Előzetesben egy ismert pénzügyi tanácsadó

A hvg cikke szerint előzetesbe került egy országszerte ismert pénzügyi tanácsadó.

A cikkben említett átverésben egy ügyfelem is érintett volt, sok-sok tízmillió forinttal.

Azért nem tett feljelentést, mert ezt a pénzt elfelejtette leadózni és ezt pontosan tudták a “tanácsadók” is. Amikor megkérdezte, mi lesz a pénzével, emlékeztették is arra, hogy ő többet veszíthet rajta, ha sokat ugrál. Ez már bő féléve mesélte, tehát nem most történt az eset.

Úgyhogy az a 100 milliós kár szerintem a sokszorosa a valóságban, a károsultak nagy része soha nem fog feljelentést tenni.

Csak ezért linkeltem be ezt a cikket, hogy figyelmeztesselek: rengeteg csaló utazik a le nem adózott pénzedre. Brazil és panamai állítólagos ingatlanbefektetéstől kezdve mindenféle trükkel kihúzzák a zsebedből a pénzt, hogy aztán a szemedbe nevessenek.

Pontosan tudják, hogy azért akarod te fű alatt befektetni a pénzed, mert nem mered betenni a bankba, így biztos nem fogsz a rendőrségre menni feljelentést tenni.

Sajnos sok ilyen esetet láttam már és tudom, hogy nagyon sokat fogok még látni.

Sokkal olcsóbb leadóznod a pénzt maximum 30%-os kulccsal, mint csalókra bízni. Keress egy adótanácsadót, vagy nemzetközi adótanácsadót, mit tudsz tenni visszamenőleg a fekete jövedelmeddel.

Share

85 hozzászólás

 • headset

  A kérdés, hogy ha ezt a pénzt beteszi itt egy bankba, akkor a NAV fog-e kérdezősködni, és elfogad-e egy olyan választ, hogy ez a pénz külföldről jött, ott lett leadózva?

  Szerintem az ismerősödnek a NAV felé csak azt kell bizonyítania, hogy eddig nem volt magyarországi adóalany. És minél előbb beteszi a pénzt a bankba, annál könnyebb azt látni, hogy nem itt kereste.
  Legfeljebb a bank bejelenti a pénzmosás gyanúját, de nem hiszem, hogy azzal foglalkoznának, hogy egy idegen országban adózott-e. Inkább csak a bűncselekményből származó pénz kérdését vagy terrorizmus támogatását vizsgálhatják nagyobb összeg esetén.

 • -Ha meghalt az egyenesági rokon, akkor már nem tudja megkérdezni az adóhivatal, a közjegyzőnél meg csak egyszerűen be kell mondani a talált összeget és illetékmentes.
  -Ha a szomszéd néni végrendelkezik a pénzről akkor meg azt hiszem 16%.
 • V
  szerintem nem a NAV-nal kerulhet bajba, hataratlepeskor van egy maximum osszeghatar ami felett be kell jelenteni a kp-t. Ha ezt anno nem tette meg az problema. Ha megtortent, akkor szerintem a NAV-nak mondhatja hogy korabban hazajaban leadozott jovedelem, ezt el kell fogadjak.
 • delspam
  A TV varázslat, mert “oda nem kerülhet ám be akárki”.
  Ez a gondolat van az emberek fejében, és ez akkor is így van, ha közben még azt is mondják az emberek, hogy a TV hülyeség és az interneten kell tájékozódni. Igen ám, de az internet aktív felület nem szórja magából a tutit naphosszat. A TV kikerülhetetlen és leválthatatlan médium.

  Kiszámoló, ha jól tudom néha voltál a TV-ben, a szereplés után többen kerestek meg? Csak puszta kíváncsiságból?

