Deezer vs Spotify vs Youtube Premium

Egy jó éve előfizettem egy zenei szolgáltatásra. Kézenfekvő lett volna a Spotify, de mivel a Deezeren ugyanannyi zene volt, az áruk pedig ugyanannyi volt havonta, gondoltam, inkább támogatom a kis Deezert a mamuttal szemben.

Egyetlen elvárásom volt, olyan zenéket dobáljon be, amik tetszenek, nekem ne kelljen keresgélnem, új albumokat vagy heti válogatásokat nyitogatni, csak szóljon a zene változatosan, amikor akarom.

A Deezer “Flow” funkciója erre tökéletes is, a kedvelt dalokat vegyíti új dalokkal vég nélkül.

Pontosabban tökéletes is lehetett volna, de nagyon nem volt az. A kedvelt 200 számból 30-40-et rogyásig ismételt, a többit meg mintha elfelejtette volna, ezen túl még fél év után is bőszen kellett nyomkodni a “nem tetszik” gombot, olyan rossz új számokat dobált be.

Egyszerűen rossz volt az algoritmus.

Ezért váltottam Spotify-ra, ami sokkal okosabban talált nekem új dalokat már az első naptól fogva.

Azonban amikor volt az a politikai kampány heteken át, ami minden youtube videó előtt az arcomba üvöltötte a Gyurcsányt és még áttekerni sem lehetett vagy jelezni, hogy nekem nem tetszik, inkább kérnék hüvelygomba reklámot helyette, ha már mindenképp szenvedni kell, elgondolkodtam a reklámmentes Youtube Prémiumon.

(Az hagyján, hogy engem ennyire egybites hülyének néznek, hogy ilyen szintű reklámokkal akarnak etetni, de az nagyon felháborított, hogy még a gyerekeim meséi előtt is ez a végletekig primitív propaganda üvöltött és el sem lehetett menekülni előle.)

S mivel a Youtube Prémium része az ingyenes Youtube Music is, gondoltam kipróbálom. A Youtube Prémium 1.790 Ft, a Spotify 5 euró, ami ugyanannyi, ezért úgy tűnt, már csak ezért megéri.

(Ha Apple-s vagy, akkor neked drágább lesz, kivéve, ha nem valami Apple terméken keresztül fizetsz elő. Használd a számítógép böngészőjét, ott ennyiért tudsz előfizetni, nem kell fizetned az Apple 30%-os hasznát is.)

Azt kell mondjam, nekem a legjobban a Youtube Music jött be a három közül. Ez találja el legjobban, melyik zene tetszhet nekem, berakom a Szupermix-be, ami ugyanaz, mint a Deezer Flow funkciója és nem kell vele többet törődnöm, megállás nélkül szól. (Mind a Spotify-nál, mind a Youtube Prémiumnál átmásoltam a kedvenc zenéimet indulásnak.)

Külön tetszik, hogy nem olyan háklis, mint a másik kettő, ha én használom a Youtube Music-ot, a gyerekeim attól még nézhetik a tévén a Youtube-ot reklámok nélkül. Más szolgáltató szóvá teszi, ha az app meg van nyitva egy másik eszközön is. (Nagyobb gyerekeknél lehet családi csomagra is előfizetni, nem sokkal drágább.)

Nem, ez nem reklám, csak leírtam a tapasztalataimat, hátha segítség valakinek. Ha neked más a véleményed, mert neked másik szolgáltató jött be, írd meg a hozzászólásokban, hátha az is segítség lesz másoknak a választáshoz.

Share

143 hozzászólás

 • Tristis
  Hangminőség miatt egyelőre Tidal. Várjuk a Spotify Hifit, majd összevetjük a kettőt
 • Marcell
  Nekem a TIDAL jött be. Egy jó hangcuccon ég és föld a különbség egy Spotihoz képest. Másrészt az ajánlórendszere sokkal jobb a Spotinál. Spoti inkább kevésbé ismert dalokat dob fel (gondolom ilyen ‘ismerd meg’ alapon, Spoti filozófia). TIDAL pedig ismert dalokat dob be és sokkal kevesebbszer ugrom át. Ami pluszban tetszik hogy ha olyan számból akarsz rádiót indítani amiből – mondjuk úgy – nem tud (nincs elég infó hozzá gondolom) akkor nem rak össze egy random listát amihez köze nincs az eredeti számnak mint Spoty, hanem egyszerűen fel sem ajánlja. Plusz-plusz választhatsz hogy Master rádiót kérsz, ott biztosan csak új és ismertebb zenéket dob fel mert a master minőséget csak nagy kiadók tudják.
  A YouToube-al (+music) nekem meg pedig pont az a gond amit Deezernél írtál. Rogyásig ismétli ugyan azt a pár számot amit korábban többször meghallgattam. YouTube Prémiumom persze van emellett.
 • Elek
  Javaslom használj AdBlock Plus-t, tizen éve nem láttam online reklámot.

  Az a sok tartalomgyártó, aki rengeteget dolgozik, hogy te tudjál mit nézni és olvasni és a reklámokból él, legyen szó youtube-ról vagy online újságról, az meg haljon éhen, mert neked sok 1.790 Ft havonta.

  Akinek ennyi pénze sincs, az ne youtube-ot nézzen meg oldalakat bújjon, hanem tanuljon.

  Ha meg van pénzed, akkor becsüld meg azokat is, akik neked tartalmat gyártanak.

  https://kiszamolo.hu/mi-szamit-lopasnak/

 • Ábel123
  Én is végig mentem az Apple Music, Spotify, Tidal, Deezer mindegyikén, és végül én is a YT Prémium mellett tettem le a voksom. Nekünk családi csomag van, így elenyésző az egy főre jutó költség.

  Az Apple Music drága és nincs kínálat, a Deezer – teljesen szubjektív módon – nekem egyszerűen nem tetszik mint felület/szolgáltatás. A Tidal nem tudtam a saját ízlésemre hangolni. A Spotify pedig egyszerűen elvérzett a YT Music mellett. Ha párhuzamosan volt előfizetés, azt vettem észre, hogy bármi kell, nem azt nyitom meg.

  A reklám mentesség minden pénzt megér nekünk, persze ezt Google-ék is tudják. 🙂

  Tény, hogy ott van a hangminőség kérdése, de én töredelmesen be merem vallani, hogy én bizony nem hallom a különbséget, ha fülesen, autóban (prémium HiFi), otthoni HiFi-n hallgatom. Persze hallok valami különbséget, de a háttérben szóló zenéhez nem éri meg párhuzamosan több előfizetést futtatni.

 • Kiszamolo
  Ábel, a Deezernek is van hifi előfizetése, az első hónapban az volt (Az első hónap úgyis ingyenes), de én semmi különbséget nem hallottam a normálhoz képest, pedig nagyon akartam. A legjobb fülesemmel hallgattam, azzal se. Mint a százezer forintos bor: nagyon akarod jobbnak érezni, de csak nem sikerül.

  Persze ez csak az én véleményem, de gyorsan le is mondtam a plusz hifit, hiába pár száz forint csak pluszban havonta.

 • Razor1
  Ugyanezt az utat jártam be, gyerek YT mesenézése miatt akartam szabadulni a reklámoktól és akkor már kipróbáltam a YT Musicot. 1 hónap múlva ment is a Deezer a levesbe… Gondolom az is segíti a hatékony keresést, hogy ide a Google fiókoddal vagy bejelentkezve, minden aktivitásodat figyelembe véve ajánlja a zenéket. Így az ára sem olyan vészes a családi csomaggal, többen is tudjuk egyszerre használni.

  A TV előfizetést meg Netflixre cseréltem, így egész jól megúszom a hétköznapokat politikai hirdetések nélkül 🙂

 • Puffogok
  Ez pont jókor jött. Spotify van, még tavaly fizettem elő valami promó kapcsán, megszerettem, bár néha halál buta az algoritmus (tény, az irtó széles zenei izlesemmel nem segítek neki, amikor egyik nap gengszter rapre edzek, másnap meg jazz zenét hallgatnék munka mellé).

  A YouTube esetében igazából nem tudom miért nem fizettem elő eddig… Baromi sokat nézem, kis fejszámolás alapján havi 2 óra reklámot látok, rettenetesen sok. Reggel azt hiszem ez lesz az első, ha a music rész is bejön, akkor lehet a Spotifyt kukázni (pláne ha lenne olyan opció hogy a kedvelt dolgokat áthúzza a YouTube, vagy mondjuk a podcastek esetében a már meghallgatott adás YouTubeon is olyan legyen)
  Yt esetében az egyetlen hatalmas hiba amitől hányok hogy rossz az ajánló. Hiába iratkoztam fel 100 csatornára nem dobja fel az új videót, újat nem ajánl, ezerszer látott videókat dobál fel állandóan.

 • Attecte
  Megint kezdődik az adblock vs prémium vita, ugye? Decemberben már lement egyszer. Sebaj, ide most releváns is picit.

  Én adblock párti vagyok, telefonra is feltettem alternatív appokat, tévém nincs. Én azt az elvet vallom, hogy már csak meggyőződésből, és emberségből is, Google szolgáltatásért soha egy fillért se.

  Övék a világ minden pénze és majdnem minden adata így is. Úgy monopolizálnak ahogy akarnak, arra és úgy használják fel a rólunk begyűjtött förtelmesen hatalmas mennyiségű adatot, ahogy nem szégyellik. A reklámokon át meg mint ahogy Miklós is írja, a propagandához is középső emberként hozzájárulnak.

  Igen, attól még igénybe veszem az ingyenes szolgáltatást, és fentebb említett okokból a szemem se rebben lelkiismereti oldalról. Nektek se rebbenjen.

  Amúgy meg Spotify-on hallgatok zenét, nekem nagyon bejön a “kis előadók felfedezése” szemlélet és a heti listájuk is nagyon jó.

 • Attecte
  Elnézést, az fontos kiegészítés hogy tartalomgyártókat viszont támogatok Patreon-on és Twitch-en is. Amazon se a szívem csücske, de egyértelmű választás ebben a kérdéskörben, Patreon pedig simán csak kényelmes.

  Én eleve amúgy is azt gondolom hogy a reklámpiac szörnyen elb@szott szörnyeteggé vált, valamint hogy a Youtube-on minden tartalomgyártó reklámbevételei tendencia-szerűen csökkennek – ez részben saját tapasztalat is.

  Ezt a rendszert ezért sem etetném, de természetesen amennyire tudok, tekintettel vagyok azokra, akik amúgy belőlünk kell éljenek.

 • epokit
  Csak a Youtube Music-ot próbáltam, de egy idő után nagyon bosszantott, hogy képtelen volt nekem tetsző zenéket ajánlani. Jobban megtalálom magam a nekem tetsző zenéket, ha látom hozzá a videót és az előadót, a kép alapján jobban tudok következtetni, mint az algoritmus az előzményeim alapján.
 • Kamatsapka
  Nekem a Spotify vált be.
 • szintén zenész
  Decemberben nálunk is tele lett a padlás az igénytelen propaganda videókkal így mi is előfizettünk a u2-ra. Azt bánom csak, hogy nem korábban.
 • mutyilufi
  Nekem is a YT Premium jott be a legjobban, lassan ket eve azt hasznalom. Okos az algoritmusa, pl elekotronikus zene utan nem dob be pop vagy rock zenet, es forditva, szoval figyelembe veszi a hangulatomat :). A reklammentes YT pedig uberkiraly, mindig haveroknal csodalkozok ra mennyi reklam van mar a videokban. De a kedvencem az atjaras a YT music es a YT kozott, pl az osszes YT lejatszasi listam elerheto es szerkesztheto YT musicbol is.
 • ZX71
  Hát nem tudom, nekem egyik sincs, és vszeg sokáig nem is lesz. Nekem flac, 24 bites flac és ape fájlok vannak a fél terrás microsd kártyámon. (Offtopic: nálam a telefonnak összesen 2 kritikus pontja van, fogadjon be 2 sim kártyát plusz egy microsd-t). Van vagy 1000 lemez rajta, ennek jó eséllyel a fele nincs és nemigen lesz rajta egyik ilyen agyonhypeolt streaming szolgáltatón se.
 • bobi
  Szerintem a reklámmentes Youtube előfizetésből a tartalomgyártó ugyanúgy nem kap reklámbevételt, mintha Adblockot használnék, mivel nem látom/hallom a reklámot.
  Jutalékot pedig Kispista nem fog kapni a Youtube saját árbevételéből, csak azért, mert előfizető vagyok, és Kispistát nézem.
  Szóval ha jó fej vagyok, akkor Adblock+Kispistára fizetek elő közvetlen, amiből a felét lenyúlja a Youtube.
  (Szóval inkább Adblock+Patreon-on támogatni a tartalomgyártót közvetlen.)

  De kap, az elszámolásban benne vannak a prémium megtekintés utáni díjak.

 • gaborr
  Én a Youtube prémiumot fizettem elő családi csomagban. Így 5-en “osztozkodunk” 2700ft-os költségen, és nem keverednek össze az ajánlások annak megfelelően, hogy ki/mit néz.
  Ha meg csak konstans zenét akarok hallgatni, akkor di.fm (ez kicsit drágább, ha nem akarsz hülye reklámokat), €40/év, csak stílust kell választani.
 • Uborka
  Nekem is a gyurcsány show volt az utolsó csepp, emiatt van youtube premiumunk. Egyelőre azonban túl kényelmes voltam próbálgatni a youtube music-ot, nagyon hozzám nőtt a spotify az utóbbi 4 évben. (Családi csomag 8 Eur) Én kifejezetten szeretem, hogy kevésbé ismert számokat/előadókat dobál. Legelőször én is deezert használtam, bár akkoriban még ott volt a legtöbb magyar zene.
 • puttonyos
  Teljesen logikus döntés volt és tetszett az elején, hogy miért választottad a Deezert.
  Én Youtubeon elviselem a reklámot, gyerek nincs.

  Viszont én pont azért használok Spotify-t, yt music és apple music helyett, hogy európai tech-et támogassak.
  Az USA vezeti a tech-et, EU. alig tud vele labdába rúgni. Az egyik ilyen amiben viszont igen, az a Spotify. Ezért vagyok én is náluk.

 • SPYT
  Nekem van Spotify évek óta, közben jött kb egy éve YT premium, feltettem a music-ot is viszont nem vált be a spotify ellen :/
 • mad823
  YouTube Premium Family, 2.6K/hó, így mindenkinek jut belőle a családban. És azért YouTube, mert annyi tartalom jön onnan, hogy önmagában a reklámmentességgel szerintem ennél többet érő időt spórol vele az ember. Illetve a fícsörök (háttérben lejátszás, letöltés, stb.) is igen jól jönnek. A Music részét annyira nem használom, az már csak a hab a tortán.
 • kukac
  Az Apple music mellett tettem le a voksomat anno, és nem ért csalódás.
  Még YT prémium ami szóba jöhetne, de nem szívesen adom fel azt, amit már belaktam.
  A spoti drágább a semmiért, deezert pedig nem tudtam hogy még létezik 😀
 • örök körök
  Nekünk csak spotify van. Amikor előfizettem rá, akkor imádtam, csomó általam nem ismert, kisebb, de ízlésemhez illő előadót ajánlott. Aztán bővült és színesedett a historym, más műfajokba is belehallgattam ha olyanom volt, kocsiban én telómról más rakott be zenét, vagy egyszerűen csak a spoti random listái mentek… Nos így lett egyre szarabb az ajánló része, ma már 10 számból jó, ha 1 tetszik abból amiket a playlistjeiben ajánl… Hagyományos rádióknál még mindig jobb, de egyre kevésbé hallgatom, lehet kidobott pénz.

  Trutyúb Musicot lehet kipróbálom, bár őszintén szólva nem szívesen tömöm tovább a gugli zsebét.

 • Pistu
  Szép példa, hogy az algoritmus van amikor többet számít mint a tartalom, ebben erős a Tesla is (a marketing/hype mellett). A reklámblokkolás meg továbbra sem a spórolásról szól.
 • dpiet
  Youtube premium vált be a családban, nekem minden hallgatott zeném fent van mindegyik platformon.
  Páromnak sok zene/mix nincs fent máshol csak youtubeon (spotit 3 hónapig használtuk)
 • Zabalint
  Én régebben Deezert használtam, feleségem Spotify-t. Aztán a Deezer kezdett egyre bugosabb lenni, pl. gyakran nem fogta fel, hogy a telefonon már leállítottam a lejátszást, és nem engedett PC-n lejátszani, meg nekem sem tetszett annyira a flow módja, így váltottam Google Play Musicra. Feleségem közben Youtube Premiumra, mert valamiért elege lett a Spofifyból. Aztán Google Music megszűnt, átkerültem Youtube Musicra, végül egyesítettük a két előfizetést családi csomagra, amiben benne vannak az ő testévrei is.
 • Jobb
  “Az a sok tartalomgyártó, aki rengeteget dolgozik, hogy te tudjál mit nézni és olvasni és a reklámokból él, legyen szó youtube-ról vagy online újságról, az meg haljon éhen, mert neked sok 1.790 Ft havonta.”

  Azert azt tudod hogy ebben nincs feltétlenül igazad? Ez az uzleti modell mar nem dívik. A valamit magukra ado youtuber-ek az adblock miatt nem kapnak penzt a tartalom megnezese utan ez igaz, hiaba nő még esetleg a nezettseguk is akkor sem. DE! Mivel ezt ők is tudjak, okosan elkezdtek maguknak mas beveteli forrast talalni a youtube nezettseg segitsegevel, azaz pl fizetős tanfolyamokat arulnak, sajat weboldalukra hajtjak a nepet ahol fizetős oktató videókat, one to one mentoralast vallalnak, zongoraleckeket adnak, stb.

  A masik veglet,napokban jott a hir hogy a 10millard megnézést erte el a babyshark… Istentelen igenytelen ocska szar de a gyerekek kajaljak (kar hogy nem en talaltam)

 • Egy más Miklós
  “Ha meg van pénzed, akkor becsüld meg azokat is, akik neked tartalmat gyártanak”
  Miklós, abban tévedsz, hogy a Youtube _nem_ gyárt tartalmat, hanem csak egy platform. Ahol én bőségesen fizetek az adataimmal, amiből aztán lehet profilozni a kismillió másik oldalon, ami sokkal nagyobb haszon, szerintem, mint az 5 euró fejenként. Másrészt az emberek azért hagyták ott a tévét, mert ugyanígy válogatás nélkül kapták a reklámot … ha már internet, például a Youtube berakhatta volna, hogy egy reklámot kedvelek-e és abból mutathat többet, vagy sem és akkor abból vegyen vissza, de ők inkább a dislike számlálót is elrejtették, olyan csúnyán bőgtek le. Azért nem vagyok hajlandó fizetni, hogy ne tolják a képembe minden videó előtt akár Gyurcsánt akár Győrfi Pált, akkor már inkább AdBlok vagy uBlock (utóbbi még sokkal hatékonyabb), és amíg nem lesz köztörvényes bűncselekmény, addig én élek is vele.

  A TARTALOMGYÁRTÓ kap pénzt a reklámokból. Ha nagyon nem szeretném érteni, én se érteném…

 • Athos
  > Az a sok tartalomgyártó, aki rengeteget dolgozik, hogy te tudjál mit nézni és olvasni és a reklámokból él, legyen szó youtube-ról vagy online újságról, az meg haljon éhen, mert neked sok 1.790 Ft havonta.

  Ha fizetek a tartalomért, akkor nem akarok “this video was brought to you by…” szövegeket hallgatni, vagy azzal szórakozni mondjuk házimunka közben, hogy ezeket áttekergessem. Márpedig a YouTube-on a tartalmak nagy részében vannak szponzor üzenetek, és az sem ritka, hogy maga az egész videó inkább reklám, mint informatív vagy szórakoztató.

  Ezért választottam prémium és adblock helyett inkább azt a módszert, hogy radikálisan csökkentettem a YouTube-ra elszúrt időt. Ez a platform is úgy van kitalálva, hogy előbb-utóbb függőséget okozzon, mind a nézőnek, mind a tartalomgyártónak, de egy kis odafigyeléssel le lehet róla szokni, és szvsz meg is éri.

 • Copywriter
  – Netflix: 2490 Ft/hó (most 3490 Ft lett, mert így többen nézhetjük egyszerre, külön eszközökön): minden nap vadiúj sorozatok, filmek Full HD-ben (van 4K opció is)
  – HBO GO: 1890 Ft/hó: magyar tartalmak, hatalmas Disney mesetár, elmúlt 30 év top filmjei több száz vagy ezer darab
  – YouTube Premium: 1790 Ft, nincs reklám, lezárt telefonról is lejátssza a zenét, a kocsiban bármilyen számot át tudok tenni a hangfalakra Bluetooth-on

  Ez összesen 7170 Ft, mondhatni kb. egy családi mekizés, 3 pizza vagy olyan pár sör egy sörözőben. Én elvből nem torrentezek, mert én is az eszemből élek, amit én megcsinálok, azt kifizetik. Akkor miért ne fizetnék másnak is? A kenyeret és a szalámit sem lopom.

  Amúgy utazás közben a gyerek nyugodtan Netflixezhet vagy HBO GO-zhat mobilon/tableten, mert ott is működik. Ráadásul ott folytatja, ahol a tévén kikapcsoltuk a lejátszást. Csodálatos a technológia!

 • Jobb
  Folyt.

  “Akinek ennyi pénze sincs, az ne youtube-ot nézzen meg oldalakat bújjon, hanem tanuljon.”

  Ezt a leoltast pedig végképp nem ertem Tőled. Ha valaki youtube-ot néz az nem tanul? En pl csak azt teszem a youtube-on. Akár glettelni mert 2 nm-ert nem jön ki a festő, de onnan tanultam laminált padlót lerakni es kiváló lett, az autóm ajtopaneljanak a szetszedeset, a fejegyseg csatlakozojank vezetek szineit, a csatlakozot mielott szetbombaztam volna az egészet es tudtam mit rendeljek, a taplalkozassal kapcsolatos hiteles orvosok napi koveteset, es mindezt 99,9%-ban angolul. Es igen, kozben hányok gyurcsanytol gyorficeleblettpalitol, stb. Komolyan nem is ertelek.

 • Copywriter
  Amúgy a Deezer és a Spotify az mire jó? Zenét a YouTube prémium is lejátszik, mondjuk a videó miatt nagyobb a sávszélesség. De nem tudom elképzelni, hogy ezeken a helyeken meg lehet találni annyit mindent, mint YouTube-on. Múltkor sörözés közben otthon csináltam egy best of 90-es évek zenehallgatást a fülessel, hát annyi trash-t, amit ott összeszedtem. Még a Groovehouse és Kozso semmi, annál sokkal brutálisabb trash is volt a 90-es években. Ezeket szerintem máshol nem lehet meghallgatni. Plusz ott a sok független YouTube tartalomgyártó, akik a zenén felül is adnak kontentet.

  De biztos van oka annak, hogy sok-sok millióan használják ezeket a zeneszolgáltatásokat, majd megmondjátok.

 • Dok
  Nekem a Google (Play) Music megjelenése óta aktív előfizetém van náluk (ebből lett pár éve a YouTube Music). Számomra a Spotify mindig is érthetetlenebb felépítésű, barátságtalan hangulatú alkalmazás volt.
  YouTube Musicon szélesebb a választék, és ha esetleg valami nem lenne fent, fel lehet tölteni a saját könyvtárba. (Gryllus Vilmosnak nem mindegyik lemeze van fent 😀 )
  A reklámmentes YouTube meg csak hab a tortán.

  AdBlockert én is használok, mert rengeteg helyen borzasztó tolakodóak a reklámok, ráadásul sokszor egyáltalán nem releváns dolgok jönnek fel, és mindegyik csak még több vásárlásra akar ösztönözni.
  Én szívesen fizetnék akár nagyobb összeget is a Googlnek, ha nem csak a YouTube, hanem az összes hirdetést tudná tiltani.
  Sőt én az utcai plakátok AdBlockolásáért is szívesen fizetnék, de ehhez már lehet, hogy kiborg impantált szem kell majd…

 • Tibor
  “az arcomba üvöltötte a Gyurcsányt és még áttekerni sem lehetett vagy jelezni, hogy nekem nem tetszik”

  Minden reklám sarkában van egy menü, vagy mellette egy info gomb (platformtól függően), ahol ki lehet választani, hogy ettől a reklámozótól nem kérek több reklámot.

  Kivéve a youtube-on a filmek előtti reklámnál. Hidd el, én is nagyon sokat kerestem azt a gombot.

 • Walhalla
  Nem tudom a többieknél hogy van,de nagyon jó a Spotify-nál a családi csomag,6 fő/8 euro havonta,ez nagyon kedvező nekünk és mindenki imádja, szerintem az algoritmusával sincs gond.
 • Tukonámének
  Nekem is youtube musicom van, plusz egy voks rá. Nagyon jó!

  Ugyanakkor lehet, hogy proli vagyok, de magyarázzatok el nekem valamit… egy ilyen zenei szolgáltatónál ti hallotok különbséget a minőségben? Nekem van rossz fülem? Egyik ismerősöm csak flac-ban hajlandó zenéket hallgatni, mert, hogy az sokkal jobb mint az mp3, én esküszöm nem hallom a különbséget. A másik ismerősöm csak bakelitet hallgat, mondván, hogy ott hallani ahogy a fuvolás levegőt vesz, meg szint érzed ahogy a hegedű húrján végighúzzák a vonót. Ez sznobizmus, vagy tényleg így van, csak én nem hallom? 😀

 • Neerpelt
  Érdekes nekem pont a Deezer ajánlórendszere jött be a legjobban régen, de az nagyon sok éve volt. Nagyon sokáig használtam ebben ellenére a minőség miatt a Tidalt, nemrég váltottam Apple Musicra, csakis anyagi megfontolásból.
 • roland
  Tidal Hifi-re szavazok én is. Ha van VPNed akkor argentin IPröl regisztrálva kb 2 euro havonta.
 • Attila
  Pont ugyanezek a primitív, levakarhatatlan reklámok miatt döntöttem úgy, hogy életemben először inkább előfizetek az ingyenes szolgáltatáson felül.
 • tp
  ZX71: tidalon van minden, pl membran es moderat is!
 • random
  10-15 éve a közegemben alapvető volt a “lopás”, vagyis a filmek, zenék, játékok letöltése. Néhány éve ahogy bejött a streaming, már nem érte meg letölteni, sőt több vesződéssel járt fenntartani a torrent fiókot, keresgélni, bajlódni a minőséggel, visszaosztani, áramot, gépet fizetve. Azonban ahogy várható volt, egyre több a platform, aki “mindent” szeretne fogyasztani, annak már nem havi ~ 2*2000 forint (pl. zene és sorozat) lesz a kiadás, hanem több. Egyik sorozat amit érdekel a netflixen van, a másik a HBO-n, stb. stb. Lassan az emberek újra rátalálnak a torrentekre.
  Természetesen én is elismerem az alkotói munkát, de igazából a “warez” egyfajta vagyonújra elosztás, enélkül a szegényebb réteg nem tudna kultúrát fogyasztani, ami sok problémát jelentene, na meg a nagy mágnásoknak is 6 luxus jachtja lenne 2 helyett. 🙂
 • Izolda
  Politikai reklámok miatt YT-n letiltottam a magyar nyelvű reklámokat, nem is kapom. (Azóta viszont nem találom ezt a beállítást sehol, már csak általános Google ad settings van.)
 • random
  Az adblock storyhoz meg annyit, hogy az etikus, kevésbé zavaró reklámokkal semmi bajom nem lenne, elfogadnám. De ma már annyira agresszív a reklám, hogy kénytelen vagyok alkalmazni. Erre válaszul több honlap adblock szűrőt használ, tehát addig nem jeleníteni meg a tartalmat, ameddig be van kapcsolva az adblock. És ez egy nagyon jó dolog, inkább nem nézem meg/nem olvasom el az adott tartalmat, de nem kapcsolom az adblockot. Nem dacból, egyszerűen nincs hozzá kedvem. Emiatt rengeteg felesleges tartalmat nem fogyasztok el, egyszerűen bezárom. Szóval az adblock szűrő csak segít, hogy kevesebbet lógjak a neten.
 • Athos
  Ha már zene és kiszámolás: boomer módra még ma is inkább megveszem a zenét DRM-mentes digiális formában, preferáltan Bandcampről, vagy ha ott nincs, akkor iTunes-ból. Ebből legalább a zenész is kap valamit (igaz, az árnak csak kb. a 23%-át – a többi ÁFA és adók, plusz a disztribútor és az Apple sarca).

  Az 1790 Ft havidíjból 380 az ÁFA, másik kb. 380 a Spotify működési költsége, és 1030 Ft a zenészeké. Lejátszásonként kb. 0,004 USD, azaz 1,252 Ft. Ahhoz, hogy mind az 1030 Ft az általad hallgatott zenészeké legyen, havi 823 dalt kell meghallgatnod. Átlag 3,5 perces zenékkel ez 48 óra. Aki kevesebbet Spotify-ozik, az olyan előadóknak fizet, akiket a nála többet streamelők hallgatnak. 😀 (Az átlag user havi 25 órát streamel.)

  Aki pedig azt hinné, hogy a Spotify csak a userek ízlése alapján dolgozik, az keressen rá a a “Discovery Mode” szóra…

 • gaborr
  Gyakorlatilag az derült ki, hogy nagyon sokan akkor fizettek elő a youtube prémiumra amikor jött a Gyurcsány reklám. Óriási. A fidesz előfizetőket szerez a google-nek, és még fizet is érte ( a hirdetésekkel, ahelyett, hogy jutalékot kapna 😀 )
 • einguaz
  Szintén a Tidal-t tudnám ajánlani, sajnos a többinek egyszerűen kritikán aluli mind a hangminősége mind az app használhatósága.
  És itt nem a “csak a lossless” dologra gondolok, egy _megfelelően_ konvertált 320 kb/s-es mp3 is bőven jó lehet (de még azt se éri el egyik se). A Spotify kifejezetten borzalmas ilyen szempontból, valamit csinálnak a zenékkel pluszba, a “Hedwig’s Theme” (Harry Potter OST) nagyon jól hallható.
  Azt hiszem a Deezer-nél 3+ év alatt nem tudták megoldani, hogy ki lehessen üríteni a teljes lejátszólistát.

  Sajnos a Tidal áraival kapcsolatban viszont előjön, hogy annyiért kb. megvehetném CD-n is amiket szeretnék (és akkor nem kell hozzá internet sem).

  A másik, hogy sajnos mindegyik szolgáltatónál (a Tidal-t is beleértve) messze hiányos az elérhető számok listája (legalábbis számomra).

  “Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem.” – Gabe Newell

 • Jobb
  De a lenyeget meg nem is mondom mert elvitte a fokuszt a reagalasod 🙂

  Spotify (tobbit nem probaltam, igaz) nekem tokeletes. Csaladi (duo) csomagom van a felesegemmel (egy cim alatt lakók kedvezmenye) 6 eur/hó.
  Google-nek en sem fizetek egy petákot sem. (igaz, never say never)
  Telefonon a YT app-ban nem lehet kinyirni a reklamokat, regen volt egy YT Vanced kit erre, de nem mukodott jól, kukaztam, viszont ha pl egy ad-block-os (Brave) bowser-ben nyitod meg, nincs tobb reklam telefonon sem (cast-olom a tv-re, kozben a le ne zarjont ki kell kapcsolni). Windows alól, vagy Mac-en a Chrome es ad-blocker vagy Brave kiválóan működik. (de neha elfelejtem es vagy az app indul el vagy a Safari a gépen es akkor bejonnek a rohadekok) 🙂 10+ eve elsosorban pont a reklamok töménytelen arcbatolasa miatt nincs tv elofizetesem, (pedig a tematikus csatornakat szerettem). Így viszont nalam a kontroll.

 • Görgess Tovább
  Nekem még Spotify van, még élvezem a hallgatói kedvezményt 2,49 eurós havidíjjal (egyetemi dolgozóként elhiszi hogy hallgató vagyok 🙂 ) Nem rég jött be új fícsör, a karaoke, ami a céges karácsonyi bulin elég jól jött, igaz az ének attól még ugyanúgy ott van a dalban, de az nem zavaró. Mivel okos tv még nincs, a PC-n meg van sima adblock plugin böngészőben (mobilon meg ritkán nézek videót), a yt premium még várhat, de ha lesz tv akkor azzal együtt biztos jönni fog az is
 • Laci bácsi
  Na, tessék, most adtatok egy jó ötletet az adblock-kal kapcsolatban. Fel is teszem az okos eszközeimre. Még egyszer köszike. Ars poeticám, ingyé, vagy még olcsóbbé!
 • hemond
  Gyerekeknek, főleg kicsiknek (nekem kettő van), a youtube kids remek megoldás, ingyenes és reklám mentes (!), be lehet állítani hány percet nézzék, utána kikapcsol, nehéz kilépni az appból, néha nekem se sikerül. 🙂 Be lehet állítani, hogy hány éves korosztályba tartozik a gyerkőc és annak megfelelő tartalmak jelennek csak meg. A négyéves kb a harmadik napra megtanulta az önálló kezelését.

  Vicces egyébként, hogy a menübe belépjek, hogy újraindítsam az időzítőt a szorzótáblát kérdezi, szóval nekem is jó gyakorlás 🙂 Mondjuk lehet jelszóhoz is kötni.

  Ami nekem hiányzik belőlle, hogy be tudjam állítani, hogy mondjuk csak angol mesék jelenjenek meg. (készülék nyelvét kell átállítani, de ez így azért nem a legjobb)

 • eferix
  Én is a Youtube Premiumra szavazok. Gyakorlatilag az előfizetéskor tudtam meg, hogy jár hozzá a YT Music is, kipróbáltam, azonnal le is mondtam az Apple Musicot, ennyi pénzért ez ajándék.

  Mondjuk egyénfüggő, hogy ki mivel jár jól, én is furcsállom, hogy sokak inkább lesik a gyurcsányshow-t ötpercenként, de nem fizetik ki egy pizza árát…. persze aki naponta egy-két videót indít onnan, annak lehet nem éri meg, de én még a futópadon is YT videókat nézek, annyi értelmes tartalom van már ott, hogy gyakorlatilag felét nem tudom megnézni annak, amit szeretnék.