Pénzbefizetés ATM-nél

Sokan nem tudják, hogy egyre több bank kínál pénzbefizetési lehetőséget pénzjegykiadó automatán (ATM-en) keresztül.

Ez nem a régi “dobd be egy borítékban” megoldás, hanem egyesével be tudod adni a bankjegyeket ott, ahol egyébként kiadni szokta az automata a pénzt.

Két előnye van: azonnal megjelenik a számládon a pénz és szemben a pénztári befizetéssel, a legtöbb bankban ez ingyenes szolgáltatás a vállalkozások részére is.

Vagyis maximum 200 bankjegyig (vagy ahogy a te bankod meghatározza) ingyen tudsz készpénzt befizetni a számládra, míg ez pénztárban nem szokott olcsó mulatság lenni (0,2%, de minimum X száz forint, vagy valami hasonló).

Természetesen nem minden automata van már erre felkészítve és nem minden bank nyújtja ezt a szolgáltatást, de érdemes rákérdezned, főleg ha sok készpénzt szoktál befizetni a vállalkozói számládra.

K&H-nál van ilyen, az Unicreditnél akkor kezdték bevezetni, amikor még ott dolgoztam, tehát nyilván még mindig van ilyen, az Erstének most jött ki egy új hirdetménye a témában, tehát ott is elérhető (lesz?). Gondolom más bank is kínál ilyen lehetőséget, ha a te bankodnál is elérhető ez és esetleg a díját is tudod (ha van), megoszthatod az infódat a hozzászólásokban.

A lehetőség főleg a vállalkozóknak nagy truváj, de azért magánemberként is jó tudni, hogy bármikor tehetsz a számládra pénzt automatán keresztül is.

Share

15 hozzászólás

 • Imre
  “az Erstének most jött ki egy új hirdetménye a témában”, amiben benne van, hogy a készpénzbefizetés ERSTE Bank ATM-nél belföldön 0,2%+50 Ft. Ki fog azért fizetni, hogy ATM-en keresztül fizethessen be, miközben a pénztárban ingyenes a befizetés (legalábbis magánszemélyeknek)? Ennek így mi értelme van?
 • Kiszamolo
  Így semmi, nem olvastam a hirdetményt, csak láttam egy listában, hogy megjelent.

  Magánszemély a legtöbb bankban ingyen fizet be, de a vállalkozó drága árat fizet érte.

  Az unicreditnél ingyenes volt és tudtommal a kh-nál is az.

 • Andrew-Andrew
  Ami tuti KH-nál a magán ingyenes, elég sűrűn használjuk. Egyenlőre a gond, hogy nem mindenhol van (Szeged). De jobb mint a semmi.
  A cégest úgy tudom nem ingyenes, legalább is a hölgyike ezt mondta mikor tettem be pénzt céges számlára és érdeklődtem mikor lesz náluk is (másik város) ilyen lehetőség.
  Nekem még pénzért is megérné, mert addig sem a munkaidőmből megy el az idő, és meló előtt megtudom tenni. A borítékos megoldást is szerettem, csak ott kalkulálni kellett, hogy kb 2 nap alatt lett a számlán.
 • SimonTemplar
  K&H-nál ingyenes a magánszemélyeknek biztos, szoktam is használni, így délután, amikor a legtöbb bankfiók már bezárt, nem kell az órát bambulva rohanni, hogy odaérjen, és aztán sorba álljon az ember.
 • Csillag V
  Tegnap értem orron csúszva 40 km autókázás után a Budapest Bankba 5.59-re az Alleéba ,hogy befizessek pénzt a számlára. Azt hittem agyvérzést kapok . 3 gyerekkel megálltam a tilosban mondván 1 percem van és egy perc lesz.Még nyolcan voltak előttem ,rendes volt az őr kiengedett a kölykökért .Szuper lenne ,ha lehetne tömködni az automatát a sarkon.
 • Peti1
  Alapvetően nem értem miért ekkora ujdonság ez a nyugaton elterjedt befizetős atm.
  A legtöbb automata (bkk, üditős..) elfogad már papirpénzt, tehát a technológia nem kérdés. A banknak is egyszerübb (kevesebb ügyintéző kell). Gondolom attól félnek, hogy hamis pénzeket pakolgatnak majd be az emberek, de szerintem ez sem kérdéses, mert az automata talán még jobban tudja vizsgálni, mint az ügyintéző…
 • Alfa
  Unicredit, ERSTE befizetés magánszemélynek fiókban ingyen van. Korábbi emlékeim és számláim szerint az MKB és az OTP is az volt.
  Ha idegen automatánál is ingyen vagy olcsón be tudok fizetni az érdekel, amúgy nem sokat ér a dolog, ha a hétköznapi útvonalaimon nincs saját bankos automata (sajnos nincs).
 • kridli
  azért ekkora újdonság, mert itthon viszont nem elterjedt 🙂
 • Kiszamolo
  Még Egyiptomban is tud a legtöbb ATM pénzt váltani is. Sajnos nálunk ilyen funkciók még nem evidensek.
 • smartdrive
  akkor is praktikus, ha éjjel követ valaki, sok pénz van nálad, és félsz, hogy kirabol. az ATM-nél nem fog megtámadni, mert egyrészt ott van kamera, másrészt azt várja, hogy pénzt vegyél fel
 • Istvánfi Károly
  Szlovéniában már akkor lehetett nem csak felvenni, amikor még volt német márka, hanem váltani. Becsúsztattam a márkát és kiadta tolárt.
 • dumbdrive
  Amikor nálam sok pénz van, és éppen éjjel követ valaki, olyankor nem az ATM-be dugom be, hanem inkább a sarkon álló hölgynél elköltöm, nehogy kiraboljanak.

  Amúgy szkizofrén vagy? Veled hányszor fordult elő, hogy éjjel sok pénz volt nálad, éppen követett valaki, ja és még az ATM is akkor esett útba. Ilyenkor valóban praktikus.

 • dumbdrive
  Oppá bocsánat, a kérdőjelet a következő mondat végére szántam.
 • kridli
  szerintem a skizofrén helyett is másra gondolhattál 🙂
 • tothi
  CIB-nel is van ra lehetoseg es elmeletileg ingyenes is.