Megszűnik az adócsaló számla

2016-12-12
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Varga Mihály mai bejelentése szerint megszűnik az adócsaló számla, vagy SMSZ számla. (Cikk itt) Ennek oka az indoklás szerint nem meglepő módon az Unió neheztelése, lévén ez a számla nekifutásból köpte szembe mindazt, amit az Unióban az adóelkerülésről, pénzmosásról és hasonló témákról gondolnak. A csoda az, hogy eddig életben tudott maradni.

Persze nem fogunk amnesztia nélkül maradni, a törvénytervezet lehetőséget kíván adni arra, hogy egyszeri 10% befizetése esetén az adóelkerülők örökre letudják az adócsalásból származó pénz tisztára mosását.

Bár az eddigi hasonló amnesztiák is inkább voltak teljes kudarcok, a külföldön lévő vagyonok alig 1-2%-át sikerült hazacsalogatni, most az adhat némi esélyt az újabb amnesztiának, hogy a kölcsönös adatcsere-egyezmény életbelépésével nagyon nehéz lett a jövedelem eltitkolása.

Hamarosan, még a héten megtudjuk, hogyan és mit fogadtak el. Ha érint a dolog, figyeld a híreket.

(Egy másik durva kitétel a tervezetben, miszerint fél évig költségmentesen lehet külföldi cégeket ajándékozni, ha ezt bejelentik az adóhivatalnak. Erre az igen szokatlan és furcsa szabályozásra semmi indoklás nincs.)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram