Digi helyett mobilnet?

Mióta tulajdonost váltott a Digi, folyamatosan drágul.

Az eddigi 3.000 forintos net januártól már közel hatezer forint lesz, s ki tudja még, hol lesz a vége.

Egy ideje már nézegettem a Yettel otthoni mobil internetét, havi 3.990 Ft-ért szolgáltat nálunk, ingyenes router bérléssel. (Helyfüggő, hogy mennyi az ára. Van olyan is, ahol nem elérhető a szolgáltatás, miközben más Yettel netcsomagok igen.)

A net korlátlan, bár viszonylag lassú, 150 Mbps maximális sebességgel. (Néhány helyen már van 5G-s net is, lényegesen gyorsabban és drágábban.)

Az előfizetés irányítószámhoz kötött, csak az adott irányítószámon belül használható. A nem helykorlátos netnél (Lite) maximum 500 GB forgalmazható havonta és cserébe lényegesen drágább is.

A minősége valószínűleg helyfüggő, de szerencsére kapsz 30 nap próbaidőt, addig bármikor visszaadhatod.

Akinek van vele tapasztalata, megoszthatná, hogy mennyire elégedett vagy nem elégedett vele, úgy a net vagy a router minőségével, mint az ügyfélszolgálat minőségével.

Share

86 hozzászólás

 • Nimfas Corporation
  Szia Miklós!

  Itt senki nincs benne a “Kedvező Üzleti Flotta” FB csoportban? facebook.com/groups/488791081326012
  Yettel-es mobilnet van náluk, ugyan flottás, de saját néven lesz a SIM, te rendelkezel vele.
  FULL korlátlan net, sebesség nyilván hálózatfüggő, ahol van 5G ott hasít rendesen.
  Mindezt 5000 Ft+áfa, tehát 5250 Ft-ért kapom. Én még akkor kötöttem amikor lehetett megosztó kártyát kérni a korlátlanhoz, így az egyik az asztali routerben, a másik pedig a telefonban van.
  Van több beszéd+net csomagjuk is. Pl. 2520 Ft (300 perc, 15 SMS, talán 5GB net) Mindezt mp alapon, flottások egymás közt tök ingyen beszélnek!

  Szerintem érdemes megnézni az ajánlatukat. A publikus csomagoknál klasszisokkal jobbak.

 • Ádám2
  Vagy 2-3 hónapig használtam Yettel/Telenor mobilnetet, és noha a garantált sávszélt szinte sosem érte el a sebesség, mindenre lehetett használni. Egy, a számomra óriási hibája volt. Én mondjuk a telefonomról osztottam meg a netet 1 számítógépre és úgy dolgoztam vele, lehet ez volt az oka, de napi rendszerességgel többször is ilyen mikro szakadásokat tapasztaltam. Sima netezésnél ez fel se tűnik, de amikor videohívásban vagyok akkor elképesztően zavaró, hogy véletlenszerűen ledob és pár másodperc mire visszatalál (MS Teams).
 • Barics
  Hello.
  Amúgy Gábornál a pont, a késleltetés a lényeges különbség ami minimum 10x nagyobb az optikai hálózathoz képest és pl. nekem a munkához ez már kizáró ok, volt 2 hónapig mobilnetem megosztva. Mindig azt kell nézni hogy milyen alkalmazásokat használunk és milyen méretű letöltéseket indítunk. 4K filmek letöltésénél és konzol játékok frissítésénél elég sovány lesz a 150 MBit/s ami inkább 30-40 lesz bázisállomás telítettségtől függően. Szakadó esőben meg nem is lesz mobil internet, ami munka közben kellemetlen lehet.
 • Tibor
  Miért vették el a lassabb internet csomagokat? Tökéletesen elég lehetne egy 100/100-as szimetrikus csomag.
  Kérjük vissza a régebbi csomagos megoldásokat!!!! Az emberek nagy részének semmi szüksége a gigabitre! Teljesen feleslegesen tolják, persze erre hivatkozva lehet az árat magasan tartani.

  100/100 esetén még mindig megvan 12MB másodpercenként fel és le is, hogy egyértelmű lehessen másoknak is.
  Persze már megint nagyot akarnak kaszálni.
  Hogy történne pont az, azokkal akikre gondolok már megint!!!

 • Mens agitat molem
  Nálunk kényszerből az 500GB-os Yettel van, ugyanis az utcában nincs még bevezetve a vezetékes szolgáltatás. A kezdeti fenntartásaim ellenére azt kell, hogy mondjam elég jó a minősége, megbízható és stabil, otthoni munkavégzésre elegendő, és még a streaming szolgáltatásra is rendben van. Viszont péntek és szombat este az elérhető sávszélesség erősen visszaesik.
  Magyarul el lehet vele élni, de ha lenne inkább vezetékest használnék.
 • Nyáron nyaralok
  Neknünk Yettel 500 GB-os csomagunk van, azért döntöttünk emellett, mert így nem kell két előfizetés a nyaralóba és itthonra. Kicsik a gyerekek, tehát egyelőre nincs szükség egyszerre két helyen netre. A kapcsolat nagyon stabil, van elég sávszélesség videostreaimingre és munkára is, nekünk bevált. Nem olcsó, de olcsóbb és egyszerűbb, mint két előfizetés.
 • Nyáron nyaralok
  Lokáció: Budapest és Siófok. Ezt elfelejtettem, pedig hasznos infó…
 • Digifan
  Kimondottan szánalmas, ahogy a Kommentelők nem kis része védelmébe veszi a %ban nagyon nagy mértékű emelést… Főképp úgy, hogy csak hírekből okoskodnak. Sajnos ezért tartunk ott, ahol tartunk.

  Csak megsúgom, hogy a Vodafonenal az kabel net telefon kombóm hűség nélkül 5500ft. Most kötöttem Diginel szerződést egy masik ingatlanomra és kötelező volt alairnom hogy jövőre áremelés lesz. A mostani díj 6900ft amig a hűség tart. Utána 11e feletti díjat láttam…

  Hogy is volt a szlogen? A külföldi karvalytőkét kiszorítjuk, hogy legyen olcsóbb szolgáltatás!

  Köszönöm gondolkodó Polgártársaim!

 • mad823
  Pár jótanács, ha mobilnetben gondolkodtok:
  0: Ha bármelyik telkó megfelelő lehet, akkor válaszd a legjobbat: Próbáld ki a mobilodon, hogy milyen az elérhető sávszél. Egy telkóval már nyilván van szerződésed, a másik kettőtől 1-1 feltöltős (eldobhatós) SIM 0-1000Ft között elérhető. Mindig ott tesztelj, ahova a modemet tennéd.
  1: A legtöbb, szolgáltató által biztosított modemen van külső antenna csatlakoztatási lehetőség. Ezzel (párezer forintos költséggel) nagyon sokat javíthatsz a jelerősségen és átviteli sebességen. A külső antenna <5 méter távolságra lehet a modemtől. Érdemes a mobillal a sebességtesztet az külső antenna "helyén" is elvégezni.
  2: Érdemes megnézni a szolgáltató által adott modemet. Egy 5G-s eszköz 4G-n is sok sávot tud aggregálni, ezek jók, de a csak 4G-s eszközök esetén Cat.10 alatt nem érdemes gondolkodni, ezek nem tudnak elég sávot összefogni a megfelelő sebességhez.
 • Gáspár
  Én fél éve hiába várok az optikai kábelre, pedig az összes szomszédunknak bekötötte a T, csak elfogytak a csatlakozási pontok.
  Most átmenetileg 4g-s Yettel Lite van helyette. (Első fél évben ingyen, úgyhogy ne panaszkodjak). Nagy a család, sok eszköz lóg rajta, ookla szerint kb. 20 Mbit a laptopon. Nem sok, de az előző lakásomban a (papíron 1000 Mbit-es) Digi sem tudott többet wifin.
  Ami viszont kár, hogy a Yetteltől kapottott Alcatel router nem tudja az egész házat besugározni.

  Összességében azt látom, hogy akár Digi, akár Yettel, több múlik a wifi routeren mint a hálózaton.

 • adam
  Nekem az 5G-s otthonnet pro van, teljesen meg vagyok elégedve vele, 700 mega körüli sebességet úgy tud hozni, hogy a lakás legbelső pontján van a router (ha kint lenne vagy legalábbis a külső fal mentén, akkor gigabit fölött teljesítene). Hozzá kell tennem, hogy amikor jött a szerelő, mondta, hogy lakik az utcában egy yetteles fejes, akinél a tesztüzem alatt ment a rendszer, szóval nem biztos, hogy mindenhol ilyen jó. Eddig egy fillért sem fizettem érte, most fog lejárni az ingyenes időszak, de ez az ár bőven jó érte, az eddigi alternatívám a Telekom dsl volt a házban, mostmár van optika is, de az lényegesen drágább, mint ez a yetteles.
 • Foti_Digis
  Udv

  Ugyan a cikk kerdese nem erre iranyult, de -es nem “nerezes” miatt irom:

  Senkinek se ajanlom hogy a Digihez szerzodjon.
  Aki mar naluk szerzodeses azt javaslom hagyja ott oket.
  Aki gondolkodik es szerzodes elott van annak azt javaslom, a Digihez Ne Semmikepp.

  Es mindenkinek azt javaslom, minden ismerosenek ezt javasolja es ossza ahol tudja.

  A Digi mind szolgaltatasaban mind ugyfelszolgalataban mind irodai kiszolgalasaban, ma, Mo-on a letezo legeslegrosszabb valasztas mindenkinek.

  Ez egy velemeny, es meg akkor is maradektalanul vallalom, ha hitelrontasnak minosul.

  Minel tobben tudjak, minel kevesebb ugyfeluket verik at, annal jobb.

 • Z a város széléről
  3 éve a házunkban Yettel mobilnetet használunk. Kecskemét azon városrészében, ahol a környéken csak 30 megás T ADSL van, illetve nálunk csak mikrohullámú(9K/10 megas net).
  Előbb Triconnect flotta korlátlan (7K/hó, ők küldik a számlát) majd hűség után kedvezőüzleti flotta(5K/hó, itt már a Yettel-lel szerződtem közvetlenül). Aprón lőtt Huawei B525 routerben van.
  Stabil, 4k streamet és rdp-s home office -t simán viszi, cserébe nem kellett kábelezni. Simán alternatíva a mobilnetet ott, ahol nincs más opció, és kis utanajárással nem is drágább.
 • valaki I.
  OFF

  hvg.hu/gazdasag/20221121_Arsapka_utan_itt_a_kamatsapka_maximalizaljak_a_beteti_kamatokat

 • Gizi
  “– Így is olcsóbb vagy azonos árú, mint bármelyik másik nagysebességű vezetékes internet ajánlat.”
  =>Nálunk mind a telekom mind a vodafone optikai vezetékes nete olcsóbb így már mint a DIGI hűség+e-pack-el együtt.

  “1. Először is a DIGI Net az listaáron annyi amit írtál ha kötsz hozzá 1 év hűséget és vállalod az e-pack kedvezményt akkor egyből 1.500Ft-tal olcsóbb.”
  => Ezt hogy számoltad ki? A nekem kiküldött tájékoztató szerint, csak 500 ft jár a hűségidőért és 500 ft az e-pack-ért.

 • IsmeretlenIsmerős
  Lokációfüggő hogy elérhető-e a korlátlan opció vagy sem. Anyumnak a korlátlan verzió volt egy darabig, Debrecen melletti városban, családi házas övezetben. Kb. 30Mbit/s körüli letöltést tudott, ilyen 20ms körüli pinggel a bix felé (4G hálózaton).
  Azóta bekötötték neki az optikai netet ami TV-vel együtt is olcsóbb, így vissza lett mondva a Yetteles net. Pár hónappal ezelőtt volt promócióban, fél évig teljesen ingyenesen lehetett használni :).
  Tudtommal nem városhoz kötődik az előfizetés, hanem a toronyhoz amire csatlakozik a router.
  A cellmapper.net/ -en meg lehet nézni, hogy hol vannak a Yetteles tornyok, és milyen specifikációval rendelkezik.
 • BlaZember
  Nekem ilyenem van, még egy korábbi csomaggal. Pont ma beszéltem a technikai ügyfélszolgálattal 🙂 Ugyanazon a településen korábban semmi gondom nem volt vele. Párszáz méterrel odébb már néha elég vacak tud lenni a jelerősség is, sebesség is, míg máskor jól megy. Tegnap 1-1.5Mbps körül alakult a letöltési sebesség órákig, mindezt 5/5 jelerősség mellett. Most képes felmenni 15-20 körülre. Nagyon instabil. Itt. Dombos környék, erdővel körülvéve. Megoldás sajnos nincs rá. Kérdeztem, hogy tehetek-e fel repeatert a tetőre, de mondták, hogy illegális, mert ha nem sikerül jól csinálni, akkor elrontom a környéken a többieknek is a jelet. Ha úgy amúgy stabil a hálózatod, akkor viszont valószínűleg jól fog menni. De az elméleti maximum nagyon elméleti.

  Amit érdemes tudni, hogy ha Yettel TV-t néznél róla, és nem azon az eszközön nézed amiben a SIM kártya van, akkor felszámolják forgalomnak.

 • Norbert
  “A Digi mind szolgaltatasaban mind ugyfelszolgalataban mind irodai kiszolgalasaban, ma, Mo-on a letezo legeslegrosszabb valasztas mindenkinek.”

  Én csak a mobilnetjüket használom hűségidő nélkül havi 1600 ft-ért. 30 gb mobilnet + 4 ft-os percdíj.

  Két nagyváros között ingázva és az adott városkban élve (egyik Budapest) tökéletesen működik.
  Irodai kiszolgálás során sem tapasztaltam negatívumot.

  Nem kellene általánosítani “Foti_Digis”.

  Majd az adott ember, az adott tapasztalata után eldönti, hogy neki mi a megfelelő.

 • Deviáns
  Ha már ennyien leírták:
  Nekem Invitelem van Veszprém mellett, ami ugye igazából digi. 30 Mbit + 2 HD IPTV (egyszerre megy, nem a 30MBit-ből veszi le)
  Ami előnye: olcsóbb, mint az eredeti Invitel volt. Pont amikor átvették az Invitelt, mentem be 2. beltérit igényelni, úgy gondoltam egy ezressel drágább lesz, aztán 3000-el olcsóbb szerződéssel jöttem ki…
  Ami a hátránya: Az IPTV erősen akad. nézem a filmet, és kimerevedik. Átkapcsolom máshová, az a csatorna megy. visszakapcsolom, kép sincs. (plusz néhány másik csatorna sem megy). Speedtest, ping rendben. Szóval az ő szerverük fagy ki néha, általában a filmeknél legizgalmasabb jeleneteknél.
 • Karl
  OFF: és az ársapkák után itt a kommunista betétsapka.
 • Karl
  Lemaradt a link:
  hvg.hu/gazdasag/20221121_Arsapka_utan_itt_a_kamatsapka_maximalizaljak_a_beteti_kamatokat?_ga=2.27495996.1641089801.1669042857-2087936004.1669042857
 • Forgi
  Itt van korlátlan csomag 5250Ft, Yettel-t árulnak:

  olcsomobilflottak.hu/mobilflotta-csomagok/elefant-dijcsomag/

  Nekem ilyen van, lassan 2 éve, nem nagy durranás, de müxik.

 • mad823

  Milyen eszköz? Illetve milyen messze van a torony? Rá lehet látni? Külső antennával esélyes, hogy sokat lehet rajta javítani.
 • BlaZember
  Ez egy Huawei B525s, azt hiszem lehet hozzá antennát csatlakoztatni, valamit valószínűleg segítene. Azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy pont két cella határán vagyok nem túl jó jellel, és valószínűleg ugrálnak a cellák között a készülékek. Ráadásul a dombos környék miatt a rálátás se tökéletes. Megnéztem a tetőn is, ott se olyan acélos a 4G jel sajnos. Remélem nemsokára lesz 5G, és az jobb lesz. De köszi a tippet 🙂

  A hosszabb távú terv mindenképp az optika behúzása, de egy nagyobb meló lesz az előkészület, mert házon belül ki kell építeni a hálózatot, illetve a bekötési ponttól a kerítésig csövezni kell a földben is. Utána megmarad a Yettel backupnak.

 • hanyatlónyugat
  “…fél év alatt 90%-kal emeltek…”
  Ilyen csúsztatásokat pl. csak a sikerrel kitermelt politikai elitünk enged meg magának. Valakinek sikerült jó “magasra” buknia, grat!

  Témához: 1 év hűség + e-pack vállalásával kb. eliminálható az emelés jó része. Nekem se tetszik, de így nem vészes. Kábeles netet semmi nem váltja ki, csak egy másik kábeles megoldás.

 • Bandi

  Már hogy ne lenne árverseny? Sokan választják az általad is említett osztrák tarifákat a NER helyett. Sőt bónuszként egy normális országot is kapnak a szolgáltatás mellé.

 • Sanya

  Tervezel cikket írni az unortodox kamatcsökkentésről? Vagy más néven a betéti kamatok maximalizálásáról?

 • Levi
  Én 6900-at fizetek a diginek.
  DIGITV 2022 – IPTV + DIGINET 1000 – FTTH + DIGITEL 250
  Ez csökkenthető?
 • Budakalász
  Én a 3C Telecom – GreenMobile szolgáltatását használom, 6300 Ft havonta a korlátlan net, Yettel hálózatán. A modemtől függött a sebességem: Cat4 vagy Cat6 modem olyan 50 Mbit/s-et hozott, de Cat18-assal már 200-250 Mbit/s le és olyan 30 Mbit/s feltöltésem van. Mindezt olyan helyen, ahol semmilyen vezetékes szolgáltatás nincs, ellenben sokan laknak, és mindenki 4Gt használ.
 • fényeskelet


  “…fél év alatt 90%-kal emeltek…”
  Ilyen csúsztatásokat pl. csak a sikerrel kitermelt politikai elitünk enged meg magának. Valakinek sikerült jó “magasra” buknia, grat!

  Magadnak mé nem gratulálsz tesvérem? Mindenki hülye csak te vagy helikopter?
  Ha azt a szolgáltatást akarod igénybe venni (FTTH 1G) amit a felvásárlás előtt, azonos feltételekkel akkor 90%-al többet kell fizetned érte. Pont.
  Ha téged nem zavar, hogy láncra kötnek 1 évre, mert már nem is olyan versenyképes a szollgáltatás, akkor(!) kapsz kedvezményt.
  Ha esetleg nyugdíjas voltál bankszámla nélkül, mert úgy egyszerűbb neked az élet, akkor most vagy nyitsz egyet vagy nincs kedvezmény.

  Másrészt érdekelne az az alternatív univerzum, amiben még nem a NER a tulajdonos. Mekkora büntetés szabna ki az NMHH ekkor emelésre?

 • Les Grossman
  Két évig használtam a nem helyhez kötöttet. Bedugtam a sim-et egy erre alkalmas routerbe. Tökéletesen működött, nem voltak kapcsolati problémák, sebesség is viszonylag jó volt. A korlátozott adatmennyiséget is talán egyszer sikerült túllépnem. Mondjuk a netflixen levettük a felbontást. Viszont jó drága volt (szerintem). Azóta lett vezetékes net az utcában.
 • Joe
  Kb. 1 honapja hasznalom a Yettel otthoni 5G-t, budapesti tarsashazban. Yettel antenna pont a tarsashaz tetejen, igy belteri modemet adtak, mindenfele kulteri antenna nelkul.
  Tokeletesen elegedett vagyok vele, de azert egy vezetekeshez kepest termeszetesen eleg ingadozo a minoseg. Par szaz Mbps eddig legrosszabb perceiben is megvolt, de gyakran hozza a Gbps-t is.

  “Beszerelesig” par napig hasznalhattam a 4G-s verziot, azt nem ajanlom. Ilyen feltetelek mellett is max nehany tiz Mbps volt, de nagyon ingadozo, raadasul a kapott router sem volt kifejezetten minosegi (pl. ha usb-n es wifi-n egyszerre probaltam osztani a netet, rendszeresen lehalt valamelyik).

  Szerintem csak akkor erdemes rendelni, ha legalabb elvileg elerheto az 5G valakinel, es megtartani csak akkor, ha tenylegesen idealis a jel az adott helyen. Illetve bizonyos helyeken talan kenyszerbol, ha total nincs mas alternativa.

 • E. Balázs
  Nálunk is Yettel előfizetés van (nincs vezetékes net), korlátlan, kértünk hozzá Alcatel router-t. Maga a net stabil, éjszaka meg is van a 120-130/50 Mbit, napközben inkább 50/25. Egyetlen toronyra lát rá, az is B3-as. Van a közelben B20-as torony is, de oda nagyon ritkán megy fel. A kettőt tudná aggregálni, akkor a 120/50 Mbit simán duplázódna. Nagyon helyfüggő, hogy mennyire válik be, de a kötelezőt hozza.
 • Tekintetes úr
  @foti_digis “Es mindenkinek azt javaslom, minden ismerosenek ezt javasolja es ossza ahol tudja.”

  Jó, hát ugyan évek óta elégedett ügyfelek vagyunk, ráadásul több ingatlanba is beköttettük, de mindjárt megyek is át a sokkal drágább Telekomhoz, mert egy névtelen kommentelő ezt mondta a neten, lol

 • herpderp
  a konkrét típushoz (Huawei B525) használtunk külső antennát (egy tapadókorongos 20×20 műanyag négyzet némi kábellel) és tényleg javított a sebességen + válaszidő, így azt tényleg érdemes megfontolni és kísérletezni az elhelyezésével. Azóta lett T-s net, de képesek voltak koaxot behúzni optika helyett amit a mai napig nem értek…
 • Take it Easy
  Mar tavaly eloakartam fizetni a telenor otthon netre de a cimem alatt nem volt elerheto a szolgaltatas. (Nincs vezetekes net ahol lakom) Igy tavaly vettem egy routert telenoros simmel igy csak azt tudom megosztani.150gb napkozben 150gb éjjel 7700ftert. Halozatfrissiteseknel sajnos legtobbszor gyari allapotba kell visszaallitanom a routert es csak ugy mukodik,neha router restart megoldja.

  Osszesegeben nem rossz de a gyakori herce hurca a router visszallitassal idegesito. Evente jo parszor van ilyen. Sztem az otthon net egy probat meger annak akinek elerheto…