Menekülthelyzet: segíts te is

A magyar kormány csúnyán megbukott a menekültkrízis kezelésében.

A kormány majdnem 30 milliárd forintért egy kerítést húzott fel, amivel csak azt érte el, hogy egyszerre gyűlölik érte a magyarokat és lettünk világröhej tárgya, hogy gyakorlatilag még csak nem is lassítja a csodakerítés a menekülteket a határon.

Azzal, hogy hónapok alatt sem képes megszervezni a menekültek rendezett szállítását, elhelyezését és emberhez méltó táplálását, beismerte, hogy teljesen impotens bármilyen krízishelyzet kezelésében. Az ég mentse meg ezt az országot bármilyen katasztrófától, mert ez a kormányzat semmit nem tudna tenni értünk.

Ha a felelősöktől annyi telik, hogy adnak egy magyar nyelvű papírt egy arab anyanyelvűnek, hogy hol kell jelentkeznie az ország másik végén, akkor azt gondolom, nincs miről beszélni.

Amikor a Keletiben rengeteg fél-egy-két éves gyerek a földön alszik, sehol egy állami alkalmazott, csak önkéntesek látják el a menekülteket, akkor én szégyellem magam az illetékesek helyett.

Attól, hogy tilos a “közmédiában” bemutatni, a menekültek több mint fele 7-8 évesnél fiatalabb gyerek, ezt bárki láthatja, aki kimegy akár csak a Keletibe egy pillanatra.

De most nem ez a fontos.

A kormányunk 150 milliárdot költ évente futballra és 80 milliárdot a közmédiának csúfolt öntömjénezésre az adófizetők pénzéből valamint további közel 30 milliárdot a menekültek ellen, viszont arra már nem telik, hogy valamennyit rájuk is költsön.

Ezért te menjél ki a Keletibe, keresd meg a Migration Aidet és kérdezd meg, mire van szükségük. Vigyél azt, amit tudsz. Ha pénzt, akkor azt, ha száraztésztát, ruhát, gyerekjátékot, akkor azt, ha munkával tudsz segíteni, akkor állj be ételt osztani, takarítani, akármit.

Ha nem budapesti vagy, segíts ott, ahol vagy és úgy, ahogy tudsz.

Mutassuk meg ezeknek az embereknek, akik a háború elől menekülnek, hogy a magyarok nem egyenlőek a kormányukkal.

Segíts azoknak, akik a menekülteknek segítenek.

Share

43 hozzászólás

 • Zsolti
  Félek ez a cikk darázsfészek lesz. Btw. a saját állampolgárai emberhez méltó élelmezésről is neccesen gondoskodik. Itt jegyezném meg, hogy amíg ez nincs rendben, addig a menekültek megfelelő élelmezése erős olaja tűzre.
 • Harvy
  huh kicsit durva temaba vagtal itt bele 😀

  Ketsegkivul a keritesnek nem sok ertelme van (foleg hogy meg kesz sincs csak a GYODA-t raktak le), eddig is elfogtak mindenkit ha lehet hinni a hireknek.
  En mindenesetre nem tartom jo dolognak ezt a fene nagy bevandorlast, nem hiszem el hogy nem letezik Sziria es Nemetorszag kozott olyan hely(tudom a torokoknel mar alapbol ott van 2 millio hozzank csak az apraja jon):

  1. ahol nincs haboru
  2. a rehabilitaciot elosegitve lehetoleg ugyanazon a nyelven beszelnek

  Elég ranezni Svedorszagra, a vilag rape kozpontja lett, Malmoben a bevandorlok 80%a benefitsen éldegél és minden honapban felrobbantanak valamit

  Arrol mar ne is beszeljunk hogyha Nemetorszag befogadja a szíreket, akkor mégis hogyan bizonyitjak papirok nelkul hogy azok…

 • bm613
  Kiegészítés: mindig nézzétek/kérdezzétek meg FB-on, h éppen hova mit lehet vinni. Néha változnak a raktárhelyszínek is, megszokásból oda sem érdemes menni. A pályaudvari helyzetek meg egyik óráról a másikra is átalakulhatnak. Pl. kiírják h épp nem kell kaja, de beesik 200 ember, elfogy minden, és mégis kell.
  Központi oldal:
  https://www.facebook.com/groups/1602563053360018/
  itt általában valahol fönt (néha rögzítve) láthatók az aktuális kérések. Ha nem kerül elő, meg kell kérdezni, és segít valaki.

  Ha valaki pénzt szeretne adni, rendeljen valamit a Tesco online-on, szintén a fb-csoportban vagy a migrationaid.net oldalon látható információk alapján. Ott van, hogy milyen címre (fontos, ez nem a pályaudvarokat jelenti!), milyen időpontra és miféle dolgokat lehet küldeni.
  Pénzt a Migration Aid nem fogad, nincs is mögötte hivatalos szervezet, amely megtehetné. Csak magánszemélyek vagyunk.

 • Lomnici Tamara
  Már ide értek, mással sincs a német sajtó: bild.de/regional/muenchen/fluechtling/fluechtlings-zug-aus-ungarn-in-bayern-42401284.bild.html
 • Zsolti
  Lehet van állami embercsempész vállalat.
 • Kiszamolo
  Ha nem háború lenne és nem féléves gyerekekkel jönnének, akkor lehetne okoskodni.

  Ha vége lesz a háborúnak, el lehet azon gondolkodni, hogy visszaküldjük őket.

  Ha maradnak, tudni kell őket integrálni.

  De most csak egy dolgot lehet tenni: úgy viselkedni velük, mintha emberek lennénk és végiggondolni, hogy vajon viccből vállalták-e az utat egy féléves és egy hároméves gyerekkel a fél világon át.

 • Andi
  És amikor az ISIS az Európába küldött terroristáin keresztül támadni fogja az európai országokat, akkor mi hová menekülünk? Ne legyenek illúzióink, a “menekültek” elég nagy része fiatal férfi, felszerelve modern technikai kütyükkel. Ki fizeti a telefonszámlájukat, miközben folyamatosan az okostelefonokon lógnak? És így van, amíg itthon is van helye a pénznek, előbb költsük a magyarokra. Van elég szegény ember az országban, előbb őket kéne támogatni. Vajon a valódi menekültek miért nem mentek mondjuk az Egyesült Arab Emirátusokba, Dubaiba? Az az ő közegük, az ő kultúrájuk, nem Európa. És amíg minden országban vannak munkanélküliek, ezek az emberek mit fognak dolgozni? Nem ez a megoldás, hogy milliárdokat elszórunk rájuk.
 • nyikto
  miért lenne a kormány dolga a gondoskodás? valaki azt mondta nincs ingyenebéd.
 • Kiszamolo
  Azért én megpróbáltam pénzt adni és sikerült. Persze mondták, mit vegyek, de nem volt időm vásárolgatni. 🙂
 • bobo
  Valóban, ha már megoldani nem tudják a krízist, legalább kezelhetnék humánusabban a következményeit.
 • Fekete Zoltán
  Kedves kiszámoló!
  Köszönöm a pontos összefoglalást, remek ember vagy.
 • Kiszamolo
  Jól van, nyikto, ha még csak itt tartasz, akkor van hová fejlődni.

  Kíváncsi lennék, ha itt lőnének, te a legelső menekülő lennél-e vagy csak a második? És akkor biztos hangoztatnád, hogy senki be ne fogadjon be és köszönöd szépen, te és a családod majd fényevéssel fog táplálkozni és a szeretet melegével takarózni.

 • Fletcher
  Én inkább segíteni szeretném a kárpátaljai magyarokat, akik szintén az éhhalál küszöbén vannak, valamint a vidéken élő sok-százezer éhező magyart, a hajléktalanokról nem is beszélve.

  Az USA szétverte a közel-keletet, a probléma meg ránk hárul. Amit a kormány csinál, helyes.
  Illegálisan átlépni a határt bűncselekmény. Meg kell védeni a határokat, ez az állam feladata.

  Ezt a cikket nagyon nem passzol az oldal témájához.

 • Kiszamolo
  Jó Fletcher, és eddig mit csináltál a kárpátaljaiakért? Gondolom semmit. Csak ilyenkor jó rájuk hivatkozni. Egyébként ki mondta, hogy azt a pénzt vidd ki, amit éppen most akartál feladni kárpátaljára? Meg azt se add a szíreknek, amit a hátrányos helyzetű magyar gyerekeknek szoktál havonta utalni Miskolcra.

  A határmegvédésben is 100%-osan megbukott a kormány ha már itt tartunk. Az M1-en kívül mást nem nézel?

 • Zsolti
  Úgy érzem tévedtél az olvasói réteggel :D. Vagy a facebookos megosztás során meglátták a címet, és megnézték, mi féle blog is ez 😀
 • Omnisapient
  Értem, hogy segíteni akarsz és további segítséget akarsz szerezni nekik, illetve, hogy ezt legegyszerűbben itt tudod megtenni, de ezzel átpolitizált témát hozol olyan helyre, ahol eddig szerencsére nem volt.
 • Emese
  Ha itt háború lenne, én sem állnék meg Szlovákiában. Az elsők között igyekeznék valami biztonságosnak és élhetőnek tartott országba menni. Azt sem szeretném, ha ott leprásként kezelnének.
 • Kiszamolo
  Omni és nem is lesz. De ez a helyzet már nem a politikáról szól. A tapolcai időközi választásról nem írtam, mert arra vannak más fórumok.

  De menj ki a Keletibe és nézd meg, mi van ott.

  Szégyen és gyalázat az országra nézve.

  Féléves csecsemők és terhes nők fekszenek a koszban és naponta egyszer kapnak enni az önkéntesektől.

  Amelyik országban ennyire bénák a vezetők, azokat azonnal le kell váltani.

  Ha még a saját hatalmuk megszilárdítására is fordítják a helyzetet, azt nem lehet szó nélkül hagyni.

 • expect
  Hatalmas tiszteletem ezért a bejegyzésért.

  Aki meg ott tart, hogy “vagy”-ot tesz a magyarok életminősége és a menekültek emberi ellátása közé, az kicsit elkezdhetné használni a szürkeállományát és elgondolkodhatna azon, hogy vajon az értelmes kiadásokat kell egymástól vagylagosan elválasztani vagy az értelmetlen és értelmes kiadások között kéne inkább egy b*szott nagy választóvonalat húzni és előbbiek miatt pampogni. Nem hiszem, hogy az a helyes kérdés, hogy pl “egészségügyre vagy oktatásra költsünk eleget”, ilyenformán a menekültek ellátásának szembeállítása a magyar életszínvonallal… hát had ne mondjak jelzőket. “Kicsit” relevánsabb viszonyításnak érzem a cikkben is leírt tételeket, amelyek sora egyébként elég hosszú ideig folytatható lenne.

 • Andi
  Gondolom, ha a feltett kérdésekre nem jön a válasz, jön helyette a személyeskedés. 🙂 Nyilván elgondolkodtató kerdeseket tettem fel és kínos lenne válaszolni.
  Az ISIS fél éve megmondta már, hogy elárasztja menekültekkel Európát. Meg is kaptuk őket! Kíváncsi leszek a folytatásra.
  Megjegyzem, kerítést épít Bulgária, kerítés épült a Csalagútnál. Akkor nyilván mindenki hülye. Objektív cikkeket várok el egy ilyen blogtól, nem demagóg érzelgősködőt.
 • nyikto
  áldjon vagy verjen sors keze itt élned, halnod kell. nem megyek innen sehova.
  a vándorlás, a gyökértelen lét nem az én műfajom. mindenki maradjon ott ahova született és ott teremtsen magának élhető világot. ha a saját hazájában nem tud akkor máshol sem.
 • amon
  tényleg nem illik ez a cikk a blogba. Ajánlanám figyelmedbe Szeged, Ásotthalom, Mórahalom környékét. Ahogy jönnek be a “szegény” menekültek tényleg több ezer euróval, ipaddel, iphone 4s-el és a többivel. Integrálni őket? jó vicc. Ők nem akarnak integrálódni nézd meg mi lett a befogadó országokkal, pl.: Svédek. Megugró nemi erőszak ráta, növekvő bűnözés, több segélyen élő. 100-ból ha 1 akar dolgozni lehet sokat mondok. Gusztustalan ahogy kinéz utánuk a város, vagy bármilyen hely ahol vannak, vagy keresztül jönnek. A kuka megtalálása nem szegénység kérdése. Nyilván az a része igaz, hogy a kormány gusztustalan módon “kezeli” ezt az egész ügyet, de akkor sincs szükség több bűnözőre, van nekünk elég saját. Bevándorlás helyett meg visszavándorlás kéne. A mieink haza angliából, germániából, mindenhonnan. Persze ehhez egy élhetőbb ország is kell.
 • Csaba
  Remek cikk!

  100 %-ban egyetértek minden szavával!

 • Kiszamolo
  Andi, azt kifelejtetted, hogy Németország vonatot küld a szírekért és mindenkit befogad, meg mit csinál Ausztria és hogy beszélnek a magyar kormányról éppen ma Franciaországban, illetve azt mondják, hogy akkor a magyarok mozgását is korlátozni kellene az EU-ban és ezt nem viccnek szánták.

  Komolyan mondtam, hogy használd egy kicsit azt az internetnek hívott ízét is a tájékozódásra.

 • Gyusz
  Régóta olvasom a blogot, ez a téma tényleg erős egy kicsit és rendkívül megosztó, de azért kedves Kiszámoló, légyszi ne hülyézd le Andit, mert azért lehet ott is igazság a sorok közt.
  Rengeteg kérdést vet fel ez a menekültáradat, csak néhány, lehet lesz köztük hülyeség:
  -Jordánia, Szaúd-Arábia, Irán, netalán Izrael nem fogadná be őket?(Na jó, Izrael, ők tuti nem) Miért kell 2-3000 km-es útra vállalkozni gyerekekkel?
  -Miért engedi tovább Görögország a menekültek áradatát, amikor EU-s tagállamként és külső határországként nem ott kellene vizsgálni a menedékkérelmeket?
  -Miért nem mennek Horvátország felé a menekültek, szinte senki? Mert arra eggyel több a határellenőrzés Németországig?
  -Ha mi mennénk oda, a muszlim világba, minket is befogadnának, egészségügyileg ellátnának, megetetnének, szállást kapnánk, szabad kijárást?
  Egyébként ez a téma kapóra jön a valóban inkompetens kormányunknak..
 • Kiszamolo
  amon, igen, szemetelnek. Egyiptomban engem is zavart az a nemes egyszerűség, ahogy eldobják a szemetet.

  De ne tudd meg, egy német rólad mit gondol, hogy milyen koszos, büdös faragatlan bunkó minden magyar.

  Letapossák a veteményt és kárt okoznak. Igen, ez már csak egy ilyen dolog, amikor tízezrek jönnek. A kormány kárpótolhatná a gazdákat, maximum egy stadionnal kevesebb lesz egy nyomorult koszfészekben az országban.

  Ahogy a sok közmunkás is tudna takarítani.

  De az egész nem erről szól.

 • kispista
  Nagyon sajnálom őket tényleg. De menjenek a csilliárdos iszlamista\muzulmán\muszlim (azt sem tudom mi a különbség, ahogy a kálvinista, anabaptista, református, protestánsról sem, mert nem is érdekel) Szaúd-Arábiába. Ott nyugodtan gyakorolhatják a többnejűséget, meg a disznóhús nemevését, meg a nőket csadorva kényszeríthetik meg sbstbstbstb. Ha azokat a bizonyos C kategóriás honfitársainkat 500 év alatt nem sikerült integrálnunk, sem nekünk sem más európai országnak akkor majd pont ezeket az iszlám hittel totálisan meghülyített és radikalizált arabokat sikerül szerinted? De továbbmegyek még az általad citált nyugatra menekült magyar sem illeszkedik be semelyik európai ország lakosai közé, hanem magyar kolóniákon élik a magyar hétköznapjaikat. Jó ha megtanulják a nyelvet és most itt nem arról az 5% orvosról és informatikusról beszélek akik fellelhetők az arab migránsok közt is, hanem a 95%
 • Kiszamolo
  Gyusz, Törökország és az összes környező ország úgy 5-10 millió szírt etet naponta fejenként.

  A töredéke indul csak neki a hosszú útnak.

  Persze, ha én lennék terrorista, én is most jönnék a tömeggel.

  De egy ilyen hülye indokkal a menekültek ellen fordítani a közvéleményt gusztustalan dolog és nagy naiv, aki ezt megeszi gondolkodás nélkül.

 • Gyusz
  folyt. …hogy még jobban megossza az amúgy is megosztott magyarságot. Zavarosban a legjobb a halászat. Az EU-s pénzek ezalatt meg csak vándorolnak szépen a megfelelő zsebekbe…
  Azt mondták reggel a ClassFm-en, itt nincs megoldás…szerintem meg csak és kizárólag radikális megoldás van. Akik eddig bejöttek, ellátni őket normálisan, aztán továbbengedni, a határt egyúttal hermetikusan lezárni, a honvédséget kivezényelni.
 • Kornél
  Ebben a cikkben is kicsit azt hiányolom, amit ezzel a témában kapcsolatban szinte minden cikknél: hogy egyoldalúan mutatja be a dolgokat. Valamelyik cikk vagy azt írja le, hogy ezek az emberek sáskák, akik lerohanják Európát, valamelyik pedig a liberálisabb, könnyes szemű gyerekekkel kampányol. Olyat keresve is nehezen találni, amelyik bemutatná, hogy milyen körülményekben élnek, és esetleg mit lehetne tenni, de egyben annak veszélyét is bemutatja, hogy milyen következményei lesznek annak, ha a még előttünk álló ember tömeg Európába jön. Sajnos a gyerekek mellett azt is látni, hogy amely országban a migránsok száma növekszik, ott az elkövetett bűncselekmények száma is megugrik. A Nyugatinál én is láttam, ahogy kis pár éves gyerekek ott állnak a szabad ég alatt a betonon, de sok migráns így is több anyagi és egyéb támogatást kap (pl étkeztetés területén), mint a saját honfitársaink.
 • balu
  Kiszamolo!

  Kényes témába vágtad a fejszét.
  Miután szétnéztél a Keletiben, nézz szét a déli határ mentén is. Kérdezd meg az ott élők véleményét, mennyire szuper az élet, hogy este már nem mernek kimenni az utcára se, kerteket lerabolják.
  Vagy kérdezd meg a készenlétiseket, katonákat, milyen szép kis fenyegetéseket kapnak nap, mint nap “szegény” bevándorlóktól.
  Amit írsz, az érem egyik oldala. A másikat se ártana látnod neked se.
  Végül aki nem ért veled egyet (mert nem vagy hajlandó lemenni a déli határhoz, hogy személyes tapasztalatokat szerezz, csak a tv által mutogatott Keletit látod), még nem fideszes és nem is M1 néző.
  Szerinted az ISIS mennyi emberét juttatja el most Európába gond nélkül? Tapsolhatsz majd, ha errefelé is elkezdenek idővel robbantgatni.

 • Balázs
  Imádnivaló az a fajta érvelés, ami úgy hangzik hogy “miért nem a mi szegényeinken/határontúli magyarjainkon/betegeinken/gyerekeinken/stb. segítünk előbb, ezek helyett a mocskos, büdös migránsok helyett”.
  Ha látok egy autóbalesetet, ahol sok a sérült és jönnek a mentősök meg az orvosok, akkor én is elkezdek hangosan morogni, hogy “És a rákbetegekkel ki fog foglalkozni?”
  Eddig hány itthoni szegényen/határontúli magyaron/betegen/gyereken/stb. segítettél, amíg a menekülthelyzet nem lett politikailag tematizált téma?
  Na, ugye.
 • Andi
  Használom, de mondom, nem kéne személyeskedni, nem vet jó fényt olyanra, aki szakemberként ír blogot.
  Én más cikkeket is megtalálok, mint amelyikben könnyes szemű menekülteket mutogatnak. Ha elgyalogoltak párszáz kilométert, még egy kicsit gyalogoljanak tovább, és Ausztriában vannak, nem kell a Keletiben sírni, hogy nem mehetnek tovább vonattal. Megjegyzem, ez egy hülye lépés, hogy nem engedik őket tovább, fel kéne rakni őket az első vonatra oszt menjenek Allah hírével. Kevesebb szemét marad utánuk.
  Én mondjuk kicsit tartok azokról, akik egyetlen igazolvány, dokumentum nélkül jönnek el, nem szeretnék naiv lenni, inkább egy kis egészséges távolságtartás a hasznosabb, mint keblünkre ölelni olyanokat, akik még önmagukat megnyugtatóan azonosítani sem tudják, mert bár csomó ruhát, játékot, telefontöltőt képesek voltak becsomagolni, valahogy egyetlen személyi azonosító dokumentum sincs náluk..
 • Sunboy
  Hát ez most tényleg darázsfészek… nem tartom szerencsésnek politikai témát felhozni egy pénzügy blogra. De ha már így van, elmondom mit gondolok róla.

  Egyrészt baromian nem értem a németeket: néhány éve maga Merkel jelentette ki, hogy a multikulti model megbukott, Berlin és szinte minden német nagyvárosban muzulmán gettók vannak, ahova fehér embernek nem is tanácsos bemenni. Mit akarnak még több gettót? Egy dolog az olcsó munkaerő, de a várható társadalmi feszültségek, az ekkora embertömeg integrálhatatlansága nagyon erősen visszaüt majd.

