Drágul a Revolut

Hosszútávon nem működik az az üzleti modell, hogy mindent ingyen adok, mert abból még akkor is nehéz lenne megélni, ha nem lennének kiadásaim.

A Revolut is lassan rákényszerül arra, hogy pénzt kérjen a szolgáltatásaiért.

Zsombor (és mások is) küldött egy cikket, amiben össze van foglalva, mi változik a Revolutnál augusztustól.

A legfontosabbak:

Az eddigi havi 6.000 euró helyett 1.000 euróig lesz díjmentes a váltás, a hétvégi árfolyam-felár is emelkedik 1%-ra. A hétvégi 1% már elég közel van az olcsóbb bankok váltási díjához, sőt. Havidíjas, “prémium” előfizetőket ez a havi limit nem érinti.  Árlista

Az első országon kívüli utalás marad csak díjmentes, utána 0,5 euró a díj, ha a fogadó ország devizájában utalsz, egyébként 3 vagy 5 euró a díj. (Például dollárt küldesz eurós országba.) Revolut használóknak, illetve az eurózónán belül továbbra sem lesz díj.

Az emelés valószínűleg nem az utolsó lesz, a Revolut sem jótékonysági intézmény.

Ennek ellenére megérheti kiváltani, ha sokat vásárolsz külföldön vagy sok Revolutos ismerősöd van, akiknek pénzt küldenél.

Ha évi 50 ezret költesz el Aliexpressen, nem biztos, hogy megéri vele bohóckodni. Az én bankom kártyás vásárlásnál 0,74%-ot számít fel pénzváltásra (ha nincs dupla váltás ugye), devizás utalásnál meg talán ennél is jobb az árfolyam. Ezzel jobban járok, mint a Revolut hétvégi díjával.

Mióta az Unió a bankok nyakára lépett, az eurós utalásokért sem kérhetnek többet az eurózóna felé, mint a normál belföldi forint utalás díja.

Én 0,2% plusz tranzakciós díjért utalok most is az EU-ba a bankszámlámról, ez 100 ezer forintnál 500 forint, a váltási díj pedig 0,7%, további 700 forint. Persze ez bankonként és számlacsomagonként is változik és ez valószínűleg az egyik legolcsóbb csomag, csak azért írtam le, hogy legyen mihez viszonyítani.

Így ha nem vagy nagy spíler a pénzváltás piacán, éves szinten nem nyersz sokat a Revoluttal. (Persze amíg és ami ingyen van, kiválthatod. A fizikai kártya kézbesítése 5 angol font, viszont a pénzfelvétel 75 ezer forintig díjmentes havonta. Nem naptári hónaponként, hanem 30 naponként.)

Persze megfordítva a dolgot, ha havonta többször utalsz ennyit külföldre, érdemes elgondolkodnod a Revoluton.

A fizetős csomagokat is érdemes átszámolnod, 25 vagy 42 ezer forintos éves díjért sok devizát át lehet váltani, még 1%-os költség esetén is belefér évi 4,2 millió forint. Természetesen megérheti így is, ha sokat váltasz, utalsz más devizában vagy veszel fel készpénzt külföldön (itt 150 ezer vagy 300 ezer forint a havi határ), de érdemes egy gyors fejszámolást végezni, nehogy túl drágán spóroljál.

Ha van kedved, kipróbálhatod, ha nem kérsz fizikai kártyát és ingyenes csomagot választasz, a próba nem fog pénzbe kerülni.

Amire vigyázz, ilyen horrorsztorik még mindig vannak hároméves felhasználóktól is. Nagyon nem tudja a Revolut, hogyan oldja ezt meg. Komoly pénzt soha ne tarts ott és az üzleti számládat se bízd rájuk, mert bármikor befagyasztják a számládat és onnantól nem tudsz velük értelmesen kommunikálni, ha ők nem akarják.

Ha kipróbálnád a Revolutot, csak egyszerűen töltsd le a mobilodra az appot és kövesd az utasításokat. (A személyid vagy egyéb iratod legyen kéznél.)

Share

89 hozzászólás

 • Déenes
  Ha tudomásul vesszük az alapigazságot, hogy semmi sincs ingyen és azt is hozzávesszük, hogy egyre fejlődik a szolgáltatásuk, nem ördögtől való akár a prémium előfizetésben is gondolkodni 18e/év. Nekem nagyon tetszik a junior kártya szolgáltatásuk, mindkét tinédzser gyerkőcnek kértem is egyet. “Menő apuka” státuszom még többet is megérne 😀 A másik az egyszer használatos virtuális kártya, ami valljuk be nagyban növeli a biztonságot, ráadásul nem lehet beragadni vele az elsőre ingyenesnek tűnő előfizetésbe sem. Az elején nekem is volt egy két hónapig tartó zárolásom, ami kissé ingerlékennyé tett velük kapcsolatban, ugyanakkor mostanra visszanyerék a bizalmamat. Magamban azért meghatároztam egy 1m forintos limitet, amit nem kívánok túllépni.
 • Pista
  én csak pénzváltásra használtam a havi keret erejéig, le is tiltottak 2-3 hónapra, kb 123 Ft volt az egyenlegem, nagyon nem izgattam magam, áttértem a Transferwise-ra. mondjuk előtte se bíztam bennük, számottevő pénz 2-3 percig van csak rajta azóta is.
 • lvjtn
  könyörgöm: “revolutos” kis r-rel, melléknév, me gyalázzuk már édes anyanyelvünk

  ***

  én továbbra sem értem, mitől képes bárki is bízni egy olyan cégben, amelyikre nem vonatkozik az eu és magyar bankfelügyelet és garancia, olyan személyes adatokra kíváncsiak, amikhez semmi közük, ellenben bármikor zárolják a számlád és bekérnek bármit, amihez éppen kedvük van, élő emberes magyar ügyfélszolgálatuk nincs, vita esetéb meg mehetsz az egyesült királyságba perelni, és mindez egyre kevésbé éri meg anyagilag. tesla részvény ehhez képest egy konzervatív bfeketetés :p de azért hajrá 🙂

 • Yoda
  Az utalás nem más, mint egy üzenetküldés, jó lenne, ha ennek megfelelően lenne árazva. Nem csak Revoluton, hanem mindenhol.
  Az a baj, hogy amikor a banki sztenderdek kialakultak, még az őskor volt. Gondolom ennek köszönhető a T+2-es spot értéknap is. Tiszta röhej.
 • IDSx
  semmifele kp parbajrol szo sem volt, elore lehetett tudni: az alpesi menedekhazak, ettermek jo reszen mai napig nincs POS terminal, ahogy a szallas hatralevo dijat is kpba keri a tulaj. Mindenki kepes volt itthon penzt valtani, o eleve ugy tervezte: majd kint keresunk ATMet, o sporolni akar.

  Ezek kozul a 4. volt, ami valoban ingyenes kp felvetelt adott. 2 siman technical errort dobott revo kartyara, az itthoni raiffeisen es erste kartyainkat siman elfogadta.

  Sajnos ez a blog kommentek kozt is latszik, hogy sokaknak az “én nem fizetek semmièrt” imidzs vegtelen szabadidot meger. Aztan epp csak az eletukon nem latszik hogy mindenen ravaszkodik 🙂

 • Gábor
  Kiváncsi leszek, hogy a Curve mikor keményit.
 • Solisar
  Most kezdtem el tőzsdét megismerni, kitaláltam, hogy egy osztalékportfóliót csinálnék. Erre nagyon jó lenne a Revolut. Egy bajom van csak, megvettem a részvényemet és szeretném kapni (örökre) az osztalékokat belőle és újabakkat venni belőle. Viszont, 10 év múlva mi lesz Revoluton? Megmarad a most vásárolt részvényem? Ezen kívül minden szuper lenne…

  TBSZ nekem pl erre nem nagyon jó. Nem tudok minden hónapban berakni pénzt, sok a brókerdíj, nincs törtrészvény, ha kapok pár dollár osztalékot abból nem nagyon tudok újat venni. 15% adót nem úszom meg USA részvények osztaléka után amúgy se.
  Jelenleg keresek valami jó brókert erre, usában bezzeg vannak pont erre szakosodottak.

 • Szutyok
  Magyar Ersténél lévő forintból hogy lesz legolcsóbban Random Capital számlán lévő euró? Mondjuk 10 misi HUF mennyiségnél.
  Ti milyen módszert javasoltok az átváltásra?
 • András György
  “Most kezdtem el tőzsdét megismerni, kitaláltam, hogy egy osztalékportfóliót csinálnék. Erre nagyon jó lenne a Revolut.”
  Sírfeliratnak jó lesz, stratégiának aligha. Tudom, hogy ez most nagyon divatos, és azt is, hogy miért, de ha meghallod a nálad sokkal tapasztaltabbak szavát, akkor:
  – 40+ évesen, 5-10 éves részvénytartási tapasztalattal (bef alap, ETF) gondolkodsz el először saját portfólió építésén. Addig max a tőkéd 10-20%-val próbálgatod milyen jó móka is az, és te mennyire vagy sikeres benne.
  -nem nulla kamat környékén és éppen jelentős strukturális változások (virtualizálódó szolgáltatások) kapujában indítasz osztalékstratégiát,
  – nem egy veszteséges startupnál helyezed el hosszútávú megtakarításaidat, ahol időnként befagyasztják a számládat.
  Ezeket a dolgokat természetesen meg fogja tanítani a tőzsde is, de az sokkal fájdalmasabb lesz.
 • örök körök
  Azért kíváncsi lennék arra, a revolutosokat lenézők mekkora része bohóckodik egyébként hitelkártyával havi (nagyon max) pár ezer forintos visszatérítésért, vagy mekkora részük banki alkalmazott. :^)

  Én idén kb. 60e HUF-ot takarítottam meg csak azon, hogy nem forintban utalok Randomhoz és ott váltok helyben, hanem Revon hajtom át az összeget. Mindezt szinte 0 extra munkával. Aktuálisan utalandó összeg esetleg beragadhat náluk pár hétre, de az szerencsére nem verne földhöz, nagy összeget meg úgysem tartanék náluk.

 • naa
  Valóban nem jó a garasoskodas, de én se viszek sehova készpénzt külföldre, hacsak nem maradt, itthon ugyanúgy el kell menni pénzváltó hoz, nem? Én nem fogok. Reptéren, városban nem probléma, a sielest is le lehetett volna boltolni valakivel akinek volt devizája, amíg nem jön szembe egy atm. Na persze hogy azért nem veszek fel, mert pár euróba kerül, miközben mások várnak rám, na azt azért nem… Egész egzotikus országokban is jól megvoltam amúgy készpénz nélkül eddig… Igaz nem falusi turizmus volt sose a cél, de sielesnel is ment a kártya, pici faluban is… Ez ma már elvárás egy szint felett szerintem.
 • Solisar
  Nem célom, hogy fájdalmasan tanuljam, emiatt most kicsiben kezdem, és félig a partvonalról nézem a dolgokat. De! Főleg olvasok és igen, pont a nálam tapasztaltabb szavát hallgatnám, örülök, ha konstruktív hozzászólásokból tanulok..
  A revolut érdekes, de kiforratlan, pont emiatt (sem) teszem a pénzem gondolkodás nélkül bele, sőt! Talán túl ovatosan is közelítem meg, inkább rendes brókert keresek. Személy szerint úgy érzem, hogy messze a tanulás fázisban vagyok.
  “Jelentős strukturális változások”: na ez egy hatalmas kérdőjel nekem is, elismerem, hogy van, de még gondolkodom hogyan álljak hozzá.
 • mgpx

  Az olcsó SEPA utalás euróban lehetséges a SEPA-övezeten belül (EU tagállamok között).
  Az USD nem az EU saját devizája, utalása a drágább SWIFT rendszeren keresztül megy, ahol a közvetítő bankok is felszámolnak jutalékot.
 • Dani2
  Metal előfizetés mellett az EUR átutalás ingyenes marad, ha jól értettem az e-mailjüket…
 • Matetoth

  Ő is váltott itthon, csak nem vette fel. Szoval kartyat vitt kpzashoz. Barmelyik nap elmehetett volna felvenni. Neki kevesebbet ér az ideje, így tud spórolni:

  De nyilván, szívatás, hogy a ti időtöket vitte.
  Arra kíváncsi vagyok, hogy miért nem fogadta el, én olyannal találkoztam, ami debit és hitelkártyát elvileg elfogadott, de mivel a Rev prepaid, azt nem…

  @kiszamolo: esetleg tudod, hogy mi a különbség?

 • Liet
  Solistar, indításnak szerintem olvasd el András Györgytől az “Okos pénz, buta pénz” és a “A lusta portfólió“ könyveket. Közérthetően és szórakoztatóan leírja az alapokat, a google playen e-könyv formájában kis összegért meg tudod venni. Az értékpapír számlát mindenféleképpen megbízható szolgáltatónál vezesd, itthon pl. Random Capital, Kbc, de jó külföldi szolgáltatókat is találhatsz. Itt a blogon is sok számlazárolós sztorit olvashatsz a Revolutról úgyhogy erre a célra alkalmatlan. Ha ezeket a könyveket átolvastad és megnyitottad a számládat egy jó szolgàltatónál, tényleg kicsiben kezdd el, (főleg a mostani zavaros időkben) és menet közben fogsz tovább tanulni és látni, hogy milyen a kockázattűrő képességed. Ha még ezek után is van időd, olvass könyveket André Kostolany-tól, nagyon szép, tanulságos és szórakoztató történetei vannak a tőzsde világáról. Sok sikert kívánok!
 • Jelentéktelen Hangya
  Nem tudom, ki hogy van vele, de én üdvözlöm a fejleményt, növeli a bizalmam a Revolut felé.

  Több bizalmam van egy cég felé, ha látom, miből él.

  Sokkal kockázatosabb, ahol nem látni fenntartható üzleti modellt.

 • naa
  “Ersténél lévő forintból hogy lesz legolcsóbban Random Capital számlán lévő euró?”

  Én úgy csinálnám, hogy ingyen átutalnám a forintot az Interactive Brokers számlámra (magyar számlaszám), ott piaci árfolyamon átváltanám, amikor jólesik, majd ingyen kiutalnám az eurót onnan akármelyik másik számlámra. 🙂
  De gondolom nincs erre képes brókerszámlád, szerintem simán utald és váltsd át a Randomnál, nem azon az 1%-on múlik.
  Ekkora tételnél (30K) emlékeim szerint még nem nagyon van egyedi árfolyam Ersténél se. (?)

  A másik, hogy veszel SP500-t követő CSPX ETF-et forintért Randomnál, aztán náluk eladod a Frankfurti tőzsdén Euróért, és voilá, ott van az Euró a számládon – ha még lehet ilyet csinálni…

  De az euróddal mit akarsz kezdeni? Nekem mindig gond, hogy az euróért mit vegyek, mert általában dolláros célpontok érdekelnek jobban… Mondjuk Euróban denominált US ETF szóba jöhet…

 • headset

  “De gondolom nincs erre képes brókerszámlád, szerintem simán utald és váltsd át a Randomnál, nem azon az 1%-on múlik.”

  A Randomnál a váltás 0,3%, minimum 5 euro.

  “A másik, hogy veszel SP500-t követő CSPX ETF-et forintért Randomnál, aztán náluk eladod a Frankfurti tőzsdén Euróért, és voilá, ott van az Euró a számládon – ha még lehet ilyet csinálni…”

  Lehet a tőzsdék között mozgatni a papírokat. Az ára 12000 Ft. És emellé jön még a vételi és eladási jutalék 0,2+0,25%.

 • RegElek

  Ennek nagyon sokan alászaladtak már.
  revolut.com/en-BQ/help/exploring-revolut/sending-money/sending-money-to-a-bank-account/will-i-be-charged-for-transferring-money

  Én még nem próbáltam, de többen írták, hogy 100$ alatt átmegy levonás nélkül.

 • Szutyok
  Köszi, igen, eurós ETF-eket akarok venni egy friss Random számlán. Mivel az egész ETF buy and hold mókának a költséghatékonyság lenne a lényege, ezért gondolom a devizaváltás részt is érdemes átgondolni. De nincs ebben tapasztalatom, csak hogy az Erste elég hajmeresztő árfolyamokon vált.
 • Zakusz
  Kiszámoló

  Hosszú, majd becsatolom, valahogy. Még le akarom ellenőrizni, hogy minden érzékeny adat maszkolva van. Meg azt se szeretném, hogy önálló életre kelljen.

 • AK

  Van randomnál is, kbcnél is TBSZ-em. Revonál mint írtam a részvényeim kevesebb mint 10%-a van. Itt olyan papírokat vettem, amiket kb örökre tartok, tehát TBSZ nem annyira lényeges, osztalék adózik úgyis. Példa: SPG, O, XOM. Havonta betolok kis pénzt és akár csak 2-3 db részvényt veszek, ami itt ingyenes, magyar szolgáltatónál ez nem érné meg. És ha évente TBSZ-re lennének szabdalva a 10-20 részvények, akkor egy adott számlán nagyon kevés osztalék jönne be, de így egybe már azért látható, és felhasználom a következő bevásárláskor. További előny, hogy egy kicsit országkockázatot is diverzifikálok, mert a bróker a DriveWealth, USA-ban van, az ottani befektetés biztosítással. Tehát nem csak a magyartól függök. Talán a magyar állam se teheti rá olyan könnyen a mancsát. 🙂
 • lvjtn
  részemről ez abszolút nem lenézés vagy bármi elítélő. számomra a revo és az összes többi fintech bizalmi szempontból egy bazi nagy vörös “big no”. ha te 60k huf-ot megspórolsz, akkor saccperkábé mozgatsz is 5-10 milla huf-ot revón keresztül, az ismert kockázatokkal. te mérlegeltél és úgy döntöttél, neked ez megéri. más meg úgy, hogy nem. a történet szerintem annyiról szól, hogy mindenki legyen tisztában a döntései kockázataival és neki mi fér bele. személyesen soha senki pénzügyi döntését nem vitatom, pláne nem nevetem ki. kizárólag a kockázatok nem ismerete fárasztó, amikor vki utólag panaszkodik. te nyilván nem ez a kategória vagy. hozzászólásaid alapján az egyik legtudatosabb befektető vagy itt, elnézést, ha bármi sértőt mondtam volna
 • naa
  – én nem a papírok mozgatására gondoltam, az drága, hanem hogy én beutalnék forintot Randomra, aztán ott vennék forintért CSPX-et, beadnék rá egy vételár +0.6% (vagy amennyi ott a két jutalék, nemtom) limitáras eladást Frankfurtban, és amikor az teljesül, akkor ott van az euró a számlámon, 0 költséggel. De ha belefér ennyi tranzakciós költség, akkor a Random is tud váltani.

  Vagy ha pont CSPX volt a cél, akkor meg el se kell adni persze, csak amikor tényleg szeretnéd.

  A Revoluttal meg ne utaljatok devizát, akkor nincs idegen banki költség, azt nem a Revolut charge-olja, hanem a másik bank. De eurós SEPA utalásnál csak nincs már ilyen??? Kártyás fizetést kell használni, vagy forintot utalni szerintem. Persze ha valahova valami miatt dollárt kell utalni, az szívás, de a többi banktól utalva is ugyanúgy levonná ezt a másik bank szerintem.

 • Pistabá

  “a sielest is le lehetett volna boltolni valakivel akinek volt devizája”

  devizája mindenkinek volt, a gond az volt hogy (kemény)valuta kellett volna: KP, zsozsó, dohány…

 • gab
  Off:
  KP felvételi limitek a magyarországi bankautomatáknál.
  24.hu/fn/gazdasag/2020/06/14/keszpenzfelvetel-atm-maximum-koronavirus/
 • headset

  “…én beutalnék forintot Randomra, aztán ott vennék forintért CSPX-et, beadnék rá egy vételár +0.6% (vagy amennyi ott a két jutalék, nemtom) limitáras eladást Frankfurtban, és amikor az teljesül, akkor ott van az euró a számlámon, 0 költséggel.”

  Zseniális!

  Akkor így meg lehet szabadulni a jutalékoktól? Vagy ha jön a villanyszámla, akkor veszek valamit a tőzsdén és adok egy eladási megbízást annyival magasabban és ingyen égethetem a lámpát! Szóval így működik a tőzsde?

  Kár, hogy ezt eddig nem tudtam… 🙂

 • 2020
  “ha te 60k huf-ot megspórolsz, akkor saccperkábé mozgatsz is 5-10 milla huf-ot revón keresztül,”

  tw
  400k huf “mozgatás”
  közel 35ezer huf megtakarítás.

  ezért már lehajolok.

 • kridli
  eurós sepánál nincs ilyen. Én mindig annyit kaptam meg revolutról eurós utalásnál amennyit utaltam.
  Csak az nem világos nekem a “hirdetményükből”, hogy az új világban milyen díja lesz ha magyar eurós számlára utalok.
 • naa
  Értem az iróniát a szavaidban, de az a helyzet, hogy amit írtam, az a tőzsde működésének tizenévnyi (váltakozó intenzitású) tanulmányozása után kristályosodott ki bennem 🙂

  Mivel f*ngom nincs, hogy épp venni kéne vagy eladni, nem is akarom túlgondolni a dolgot, hogy mikor veszek és mikor adok el, egész addig, amíg valamilyen értékelhető portfólióm van így is meg úgy is.
  Ezért igen, teljesen véletlenszerűen vehetek – bizonyos kereteken belül – CSPX-et, és akármilyen kicsi nyereséget realizálhatok is véletlenszerűen, mert tudja a rezesorrú törpe, hogy 40 vagy 60% részvényt kellene tartanom a portfóliómban éppen. Ezért egészen addig, amíg nem okoskodom túl a dolgot, igen: véletlenszerűen akkor veszek el és akkor adok el megfelelő poziméretezéssel, amikor éppen akarok.

  De igazad van, nem akarok senkit hazárdjátékra biztatni – nagyon átgondoltan szabad csak tőzsdézni.

 • Pistabá

  shortolod a villanyszámlát?
  :-)))))
 • Interracionalista
  Off:
  Adalékok a miért megy felfelé a tőzsde kérdéshez. (Röviden: a sportfogadások a sporttal együtt leálltak, az itt játszók jó része átáramlott a tőzsdére.)

  nytimes.com/2020/06/14/business/sports-gamblers-stocks-virus.html

 • nnk
  Kicsit OFF, de annyira elkanyarodott a tőzsde felé a téma, hogy leírom ide: Ha van Mo és USA között kettős adóztatást kizáró egyezmény*, akkor van értelme USA részvényeket / ETF-eket TBSZ számlára venni? Buy-and-Hold stratégiában gondolkozva, az esetleges osztalékok adózása kérdés. Arról már volt szó, hogy az USA-s osztalékból rögtön levonják az osztalékadót, és nem nagyon van értelme levelezgetni, hogy visszakérjük. Viszont, ha egyszer már ott levonták, akkor lehet jelezni, hogy a magyar oldalon már ne kelljen adózni, hisz már egyszer adóztam. Emiatt normál számlán sem kellene osztalékadót fizetni.

  Mi a hiba a fenti gondolatmenetben? Van benne hiba?

  Tudom, kérdezzek meg egy könyvelőt, de rengeteg könyvelő ismerősöm van, akik mind ezerrel járatosak ebben a témában 🙂

 • nnk
  * Lehet, hogy ezzel meg is válaszoltam a saját kérdésemet: nav.gov.hu/data/cms515265/Adozoi_tajekoztato_Magyarorszag_adoegyezmenyei_2020__magyarul.pdf ?
  (lényeg: USA-val aláírt, kihirdetett, de nem alkalmazható az egyezmény)
  Ettől még a kérdés ugyanúgy vonatkozik a frankfurti tőzsdére…
 • attila
  Mondok ennél is jobbat ! Veszel wizz airnél karácsony körülre dubaiba repjegyet wizz flexszel, a járatot úgy is törlik, majd felajánlják a szokásos kompenzációt, átfoglalás, vagy wizz pont +20%. Választod a másodikat, abból megint veszel ugyanígy repjegyet, azt megint törlik, megint wizz pont +20%, majd abból megint így, és így tovább 😀 Annyit tudni kell hogy már nem használhatod fel korlátlan ideig a pontokat, de 2 év a korlát ami azért nem kevés ha tényleg repülni fogsz vmikor. Így a repjegy árának egy része akár ingyen is lehet ezzel a trükkel 😀
 • Józan Paraszt
  Na vajon apa kezdődik? 🙂
  Múlt hét eleje óta esik az SP500! Eljő a várva várt újabb (és mélyebb) mélypont?
  Ki mit tippel? 🙂
  A vedd meg és tartsd stratégia elszánt hívei akik nem szálltak ki februárban, vajon most is erősek lesznek?

  Amúgy elkezdtem utánanézni (elemzeskozpont.hu-n) kik ülnek a nagy pénzügyi pókerasztalnál meg hogy mik a szabályok, és ember legyen a talpán aki ezt megpróbálja átlátni!
  Azért még próbálkozom 😉

 • TSubi

  Nem vagyok adószakértő, de tudtommal:
  – 30% az osztalékadó, USA részvények osztaléka után nem USA személyeknek.
  – a kettős adózási egyezmény miatt ennek csak a felét vonják le kint,
  – a kint levont adó feletti adókat itthon kell befizetned (SzJA +Szocho -Kinti adó = 15% +19,5% -15%), így is 19,5%-ot adózol.

  Revolut-nál fogalmam sincs hogy működik, mivel elvileg nem a te nevedre kerül, hanem egy amerikai cég gyűjtőszámlájára, ezért ki tudja mit és hogy vonnak le.

  Revolut álláspontja: “a te felelősséged tájékozódni az adó bevallásának és befizetésének módjáról”

  nav.gov.hu/data/cms511150/4_Maganszemelyek_kulfoldr_l_szarmazo_jovedelme_20200205.pdf
  szendreiadam.hu/befektetes/befektetesek-adozasa/
  revolut.com/hu-HU/help/a-revolut-megismerese/ertekpapir/a-befektetesi-esemenyek-es-a

 • Penge
  “Komoly pénzt soha ne tarts ott”

  Arra tudsz valami kalkulációt, hogy például a Random Capitalhoz képest (ha jól tudom még mindig az a legkedvezőbb) mekkora összeghatárig éri meg inkább a Revoluton részvényeket vásárolni?

  Ugyanis itt lehetséges töredék részvényeket is venni és ha éppen nincs 1300 dollárod mondjuk egy Google részvényre, mert csak havi 100-at tudsz félretenni, akkor vagy parkoltatod 4 hónapig, amíg lehet, hogy felugrik 1500 dollárra, vagy megveszed a Revoluton töredék részvényenként (és havi 3 tranzakció Standard csomagban is díjmentes).

  Tehát mindezeket összevetve mondjuk havi fix 100 000-es megtakarítási ráta mellett hol az a pont, ahol még megéri a Revolut a Randommal szemben?