 • jani
  azert “t.andras” tothandras (pont) hu weboldal, konyvet is irt, brokernetes is volt regebben (vagy mbi-s), eleg durva ha ezt csinalta. mas t. andras befektetesi tanacsadorol nem tudok. mondjuk eleg rokakepe volt, nem volt szimpi valami benne. eleg durva az egesz
 • PöLö
  A domain.hu szerint a tothandras.hu felmondás alatt van. Találtam egy fórumot, ahol egy februárban indított topicban már arról számoltak be, hogy az úriember fizetésképtelen. Ugyancsak ott írta valaki, hogy tudomása szerint a Brókernet utódtól már kb. egy éve elküldték.
 • Kiszamolo
  tavaly november óta nem quantisos.
 • Ez vagyok
  Mindenki egészen biztos lehet abban, hogy ki T. András, aki megrendelte tőle a hírlevelet, ami már egy ideje nem jön.
  Én még régen megrendeltem tőle, eleinte olvastam párat, később csak kitöröltem, nem tudom, miért nem mondtam le végleg.
  Talán azért, hogy most pontosan tudjam, kiről van szó.
 • Kálmánka
  Ez azért durva, már a honlapja sem elérhető. Így szűnik meg a dicsőség pár nap alatt.

  Engem az a rádió riport indított el a pénzügyi tudatosság útján, amit vele készítettek a 2008-as válság után. A honlapján található összes cikket elolvastam többször is, sok hasznos tanács volt benne, nem gondoltam volna, hogy egyszer már nem lesz elérhető.

  Én vagyok az élő példa, hogy munkássága hasznos is volt, engem nem károsított meg semmivel. Egy ideig valószínűleg ez lesz az utolsó fórum, ahol a téma felmerül, így itt szeretném megköszönni az eddigi segítségét. Remélem ő is olvas minket, és érdemben hozzászól valamikor a történtekhez.

  Búcsúzásként szeretném idézni volt honlapjáról a legfontosabb gondolatot, amit talán ő is megfogadhatott volna:

  “Költs kevesebbet, mint amennyit keresel. Ez az alfa és az omega”

 • Catinator
  Valahol kicsit sajnálom, voltak nagyon hasznos alap tanácsai ami a széles tömegekhez eljutott. Akkor csalódtam benne nagyot, amikor a BNET-nél hallottam előadását – egy teljesen más embert hallottunk. “Akaratuk ellenére is meg kell menteni az embereket és erre az UL a legalkalmasabb”. Amikor “kedves ismerős” átküldte a “búcsúlevelét” a BNET-től, akkor egy kicsit azt hittem, észheztért. Ezek szerint nem. Személy szerint örülök, hogy elkapták, remélem, minden téren megkapja méltó büntetését. Sajnos kevéssé valószinű, de remélem, K.Erika budapesti lakos és társai is a hatóság figyelmének keresztüzébe kerülnek, de ők jobban vigyáztak, hogy a kezük tiszta maradjon.

  Amúgy meg lehet, hogy jól ment a szekér, dehát az ember telhetetlen. Amikor már nem arról szól a történet, hogy van-e 25 millió dolláros házad a tengerparton, hanem hogy mennyi.
  Tiltassék el örökre a pénzügyektől. Ámen.

 • Géza
  A TV-ben 1-2x láttam, ott elment az adósságban úszó családhoz, és rámutatott, hogy azért pár dologra fölöslegesen költenek. A tanácsa annyi volt, hogy költsenek kevesebbet.

  A marketingesek őt emlegették a szakértői marketing iskolapéldájaként, aki a saját nevére márkát épített, és sikeresen működött azon a piacon, amit egyébként néhány nagy szereplő ural. (Közben már ő is cégként működött, jórészt az emberei beszéltek az érdeklődőkkel, de a neve adta el a szolgáltatást).

  Egyszer feliratkoztam a hírlevelére. Minden számban körüljárt 1-1 befektetési lehetőséget, de mindig a hátrányokat emelte ki. Miután megtudtad, hogy nem jó befektetés az ingatlan, az arany, a műkincs, a részvény, a kötvény, de a sima befektetési jegy sem, a schlusspoén az volt, hogy egyedül az UL az üdvözítő. Na persze abban is van sok rossz, szakértői segítség kell, hogy a jól válassz.

 • Catinator
  A BNET-es UL-ek hirhedetten drágák voltak. Meg kellett fizetni a “szakértelmet”. Anno valamelyik 7-es szintű avval dicsekedett, hogy van olyan konstrukció ahol 2 éves befizetés amit a BNET kap. Sajnos a “szakértelem” leginkább az értékesitésben merült ki. A legtöbb technikai kérdést és a negativumokat gyorsan szőnyeg alá söpörték.

  Valami tisztulás megindulhatott, mert a Quantis-ról szóló cikk szerint a kezelt vagyon 100+ milliárdról olyan 6(!) milliárdra csökkent, bár a nyugdijcélúaktól még fellendülést várnak. Remélem minél kevesebb károkozás mellett eltűnik a 2 útódszervezet.

  Amúgy járhatott volna rosszabbul, vannak akik annyira nem viselik a veszteséget, hogy lehet, a maradványait sem találnák meg soha. Vannak “befektetési tanácsadók” a gyanús körülmények között eltűntek listáján. Ha az Ördöggel cimborálsz…

 • Gábor
  Nyugodtan tessék ekézni azt, akit kell….

  Én annak örülnék a legjobban, ha színvonal megmaradna és ilyen “bréking nyúz” és “evör” szavak egyáltalán nem lennének a kiszamoló blogjaiban.
  Egy kicsit a hitelességet, a komolyságot rontja.
  NE add le a színvonalat !!

 • Kiszamolo
  Szerintem egy blog pont ettől blog és nem portfolio.hu, ahol a merev szabályoknak kell megfelelni. Éppen akkor lenne furcsa, ha egy blog nyelvezete kimért és mesterkélt, hivatalos lenne.

  A színvonal egyáltalán nem ezen múlik az én meglátásom szerint.

 • L70
  OFF: az itteni egyik bejegyzés óta én és a párom is gyakran olvasgatjuk Money Mustache blogját. Annak a laza, választékos szleng stílusa nekem nagyon tetszik, nagyon bejön, hogy merészen bánik a szavakkal. Egy blogban igenis van helye egy kis lazaságnak.

  Amíg nem sípolunk olvasás közben, nincs gond 🙂

 • Zedder
  Ráadásul a portfolio.hu híresen / hírhedten bulváros stílusban (is) közli a híreket…
 • PöLö
  Hé, nehogy már a portfolio.hu legyen a zsinórmérték! Ha már T. András kapcsán zajlik itt a diskurzus: a bnet szakadás után közöltek egy hosszas interjút a nagyfőnökasszonnyal, ahol úgy benyalt neki a riporter, ahogy a leglucskosabb pornókban sem kényeztetnek nőket. Elégedetlen, csalódott ügyfelek tömegei? Etikai aggályok? Szóba sem került egyik sem! Kritikus hangvételű kérdések: minek az? Hogy megsértődjenek, aztán ne hirdessenek nálunk? Persze az is lehet, hogy nem is valódi interjú volt, csak egy annak álcázott PR akció, de hát az is őket minősíti.

  Az viszonyt tény, hogy bulvárosodás tekintetében ők még egész visszafogottak voltak, amíg rendszeresen olvastam őket, a prímet ebben a versenyszámban a napi.hu vitte akkoriban.

 • Catinator
  Ezen most elgondolkodtam, de a komment részben, és kicsit “lazább” cikkekben belefér a lazább hangvétel is szerintem. Az alpári stilust én sem pártolom, de itt nem emlékszem, hogy összefutottam volna vele.
 • Mel
  Szerintem ha valakinek van több tízmillió forint extra zsebpénze, legyen már annyira nagyvonalú, hogy adózik utána…. Nyilván nem fog ettől száraz kenyeret enni…
 • PöLö
  “Aki ennyit figyelmeztetett a csalókra, az biztos nem csaló”

  hvg.hu/enesacegem/20150509_Aki_ennyit_figyelmeztetett_a_csalok_ellen

 • PöLö
  Na, erre varrjatok gombot: mai dátummal újra érkezett hírlevél dr. T. A. -tól!
 • Kiszamolo
  Lehet, hogy már szabadlábon várja a tárgyalást, végül is nem embert ölt.
 • PöLö
  A hírlevélben tanácsadásról már szó nincsen, vegyél könyvet az új jelszó. Csilli-villi webáruház egy frissen bejegyzett domainen, melynek tulajdonosa – nyilván véletlenül – ugyanazon a településen lakik, amely a hírekben szerepelt és még a vezetékneve is ugyanaz. 🙂 Érdekes kísérletnek leszünk szemtanúi: át lehet-e terelni a történtek után az immár lenullázódott személyes brand körül összegyűlt tömeget az új bizniszbe?
 • Kiszamolo
  Szerinted hány ember tud a történtekről még a hírlevelére felíratkozók közül is?
 • PöLö
  Nyilván nem sokan. Az új oldal viszont egy lesz a millió közül, miközben a régit az első helyen hozta egy halom kulcsszóra.
 • Kiszamolo
  Mi az új oldal?
 • Kálmánka
  Feltűnt még másnak is, hogy az új hírlevelek stílusa és helyesírása teljesen eltér az eddigiektől?
  Szerintem más valaki írja.
 • Zsolt
  Ennek a pénzügyi befektetőnek csúfolt szélhámosnak voltak ám emberei is. Nem csak három embert kellett volna lecsukni.
  Remélem rárohad a műanyag lakat.
 • Haudrey
  Van valakinek frissebb információja azóta az ügyről?
 • Catinator
  Nem tudom, mennyire lesz ismert majd az itélet. Amig előzetesben van, addig azért korlátozva van bizonyos dolgokban, lehet, azért is irja más a hirleveleit.

  Nekem az a bajom, hogy nem lehet kimondani valakiről, hogyy csaló, mert az rágalmazás, mégha minden jel arra mutat, hogy az. Ha rossz lábakra lépett rá, akkor jó időre el fogják tiltani minden köz és pénzügytől, de lehet, hogy a kapcsolatai miatt megússza, és hamarosan ott fogja folytatni, ahol abbahagyta.

  “Érdemes” lesz figyelemmel kisérni, és felhivni az emberek figyelmét a korábbi turpisságokra, ha újra a parkettre lép.

 • blaci
  Sokan nem is tudják, hogy előzetesbe került. Én is csak most, 2016. január elején tudtam meg (miután a hírlevele, netes könyváruháza még mindig működik.). Most mi van vele?
 • Bence
  Nem tudom, hol tart most az ügy. Annyit tudok, hogy a korábbi pénzügyi honlapja hirtelen megszűnt. Miért szüntette meg a jól menő üzletet?

  Itt elérhető a régi pénzügyi honlapja: web.archive.org/web/20150416031702/http://www.tothandras.hu/

  Ugyan a honlap sosem említette, de a Brókernet-hez tartozott. Voltam náluk még sok éve tanácsadáson, természetesen drága UL-t akartak rámsózni, szerencsére nem kértem belőle. Azóta már a Brókernet is megszűnt. Azért bizakodásra ad okot, hogy az ilyen lehúzós dolgok nem tartanak örökké.

  A könyvesboltja és üzleti hírlevele még mindig fut, de mivel magyarázat nélkül, egyik napról a másikra megszüntette a pénzügyi oldalát, én már nem bízom benne, leiratkoztam.

  Ugyebár még mindig osztogatja az üzleti tanácsokat a hírlevelében.

  Sőt nemrég jelent meg új könyve is!

 • Zizi
  hvg.hu/enesacegem/20160316_csalas_penzugyi_tanacsado_
 • dinnyesbacsi
  ebből milett? szabadon mászkál azóta is?
 • Somi
  Stanlee
  2015-05-07 at 09:59

  Kiszámolóval nem egy fajsúly, de lásd pl. Nyilasi befektetési alap.

  Elötte blogot is üzemeltetett.