Degiro számlák: fontos változás!!!

Ádámtól jött a hír: Nem lehet többet készpénzt tartani Degiro számlán. Ha semmit nem csinálsz vele, visszautalják forintban.

Bővebben a hivatalos levélben, illetve a weboldalukon:

Szeretnénk egy fontos változásról tájékoztatni DEGIRO számlájával kapcsolatban. A jövőben megszűnik DEGIRO számláján készpénz tartásának lehetősége.

Pénzpiaci alapok hamarosan elérhetetlenek lesznek

A DEGIRO nem tarthatja magánál Ügyfelei pénzét. A DEGIRO Ügyfeleinek pénze Pénzpiaci Alapokba (olyan befektetési alap, amely rövid lejáratú likvid eszközökbe fektet be, azzal a céllal, hogy megőrizze pénznemének értékét fiókja egyenlegében) kerül befektetésre. Ezért, amikor Ügyfelünkké válik Ön egy állandó megbízást ad, hogy be nem fektetett készpénze FundShare Fund Management UCITS pénzpiaci alapokba kerüljön befektetésre.  Az alapkezelő, FundShare Fund Management B.V. bejelentette, hogy 2019. június 14-től nem folytatja magyar tevékenységeit.

Ennek következtében 2019. június 14-itől kezdve a DEGIRO kiutalja az összes be nem fektetett készpénzét regisztrált bankszámlájára. Ha forinton kívül más pénznemet is tart számláján ez automatikusan konvertálásra fog forintra kerülni június 12-től. Az ezzel járó díjaktól el fogunk tekinteni.

Hogyan fogja ez Önt érinteni?

Amennyiben Ön készpénzzel rendelkezik számláján a DEGIRO kénytelen visszautalni ezt az összeget 2 munkanap után. A DEGIRO-nál tartott pozíciói érintetlenül maradnak, azokat szabadon tarthatja vagy bezárhatja. Az Ön pozícióinak későbbi értékesítéséből kapott pénzösszegek az említett időkeretben visszaküldésre fognak kerülni bankszámlájára, kivéve, ha újra befekteti ezeket az összegeket.

A készpénz tartásának megszűnése miatt, több szolgáltatás és termék is elérhetetlenné válik a magyar platformon:

  • CFD kereskedés a továbbiakban nem lesz elérhető.
  • Az Ügyfelek a továbbiakban nem lesznek képesek short pozícióba lépni.
  • Good-till-cancel (visszavonásig érvényes) megbízás típus a továbbiakban nem lehetséges az elérhető termékekre
  • Tőzsdei határidős ügyletek (futures contracts) szintén nem lesznek elérhetőek.
  • Csak hosszú derivatív pozíciók lesznek elérhetők a platformon.

2019. június 17-től, amikor beutal DEGIRO számlájára, 2 munkanap áll rendelkezésére, hogy befektesse ezt az összeget, máskülönben az visszaküldésre fog kerülni regisztrált bankszámlájára.

Share

51 hozzászólás

  • Péter
    Az Interactive Brokers (Captrader) felületét jól ismerőktől kérdezném, hogy hol a fenében lehet a menüben alszámlát nyitni TBSZ-nek? Mindenhol azt olvasom, hogy az IB-nél ezzel semmi probléma nincs, de én valahogy baromira nem találom a menüt.