Balhé a reptéren

2015-08-12
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Ha szoktál repülővel utazni, tudod, hogy ha vásárolsz a reptéri boltokban, mindig elkérik a beszállókártyádat és beolvassák a pénztárnál.

Ennek látszólag nem sok értelme van, legalábbis nehéz okot találni, miért csinálhatják, hiszen azon a területen már eleve csak azok tartózkodhatnak, akik elutaznak.

Most kiborult a bili Angliában, kiderült, hogy azért csinálják ezt a boltok, mert az Európán kívülre utazók után elegánsan visszaigénylik a forgalmi adót, csak ezt éppen elfelejtik odaadni a vásárlónak (őt illetné ugye, hiszen ő hagyja el az Unió területét, nem az üzlet). Így évi pármillió fontot keresnek tisztán csak az áfa visszaigénylésével.

Lett is nagy felháborodás Angliában, talán még szabályozás is születik, hogy nem nyelhetik le a boltok a vásárlóknak visszajáró áfát.

Kíváncsi vagyok, ez mikor ér el Magyarországra.

Addig is nyugodtan tagadd meg a reptéren, hogy elvegyék a beszállókártyádat, semmi közük hozzá, hová utazol, kivéve, ha vissza akarják neked adni a forgalmi adót, ami ugye 21,3% kedvezményt jelentene idehaza az egyébként is igen magas vételárból.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram