Curve kártya tudnivalók

A Transferwise és a Revolut mellett a legismertebb fintech cég a Curve, ezért arra gondoltam nekem is ki kell próbálni, hogy legyen saját tapasztalatom is róla.

Először nem nagyon értettem, mi is lenne a célja a Curve-nek. A Transferwise külföldi és magyar számlákat biztosít bankkártyával együtt, illetve viszonylag olcsón tudsz nemzetközi utalásokat végezni, a Revolut a kártyás fizetésekre és az ahhoz kapcsolódó pénzváltásokra épült rá. De vajon mi lenne a célja a Curve-nek?

A Curve ugyanis nem csinál mást, mint a saját kártyája mögé berakja a többi kártyádat és fizetésnél azok közül választhatsz, melyikkel akarsz fizetni. Nem tudtam rájönni, erre miért is van égető szüksége a világnak?

Valami értelmének kell lennie, úgyhogy megrendeltem egy kártyát, hogy kiderítsem. Ezt 5,5 euróm bánta, de mivel promó kóddal léptem be, így kaptam is mindjárt 5 fontot, tehát ingyen volt a kártya, ahogy minden más is. Ennyi pénzt megért. (Ha jót akarsz tenni magaddal és velem is, itt egy promókód, amit be kell írni az appba, amikor kérdezi: DZ7ZP7XN, mindketten öt fontot kapunk, ebből pont ki is jön a fizikai bankkártya ára. Amíg az nem jön meg, online tudod csak használni az új kártyádat, de az ingyenes devizaváltás már ott is él.)

Az appot letöltöd, ott tudsz kártyát is rendelni és a meglévő kártyáidat berakni a Curve kártya mögé, majd fizetés előtt kiválasztani, melyiket akarod használni. (Ha nem választasz, az utolsót használja újra.)

A Curve fő üzenete, hogy otthon hagyhatod a pénztárcádat, minden kártyád helyett ott a Curve kártya és a hozzá való app.

Ami nagyon tetszik, hogy az összes vásárlói és klubkártyát be lehet digitalizálni a Curve-be, így tényleg nem kell hordani magaddal a tucatnyi kártyát: Decathlon, Ikea, Auchan, stb. A Simple app is tud ilyet, de abban nem ismerte fel a kártyámat a szkenner, itt soha nem volt ilyen gond, tényleg kiváltja a kártyákat a digitalizált verzió. Szinte az összes magyar vásárlói kártyát ismeri, még az olyan kevésbé jelentőseket is, mint egy Heavytools vásárlói kártya. De ha mégsem, akkor is tudod rögzíteni a vonalkód alapján.

A fizetésre használt kártyák váltogatásának akkor van értelme, ha különböző hitelkártyáid vannak, amik másra adnak visszatérítést. Nem tudom, mennyire jellemző az átlag magyar felhasználóra, hogy hat bankkártyával közlekedik és azokat tudatosan váltogatja fizetéskor a visszatérítések érdekében. Ha van ilyen ember, neki remek a Curve. Még egy olyan szolgáltatása is van, hogy 90 napig visszamenőleg tudod változtatni, melyik kártyát használtad. Mert később jössz rá, hogy a másik kártya erre több visszatérítést adott volna vagy már elérted abban a hónapban a visszatérítés maximumát arra a kártyára vagy bármi egyéb esetben utólag is meg tudod változtatni a múltat.

Apropó visszatérítés: három választott üzletben kapsz 1% visszatérítést a mögöttes kártya esetleges visszatérítésén túl is. Az ingyenes verzióban csak 90 napig, a 10 eurós csomagban korlátlan ideig, a havi 15 eurós csomagban hat üzletet jelölhetsz meg. (Díjcsomagok)

Mivel az ingyenes verzióban a havi költési limit ezer euró és nem is tudod állítani, ezért meggazdagodni ebből nem fogsz, maximum havi 10 eurót nyerhetsz vele. (Update: a Curve-t régóta használók szerint ez a limit idővel emelkedik.)

Ha már szóba került, ami nem tetszik, hogy nem tudom állítani a limiteket, bár a Revolutnál is csak a havi limitet tudom beállítani, de ott legalább ki tudom kapcsolni például a készpénzfelvételt vagy a mágnescsík használatát, itt még azt sem. Ha akarom, ha nem, lehet például vele készpénzt felvenni. és minden limit fix. Ez nagyon béna.

S mi van, ha kevés az ezer euró egy hónapra? Oké, gondolom a fizetős csomagoknál magasabbak az összeghatárok és ha elfogyott a keret, használhatom az eredeti kártyámat is Curve nélkül, de akkor is. (Ne felejtsd el, hogy a mögöttes kártyádnak is van egy limite, így akkor se tudsz fizetni, ha a mögöttes kártyán érted el a limitet.)

Fontos! A Curve vásárlások online vásárlásoknak számítanak a mögöttes kártyákon, ez azért fontos, hogy milyen limitet állítottál be a mögöttes kártya online napi keretének. (Tehát nem bolti POS vásárlásnak fogja venni a limit szempontjából a bolti vásárlásokat sem.) Erre figyelj, mert én már jártam úgy pénztárnál, hogy ez miatt utasította el a Curve kártyát a rendszer, illetve ugye a mögöttes kártyát.

Ami jó, hogy az árlista szerint belföldön havi 10 alkalommal ingyenes a készpénz-kivét, felette is csak fél font. Ha sokat veszel fel készpénzt, ez nagyon jól jöhet, már csak ezért megérheti a kártya.

A Curve kártya másik lényege, hogy a Revoluthoz hasonlóan ez is támogatja a külföldi devizában való kártyahasználatot közel ingyenes pénzváltással, a Curve Blue 500 fontig havonta ingyenes pénzváltás külföldi használat során, utána 2% díj. Hétvégén itt is drágábban váltasz, úgyanúgy mint a Revolutnál. Hétvégén lehet, hogy az eredeti kártyád jobban vált, mint a Curve.

Pénzkivétel 200 fontig ingyenes külföldön, utána 2%, de minimum 2 font. A fekete kártyánál évi 15 ezer euró ez a határ és 400 font/hó a külföldi pénzkivételre. A legdrágább Metal kártyánál 60 ezer euró a limit és 600 font/hó. (Külföldnek a mögöttes kártyádtól eltérő devizájú ország számít és nem a földrajzilag másik ország. )

A Curve támogatja a hitelkártya-zsonglőrködést is, de az ingyenes és az olcsóbb csomagnál ennek 1,5% díja van, egyedül a legdrágább csomagnál van ingyen. Ha mondjuk a adódat akarod hitelkártyával befizetni, vagy az egyik hitelkártyádat akarod kifizetni a másikkal, van rá lehetőség. Persze értelme csak akkor van az olcsóbb csomagoknál, ha ennél több visszatérítést kapsz, de szerintem idehaza nem sok ilyen kártya maradt már.

A Curve Send hasonló a Revolut ugyanilyen szolgáltatásához, a Curve-vel rendelkező ismerőseidnek tudsz pénzt küldeni egy gombnyomásra.

A Consumer Protection is jónak tűnik, erről részletek angolul erre.

Jó a költési analitika is az appban, látod, mire mennyit költöttél. S mivel minden kártyád mögötte van, így végre egy helyen is látod az összes költésedet és nem három számláról kell összegereblyézni az információkat. Azt is megjelölheted, melyik költésed volt céges, így azokat is külön látod.

Arra is jó a Curve, hogy ne húzzon le a bankod a társkártya díjával: a fizikai kártya az egyik embernél, Curve alá bevíve viszont a másik is tudja használni a kvázi ingyenes Curve kártyán keresztül.

A Curve támogatja illetve támogatná a telefonos NFC fizetést is az ApplePay, Google Pay és Samsung Pay-en keresztül. Sajnos a Google Pay és a Samsung Pay még nem elérhető itthon hivatalosan. Akinek a Google Pay alapból rajta van a telefonján, azok egy része tudja használni Curve-vel, a másik részének nem engedi a regisztrációt, így nem teljesen egyértelmű, hogy működik-e már. Reméljük végre itthon is lesz Google Pay vagy Samsung Pay (az Apple Pay tavaly megérkezett Magyarországra.)

Ha viszont működik, az azért jó, mert attól függetlenül, hogy a bankod leszerződött-e az Apple-lel vagy a Google-lel, bármilyen bankkártyát a Curve mögé téve és azt regisztrálva tudod használni a két szolgáltatást az eredeti bankodtól függetlenül.

Megéri-e a fizetős csomag? A fizetős csomagban van egész családra szóló worldwide utazási biztosítás, elég komoly összeggel, amit ráadásul az Axa kínál, ami egy jó nevű és nagy biztosító, a drágább csomagban még mobiltelefon, illetve bérautó kiegészítő biztosítás is van és a szokásos Worldwide Airport LoungeKey Access is. Akinek van ilyen utasbiztosítása, főleg ha már használnia is kellett, megoszthatná velünk a biztosítás pontos leírását és a tapasztalatait is. Rossz lenne rájönni egy külföldi baleset után, ha van valami hátulütője a beépített biztosításnak. Azonban ha jó a biztosítás, az nagy szó, hogy az egész családra szól és az is, hogy az Egyesült Államokban is érvényes.

Az 1%-os visszatérítésekből ha visszajön mondjuk 2 ezer forint havonta (Nekem a Lidl-Aldi-Auchan van beállítva és tényleg adogatja vissza a pénzt.), akkor már nem olyan nagy költség a 10 eurós havi díj.

A konkluzió? Bár lehet élni nélküle, de kínál annyit, hogy ha ingyen van (és most ingyen van), akkor megérheti kiváltani, bukni nem nagyon tudsz rajta. Még pénzt sem bízol a cégre mondjuk a Revoluttal ellentétben. Ha van Curve-d, nem feltétlen van szükséged Revolutra, mert nagyjából ugyanazt, ugyanúgy tudja.

Persze amikor ilyen ingyen kártyáid vannak (Revolut, Trasferwise, Curve és társaik), azért arra vigyázz, hogy észre vedd, ha majd egyszer mondjuk 2 euró lesz a havi díja vagy mondjuk a Revolutnál sem lesz többet ingyenes a feltöltés. Amiről biztos fogsz időben értesítést kapni, de biztos nem fogod elolvasni. 🙂 Ezért amit ingyen adnak, két-három havonta ellenőrizd, hogy még mindig ingyen van-e, vagy csak megszokásból használod abban a tudatban, hogy ingyenes.

Ha tudsz még valami okosságot a Curve-vel kapcsolatban, miért éri meg még használni, vannak jó vagy rossz tapasztalataid, oszd meg a hozzászólásokban.

Share

95 hozzászólás

 • Curve júzer
  Pár kiegészítés:
  – működik az ujjlenyomatos belépés, csak be kell kapcsolni
  – ha limitálni akarsz, válts a Curve Cash kártyára, ott max a kapott 5 fontjaid vannak azokat bukod
  – ami még nagy fícsör az Time Back, utólag is át lehet terhelni másik kártyára a költést
  – a készpénzfelvételnél is jó, hogy napi limit van nem havi mint máshol, így pl Revolutot mögé rakva elég szép összeget fel lehet venni havonta
  – ha meg csak külföldi vásárlásra kell akkor meg azért jó mert nem kell előre feltöltögetni s nem a bankunk horror árfolyamán fizetünk
  – meg pl olyan apróság, hogy az újabb kártyákon nincs rajta a szám (csak az appban látható) így fizetéskor nem tudják lemásolni pl. kamerával.
 • Kiszamolo
  Curve, Először is köszi.

  Teljesen friss a kártyám, és rajta van az összes szám. Igaz, a hátulján, de ott van minden.

  Le is zárhatom a kártyát ennyi erővel (meg akár a mögöttes kártyákat is), de irtó macera feloldani minden egyes fizetés előtt meg égni a pénztárnál, miért nem sikerült a tranzakció. Ha egy Gránit bank meg tudja oldani a limitek szabad állítását, akkor egy Curve-nek is mennie kellene.

  A time backről írtam.

 • Waltz
  Ez hasznos bejegyzés (és az első komment is)
  Köszönöm 🙂
 • Belavoltam
  A kartyakrol jutott eszembe, hogy az auchanban mennyire tukmaltak a bizalomkartyat, merthogy mennyire jo lesz nekem. Amikor rakerdeztem, hogy megis mennyi penzt irnak jova a kartyan, akkor valami 200 Ft-onkent 1 pont, ami komoly 0,5%-os jovairas. Elkuldtem a busba a penztarost, hogy tudja kivel szorakozzon.
 • Kiszamolo
  Waltz, most lebuktál, mert már volt róla szó, csak azt a cikket nem én írtam, ez meg a saját tapasztalataim. 🙂
 • Istvan
  Az egyetlen dolog, amiért én rendeltem Curve-t, mert a rengeteg külföldi útnál már idegesítő volt, hogy a Revolutnal limitálva volt a napi feltöltés összege, és állandóan figyelni kellett mikor telik le a 24 óra és megint lehet rakni rá pénzt, hogy mondjuk ki lehessen fizetni a hotel 1000 eurós összegét. Curve mögött meg ott a hitelkártya és szuper exchange raten lehet fizetni a különböző kiadásokat, sokkal jobbal mint az erste sajátja.
  A korlátlan 1% sem rossz, lidl+aldi+shell kombova azért gyűlik a font.
 • Kiszamolo
  Béla, igen, általában annyit adnak, de a Decathlonban az a jó, hogy nem kell megőrizni a blokkot, ha kártyát is mutattál, az Ikeában kapsz plusz kedvezményt egyes termékeknél és hosszabb garanciát, Tescoban csak kártyával kapsz 20% kedvezményt valamire, stb.

  Szóval van, amikor érdemes elővenni a vásárlói kártyát.

 • nyman
  Néhány kiegészítés.
  – A limitek emelkednek. Automatikusan is és lehet kérni is idővel. Gondolom ez egy biztonsági korlát. A kártyám 2019 január óta van meg. A napi költési limitem 3 750 font, a napi ATM 1000 font, a 30 napos 20 ezer, a 365 napos 50 ezer font.

  – Ha a kp felvét azonos pénznemben történik, mint a mögötte lévő kártya terhelése, akkor nincs a 200 fontos limit. 10 kp felvét ingyenes 30 napos ciklusonként. Tehát az 1000 fontossal ca. 4 millió forintot fel tudok venni ingyen. A további kp felvét 0,5 font, tehát az sem vészes.

  – Ha a Revolutot/Transferwise-ot berakja mögé az ember és ott állít be a támogatott valuták közül valamit, akkor ez a havi ingyenes kp. felvét kiterjeszthető ezekre a pénznemekre is.

  – A kártya beregisztrálható a Google Paybe.

 • Kiszamolo
  nyman, azt én is írtam, hogy külföldön van az ATM limit.

  A Google Pay-jel az a baj, hogy Magyarországon nem elérhető hivatalosan. Sokan ráügyeskedik a telefonjukra, de sokaknak nem engedi a Curve a kártyaregisztrálást. Van, akinek sikerül, van akinek nem, a pontos okát nem tudom, hogy ki a szerencsés és ki nem.

  Ha végre lesz hivatalosan Google Pay itthon, akkor ez nem lesz gond többé.

 • István
  Sajna a hülye maestro-s K&H kártya nem ízlik neki, pedig csak a társkártya trükk miatt, megcsináltam volna!
  Ugrott az 5 font Miklós, sorry 🙂
 • Waltz

  Sorry, akkor valahogy biztos átsiklottam felette, mert 2018 óta olvasom a blogod, visszamenőleg is.
  Egyébként a saját tapasztalatnak mindig jobban örülök 🙂
 • Jani

  Igen, te azt írtad, hogy külföldön van az ATM limit, de ez nem igaz, amit nyman írt az a valós. Az ATM-hez szükséges pénzváltásnak van 200 GBP limitje, de ha a Curve mögé pl. eurós bankkártyát vagy Revolutot (euróra kapcsolva) állítok be, akkor külföldön is ingyen veszek fel napi 1100 eurót ATM-ből. Nem a külföld számít, hanem hogy kell-e váltani hozzá, vagy nem.
 • TG
  Azt jól értem, hogy a kedvezmény kártya digitalizálás annyi, mintha befotóznám a kártyáimat és a fényképet nyitnám meg?
 • Kiszamolo
  Tg, a vonalkód lesz rajta, amit beolvasnak, még némi grafika, de az lényegtelen.
 • Zolo
  Nagyon nem ajánlom, borzasztó a support. Hónapok óta nem tudják kiküldeni a magic linket az accounthoz, ezerszer beszéltem a supporttal, semmi használhatót nem tesznek. Baromi idegesítő.
 • expect
  Az 1% visszatérítés a virtuális kártyára is igaz vagy csak a fizikaira?
 • Ghostsender
  Sziasztok! Kicsit off-topic de nem tudtok vehetik véletlenül olyan költés követő appot adni képes az OTP rendszeréhez csatlakozni, és megfizethető áron van? Elvileg már egy ideje biztosítaniuk kell a csatlakozási lehetőséget, de a közkedveltebb appok nem ismerik, csak a külföldi bankokat. Köszi….
 • Szocske
  sokat használom, kedvelem, az “idogep” funkcióval 1 koltesre 2 hitelkartyarol is kaphatok visszatérítést, de vannak hibák, pl. Erste max decathlonban 4%, de Curve mögött csak 1%-ot ad vissza.
  Cserében van ahol elrejti a MÁK vagy Postai csekk befizetést, így egyes kártyák akkor is adnak visszatérítést, ha az adott helyen nem kellene
 • hemond
  A legjobb dolog a curve kártya. Sokat utazom, viszont nem akartam revolut-ot, mert oda be kell fizetnem előre pénzt, ide beregisztráltam a kártyáimat és kész. Ők is eléggé jó árfolyamon váltanak.

  Neten is gyakran fizetek vele

  (TW kártyám is van, az mint aranytartalék jön velem ha megyek, illetve hétvégén azt használom, curve olyankor rosszabban vált)

  Én épp a Revolut létjogosultságát nem értem 🙂

 • CZW
  Click lenn Accountra, jobb felso sarokban van egy kis piros emberke (profile), ott 5. pont a security es sign in with biometrics az ujlenyomathoz.
 • Csaba504
  Én már régóta használom és hagy osszam meg a saját tapasztalataimat.
  1) Én nem hajtok az x%-os visszatérítésre, biztos, hogy azzal is lehetne egy keveset spórolni. (gyorsan számoltam, havi kb 2000 Ft jönne vissza…) sok kicsi…
  2) Mi a párommal a Revolut Bussines szolgáltatásait használjuk, és a pénzügyi tudatosság nevében több account/zseb/számlánk van. Saját keret, Párom kerete, Bevásárlás, Akciós termékekre (ha olyan termék lenne leakciózva, amit amúgy mindig kell a háztartásba). Minden hónap elején a zsebekbe beutaljuk az adott hónap keretét. A revolutban mindegyik zsebhez van Virtuális bankkártya, így mindegyiket felvesszük a Curve-be. Az én illetve a párom saját Curve accountjába is. (Persze duplikálni kell a virtuális kártyákat, mert a Curve nem enged egy kártyát több accounthoz felvenni :S). Természetesen a fő számlánkhoz tartozó kártya is rögzítve van benne.
 • Szabó Gábor
  Üzleti telefonnál alapból az ujjlenyomatos belépést vette alapértelmezettnek, külön beállítás nélkül.
 • Csaba504
  Így teljesen átlátható a családi kassza, hogy mire mennyit lehet még költeni. Ha meg bármi porszem kerülne a gépezetbe, akkor a fő kártyánkkal fizetünk és amikor lesz időnk rá, akkor majd a “Back in Time” funkcióval rendbe rakjuk. A számlákat meg a magyar bankról fizetjük.
  Kiegészítésként említeném meg, hogy minden Androidos telefonnal működik a Google Pay (gyors google keresés!) Így a telefonunkkal fizetünk mindenhol.
  Megkaptuk a kényelmet a praktikummal.
  Tudom, hogy a Revolutban illetve a Curve-ben is van statisztika, de azok utólag számolják, illetve nem pontosak.
 • SM
  Eddig nem foglalkoztam az 1-5% körüli visszatérítésekkel, kedvezmény-kártyákkal (a benzinkutas pontgyűjtésről nem is beszélve) mert a ráfordított figyelem sokkal több mindent vitt volna.
  Persze aki nagyobb kiadás(sorozat) előtt állt, mint pl házfelújítás, annak érdemes volt a visszatérítésekre előre felkészülni.

  A cikkből viszont az derül ki számomra, hogy érdemes felvennem ezt a fonalat. Köszi Miklós újfent!

 • ZX71
  Nekem már metál kártyám van, sokat használom külföldi (netes) fizetésre, elsősorban Kickstarteren. Pár gondolat még:
  Én azért szeretem a Curve-t, mert mögöttes hitelkártyára ad visszatérítést külföldi fizetésnél, Revoluttal megegyező kedvező árfolyamon. A Revolutot én nem merem HK-ről tölteni, viszont Curve+HK kombó külföldi fizetésnél az 1%-os általános HK visszatérítés miatt nekem olyan, mintha 1%-kal olcsóbb lenne az árfolyam. (Revoluthoz képest is.) Metál kártyával jelenleg kb korlátlan a díjmentes deviza váltás.
  Egy dologra figyeljetek, aki esetleg hasonló cipőben van. A Revolut ugye mindig pillanatnyi árfolyamon vált, a Curve azonban óránként frissíti az árfolyamát. Észrevettem viszont, hogy nagy mozgásoknál a Curve befagyasztja az árfolyamot. Az elmúlt fél évben többször volt olyan, h a dollár napon belül 10+ forintot erősödött, ezt a Curve (nyilván szándékosan) nem követte le.
 • Nikolaj
  Én 3 bankkártyát tettem mögé, mert külföldön sokat használom őket, viszont volt már többször, hogy boltban nem működött a curve es akkor elő kellett venni a hagyományos kártyát. A megbízhatatlansága miatt így nem merek csak a curve-vel elindulni.

  Ami nagy pozitívum, az az ügyfelszolgálat: vásároltam egy webshopban, ahonnan szóltak, hogy nem történt meg a fizetés. Mivel én úgy láttam, hogy az összeget levonták, így írtam a curve-nek, ahol kb 2 üzenettel később jóvá írták a 6000 Ft összegű vásárlás teljes összegét.
  Később a webshop mégis megtalálta a tranzakciót, szóltam is a curve-nek, de csak annyit mondtak, hogy örülnek neki és remélik, hogy elégedett vagyok.

 • eszpee
  Nekem is az a legszimpatikusabb a Curve-ben, hogy nem kell pénzt töltögetni rá, mint a Revolut/TW esetében. Így nincs is náluk pénzem, ha megroppannának (múltkor a Wirecard botrány miatt nem ment a Curve egy-két napig), akkor se aggódok.

  Supportra kétszer volt szükségem, gyorsak és pontosak voltak, visszakaptam hamar a vitatott pénzeket.

 • Tamás
  “belföldön havi 10 alkalommal ingyenes a készpénz-kivét” – korlátlan összeget fel lehet venni ingyen?
 • Attila
  SZÉP kártyára létezik valamilyen digitalizálás, érintésmentes fizetés?
 • mgpx

  A tranzakciók átpakolása a dupla HK visszatérítésért elég ingoványos talajra vezet.
  Pl. az Erste Max szabályzata előírja, hogy a korrekciós tranzakciókat a tulajdonos köteles a bank felé bejelenteni (hogy a visszatérítést levonhassák), és ennek elmulasztása náluk szerződésszegésnek minősül. Gondolom, más HK szerződések is hasonló kitételekkel élhetnek.
 • B
  Curve + Erste max ezzel a külföldi utakon is jön vissza a 4% tankolásnál illetve éttermekben. Alin rendelénél is jön 1% + középárfolyam.
  Ezen kívül nagyon jó látni szépen kategorizálva a havi költést.
  Viszont ha nem lenne hitelkártyám nem tudnék olyat mondani amit a revo vagy tw nem ad.
 • Atesz
  Megosztanam en is a szerintem legnagyobb elonyet a curve kartyanak:
  MINDEN penzmozgas a kartyan az MCC kodja alapjan kulfoldi fizetesnek minosul. Aki kicsit ismeri a hitelkartya piacot az tudja hol lehet ez hasznos…
 • twbug
  Kicsit off, de az 1-2 éve igényelt transferwise kártyámat szerettem volna használni és azt írja ki, hogy nincs aktiválva, appon bejelentkezve azt írja, hogy “Sajnáljuk, a TransferWise betéti kártya itt nem elérhető még: Magyarországon egyelőre. Jelezzük, amint elérhető lesz” . Honalpon pedig napok óta: “We’re having some technical issues. We’re sorry — we’re working to fix this. Please check back here later.”

  Valakinek hasonló tapasztalata?

 • deres
  Ha pl. revolut kartyat rakok moge, es Curvvel veszek fel kp-t, az revolutnak is kp felvetelnek minosul?
 • Yoda
  Írjátok sokan a HK visszatérítést. Nekem Wizz volt, ami a régi szép időkben sokszor 4%ot adott. Sajnos mára teljesen vacak lett, és repülni se fogok egy darabig.
  Mire érdemes váltani?
 • folti
  Én a Budgetbakers-t használom, ami nem csak app, hanem van webes felülete is. Ami eddig kellett is, mert OTP az minden szinkronizálásnál kéri a kétfaktoros azonosítás valamelyik formáját (SMS ben küldött kód, vagy QR kód a Smartbank app-al azonosítva, ez utóbbi nemigazán megy a mobilról). Tavaly 50 dollár volt a lifetime előfizetés így megvettem azt. Legtöbb magyar bank benne van a listájukban, bár lekötött összegeket kicsit érdekesen kezeli.
 • gaborr
  Ahogy nyman is írta, a limitek emelkednek, amennyiben szabályszerűen használod a kártyát. A legmagasabb limit havi limit 1millió GBP felett van.
  Az, hogy minden kártyám Apple Pay mögé bekerült, így tudok Apple Watch-al fizetni, nem kell tárcát magammal vinnem, az számomra nagy dolog, mivel még most is sok kártya itthon(főleg HK), ami nem Apple Pay-es.
  Minden költés egy helyen aggregálódik, pontosan nyomon követhető, hogy mikor mennyit és mire költöttem. Ráadásul bármikor visszatudok menni a használat elejéig, ha valamit ellenőrizni akarok, nem archiválják az infót.
  Exportálható költéslista, excelben, vagy bármi más programmal feldolgozható.
  Ha elvesztem a kártyát, elég ezt letiltani, pótolni, nem kell 6 bankkártyával küzdeni, 6 bankkal.
  Ügyfélszolgálat nagyon rugalmas, segítőkész, de angolul tudni kell.
  Az meg nonpluszultra,hogy a HK költésekkel mennyivel több visszatérítést lehet elérni
 • ludens
  Nekem a céges kártyám Amex, amit nagyon kevés helyen fogadnak el, ha be lehetne tenni Curve-e hogy azon keresztül Mastercard-nak tűnjön, akkor már rendelem is.
 • gaborr
  Valamint elképesztően tetszik, hogy a 3D internetes fizetésnél, nem buta sms jön, amit utána be kell gépelni, és nem tudod megkülönböztetni a 0O (null, nagy ó), Il1 (nagy í, kis L, 1-es szám) karaktereket, hanem egy popup jön csak az alkalmazásban, amit le kell okézni. Korábban agybaj kerülgetett ezektől az sms/üzenetben kapott kódoktól.
  És ugye ez által minden mögöttes kártyánál így működik ez.
 • Jani

  Nem.
 • Szakértő
  Tavaly óta van Curve kártyám. 3 bank hitelkártyáit terveztem mögé tenni. A BB és az Erste Max ment. Az OTP-Bonus kártyámat azóta se tudtam betenni alá.
  Üröm az örömben, hogy kb 2 héttel azután mikor megkaptam a Curve kártyát a BB módosította az üzletszabályzatát és az én kártyám a Curve-os vásárlásokra már nem ad visszatérítést. Előtte adott és külföldi vásárlásnak számított.
 • mgpx

  “Valamint elképesztően tetszik, hogy a 3D internetes fizetésnél, nem buta sms jön (…) hanem egy popup jön csak az alkalmazásban”

  Ez már jópár (legtöbb?) magyar banknál is így működik, ha felrakod a telefonra a banki appjukat.

 • TeGa
  A vásárlói/klubkártyákkal van valakinek tapasztalata? Pl. egy supershop, ami chipes, vagy egy IKEA, ami mágnesszalagos, hogyan működik a gyakorlatban bedigitalizálva, ha csak vonalkód van? Elfogadja a vonalkódot pl. a Spar automata pénztár leolvasója?
 • naa
  Hát ezt nem hiszem el. Több mint 1 éve van Curve kártyám, de nem esett le, hogy hazai ATM-ből forintkártyáról kivéve nincs limit? Napi limit 200 GBP szerepel az ATM-re, még ha ez forintra érvényes, az is nagyon jó, én elolvasás után azt gondoltam, ez a 200 GBP HAVI limit, mint a Revolutnál…

  Ez most komoly, hogy forintszámláról kihúzhatok napi 200GBP-t? Mi számít “foreign currency”-nek meg “foreign ATM”-nek a Curve számára? “For information on foreign currency withdrawals” – erre kattintva csak egy hiba jön be nekem.
  Nekem azt írja, hogy “foreign ATM”-ből havi 200GBP-t lehet kivenni… A magyar HUF-os ATM az nem “foreign” ezek szerint?
  De hát azt írjátok, nem…

  Nekem a rolling 365 nap 10K limit lesz a kevés blue kártyán, elég közel van.

  Amúgy más ember kártyáját én nem merném mögé tenni, hátha letiltanak, volt már ilyenről szó korábbi bejegyzés alatt. Vagy tévedek?

 • naa
  Ami szintén későn esett le nekem, az utolsó 30 napi limit a váltásra. Mostanában főleg az amazonon használom erre, de csak nemrég vettem észre, hogy az 500GBP feletti, havon belüli költésekre levon 2%-ot, az azért elég fájdalmas.

  A másik a hétvégi pénzváltás díja, erre egy kisebb összeget von le.

  Konkrét amazonos tranzakció példa: 136 GBP = 55e Ft, de ebben benne van 1340 Ft költség, 1072 az FX transaction limit exceeded, 268 Ft for using FX at the weekend.

  Nekem általában hétvégén van időm az amazont böngészni és rendelni, ezért a hétvégi plusz költséggel nem szoktam foglalkozni, gondoltam, megérdemlik, a magyar bank a pénzváltással jobban lehúzna – de a 2% FX limit túllépés után az nagyobb összegnél húzós lehet, ahogy itt visszagörgettem, bőven meglett volna a nagyobb kártya előfizetés díja.

  De Revolutnál is van 2% a 200 vagy 400 feletti kápére, ráadásul rolling 30 nap.

 • Sparks
  naa 2020-10-17 at 14:33

  Ha a Curve-be rakott kártya pénzneme mondjuk HUF és te forintot veszel fel magyar, forintos ATM-ből, akkor ott nincs váltás, így 200 fontnyi forintot vehetsz fel 10 alkalommal havonta, blue kártya esetén. Ez most cca. 80eFt/alkalom és nincs semmi díja.Ugyan ez akár euróval, kunával, bármivel is játszik, külföldön baromi hasznos, mögötte egy Revoluttal….

  Ha közel jársz majd az évi 10K-hoz, akkor jelzik, hogy lehet emelni, ehhez emlékeim szerint egy személyi igazolvány és valamilyen lakcím igazolás kellett. Nekem most 50K az éves limitem, ez jelenleg kielégítő, egyelőre nem kell emeltetnem.

 • Sparks
  naa 2020-10-17 at 14:48

  Ezért kell Revoluton hétköznap váltani, így hétvégén Curve-vel simán költhetsz büntető százalék nélkül, ha ugyan arra állítod a pénznemeket (GBP zseb Revolutban, Curvben GBP-re állítod a pénznemet és nincs váltási díj). Nekem fizetős Revolutom van, így bőven át tudok váltani annyit havonta, ami a külföldi vásárlásokra kell. Persze költhetném így a Revolutból is, de nekem bejön, hogy látom a költéseimet egy helyen a Curvben.

 • Slow
  Én a curve-öt használom minden olyan regisztrált oldalon, ahol rendszeresen fizetek, pl elmű, földgáz, spotify, netflix, dijnet, de a netes vásárlásoknál is sokszor (bár pont ma dobta vissza az emag payU rendszere, nem tudom miért). Így pl egy bankváltásnál majd nem kell ezzel vacakolnom (ráadásul több helyre jön nekem pénz – magyar bank, transferwise – és így be tudom lőni, mit fogyasszon. Minden másra ott van a Revolut 🙂
 • emberes
  A választott “üzlet” lehet az Államkincstár is?
 • Spartan
  júzer

  “– meg pl olyan apróság, hogy az újabb kártyákon nincs rajta a szám (csak az appban látható) így fizetéskor nem tudják lemásolni pl. kamerával.”

  Ez valoban igy van, de en meg csak a metal investor kartyaknal lattam. Az otlet viszont zsenialis: nem kell X evente cserelni a fizikai kartyat, csak ujat rendelnek a chiphez es az appban lathatod a kartyaadatokat, kukkolni se tudjak, pazarlas is kevesebb. A visszaterites pedig osszeadodik, igy akinek van ilyen hitel-, vagy bankkartyaja, az extran kereshet vele.