Bankkártya gyerekeknek

2019-09-19
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Olvastam egy nagyon jópofa bankkártyáról, a Greenlight-ról.

Minden tudatos szülő szeretné, ha a gyereke még gyerekkorában elsajátítaná a pénzügyek alapjait, ebben segít a Greenlight, amihez a bankkártyákon túl tartozik egy szülői és egy gyerek telefonos app is.

Ez egy olyan bankkártya, amit teljes mértékben a szülők felügyelnek. Meghatározhatják, hogy melyik boltokban vagy internetes áruházakban vásárolhat vele a gyerek, természetesen azt is, hogy mennyiért. Hol vehet fel pénzt és mennyit. Minden költést azonnal látnak és pénzt is tölthetnek fel, ha a gyereknek elfogyott a pénze a nyári táborban.

Beállíthatják, hogy milyen feladat elvégzéséért jár pénz és a heti ütemezést is megadhatják. A feladatok teljesítése esetén a megállapított összeggel nő a gyerek egyenlege. Ugyanígy beállítható a heti zsebpénz összege is. (Valószínűleg egy előre feltöltött összegből szabadítja fel a kártya az összegeket.)

Az el nem költött pénzre automatikusan kap kamatot a gyerek, a szülők által beállított mértékben. A különböző célokra külön-külön is gyűjthet a gyerek.

A nevelésből az adakozás sem marad ki, az is megadható, hogy a gyerek mire és mennyit adakozik.

Nem csak a szülő, de a gyerek is látja, hogy mire mennyit költött, hová ment el a pénze vagy éppen mennyivel nőtt a megtakarítása a kamatok miatt. Ez remek alkalmat ad a szülőnek, hogy együtt átbeszéljék, mi történt a pénzzel és hogyan lehetett volna okosabban beosztani azt.

Későbbiekben további oktatási célú funkciókat is tesznek az appba, sőt a gyerek a megtakarításait, legyenek azok akármekkorák, élesben is befektetheti akár a tőzsdére is. (Ez nyilván a nagyobbaknak lesz érdekes.)

Szerintem szuper a kártya és havi 5 dollárért nem is sok, főleg annak fényében, hogy akár öt kártya is kérhető ennyiért és egyéb költsége nincs. A kártyára rá lehet rakatni a gyerek vagy a kedvenc kutyájának a képét is.

Bár nem próbáltam, de ha jól sejtem magyar lakcímmel nem lehet igényelni a kártyát, ami nagy kár. Reméljük valamelyik magyar banknak megtetszik az ötlet és mi sem maradunk sokáig ilyen kártya nélkül.

Previous Post
Mennyi az elég?

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram