióban, ha kaptál külön e-mail-t vagy push notification-t, amiben külön írják, hogy te részt veszel benne. Én is ajánlani akartam, chateltem velük, ahol ugyan ezt a választ kaptam… Így nem ajánlottam. Az appban a hirdetés szándékos átverés kategória így szerintem.
 • attila
  A revo abban az esetekben nem kérdez soha semmit, ha minden műveletet kártyával végzel, így én a következőket csinálom. Feltöltés eurós bankkártyával vagy google payyel, majd átváltás középárfolyamon. Majd befizetés mák számlára revo bankkártyával, majd onnan kiutalás bankszámlára ingyen. Sajnos a google pay-es befizetést néha korlátozza, de sima bankkártyával bármennyiszer enged feltölteni.
 • Wise2.0

  Azt írod neked 0.22% a költség márciustól.

  Valószínűsíthető akkor, hogy egyéni díjakról van szó. Nekem 0.05% lesz.
  Változtathat a körülményeken, hogy vállalkozói számlám is van náluk.

 • Kártya
  Attól számít commercial-nak egy kártya, hogy a kártyát kibocsátó (pl bank) így igényelte meg a kártyatársaságnál (MC, visa) a kibocsátott kártyát. Vagyis nem a kártyát, hanem azt a tartományt, amiből a kártya szám jön.Ez a lista nyilvános minden elfogadónak és kibocsátónak, hogy a kártyaszám alapján melyik kártya milyen. A kártyatársaság is sok féle terméket ad a bankoknak, van többféle commercial termék is, amiből választhat a kártya kibocsátója. Más funkciók kapcsolódnak hozzá és más mértékű a díj is, amit a kártyát elfogadó kereskedő fizet minden tranzakcióért a kártyát kibocsátó banknak. A commercial dolgokra magasabb ez a díj, mint a consumer kártyákra. Gondolom a revolut kiszámolta, hogy nem nagy üzlet, ha a commercial kártyás feltöltésekért fizet 1%-ot a kártyát kibocsátó banknak, aztán kap 0,5%-ot, amikor a revout kártyával levásárolják.
 • Próba
  Kipróbáltam, nekem nem számolt föl semmilyen díjat.
 • SzaboZ

  “Nagy evangelizálás, behirdetés, referral code osztogatás, “ez a jövö, ez a tuti, JÓ AKKOR MARADJ KI”…aztán mikor a felhasznàlói bázis megvan és elkezd a fintech sunnyogva ilyeneket húzni, akkor hirtelen eltünnek, hallgatnak – vagy jön egy “rosszul tartod, érdekes nekem sose volt ilyen!” reakció.”

  Totál egyetértek.
  ERSTÉnél van számlám, 0Ft havidíj, 0Ft utalási költség.
  Ha balhé van, bemegyek a bankba, és rájuk borítom az asztalt.
  Külföldre utaláskor szoktam használni a TrasferWise-t.
  Az ERSTE Max-ot ajánlotta nemrég az ügyintéző, de havi max 2000 Ft-ért ezzel szórakozni? Hogy most melyik kártyáról költsem, melyiket töltsem fel?
  Aztán kapok “ERSTE-Forintot”..?

 • György János István
  Nem értem megint mi ez a dolog! szerintem kár ennyit bonyolígatni az ember pénzügyein. Nekem még soha nem számoltak fel magyar betétikártyás feltőltéssel. Nem is értem, miért kell Wise kártyás feltőltés. Szerintem a fazon nagyon ráér!
 • László
  A wise jelenleg ezt írja az oldalán:
  Card pricing
  Spend in currencies in your account Free

  Nagyon remélem, hogy így marad.

 • Uhura
  A vicces az egész revos storyban hogy akiknek problémája van azok mindegyike a betét, stb. biztonságot biztosító elemekkel vagy fee-k el van. Aki meg szereti az meg a kényelmet szereti benne. Alapjában feloldhatattlan ellentét. Aki nem szereti ne használja aki szereti használja.

  Amúgy érthettetlen számomra, hogy ha valakit zavar a top up díj miért nem hitelkártyáról tölt 0 fee-ért, ha akinek baja van a revo feevel annak nincs baja a wise fee-jével?

  Részvényt, kriptot, fémet meg tényleg csak az vegyen a revon aki még elhiszi , hogy a 0 fee tőzsdei tranzakción nincs díj … ahigy a deviza váltás is úgy kerül kisebb költségbe ha elfogadjuk, hogy adott pillanatban a revo, wise , és a világpiaci deviza pár ára ugyanaz … hát mindenki képzeletére bizom … de lelövöm a poént: nem.

 • Ferragamo
  Revolut feltöltés Wise-ról
  Január 27, 300 EUR no fee,
  Január 30, 400 EUR 8,64 EUR fee
 • Túltoltuk Béláim
  OFF topic

  Tanácsot kérek.
  EUR-ban is szeretnék tartalékot képezni.
  Semmi más célom nincs, mint HUF átváltás EUR és vice versa.
  Van javaslatotok?
  Köszönöm

  Miklós, aktuális lenne egy cikk deviza számláról, megtakarításról 🙂

 • peetki
  Wise:
  Kínai cégnek utaltam (áru ellenértéke) két részletben előleg 400$ volt fennmaradó 2 héttel később 1100$. Magánszemélyként saját otp-s kártyával, kártyás vásálásként fizettem mindkéteszer, nem utalással. Tapasztalat csillagos 5-s. Díj bármelyik bankét veri, tudtam “OUR” opciót választani (ez fontos, mert te vállalsz minden a kínai banknál is felmerülő költséget nem kell magyarázkodni, hogy miért nem kapja meg a számláján szereplő összeget (plusz 3000Ft volt ez a szolgáltatás)).

  A második 1000$ feletti utalásnál viszont belefutottam egy ellenőrzésbe, fel kellett töltenem a személyimet. 2 perc volt, utána ment az utalás, mivel másodszor ugyanoda, így hihetetlen de 1 nap alatt átért, boldogan igazolta vissza a kínai, hogy számláján az összeg.

  Semmilyen plussz költséggel nem találkoztam, olyan volt az egész mintha itthon a tescoban fizettem volna kártyával.

 • Sin
  Nekem a teljes kép egy ideje úgy néz ki, hogy..
  A., Minél hosszabb a lánc annál több fee jön ki.. nyilván. Viszont a mézesmadzag már elkopott és már nem jön ki a kényelem sem lassan mert szerencsére (szerintem) a “klasszikus” netbankok is próbálnak felzárkózni a fintech szektor megoldasaihoz (ismét szerintem) mert talán rájöttek, el fog menni a hajó az ügyfelekkel.
  A másik oldal meg talán pont a régiek sötét oldala felé mennek.A technika kb működik mégha röcög is, bugos is. Akkor lehet pénzt keresni kezdeni, az ügyfélkör megvan. A revolut tele van bullshittel. ilyen pl hogy hozzak példát.. a kriptosdi is, revoluton semmilyen kriptot nem lehet venni (nincs címed és kiutalni se tudod, de sok % fee). Arra szuper hogy részegen az este végén mindenki fizet kvázi közösen és nem kell visszaadni egymásnak az utolsó sör felét apróval.Szóval egy ideje max koszt kapargatok üvegről a rev kártyával
 • Penta

  PEMÁP miért nem jó? Váltásra + utalásra meg Revolut és ZEN (zen.com).