Deezer vs Spotify vs Youtube Premium

Egy jó éve előfizettem egy zenei szolgáltatásra. Kézenfekvő lett volna a Spotify, de mivel a Deezeren ugyanannyi zene volt, az áruk pedig ugyanannyi volt havonta, gondoltam, inkább támogatom a kis Deezert a mamuttal szemben.

Egyetlen elvárásom volt, olyan zenéket dobáljon be, amik tetszenek, nekem ne kelljen keresgélnem, új albumokat vagy heti válogatásokat nyitogatni, csak szóljon a zene változatosan, amikor akarom.

A Deezer “Flow” funkciója erre tökéletes is, a kedvelt dalokat vegyíti új dalokkal vég nélkül.

Pontosabban tökéletes is lehetett volna, de nagyon nem volt az. A kedvelt 200 számból 30-40-et rogyásig ismételt, a többit meg mintha elfelejtette volna, ezen túl még fél év után is bőszen kellett nyomkodni a “nem tetszik” gombot, olyan rossz új számokat dobált be.

Egyszerűen rossz volt az algoritmus.

Ezért váltottam Spotify-ra, ami sokkal okosabban talált nekem új dalokat már az első naptól fogva.

Azonban amikor volt az a politikai kampány heteken át, ami minden youtube videó előtt az arcomba üvöltötte a Gyurcsányt és még áttekerni sem lehetett vagy jelezni, hogy nekem nem tetszik, inkább kérnék hüvelygomba reklámot helyette, ha már mindenképp szenvedni kell, elgondolkodtam a reklámmentes Youtube Prémiumon.

(Az hagyján, hogy engem ennyire egybites hülyének néznek, hogy ilyen szintű reklámokkal akarnak etetni, de az nagyon felháborított, hogy még a gyerekeim meséi előtt is ez a végletekig primitív propaganda üvöltött és el sem lehetett menekülni előle.)

S mivel a Youtube Prémium része az ingyenes Youtube Music is, gondoltam kipróbálom. A Youtube Prémium 1.790 Ft, a Spotify 5 euró, ami ugyanannyi, ezért úgy tűnt, már csak ezért megéri.

(Ha Apple-s vagy, akkor neked drágább lesz, kivéve, ha nem valami Apple terméken keresztül fizetsz elő. Használd a számítógép böngészőjét, ott ennyiért tudsz előfizetni, nem kell fizetned az Apple 30%-os hasznát is.)

Azt kell mondjam, nekem a legjobban a Youtube Music jött be a három közül. Ez találja el legjobban, melyik zene tetszhet nekem, berakom a Szupermix-be, ami ugyanaz, mint a Deezer Flow funkciója és nem kell vele többet törődnöm, megállás nélkül szól. (Mind a Spotify-nál, mind a Youtube Prémiumnál átmásoltam a kedvenc zenéimet indulásnak.)

Külön tetszik, hogy nem olyan háklis, mint a másik kettő, ha én használom a Youtube Music-ot, a gyerekeim attól még nézhetik a tévén a Youtube-ot reklámok nélkül. Más szolgáltató szóvá teszi, ha az app meg van nyitva egy másik eszközön is. (Nagyobb gyerekeknél lehet családi csomagra is előfizetni, nem sokkal drágább.)

Nem, ez nem reklám, csak leírtam a tapasztalataimat, hátha segítség valakinek. Ha neked más a véleményed, mert neked másik szolgáltató jött be, írd meg a hozzászólásokban, hátha az is segítség lesz másoknak a választáshoz.

Share

143 hozzászólás

 • V
  “Ugyanezt az utat jártam be, gyerek YT mesenézése miatt akartam szabadulni a reklámoktól”

  gyereknek youtube kids, reklammentes, es van egy par egyeb feature mint pl idozito vagy tartalom filter. Teljesen ingyenes az egesz

 • V
  ”Van vagy 1000 lemez rajta, ennek jó eséllyel a fele nincs és nemigen lesz rajta egyik ilyen agyonhypeolt streaming szolgáltatón se”

  haverom is ezzel vedekezett mikor megkerdeztem a millio nettobol ugyan miert nem jut havi egy pizza ara zenere, helyette inkabb evente 20ezreket kolt NAS-ra meg lopja a tartalmat. Aztan amikor nalunk jart egy dolgot nem tudott mondani ami spotify-on ne lett volna

 • örök körök
  A kommenteket olvasva lassan nem a kormánynak kell fizetnie a reklámidőért youtubeon, hanem a google fog fizetni még több Gyurcsány showért. :DDDDD
 • Pistu
  langolo.hu/ellenorizheto-megeri-e-vesztesegmentes-streamingszolgaltatasra-elofizetni/

  A Netflixen és HBO-n a tartalomért fizetsz, YT-on azért mert kizsarolták belőled az átugorhatatlan, ordítóan hangos, direkt irreleváns reklámmal. A kenyeres hasonlatod sehogy sem állja meg a helyét.

 • //COMMENT DD *
  Sok éve, több, mint fél éven keresztül, minden nap feltettünk min. egy videót a YT-ra, összesen közel 300-at. A fél év végére már fixen megvolt a 4-8 ezres nézettség, kb 10 videónak volt 10 ezer feletti nézettsége, ebből 4-5 volt 30-50 ezer körül. Nem a reklámbevételért csináltuk, de monetizáltuk, hátha beesik egy kis extra pénz a hirdetésekből. A fél éves teljes YT keresetünk meghaladta a 17 dollárt 🙂
  Tudok olyan sztorit, hogy zenekar publikált ami viralban pár nap alatt elért ~2 milliós nézettséget. Ekkor a Google algoritmus szerzői jog sértés gyanújával levette. Ilyenkor nem fizetik ki a reklámbevételt. Fellebeztek, bemutatták a jogtulajdonos engedélyét, a videót 1-2 hét után visszaállították, de a pénzt nem kapták meg. Addigra lement hype, így az igazi bevételt a Google lenyelte. Szerintem a Google is csak kizsákmányoló kiadó, ahol a top pár %-nak fizetnek rendesen. IMHO Adblock.
 • egyszervolt
  Szerintem a youtube prémium kb. védelmi pénz kategória, ezzel, hogy halálba idegesítenek egyre több megszakíthatatlan reklámmal, dupla reklámmal, videó közbeni reklámmal, stb. Már csak elvből se fizetnék ezért. Teszik ezt úgy, hogy monopol helyzetben vannak és ennek a reklámmennyiségnek a töredékéből is elvoltak. A kis csatornák szinte semmi pénzt nem látnak ebből, a nagyobbaknak meg van 10 féle egyéb bevételi forrásuk, köztük a magába a tartalomba ágyazott reklám is.
 • //COMMENT DD *
  Igen, hallani a különbséget a veszteséges és veszteséges tömörítés között. A zenész ismerőseim pár másodperc után az mp3 bitrátát is megmondják. Én is hallom, ha a veszteséges zenét indítja valamiért a Tidal. Miklós példája jó borral, hogy ott is érzi a különbséget a művelt kóstoló, a néhány ezres borok között is. 100-ért csak a bankárok isznak bort a Cityben, de ők is csak céges számlára 🙂
  A kettőben az a közös, hogy a hallás és az ízlés egyaránt tanult és fejleszhető készségek. Szórakozás, de sok idő, munka, és rengeteg pénz szükséges hozzá. Ha ezeket nem fekteted be, akkor nem fogod sem hallani, sem érezni a különbséget. Ha befekteted, akkor a megtakarításaid bánják. Ha nem érzed és nem is akarod megtanulni a különbségeket, akkor ne költs rájuk, de hidd el, hogy léteznek. Boldog élet élhető jó zene és jó bor nélkül is.
 • AAA

  Kellően jó rendszeren meghallod, de az ott kezdődik, hogy nem a PC saját hangkártyáját használod hanem külsőt, saját táppal, stb.
 • expect
  Nekem youtube premium és spotify is van, előbbi a reklámmentesség és a családi csomag miatt, utóbbit pedig podcastek miatt kezdtem el használni, de rövid időn belül zenében is beelőzte a youtubeot. Egyszerűen nagyobb merítéssel dolgozik és jobban is vannak rendszerezve a dolgok.
  Filmekre netflix, hbogo és amazon prime. Próbálkoztam a filmioval is, de egyrészt idegesítő a felület (a prime-é is ócska amúgy), másrészt az üzleti modell is, hogy az előfizetői díjon felül még kölcsönöztetni is akarnak, illetve nem is használta ki a család + a magyar filmművészet elég korlátos, állandó előfizetésre sztem kicsi a merítés.
 • axt
  Nem leszek népszerű, és tudom senki sem kérdezett, de: mp3. Nem feltétlenül lopott, akár kifizetve is, vagy megvett CD-ről grabbelve. Tudom, ez miféle őskövületi dolog már, de! Olvasd el az érveimet. Nekem eleve már nem tetszik az, hogy van egy szolgáltató, ami adja neked a zenét, plusz a lejátszót. Én szeretem magát a zenét (az adatot) különválasztani a lejátszótól, mert rengeteg pocsék lejátszót láttam már. A másik, amitől ki vagyok, ez a végtelenített, algoritmusok (khm, ki fizet többet) által futó lejátszási lista. Nekem eléggé réteg ízlésem van, és ha a (sima) Youtube-on hagyom úgy fél óráig futni ezt az algoritmikus hülyeséget, biztos, hogy átvált a közkedvelt slágerekre, amikre én baromira nem vagyok kíváncsi. Még átmenet is van, először a köztes, még épp elmegy zenék jönnek, végül a slágerek. Szóval az ember inkább ne legyen lusta magának válogatni se zenét, se lejátszót.
 • //COMMENT DD *
  A Tidal Hifire ne várj olyan erősen. Eleve 2021-re igérték, aztán a hét elején ment körbe a sajtón hír, hogy határozatlan időre jegelték a projektet.

  Nem lepne meg, ha örökre. Gondolom elég nagy anyagi befektetés lehet. Biztosan felmérték, hogy az előfizetőik, akik nem ezért vannak ott, mennyit hajlandók költeni a Hifire. Úgy vélem, hogy akinek fontos a Hifi, már másik szolgáltatónál fizet érte. Kérdés, hogy át lehet-e csábítani ilyan előfizetőket. Az árral biztosan, csak nem biztos, hogy a Spotify-nak is megéri az árharc, mert ha komoly elszivárgás lesz, akkor a többi szolgáltató is lépni fog valamit, hogy megtartsa az előfizetőit. Szerintem a tavalyi bejelentés óta a Spotify még rosszabb pozicióba került, mert az Apple is belépett erre a piacra.

 • axt
  Még egy gondolat, és befejeztem: a minőség. Mivel az online adatcserénél még mindig a mai napig számít az, hogy mennyi adatot forgalmazol, ezért ezeknél az online stremeknél agyon van tömörítve a hang. Ezt konkrétan az (ingyenes) Youtube-on nagyon hallom, egész egyszerűen fáj azon hallgatni bármit is (nem is szoktam, max a klipek miatt). És addig oké, hogy mp3 is agyon van tömörítve, na de ott te döntöd el, hogy 128k vagy 320k legyen a tömörítés, és egy 320k-nál már nagyon profi hangcucc és fül kell ahhoz, hogy ne szeresd. Vannak ilyen emberek, őket is megértem. De szintek vannak, és valahogy a szintek úgy néznek ki, hogy online stream –> mp3 –> tömörítésmentes (flac) vagy egyenesen bakelit. Elhiszem, hogy van aki nem hallja a mélyet (nőknél tapasztaltam leginkább ilyet, nem bántás, tényleg tapasztalat) de akkor is szemétség, hogy rossz minőséget adnak pénzért az online streamek.
 • axt
  @Tukonámének Szerintem ez pont ugyanaz, mikor meglátsz valakit egy x5-ös BMW-vel vagizni: elsőre nem tudod, hogy neki tényleg telik rá, csak csak sznob módjára az utolsó garasát is beletette, hogy vagizzon. Igen, vannak emberek, akiknek egyszerűen jobb a hallásuk mint másoknak, meg van aki csak kamuzik.Én nem vagyok egy vájtfülű, de a feleségemhez képest pl. sokkal több dolgot hallok meg egy zenében. Pl. sokan a basszusgitárt egyáltalán nem hallják, főleg ha a gitárral egy ritmust játszik, pedig ha az ember figyel, akkor lehet hallani. Persze nem gagyi telefonhangszóróból vagy laptopból (egyesek képesek ezeken is zenét hallgatni) hanem valami normális, értékelhető (hang)monitorból, legyen az akár vezetékes vagy anélküli. Szerintem sok embernek simán csak az a baja, hogy még életében nem hallgatott zenét értékelhető technikán, és nem tudja, mit kell hallani.
 • jutyúb rósz
  Szegény youtube már annyira elszegényedett hogy olyan videókra is reklámokat pakol amik készitői nem is monetizálták a csatornájukat. Kommentelni szinte lehetetlen, minden “szupi vagy” szintű mondatnál bonyolultabbat szó nélkül elnyel egy fekete lyuk, nehogy egy hópihe megsértődjön valami bonyolultabb gondolatmeneten. Külön kiegészítő kell a böngészőbe hogy lássam a dislikok számát.
 • Zabalint

  A lakosság nagyon kis része, max. 1-2% hallja a különbséget, 10-szer annyi ember meg sznob, de vakteszten megbukna.
 • Hitel
  Köszi hogy felhoztad. Kb 2 eve szerettem volna a reklammentes YT-t. De sokaltam az 1790ft-ot. Aztan gyurcsany reklamoknal besokaltam, de akkor mar ketszer ennyi volt az ára. Nem is értettem a hangoztatott 1790et. Irni akartam a kommentet, hogy mégis hogy tud itt bki ennyiért előfizetni, de tényleg ennyi. Nem értem..vagy nagyon benéztem, vagy megváltozott vmi, nem tudom, de most elofizettem.
  Létezhet hogy a céges gépen a céges hálóról nézve amerikai IP alapján lett volna drágább?!
 • Szigi
  Aki nem különösebben nagy zenerajongó, annak tökéletes a YT music. Aki viszont végighallgatna egy lemezt az elejétől a végéig, az dührohamot kap attól az igénytelenségtól, hogy sokszor a lemezek egyes dalai nem is abban a verzióban szólalnak meg, ahogy a lemezen, hanem találomra beemel egy remixet, vagy koncertverziót az adott dalból.

  A Spotify és a Deezer között ízlés kérdése dönteni, a kínálat 99,9%-ban megegyezik, mivel a tartalmat aggregátor cégek töltik fel, a streaming szolgáltató csak a felületet biztosítja hozzá.

  Nálam a Tidal Hifi nyert, kicsit szűkebb a kínálat, de hangminőségben veri a többieket, és kiváló a Last. Fm integrációja, ami nekem fontos tétel. Ha lesz Spotify Hifi, akkor lehet, hogy visszatérek, mert kezelhetőségében meg viszont a svédek a legjobbak.

 • Ábel123
  Ugyanez nálam is 😀 Flac, bakelit, meg minden… Ha koncentrálok lehet hallok valami különbséget, de akkor állandóan olyan eszközön is kellene hallgatni, ahol kijön és figyelni(!) a zenére. Én sokszor hallgatok csak telefontól, Bluetooth hangfalról, gyengébb fülesről, vagy jó cuccról, de autóban háttérben. Azaz vagy eleve az eszköz szabotálja ezt, vagy a figyelmem. Bevallom, én ilyen felületes zenehallgató vagyok. Ezért sem vagyok hajlandó időt és energiát tenni bele, hogy töltögessem, másolgassam, figyeljem, csak olyan eszközt vegyek, amivel kompatibilis. Ne tudjam meghallgatni, mert nincs épp arra az eszközre letöltve, stb. Vagy a YT mellett párhuzamosan futtassak csak ezért egy másik előfizetést.
 • Lakatos Bendegúz
  Asztalin ublock origin, telon brave böngésző. És nincs reklám!
 • D

  Alapvetoen olyan, mint a borszakertes. Lehet vele menozni, de szamos kutatas keszult arrol, hogy a laikusok es a szakertok sem tudnak konzisztensen kulonbseget tenni a termekek kozott (a legalso kategoriat kiveve).
 • Csavargó
  Én nemrég fedeztem fel a Spotify-t. Arra tökéltesen jó, hogy reggel munkába menet ne rádiót kelljen hallgatni, meg főzés közben szóljon valami. Nem fizetek érte, mert nem nagyon van reklám, de az sem zavar.
  Hogy nem “hifi” minőség?! Az autóban amúgy is olyan zajok vannak, hogy nem hallod a különbséget. 🙂
  Ha meg az a program, hogy zenét hallgatok (nem csak háttérzaj), akkor pedig bakelit, sztatikus fülesen keresztül. És a lemezvétellel támogatom a kedvenc előadóim… ( minden biznnyal van benne egy nagy adag sznobizmus is, de sokan hallják a különbséget 😉
 • N0MAD

  Tehát milliós szinten spóroltál csak a fenti rövid lista alapján, de fizetni érte már büdi.
  Hát jó, ki vagyok én hogy ítélkezzek.
 • jami

  Lehet valós. Akinek eleve jó/az átlagosnál jobb a hallása, annak nem választás kérdése, zavarja-e a zajosabb zene, mert nem tudja nem hallani.
  No most a jobb hallás részben veleszületett; részben pedig tudással javítható: változó, kinek melyik rész nagyobb.
  Az enyém szerintem átlagos, engem csak a hamis hangokkal lehet a sírba vinni, de azzal nagyon – viszont az a rossz minőség, amikor a hangok leromlanak.

  Minden érzékünket lehet tanítani akár szándékosan vagy eltódik vmi változás miatt (pl. romlik a látás – javul a tapintás/hallás, mert az agyterületek aktivitása változik).

  Persze vannak sznobok is és vannak a techfanok, akik azt imádják, h mit tud a kütyüjük; amit ki is akarnak használni.

 • Neerpelt
  Tukonámének, igen, van különbség. Én a Spotin nem tudtam egy óránál tovább zenét hallgatni, egyszerűen elfáradtam tőle, pedig szerettem volna még. Mikor Tidalre váltottam jöttem rá, hogy a rossz minőség miatt nem tudtam tovább, addig nem értettem mi a gond. Szerintem még külön filtert is használ a Spoti, nem tudom elhinni hogy 320kbit/s AAC tömörítéssel ilyen fémkonzerv hangzás lesz. Amihez persze hozzá lehet szokni, én ezek szerint 10 évnyi mp3 után se tudtam. Pedig az még gyengébb minőség.

  A Tidal és Apple Music között amióta utóbbi is tud CD-minőséget (meg elvileg jobbat) viszont alig hallok már különbséget.

  És igen, a vinyl mindennél jobb, az analóg technika telt, életteli, felhangokkal dús hangzását csak az élő előadás tudja helyettesíteni.

  Olyan meg hogy rossz fül csak addig van, amíg hallókészüléket kell hordanod. Mindenki füle más, és a hangzásideálja is, amit sok dolog formál

 • Uborka
  az AdBlok tv-n/Chromecaston nem opció.
  abszolút egyetértek, spoti családi nagyon kedvező, nyilván mindenki ugyanazon címen lakik… 😉
 • Cinikus
  Én szoktam pénzt adni a torrentes oldal és az Adblocker fejlesztőinek. Most akkor haza megyek és átgondolom az életemet.
 • manónímusz
  firstworldproblems…fogyasszatok csak, minel tobbet tobbet tobbet 🙂
 • Attila11
  Hifi témához:
  Gyerekkorom óta hifizek. Évekig adtam-vettem a hifi cuccokat. Megfordult nálam jópár erősítő, hangfal, lejátszó, köztük néhány olyan áron, amennyiért más autót vesz. És hallottam ezeknél 10-20-szor többe kerülő technikát is.
  Röviden a véleményem: mindenkinél van egy szint, amíg hallja a különbséget, utána már nem. Ez egyénenként változó, de fejleszthető. Minél többet hallgat igényes hifit valakit, annál kifinomultabb lesz, de ott is van egy plafon.
  Tapasztalataim szerint nagyjából sztereó rendszernél a 200-250 ezres ár (külön erősítőre és hangfalpárra) az a szint, ami fölött már nem halljuk jobbnak a drágább rendszert. Afölött is inkább azt lehet hallani, hogy valami kicsit másképp szól és egyéni, hogy kinek mi tetszik jobban.
  Aki ilyen mp3 szintről indul, az tényleg hallgasson meg egy jobb hifit, ismerősi körben biztos van valakinek, vigye el kedvenc zenéit, ámulni fog.
 • Flac-fun
  1. van reklámmentes YT (adblock nélkül is), úgy hívják, hogy fejlesztői profil (developer account). Médiaboxon pl. be lehet állítani, persze ennek utána kell nézni, hogyan…
  2. A letöltés Magyarországon legális (ezért fizeted az SD kártya, pendrive után a jogdíjat). Így legálisan azt töltesz le, amit csak akarsz, amihez csak hozzáférsz (jobb helyeken pl. zárt körű torrent oldalakon 100.000 előadó akár teljes diszkográfiája megtalálható, legtöbbször hifi minőségben). Ekkora zenei kínálat egyik, a cikkben ismertetett szolgáltatónál sem elérhető. Persze, ha beéred a mainstream zenékkel, akkor megfelelő.
  Rengeteg jó zene van, amit egyszerűen nem játszanak mostanában (pedig pl. Pet Shop Boys azóta is ad ki új albumokat, egészen jók, a tagok is elég trendik a nemi érdeklődésük alapján, úgyhogy nem is értem 🙂
 • vgaborka
  Nekem YT premium van, családi, aszem 2690, ilyenkor aki egy család a Google Family-ben (max 5 account azt hiszem) annak is jár a prémium.
  Illetve zárolt képernyőnél sem áll meg a YT, nemcsal a music, hanem a normál YT se,-
  Én zenének a Rocker Radiót hallgatom (remélem nem reklám), online rádió, bár szeretni kell hozzá a rock és metal zenét.
 • axt
  @jutyúb rósz Ez az internetes kommentelés abba fog belepusztulni, hogy lassan már tényleg semmit sem lehet leírni. Volt olyan kommentem a Youtube-on, hogy 3-4-szer kellett átnéznem, hogy miért nyeli le a fekete lyuk, pedig elsőre sem volt benne semmi káromkodás vagy szidalmazás. Kritika természetesen volt, valamin vitatkoztunk a többiekkel. Én elhiszem, hogy vannak szipogósabb emberek, akikre ha csúnyán nézel az utcán, máris telesírják a párnájukat, de vajon tényleg az ilyen anyámasszony katonái képére kell formálni a világot? Egy felnőtt ember bírja már el a kritikát, főleg ha egyértelműen hülyeségeket állít, illetve szándékosan ferdít. Azzal én tökéletesen elégedett lennék, ha senki se kommentelhetne (én se!). De az, hogy a buksisimi meg a cukiság az mehet, ami meg egy kicsit is realista, vagy kritikus komment az nem, nálam kiveri a biztosítékot. Elkényeztetett egy világ ez.
 • SuhiTomi
  Na ránéztem én is erre a YouTube prémiumra, mert 1790-ért tényleg nem hangzik rossznak, de nálam ez 2390. Miklós neked van valami Google kedvezményed? Vagy fél évvel ezelőtt óta ennyit emelkedett?

  Nem tudok róla, nekem ennyi. Nem a családi csomagot nézed? Az drágább.

 • MaxWeber
  “Azonban amikor volt az a politikai kampány heteken át, ami minden youtube videó előtt az arcomba üvöltötte a Gyurcsányt és még áttekerni sem lehetett vagy jelezni, hogy nekem nem tetszik, inkább kérnék hüvelygomba reklámot helyette, ha már mindenképp szenvedni kell, elgondolkodtam a reklámmentes Youtube Prémiumon.”

  Én ezt nem értem… fizettél a Spotifyért és voltak reklámok?

  Olvasd el még egyszer. Segítek: “minden youtube videó előtt”

 • Dani21
  Én is a YouTube Prémiumot használom zenére, de a Spotify se rossz a PodCastok miatt – ott momentán ingyenes verzióban mert csak arra kell.
  Viszont én abszolút AdBlock párti vagyok a neten úgy egyébként. Idegesít a tonna reklám minden egyes weboldalon és azt mondani hogy nem etikus AdBlockert használni, olyan, mintha azt mondaná valami hogy nem halkíthatod le a TVt ha a film közben reklamblokk jön.
  Értem, hogy a tartalomszolgáltató akkor kevesebb pénzt kap, de szerintem inkább a reklámozás stílusát kellene átgondolni, kevesebb, leklikkelhető, kevésbé harsány reklámoknál nem is kéne AdBlock.
 • Bazs84
  Tidalon vagyok, a minőség szuper. Viszont:
  – rendszeresen úgy járok vele, hogy találok egy albumot ami tetszik, beteszem kedvencekbe majd pár hónap múlva inaktív lesz és nem tudom többé hallgatni (szürke is lesz a betűszín az album címen). Ez elég idegesítő.
  -Ami még zavar hogy van egy előadó és elérhető a 9 albumából 7. Semmi infó a másik kettőről mintha nem is létezne.
  – A podcasteket is hianyolom.

  Spotifyon gondolozom a fentiek miatt

 • epokit
  Az adblock/előfizetés, lopás/nem lopás témához csak annyit tennék hozzá: amikor rájöttem, hogy a legkedvesebb előadóim az alacsony nézettség miatt gyakorlatilag semmit sem kapnak a streaming szolgáltatóktól, inkább virtuális koncertjegyeket vettem a műsoraikra (StageIt). Ha a postaköltség nem lenne olyan tetemes, leginkább CD-ket rendelnék tőlük, a saját weboldalukról. Ezek után már nem érzem úgy, hogy elő kéne fizetnem a YT Music-ot, igaz, a reklámokat sem blokkolom, csak éppen a VPN miatt egzotikus nyelveken hallom őket, amiket nem értek 🙂
 • Azonmód
  Adblock, nem érdemes fizetni ezeknek a globális multiknak, ahogy ők sem fizetnek adót a magyar költségvetésbe
 • Céges
  Nálunk a cég alapból telepíti UD-t a böngészőkbe..
  Egy globális multi, 100 ezer desktoppal
 • Belavoltam
  “Boldog élet élhető jó zene és jó bor nélkül is.”

  Ez igy van. En pl. nem szeretem a bort. A jo zenet szeretem, de a hangminosegben nem vagyok annyira igenyes, nekem az mp3 minoseg boven jo. De cserebe nem dobtam ki egy vagyont csilivili hifi cuccokra.

  A legtobbszor bongeszobol hallgatok zenet a youtube-rol egy bluetooth jbl fejhallgatoval, termeszetesen bekapcsolt ublock mellett, igy reklamokkal nem nagyon talalkozom.

 • Belavoltam
  En is igy vagyok az oldalakkal. Ha kozli, hogy nem olvashatom el a tartalmat bekapcsolt reklamblokkolo mellett, akkor mar zarom is be a tab-ot, ennyi. Nincs az az oldal, ami kizarolagosan tenne kozze egy hirt vagy cikket.
 • Belavoltam
  Meg mielott nagyon megsiratnank a youtube-ra videokat keszito embereket, hogy reklamok nelkul ehenhalnak. Szamos mas modja van, hogy a tartalomgyarto penzt lasson a videiobol. Van, aki a videoba szur be egy – jobb esetben relevans – szponzor termeket. Pl. fitnesz influencer egy feherjeszeletet. Masok a videok vegen, a leirasban, stb. reklamozzak vagy promotaljak a sajat portekajukat. En is csinaltam par videot, ami a termekem egyes funkcioit mutatja be. A penzt nem a videonal opcionalisan megjeleno reklamokbol varom, hanem abbol, hogy a tartalom erteket nyujt a nezonek, es ellatogat a weboldalamra, majd letolti a probaverziot.
 • Nemagazz
  Sziasztok, kernek egy kis segitseget. Elofizettunk youtube familyre. Egyreszt 3500ert lattam annyiert amit irtatok, nem. A fo fiokrol kikuldtem a meghivot magamnak regisztraltam, a videok elejerol eltuntek a reklamok de neha megis latok reklamot. Ha ramegyek a beallitasokra ott van a get premium tehat valami megsem sikerult jol. Mit ronthattam el?
 • axt
  Jó hogy mondod ezt a tévés lehalkítós dolgot, két dolog jutott róla eszembe. Egyik, hogy amint a tévében reklám van (igen, néha nézek tévét), azonnal kapcsolok másik csatornára, ahol nincs. Ha kell, akkor az HBO-n kötök ki, ott tuti nincs. Aztán majd visszakapcsolok, ha olyan kedvem van. Másik, hogy néha játszok mobilon, és jönnek reklámok. Na, amint bejön egy reklám, a szemem már nem is a mobil képernyőjét nézi, hanem a tévét (mert az meg megy, lehet nem is én nézek rajta valamit, hanem valamelyik családtag), de simán van, hogy kimegyek inni, amíg reklámoz a telóm. Na, akkor én most megloptam valakit, csak mert elkapcsoltam a reklámot, vagy mert nem néztem rá a mobilom képernyőjére, amíg reklám volt? Nem neked szól a kérdés, csak a te írásod juttatta eszembe. És abban is igazad van, hogy túl harsányak, túl erőszakosak a reklámok. Utálom, hogy a reklám ennyire fontos tényező lett
 • axt
  Viszont, ha már reklámok, eszembe jutott egy érdekes kérdéskör, amit sosem értettem. A mobilos játékokban a reklámok szinte kizárólag mobilos játékokból állnak. Gyakorlatilag a játékok körbereklámozzák egymást, és a kör itt bezárult. Csak én nem értem, hogy ebben mi a jó? Sehol egy konkrét termék reklámja, nem látok testápolót, dezodort, autót (na jó azt mostanában láttam), vagy épp hajszárítót reklámozni. Lehetséges, hogy a játékokból származó mikrotranzakciókból simán jön be annyi pénz, hogy megéri csupán a mobilos játékokat reklámozni? Ja, és ami számomra nagyon meglepő, hogy mostanában olyat reklámoznak mobilos platformon ezerrel, amit szerintem fölösleges: a Facebookot. Nem is értem, hiszen mindenki ismeri. Ekkora baj lenne a házuk táján, hogy már reklámozni kell?
 • Petike
  Wow… Neked kormánypárti reklámok mentek? Nálunk meg a sok Orbánmondjonle-s reklám ment, meg hogy az ellenzék milyen király. 😀 Nem is értem, honnan van erre pénz erre…
 • Lóri
  ‘Telefonon a YT app-ban nem lehet kinyirni a reklamokat, regen volt egy YT Vanced kit erre, de nem mukodott jól, kukaztam’

  A Youtube Vanced és a Music Vanced nálam évek óta tökéletesen működik több különböző mobilon. Nincs reklám és külön plusz, hogy a képernyőt ki lehet kapcsolni de a zene tovább szól.

  Nem értem az Adblock-kal szembeni ellenérzést. Számomra a sima, adblock nélküli youtube teljesen nézhetetlen, nem vagyok hajlandó 3 percenként reklámokat nézni. Ha valakinek az én 1790Ft-om hiányzik az ne tartalmat gyártson hanem tanuljon.

 • Menyus
  Igazából így olvasva a kommenteket, az az érdekes számomra, mennyien fogyasztanak ezekről a felületekről annyi tartalmat, hogy egyáltalán releváns legyen ez a reklám-nemreklám dolog…
  Sok idő elmegy ezekkel ezek szerint.
 • -nb-
  előfizetéshez: HBO Go volt, kifejezetten 1 film miatt, aztán néztem mást is, hamár … majd megdrágult hmmm?
  HIFI-hez:
  vakteszt a minimum, hogy eldöntsd, neked bejön-e? Amit láttam (kb. 15 éve): a hallgatók 99.999%-át simán át lehetett verni ezzel a sorrenddel: A a drága, B a közepes + B a drága A a közepes + most te mondd meg, hogy melyik melyik 🙂
  Aztán meg (komolyzenét hallgatok, rossz füllel + bármit IS, ami tetszik ( – operett) ) a felvételi technika sokkal többet számít az élvezetben, mint a minőség. SZERINTEM. Azóta nem veszek HDTRACK-os felvételeket piszok drágán, mióta a YT tele van jobbnál jobb munkákkal – akármennyire is bármilyen a hangsáv.

  Az összes bakeleithivőnek pedig: ha direkt vágott a lemez (gyakorlatilag ilyet nem kapsz) annak van valami sajátos érzete. Persze a direkt felvett 24bit 96kHz-es veszteségmentes (pl. FLAC) felvételnek IS.

  Dehát nem vagyunk 1formák 🙂

 • ugri
  ios-en drágább
 • Jobb
  Igazad van, az alapján amit írtam lehetne igy is. De pont az altalam kedvelt yt tartalomgyartok a sajat honlapjukra terelve (még a milliós nagysagrendet nem ertem el de kozelitem) online kurzusokat veszek tőlük. Es inkabb 1000x fizetek nekik, mint 1x a Google-nek, akinel amugy a legfobb ertekeink/tiktaink vannak kiteregetve. Neha el is gondolkodom micsoda AI lehet mogotte, ha engem úgy ismer, hogy milka, wolt, ikea, gyurcsany, gyorfipali, arckrem, stb. reklamot dobál föl. Amíg igy van, nem kell tulzottan aggódni. 🙂