Eladták a Digit

Megvette a Digit a 4iG, közel 232 milliárd forintért. Hamarosan többet tudunk, mennyiben érinti ez majd a szolgáltatást és az árakat.

Share

63 hozzászólás

 • Digit

  “mondjuk az igen bizarr helyzet, ha egy ország nemzeti bankja gondolja azt az általa felügyelt fizetőeszközről, h kockázatos”
  Ez jó meglátás, de a nemzetközi kockázatokat is figyelembe véve tény. Gondolom nem véletlen, hogy az említetteken kívül az elmúlt évben az aranytartalékot is megnövelték.
 • HadÉnisHadÉnis
  Aki nem érti, mi a baj a politikai hátszéllel nagyra nőtt cégekkel: Van X. millió forintod, amivel szeretnél befektetni a kis kék kocka gyártásba. Azt látod, hogy van egy konkurens, aki megnyer minden közbeszerzés, állami támogatást (még Te labdába se rúgsz) és soha egy hatóság nem bírságolja meg (még Téged hülyére vegzálnak) valamint az állam az Ő érdeküknek megfelelően alkotja a szabályokat. Biztos, hogy ezek után is akarnál ebben az országban kis kék kockát gyártani? Szóval ez a fajta mentalitás pont a versenyt öli meg, ami rossz fogyasztónak, (nincs árverseny)alkalmazottnak (nincs bérverseny + megdől a szokásos “de legalább munkahelyet teremt” bullshit érv) kevesebb adóbevétel az államnak, az meg már csak hab a tortán, hogy ezek a fantasztikus cégek általában kizárólag a belföldi, erősen lejtő pályán versenyképesek.
 • Alex
  Attól, hogy beszélsz róla, még semmi sem változik. Ha beszéddel lehetne változtatni, akkor ez az ország már maga lenne a tejjel-mézzel folyó Kánaán. Én ezt csak kocsmapolitikának hívom, mert másra nem jó. Van a rómaiaknak két mondásuk, amit alkalmaztak az uralmuk fenntartása végett (ma is ez van, mert a legjobb pszichológia): az egyik a divide et impera (Oszd meg és uralkodj!) aka pártrendszer, nyelvek, pénz, vallás, mértékegységek és sorolhatnám. A másik a panem et circenses (Kenyeret és cirkuszt a népnek!) Ha megvan a mindennapi cirkusz, azon elrágódnak a tömegek, mint kutya a gumicsonton, miközben a lényeg elsikkad: ahogy a pék süti a kenyeret és ahogy a mérnök tervezi a házat, úgy az országot is szakembereknek kellene irányítani. Nincs szükség politikusokra, pártokra és ellenzékre, mert a szekeret egy irányba kellene húzni. Persze ez nem ilyen egyszerű, de a lényeg ez lenne
 • random
  A kedvenc érvem a korrupcióra és a lopásra, hogy de hát hazai, és magyar kézbe kerül. Mert egyébként nem ugyanazt eredményezi az, hogy x ezer milliárddal rövidíti meg az államkasszát, ha nemzeti vagy külföldi lop.
  A digivel kapcsolatban, ha én fogyasztó vagyok kevésbé érdekel a tulajdonosi háttér, nekem a szolgáltatás minősége és az ár a lényeg. Eleve nem az alapján hozok döntést egy informatikai szolgáltatásról, hogy külföldi avagy hazai a tulajdonosa. Sőt manapság a korrupcióval érintett szolgáltatásokat, termékeket nem is akarom fogyasztani, szóval ennyiben diszkriminatív vagyok. Semmi gond nincs azzal, ha tisztességes verseny keretében nő a hazai vállalkozás, sőt ezt én is jobban preferálom, de itt szó nincs erről… Ugyanazt a propagandát látom a kormánytól és annak feltétlen híveitől, mint anno az 50-es években, Rákosi idején… Nem sok minden változott.
 • HadÉnisHadÉnis
  Ugyan ez merült fel bennem is. Tkp a mostani állami hátszéllel felfújt cégbirodalmakat – melyek mellett az egyetlen érv, ami el szokott hangozni, hogy legalább magyar kézben van- lassan 1 az 1-ben be lehet helyettesíteni az egykori állami vállalatoknak. Az meg külön vicces, hogy a szocializmus visszacsinálása egy jobbos ideológiai mázzal van eladva, mert így többen tapsolnak neki 😀
 • jami
  Pont ez a gond. Az állami válalatok vezetői ritkán, véletlenül, értettek hozzá. Össze is omlott minden; amiben az is benne volt, hogy akik épp értettek hozzá, azok pitykéért megvették…
  Tartok tőle, hogy hasonló várható, amint elzárulnak a pénzcsapok (nem lesznek direkten kiírt pályázatok/megbízások). Egyetlen esély, ha még maradnak az adott cég összeomlásakor szakértők kapun belül; jópárért meg nem kár, az üresen maradt piacra pedig majd benyomul olyan cég, ahol értenek is hozzá.
 • vállalat
  És esély sincs, hogy egy állami hátszelű vállalatból egy újabb MOL, OTP létrejöjjön? A semmiből nyilván nem jöhettek létre, és az említett cégek életképesnek tűnnek nemzetközi szinten is. Csak kérdezem, ki hogy látja, jósolni nem próbálok.
 • V
  az a helyzet hogy a hatszel miatt ezek a cegek ugy nottek nagyra hogy ha nem felejuk lejtene a palya akkor teljesen versenykeptelenek lennenek. Innen nagyon nagy fordulat kell hogy novelni tudjak a hatekonysagot nagyon rovid ido alatt, ha valtozik a politikai szeljaras. Minel nagyobb egy ceg annal lehetetlenebb ez a fordulat. A MOL/OTP eseteben mas volt picit mert azok meg nem voltak ekkorak
 • Bandi
  “Személy szerint engem nem érdekel ki a tulaj”

  Hát így kényelemből, rövidtávú érdekből aszisztálsz az ország kirablásához. Akkor bizony te is részese leszel annak amivé válunk, és hosszútávon neked sem lesz jó.
  A magam részéről önző okok miatt sem, és elvi alapon sem támogatom a maffiát ha van más megoldás.

 • Szabolcs
  vállalat
  2021-12-02 at 18:06

  A statisztika az egy érdekes tudomány. Szóval de van… statisztikailag 🙁

 • Gerald
  Az lenne kérdésem, hogy miért is jó nekünk a MOL meg az OTP? Mind a kettő a lehető legdrágább a piacon valamint az embereit is általában szarabbul fizeti, mint a multi társa. Megéri a tudat miatt magyarkodni? Ha igen, akkor is inkább otthon csináld a négy fal között.
 • Alfa
  nem hiszem hogy egy kiépülő pártállami diktatúra esetében a tettek és szavak mérlegesése esetében az első 50 szempont között kellene hogy legyen az, hogy túlzottan poralizálódik a társadalom…
  Ennél nagyságrenddel fontosabb hogy a sok tájékozatlan/tudatlan/lusta ember megtudja mi folyik.
  Félelmetesen hatékony az állami médiaholding agymosása.
  Beszélek emberekkel, tudom.
  Gond nélkül süllyednek vissza a kádárista fosba.
 • Kiszamolo
  Mivel politikai vitafórummá változott a hozzászólás szekció, ezért lezárom.