Földtulajdon: osztatlan közös tulajdon megosztása

2021-03-01
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A kárpótlás és egyéb okok miatt is a termőföldek tulajdoni viszonya itthon egy nagy katyvasz lett, rengeteg az osztatlan közös tulajdon, sok embernek van itt és ott fél-egy-két hektár földje, erdeje és sok minden mása, semmire nem jó tulajdonrészek ötszáz másik tulajdonossal közösen, amik mégis összességében már komoly értéket is képviselhetnek.

Ezt elégelte meg a kormány és 2021 januárjától elkezdik felszámolni ezeket a szörnyeket. Ha neked van vagy örököltél ilyen földterületeket, akkor fontos, hogy most odafigyelj, kiértesítenek-e, mit csinálsz és így tovább.

Fontos, hogy elérhető legyél és átvegyél minden ezzel kapcsolatos levelet, mert idézem: "Az elhunyt/nem elérhető tulajdonostársak problémája NEM AKASZTJA MEG AZ ELJÁRÁST." Akkor majd nélküled fogják elvégezni a felosztást, kialakítást, bekebelezést vagy kisajátítást. Ne legyen kétséged, ki fogja a legrosszabb földterületet kapni, aki ott volt, vagy akit el sem értek. Járj utána annak is, hogy a földhivatalban a mostani értesítési címedet tudják-e.

Itt egy jó cikk, összeszedi a legfőbb tudnivalókat, kezdésnek olvasd el ezt. Ha még mindig maradt homályos terület, érdeklődj, hogy milyen egyéb tennivalóid lehetnek a tulajdonviszonyok tisztázása érdekében.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram