Új ötvenes a forgalomban

A családok éve alkalmából új 50 forintos jelent meg, amely csak a hátuljában különbözik a hagyományos érmétől.

Share

22 hozzászólás

 • Tibi
  Ne feledkezzünk meg a másik új 50 Ft-os érméről, ami a Jégkorong Világbajnokság alkalmából készült!
 • Petike
  Hú, ezt be kell szereznem! Gyűjtöm már régóta az 50 Ft-osokat (sőt, bármilyen Ft pénzérmét, amin változtatás van). De fontos feltétel, hogy csak úgy hogy ha kapok egyet valahol, nem megyek be egyért a bankba. 🙂 Ami mostanában megnehezíti a dolgot, hogy ahol lehet HK-val fizetek. 🙁
 • fogadni mernék
  Petike – nem szőrözni akarok, de majdnem biztos, hogy általában bankkártyára gondol az, aki hitelkártyát mond 🙂
 • Zee
  Fogadni mernék – amikor hitelkártyánál minden esetben van visszatérítés, bankkártyánál meg kb fizetsz, hogy használhasd, szerinted mivel fizetnek az emberek?
 • Andi
  Kormányváltásig nem szülök!
 • fodros
  Ha bemegyek bármilyen bankba, ott tudnak nekem váltani ilyen érmére?
  Mindenképpen szeretnék beszerezni egyet belőle ajándékba.
 • kritizátor
  Andi

  Most volt kormányváltás:)

 • nyman
  Off
  Politika ON
  Mi koze a politikanak a szuleshez? Meg hogy ki van hatalmon? Terjed ez a hulyeseg a neten. De ez inkabb egy suicid gondolkozasmod.
  Politika OFF

  Biztos en gondolkozom hulyen, de gyereket nem az allamnak, nem a kormanynak “csinalunk”, hanem mert ez lenne valahol az elet rendje. Plusz sok elmenyt, boldogsagot ad. Eppen a poszt elott birkoztam az egyikkel az oltozesnel az egyikkel, amig a masik utotte a hatamat.

 • tnt
  : nem tudom mennyi idős lehetsz de nemrég vitya azt nyilatkozta 2030-ig terveznek minimum … csaxólok … 🙂
 • Pampalini
  Hülyeség politikát belevinni. Aki meg azt mondja, hogy ő bizony csak azért se szül (mert ezzel aztán jól megmondja/megmutatja OV-nak), az nálam a szánalmas kategória.
  Gyereket nem politikusok kedvéért vállal minden normális ember.
 • Kapszlock
  OFF
  Én se fogok szülni ennek a kormánynak! oh wait… ffi vagyok.

  ON
  szép érme, amúgy akit érdekel, itt vannak az eddig kiadott, forgalomban lévő emlékérmék
  mnb.hu/bankjegy-es-erme/ermeink/forintermek-emlek-valtozatai
  Amúgy tudja valaki, hogy a korábban kiadott, de forgalomban már minimális eséllyel fellelhető emlékérmékből lehet-e beszerezni még pl bankon keresztül?

 • Kiszamolo
  1054 Budapest, Báthory u. 7.

  Telefon:
  Érmebolt 06-1-800-8110

 • untermensch4
  nyman ” Mi koze a politikanak a szuleshez? ” Pl. “családpolitika”… egyébként Dugovics Titusz közismert és kedvelt mitológiai hősünk, ez egyfajta bojkott.
 • Feri78
  Teljesen igazad van, de szerintem egyébként utána se, mindenkinek jobb lesz ez így. 🙂
 • Bltzar
  Off:
  Andikának: ” A petesejtek korral rohamosan öregszenek. 40 éves korra radikálisan megnő a hibás petesejtek száma, akár már 35 éves korban is előfordulhat, hogy a petesejtek 50%-a kóros genetikai állománnyal bír.
  Megemlítendő még, hogy a késői gyerekvállalásnál bizonyítottan gyakoribbak a vetélések, a terhességi cukorbetegség, a kromoszóma-rendellenességek és nehezebben történik meg a fogantatás.”

  Én támogatlak a döntésedben, elismerem azt amikor valaki felismeri, hogy az Ő génjeit nem szabad tovább örökíteni…

 • bdpst
  Csalárdok éve 2018
 • Agar
  Félre magyarázzátok és nem érdekel benneteket a valódi indok. Az, hogy az albérlet ára több, mint felezi a fizut és a lakások ára olyan mértékben elszállt, ezek összessége okozza azt, hogy rengeteg ember halasztja a gyerek vállalást. Ahogy a kollégáim is több éve. És jön egy-egy intézkedés a f-től és még rosszabb lesz miatta azok helyzete, akik anyagiak miatt nem kezdtek bele.
  Hiába múltam 30, ha gyerekre marad havi 70 csp-vel együtt, és minda 4 nagyi több műszakban tolja, hogy nyugdíj mellett tudják fizetni a saját költségeiket, akkor jöhet bármiféle orvos, attól nem lesz jobb a babának, ha még délig szülök egyet, mert a konyha-szoba lehet nem lenne megfelelő hely neki, és utcára is rakhatnak, ha az ígért 15%os emelést meglépi a bérbe adóm, mert azt végképp elvon pénzeket.
 • Agar
  Összegezve :
  – családosok éve = politikai propaganda érme. És mint ilyen értékes!
  – akinek már van családja élvezi a támogatást, mert eddig is ki tudott jönni a betevőjéből és nem bánja, ha a támogatások mellett megnő a kereslet és ennek következtében az árak, hiszen neki megvan, ami a gyerek neveléséhez kell, különben nem kezdett volna bele.
  – aki nem kezdett bele, nem kap támogatást, de az árváltozások ugyan úgy hatnak rá és hátránya egyre nő és egyre jobban elvész a kedve a gyerekcsinálástól.
 • Petike
  fogadni mernék: Igaza van Zee-nek, hitelkártyára gondoltam, van egy BB-s UPC-s HK-m és egy Erste Max-os. 🙂
 • Petike
  Agar vagy Andi: vajon a világháborúban, amikor tényleg szegénység volt, nem született egy gyermek sem?! Költői kérdés volt. Nem akarsz gyereket, és ezzel akarod megindokolni magadnak és másnak is.
 • Agar
  Petike – ezt honnan tudod? Ott voltál?
  Jól eltereled a szót a vh-ra, a jelen kor problémáival így nem kell foglalkoznod.

  Akarok gyereket. Ha most lenne, nem tudnék vele lenni, mert a saját fenntartásom mellett extra munkát kéne vállalom és ezt nem tartom fairnek a gyerekekkel szemben.

  VH alatt nem volt fogamzásgátló. Sokkal több gyerek halt meg 10 éves kora előtt pont a szegénység miatt. Ezeket lehet, pontosan tudod te is, csak (szándék/közöny miatt) kihagyod a kliséből. Ha ennyire tetszik neked a vh helyzet, költöz Afganisztánba. Aki onnan beszél: mai háborúban több gyerek születik, annak elhiszem.

  Vannak gondok gyerek vállalás téren. Sokakat érint. Kategórikus indokokról van szó. És bizony halasztják ezek miatt a gyerekvállalást. És ezt gátolja sok f intézkedés.

  Én azért jöttem a blogra, h ennek találják ellenszert: jobban képbe legyek a pénzügyekkel és alapfeltételt teremtsek.

 • Penge
  Egyetértek annyi kivétellel, hogy a szoba-konyha elsősorban nem a gyereknek nem megfelelő, hanem a szülőknek, akik már megszoktak egy relatív kényelmet. A gyereknek mindegy, hogy Zimbabwébe vagy Dubajba születik, amíg kicsi ÉS a fizikai szükségletei ki vannak elégítve.

  Az már komolyabb probléma (amit a sok önjelölt magyartenyésztő nem vesz figyelembe), hogy a gyerek befektetési zsargonnal élve extrém kockázatos. És most nem csak a fogyatékosságra vagy krónikus betegségre célzok, hanem munkahely elvesztésre, válásra, válságra…

  Képzeld, Afrika legszegényebb részein, ahol még ivóvízért is kilométereket sétálnak és malária meg ebola van, ott is születik 8-10.

  A 2.vh idején más idők jártak (ipari forradalom), most meg 18-25 év után 5 területen kell még ember: szórakoztatóipar, IT, szexipar, politika. Még az EÜ/jogi munkakörök legidőigényesebb részei is gépesítve lesznek.