  Ami pedig a fél világot illeti féléves gyerekkel: senki nem kötelezi őket, hogy megtegyék ezt az utat. Szíria és Németország között nem Németország az első olyan ország amely biztonságos, maradhatnának nyugodtan Törökországban is. Itt viszont egyértelműen nem a biztonság az elsődleges szempont, hanem hogy melyik országban legtöbb a segély…

 • Ádám
  Sajnos szélmalomharcot vívsz a kedves közönséggel itt, de becsülendő, hogy megírtad ezt a cikket. Holnap én is kimegyek.
 • Gyusz
  Én Debrecenben lakom, naponta a menekülttábor mellett megyek el 2-3 alkalommal.Az itteni lakók egész nap az út mellett sétálnak, fekszenek, vagy éppen a közeli Internet kávézóban és a kocsmákban lebzselnek. 90%-uk fiatal férfi, ezt minden arra lakó debreceni tanúsíthatja. Alig van 1-2 gyerek és kevés nő, azokat hátrahagyták a nagy bátrak a háborús zónában?! Miféle menekült az ilyen?
 • kispista
  hanem a 95% kétkezi munkásról, akik az utcát söprik, meg mosogatnak a “back office”-ban aztán itthon meg elmesélik hogy félmillás a fizetésük, csak azt felejtik el mondani, hogy 450 ezer az a lakbérre megy el. De ha esetleg vinnétek segélycsomagot a szegényeknek akkor arra figyeljetek, hogy (vörös)kereszt ne legyen a csomagon, mert az nem fogadják el:
  bit.ly/1LG4QJX

  Svédországban már érezni a puskapor szagát, de mindegy, európa most bukik el, mert a radikális menekülteken megerősödik a radikális jobboldal aztán az lesz, mint Ukrajnában…
  Szóval én mennék a zusába – land of the free, you know – de ott még a segglyukam is átnézik, ha egyáltalán kapok vízumot, de fél év után meg kitoloncolnak, ha meg visszamásznék a kerítésen, akkor meg csak úgy lelőnének.

  A fideszről írtakkal most is ahogy eddig is egyetértek veled.

 • Kiszamolo
  Balu, hagyjátok már ezt az ISIS-es hülyeséget. Az összes eddigi merényletet, ami nem több, mint háromévente egy, ami nevetségesen kevés, MINDET Európában született ember csinálta., kivéve a mostani utolsó sikertelen vonatos dolgot. De az is marokkói volt.

  Nagyon hangzatos ezzel az ISIS-sel fenyegetés, csak egy nagy marhaság. A már itt élő több 10 millió arab mellé nem kell újabbat küldenie az ISIS-nek.

 • Fletcher
  Valaki magyarázza el nekem, legyen olyan kedves!

  A tolerancia nevében befogadunk muszlimokat, akik nem integrálódnak, hanem zártan élnek a nyugat-európai országokban és gyakran már most is hadat viselnek ellenünk minden szinten. Ezek a muszlim családok 8-10 gyereket vállalnak, míg a fehér európaiak 1-2-őt. Magyarán a reprodukciós ráta 4-6 kontra 1,5.

  A liberálisok azon népcsoportok befogadását erőltetik, akik ha többségbe kerülnek a liberalizmus lesz a legnagyobb ellenségük, vagyis mindenki, aki nem él a Saría elvei szerint valamint nem tér meg muszlimnak.

  Nincs itt valami önellentmondás?

 • nyikto
  azt meg hogy a francia kormány mit mond rólunk nem kéne nagyon komolyan venni, mert csak a szavazóbázisuk kedvében akarnak járni, ti. ill. nem akarnak megint lángoló párizsi külvárost egy esetleges muszlimoknak nem tetsző kijelentés miatt. tehát a pisztoly a fejüknél van..
 • amon
  remélem egyszer azok utcájában csinálják ezt akik támogatják őket. és persze azt is, hogy az integráció során az ő gyerekeik mellé teszik be egy osztályba
 • komisz_kolok
  Kedves Kiszamolo,

  legszi valaszolj Andi kerdeseire! Es meg lenne nehany, ami engem is erdekelne:

  1. Miert nem all meg egy menekult az elso orszagban, ahol nincs haboru?
  2. Van-e kulonbseg egy melyszegenysegben elo torok, es egy torokorszagban par honapig piheno, majd Europa fele indulo szir kozott? Miert ne johetne akkor mar a 17 millio torokorszagi kurd is egybol?
  3. Miert nem a kornyekbeli, dusgazdag arab orszagogba mennek, sokkal rovidebb uton?
  4. Tisztaban vagy vele, hogy az ISIS oldalan hany masodik generacios bevandorlo harcol a nyugati allamokbol? Gondolod, hogy az o integraciojuk sikeres volt?