Menekülthelyzet: segíts te is

2015-08-31
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A magyar kormány csúnyán megbukott a menekültkrízis kezelésében.

A kormány majdnem 30 milliárd forintért egy kerítést húzott fel, amivel csak azt érte el, hogy egyszerre gyűlölik érte a magyarokat és lettünk világröhej tárgya, hogy gyakorlatilag még csak nem is lassítja a csodakerítés a menekülteket a határon.

Azzal, hogy hónapok alatt sem képes megszervezni a menekültek rendezett szállítását, elhelyezését és emberhez méltó táplálását, beismerte, hogy teljesen impotens bármilyen krízishelyzet kezelésében. Az ég mentse meg ezt az országot bármilyen katasztrófától, mert ez a kormányzat semmit nem tudna tenni értünk.

Ha a felelősöktől annyi telik, hogy adnak egy magyar nyelvű papírt egy arab anyanyelvűnek, hogy hol kell jelentkeznie az ország másik végén, akkor azt gondolom, nincs miről beszélni.

Amikor a Keletiben rengeteg fél-egy-két éves gyerek a földön alszik, sehol egy állami alkalmazott, csak önkéntesek látják el a menekülteket, akkor én szégyellem magam az illetékesek helyett.

Attól, hogy tilos a "közmédiában" bemutatni, a menekültek több mint fele 7-8 évesnél fiatalabb gyerek, ezt bárki láthatja, aki kimegy akár csak a Keletibe egy pillanatra.

De most nem ez a fontos.

A kormányunk 150 milliárdot költ évente futballra és 80 milliárdot a közmédiának csúfolt öntömjénezésre az adófizetők pénzéből valamint további közel 30 milliárdot a menekültek ellen, viszont arra már nem telik, hogy valamennyit rájuk is költsön.

Ezért te menjél ki a Keletibe, keresd meg a Migration Aidet és kérdezd meg, mire van szükségük. Vigyél azt, amit tudsz. Ha pénzt, akkor azt, ha száraztésztát, ruhát, gyerekjátékot, akkor azt, ha munkával tudsz segíteni, akkor állj be ételt osztani, takarítani, akármit.

Ha nem budapesti vagy, segíts ott, ahol vagy és úgy, ahogy tudsz.

Mutassuk meg ezeknek az embereknek, akik a háború elől menekülnek, hogy a magyarok nem egyenlőek a kormányukkal.

Segíts azoknak, akik a menekülteknek segítenek.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram