Céges dolgozói bankszámlák

Sokan nem tudják, hogy a bankok is kínálnak kvázi flottás bankszámlákat, méghozzá egy-egy cég dolgozói számára.

Ezek teljesen közönséges lakossági bankszámlák, csak kedvezőbb árazással, mint amit megkapsz, ha egy bakfiókban nyitsz egy egyszerű bankszámlát.

A cégnek semmilyen kötelezettséget nem kell vállalnia, nem kell az adott banknál vállalkozói számlát vezetnie, vagy minden dolgozóját az adott bankhoz leszerződtetnie. Egyetlen kötelessége általában adatközlési kötelezettség, évente egyszer igazolnia kell, hogy az adott magánszemély még mindig a cégnél dolgozik. Ez általában egy excel-tábla visszaigazoláását jelenti. (Más banknál addig maradhat a dolgozó az adott kedvezményes díjcsomagban, amíg az adott cégtől munkabér érkezik a számlájára.)

A szerződés egy keretszerződés megkötésével jön létre és általában minimum öt főnek kell az adott banknál számlát nyitnia (vagy a meglévőt átvinni ebbe a díjcsomagba).

Ez nem egy teljesíthetetlen kikötés, ebből következik, hogy akár igen kicsi cégek is kérhetik ezt a keretszerződést a bankoktól.

Ha céged van, azért érdemes megkötni ezt a szerződést, mert egy olyan juttatás a dolgozóidnak, ami neked konkrétan egy fillérbe sem kerül.

Ha alkalmazott vagy egy cégnél, azért érdemes kérned a HR-t, hogy kössön nektek ilyen keretszerződést, mert olcsóbban fogsz ezután bankszámlát vezetni, akár ugyanannál a banknál, ahol eddig.

Semmi nem tiltja meg, hogy egyszerre a céged több bankkal is kössön ilyen keretmegállapodást.

Két példa céges dolgozói számlára két banktól:

Az egyik az Unicredit ajánlata, amit itt találtok, a másik az OTP ajánlata innen. Amint látni lehet, sajnos nem ingyenesek a számlák, hála a tranzakciós adónak, viszont sok tekintetben olcsóbbak a hagyományos számláknál.

Az OTP-nél érdekes lehet még a lakástakarék ingyenes nyitása, a lakáshiteleknél elengedett költségek és egyéb dolgok is.

De ez csak két példa volt, a többi bankot is érdemes megkeresned ajánlatért. Egy kis papírmunka és a munkavállalók spórolhatnak a bankszámláik költségén.

 

Share

66 hozzászólás

 • Simon Templar

  Erste Kolléga Extra csomag. Ha van minimum 120 k beérkező jövedelem, akkor nincs tranzakciós illeték sem netbankos utalásoknál, sőt havidíj sem. Google első találata a pdf formátumú hirdetmény.

 • G

  Ez a lakástakarék nyitási díj nekem roppant bicskanyitogató.

 • Alfa

  Nagyon nagy (TOP5) cégnél vagyok, gyakorlatilag minden banknál kiemelt partneri ajánlatunk van (BB, CIB, ERSTE, KH, OTP, Rafi, MKB, Sperbank, Unicredit).
  A tranzakciós adó óta azért még ezek sem annyira jók.
  Egyértelműen az ERSTE a legjobb, 120.000 havi rendszerese utalással ténylegesen ingyenes bankszámlát adnak. Plusz ott van pár jó hitelkártya (Joker, Max)
  A többi egy bohózat szerintem.
  Az OTP-t kiemelném, jónak tűnik, de már a leírás is geci, kb. ilyenek vannak benne, hogy:
  “A blabla számlacsomag az alábbi kedvezményeket tartalmazza:
  – ingyenes számlavezetés
  – 5 csoportos beszedés
  – havi 4 készpénzfelvét


  Ebben az a trükk, hogy elfelejtik említeni, hogy az adott számlatípusnál valamire (pl. belföldi utalás) nincs kedvezmény, a díjszabás szerint horror díjon fizetős.
  Az egész leíráscsomag arra megy rá, hogy ember ne tudjon eligazodni rajta…

 • Csaba

  ahogy Simon mondja 🙂 arról nem is beszélve hogy az Erste netbank használhatósága és színvonala magasan veri az összes többit amit eddig láttam. Pl. értékpapírszámla is bekövhető, netbankból adhatsz/vehetsz befektetési jegyeket is akár, nem kell átlépni a netbrokerbe, látod benne az aktuális árfolyamok mellett a nettó profit&losst IS, minden egyes elemére a portfóliódnak. A mi cégünknek vagy 5 bankkal van keretszerződése, és messze az erste kolléga díjai (minden 0 forint kivéve az éves kártyadíj az első év utániban) a legjobbak. (mondjuk persze nem annyira jó mint a prémiumbanki, ott még az értékpapírszámla is kedvezményesebb, de ahhoz 5 misi tőke, vagy havi 600k jóváírás szükséges).

 • jurta

  Egyesület tagjainak is kínálnak ilyet (és nemcsak a Kiszámoló Egyesületnek, ami erre a célra jött létre 🙂 ). Magyar Kerékpárosklub tagja vagyok, pár ezer tagja van, tehát nagyon nagynak sem nevezhető, ám a bank megtakarítja a marketingmunkát, úgyhogy a CIB elég komoly kedvezményeket ad az Online számlacsomagjából. A tagság kevesebb kötöttséggel jár, mint egy munkaviszony. 🙂

 • Fabatka

  Unicreditnél semmit, soha!

  Nálunk céges kedvezményes bankszámlára átbolondítottak egy csomó embert, elhúzva a mézes madzagot, aztán fél éven belül megszüntették a számlacsomagot és rohadt drága lett minden!

 • Kari

  Az Erste sem fenékig tejfel ám! A kondícióik jók, de az ügyfélkiszolgáláson lenne mit csiszolniuk. Citibankból migráltak át Erstébe nemrég. Mintha 25 évet visszautaztam volna a múltba! Hosszú várakozás a bankfiókban, képzetlen, ideges ügyintézők, csapnivaló háttértámogatás, telefonos ügyfélszolgálatra is legtöbbször 20 perceket kell várni. Ez azért nagyon gáz. Aki nem akar bosszankodni, annak nem ajánlom az Erstét.

 • Szaky

  Így igaz Fabatka!
  A nejemnek “PARTNER BÓNUSZ EXTRA” számla csomagot ajánlották, nagy előnye volt hogy ingyenes volt az értékpapír számla vezetése: Aztán egyszer csak megszüntették az ingyenességet, fizettünk is az PMÁK papírok után rendesen amíg át nem konvertáltuk a MÁK-hoz. A nyitáskor az ügyintéző még a más banknál lévő értékpapírokat is ide akarta rakatni!
  Remélem gyógyszerre költi a Patai …

 • Zabalint

  Kicsit off:
  Az Erstének tényleg nagyon jó a netbankja, ellenben ha kicsit is speciális ügyet kell intézned, vagy bármi amiért be kell menni a fiókba (egy sima kincstárjegy eladás már ilyen náluk…), akkor rosszabb a színvonal, mint az OTP volt 20 éve. Lassú, nehézkes ügyintézés, semmit sem tudnak, semmire nincs szabvány eljárásuk. Bár eleve nem kellett volna értékpapír számlára pmákot vennem, de azért vicc a 21. szazadban, hogy nem csak be kell fáradbi a fiókba, de az eladás úgy néz ki, hogy ott helyben Wordben összedob a semmiből az ügyintéző egy Erste-s fejléc nélküli kérvényt, majd aláiratás után scanneli, és küldi a központba. Kamatozó kincstárjegy majdnem ugyanaz, csak arra legalább van szabvány nyomtatványuk. Utóbbi eladása OTP-nél egy pillanat és online is intézhető, Erste-nél miután elküldte a bescannelt nyomtatványt, állítása szerint +1 munkanap, aztán 3-4 óra alatt mégis ok.

 • Zabalint

  Ténylegy tud valaki olyan bankot, ahol viszonylag flottul mennek a dolgok, jó a netbank is, van normális országos fiókhálózatuk, és szimpla magán ügyfeleknek sem méregdrága a számlavezetés. OTP-t nem szeretném, mert családon belül diverzifikálunk, CIB-nek vicc a netbankja, Rafinál sajnos tudom hogy mennek a dolgok, MKB-vel a tulajdonosi háttér a gobdom. K&H esetleg?

 • szocske

  @Kari, és most küldi el az erste a dolgozók 7-9%-át, azután milyen lesz vajon a színvonal :S

  @Alfa, joker már nem igényelhető, a max, mint jó hitelkártya?? ne nevettess 🙂
  Ha nem öröklődött volna a cititől a csoportos beszedéssel törlesztés, első dolgom lett volna felmondani, így, hogy másik kártyáról beszedik a teljes tartozást és semmi dolgom nincs vele, annyira nagyon nem rossz, de új ügyfélnek ez nem jár.

 • szocske

  @Zabalint, a raiff nem olyan rossz, annyi bajom van vele, hogy bármit intézni akarsz, mehetsz be a fiókba, viszont a prémium számlákhoz jár olyan ügyintézés, hogy írok egy emailt az ügyintézőnek, másnap reggel nyitáskor a kitöltött papírokkal vár, 1 perc alatt aláírom amit kell, és 8:02-kor már mehetek utamra.
  A netbank viszonylag használható, a onecard (gold) sem a legrosszabb HK, bár a ggold elég drága, a simánál pedig kicsi a visszatérítési limit.

 • Stanlee

  @zabalint: a rafi nem rossz. Nekem lassan 10 eve van naluk a bankszamlam, volt nekem mellettuk mashol is. A netbank rendben van, de azert az sms ertesitoert szerintem sok penzt kernek el. Olyan dolgot sose tudtam kitalalni, amit ne tudtak volna rogotn megoldani, es mivel folyamatosan az orszag mas reszein inteztem az ugyeim, meg azt se lehet mondani, hogy egy adott fiokban jobban isemrtek volna es ezert volt flott az ugyintezes.

  Az is igaz, hogy amiota kulfoldon elek, nehezkes a telefonos ugyintezes, de szerintem az mindenhol nehezkes lenne.

  Ez nem tudom, hogy mas bankoknal hogyan van, de engem nagyon idegesitett, hogy a autokolcsonzok altal beterhelt biztositekokat iszonyat lassan oldottak fel, hiaba latszott a szamlan, hogy az adott berles dijat megkapta a kolcsonzo, de a biztositekot nem oldotta fel, a bank meg tett ra. Ugyanigy reklamalni sem lehetett teteleket.

 • Csabi

  @Zabalint
  A CIB netbankjában különösen az a vicc, hogy az egy díjnyertes netbank volt… 15 évvel ezelőtt, azóta semmi nem történik vele, csak polírozzák…

 • Kari

  Zabalint – “Rafinál sajnos tudom hogy mennek a dolgok,”
  Hogy mennek? 😮 Nekem eddig nem volt gondom velük. Onecard-om van náluk.

 • Csaba

  @Zabalint : a Rafi netbank katasztrófa, mind kezelhetőségben, mind designban, mind funkcionalitásban (gyakorlatilag mindenért be kell menni a fiókba, már egy sima állampapír vásárlásért is, nemhogy egyéb). A hitelkártya nem rossz (mi is azzal diverzifikálunk bár erste mellett, csak azért van ott a családban számla még Rafinál), 3% visszatérítés áruházakra/élelmiszerboltokra [minden másra 1%, de csomó minden ki van zárva apróbetűsben, pl. postai csekkfeladás], meg negyedévente eltérő dolgokra 5% [bár ennek egy részét úgyis szép/egészségpénztári/stb. kártyával veszi az ember inkább]. az erste jokert jól kiegészíti.
  cserébe negyedévente van a jóváírás, negyedévente újra kell regisztrálni a kedvezményprogramra netbankon újra és újra, és negyedévente pontosan 3x (max négyszer) kell feltöltened, különben bukod a visszatérítést. és még egyéb feltételek is vannak…

 • graphite

  Gránit bank? Még megvan? Elég jó volt 4 éve 🙂

 • Jelentéktelen Hangya

  @Csaba: Rafi netbankja nem túl modern, de funkcionálisan azért működik.

  Állampapír vásárláshoz nyitnod kell egy értékpapír számlát, és akkor tudsz online vásárolni. Más kérdés, hogy akarsz-e, amikor ugyanaz ingyenes a Webkincstárban.

 • NAR

  A Raiffeisenes és az Erstés számlám ingyenes, a Budapest Bank meg összességében fizet nekem, mert számlám és hitelkártyám van náluk – ennél jobb feltételekre nincs igazából szükségem 🙂

 • M

  Unicreditnél nálam is fokozatosan megjelentek ilyen-olyan extra díjak (olyanok is, amik pl az itteni hirdetményben is díjmentesek lennének), ügyintézők meg csak a vállukat vonogatták.

  Azóta Erste.

 • headset

  A CIB netbank felülete egyszínű zöld, külön kell indítani és 20 éve is ilyen volt.

  De MŰKÖDIK. Egy éve van Eco-m és azóta nem voltam fiókban, de még telefonálnom sem kellett.

  Akinek egyszerű, de jó számla kell, szerintem emiatt ne hanyagolja a CIB-et. 🙂

 • xkp

  @Zabalint: – K&H: sajnos épp most vezetik ki a számlacsomagomat (számlavezetés + bankkártya éves díján kívül ebankon keresztül minden ingyenes volt), ezért most jól átnéztem a lehetőségeket. Rákérdeztem a banknál a dolgozói számlacsomagokra is mivel a bérem is K&H számlaszámról jön. Sajnos a munkáltatómnak nincs ilyen szerződése, arra meg nem is gondoltam, hogy kezdeményezhetném ilyen megkötését.
  Egyébként meg már tárgytalan is lett.
  A 05.01.-től érvényes hírdetményben már csak kettő ilyen számlacsomag van. Az egyik csak egy évig ad kedvezményeket a sima lakossági számlacsomagokhoz képest (“MJCS”), a másik meg min. 4000 alkalmazottra köthető (“4000+”). Pedig ez utóbbi igen jó lenne.

 • Tamás

  Én a Gránit Banknál vagyok már több, mint 3 éve.

  Nem csinálok semmi különöset vele, se hitelkártya, se hitel, se értékpapírszámla, de egész jók a kondíciók és jó a netbankja is. Nagyon rámentek, hogy olcsók legyenek.
  Tetszik, hogy a netbankban van szabad formátumú levél, amibel pl el tudtam intézni az SMS-es értesítőt (illetve videócset az ügyintézővel, amit még nem próbáltam), illetve kényelmesen mozgatom a bankkártyám által el nem ért alszámlámról a főszámlára a pénzt oda-vissza.
  Nemrég elkeztem használni a beharangozott, Európában első NFC-s Mastecardos mobilfizetést, hiba nélkül megy.
  Átlagos felhasználóként nekem szimpatikus.

 • Egyszervolt

  Nem tudom mennyire trend a többi banknál, de egy volt munkahelyemen hozzánk hetente legalább egy napra kijött egy mobilbankár/kirendelt ügyintéző és helyben elintézte amit szerettél volna.

  off: pénzvisszatérítős hitelkártyák közül melyik most a legnyerőbb? A hírdetményeket meg az apróbetűt bogarászva inkább csak elmegy tőlük a kedvem.

 • Zsófi

  Nekem is a Gránitnál van a lakosságim. Bankkártyát nem kértem, így minden ingyen van (ha jön legalább 150 e havonta). Csak utalásra használom (netbank), arra tökéletes. Még tranzakciós adó sincs.

  Ez a számlacsomag már nem létezik.

 • F.Timi

  @Zabalint

  Régebben én is elkövettem azt a hibát, hogy MÁK-ot vettem náluk, aztán egyszer csak eltűnt a Netbroker felületéről az Államkötvény adás/vétel. Amikor úgy döntöttem, hogy eladnék, írtam nekik egy mailt. Elég volt, hogy összedobtam egy kérelmet az eladásra és elküldtem nekik, nem kellett bemennem személyesen.

 • -nb-

  @Egyszervolt:
  off
  Cetelem hitelkártya:
  egyszerű, mint a faék: 1% a visszatérítés a max. hitelkeretig (vannak akcióik, de nem érdekelnek).

  Hátrányok:
  A hitelkeretet nem lehet túllépni a naptári hónapban, az elszámolás meg nem igazodik a naptári hónaphoz.
  A netbank egy vicc, pl. befizetést nem látod, a hitelkeret fogyást nem látod 🙁

  Mindennek ellenére a Rafis folyamatos bohóckodáshoz képest egy felüdülés.

  Ja, én minden hó 1-jén föltöltöm 0 tartozásra, aztán így az értesítő SMS alapján mindig képben vagyok.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  A legjobb visszatérítős kártyák közé tartozik a BB UPC. 2% mindenre, beszedésre is.

 • Kalama

  @Csaba: Erstenél jó a netbróker, de hogy %-osan nem mutatja a változást az elég gáz. Egy befektetőnek pont az a lényeg mennyi a nettó nyereség %-ban…

 • digimini

  Azt csak halkan mondom hogy 5-10 fős cégnek a többség nem ad azért olyan jó ajánlatot, és azért vannak más feltételek is a legtöbbször. Mindig jókat nevetek ezeken a bankszámlaköltséges cikkeken, az átlaguser a napi kávéira többet költ. És igazából extrém eseteket kivéve nagyjából tökmindegy, valahol mindenki behozza máson amit ingyen ad.

 • Kiszamolo

  Digimini, én konkrétan árultam ezeket a számlákat és bárkinek megkötöttük a keretszerződést, ha legalább 5 szerződő dolgozó volt.

  Egy átlagember pedig havonta egy ezrest minimum költ a számlájára, de inkább többet, úgyhogy az jó drága kávé az, amiről beszélsz.

 • Alfa

  @szocske: mondj a Max-nál jobb hitelkártyát!

 • zozo

  A Raffi prémium mindent überel, díjmentes, és kb. 5 perc alatt intéznek mindent. Én végig próbáltam majd az összes bankot, maradok náluk. Dobok egy e-mailt a bankáromnak és mindent megold. Szolgáltatnak. Ja, és ősszel jön valami csilli villi netbank is.

 • L70

  @Alfa

  Maxnál jobbat? Mondok, Citibank. Még mindig nem értem, miért kell külön nyilatkozni arról, hogy a visszatérítést majd mire akarod elkölteni. Nopersze azon kívül, hogy hátha nem tudod majd teljesen kihasználni (5.000 alatt marad a banknál). Hidd el, az automatikus jóváírás jobb volt.

 • Családfő

  Alfa, BB UPC. A Max egy vicc, bár nekem is van, arra migráltam.

  …és én is visszasírom a CitiLife-omat.

 • szocske

  @Alfa, a maxtól szinte bármelyik BB kártya jobb, de még a Raiff onecard is, szerintem.

  A 200ezres költési limit nagyon sovány, főleg, ha az embernek akad néhány 0%-os az időszak elején, pl. csekk/csoportos/MÁK, akkor ezzel hamar elérheti a limitet és alig kap visszatérítést.
  Ha nem szednék be a MAX teljes tartozását a raiff. kártyámról, azonnal lemondtam volna.

  De Ersténél maradva a wizz szerintem sokkal jobb, itt a teljes hitelkeret a limit, és negyedévente egyszer 4% a visszatérítés.
  Persze aki sosem repül wizzel, annak nyilván nem opció, ezt megértem, de nekünk már 6 éve erste-wizz pontokból megy a családi nyaralás útiköltsége, és a nyaralások mellett belefért még néhány városlátogatós hétvége is.
  Persze az arany időkben nem volt limitálva a visszatérítés, és 2012-ben még 1 hetes 4%-os akció is volt 🙂

 • szocske

  ha már vannak itt erste netbrokernél rutinos befektetők, egy érdekes kérdés:
  ismerősöm nyesz számláján volt néhány synergon részvény, a synergon csődölt, most vmi 5Ft/db áron tartják nyilván a számlán a kb. 50 db részvényt.
  Ismerős nyugdíjba ment, már fel is vette a pénzt a nyeszről, de a számlát nem tudja megszüntetni, mert az erste képtelen eltüntetni innen ezeket a részvényeket, azt javasolták adja el, de
  1. ki venné meg
  2. szürke a netbrokeren az eladás gomb mellette, így még próbálkozni sem tud.

  Az erstében már járt párszor anyázni, de egyelőre nem jutott célba, annyit javasoltak utoljára, hogy írjon egy kérvényt, hogy tegyék méltányosságból díjmentessé az értékpapír számláját amíg rendeződik az ügy (havi 700Ft ugye, mert egy normál és egy nyesz számla parkol ott üresen).
  Tudja valaki mit lehet ilyenkor tenni?

 • headset

  @szocske
  2017-05-05 at 08:07

  “… azt javasolták adja el, de
  1. ki venné meg
  2. szürke a netbrokeren az eladás gomb mellette, így még próbálkozni sem tud.”

  Egy ötlet: Ingyenes számla a Random Capitalnál és onnan megveheti saját magától. Azután a részvény ellehet ott örök időkig vagy a felszámolás végéig.

  Viszont, úgy látom, a bét-en már nem kereskednek a synergonnal. Meg kellene kérdezni az ERSTE-t, hogy tőzsdén kívül (OTC) le tudják-e bonyolítani az ügyletet.

 • szocske

  @headset, köszi, remek ötlet, továbbítom, kicsit macerás ugyan, de ha az erste nem tud jobbat kínálni, vészmegoldásnak jó lenne!

 • AngelInnocent

  Nekem az “tetszik” bennfentesként, hogy a nagy cégek dolgozói után dobáljuk a kedvezményes számlacsomagokat, a bank saját alkalmazottai pedig mindent hirdetmény szerint vehetnek igénybe.

 • Kiszamolo

  Angel, fiókvezető voltam egy bankban, de nem volt ott számlám, mert drága volt…

  Még a dolgozóknak sem tudtak adni egy nyomorult ingyen számlát.

  Mondjuk az egyik barátom a Vodafone-nál dolgozik, nagyon magas fizetéssel, de az egész családnak máshol van a telefon-előfizetése, olyan rossz csomagot kap a saját cégétől. Még ő is, nemhogy a családja.

 • headset

  @szocske
  2017-05-05 at 12:18
  “… kicsit macerás ugyan…”

  Úgy látom, hogy az ERSTE-nél az OTC minimumdíja 3000 Ft.
  A Randomnál meg csak állampapírokra és befektetési jegyekre van OTC díj feltüntetve. Lehet, hogy másra nem is lehet OTC vételi ajánlatot adni.

  Lehet az is megoldás, ha az ERSTE transzferálja a részvényeket a Random számlára. Pláne, ha meg lehet velük állapodni, hogy az 5000 forintos díjat méltányosságból csökkentsék vagy engedjék el.

  Vagy meg lehet kérdezni a felszámolót (probonum.hu), hogy mikor és mi fog történni a részvényekkel. Talán nemsokára törlik őket.

 • headset

  És a Randomnál személyes megjelenés nélkül is lehet számlát nyitni.

 • Egyszervolt

  Én bankban dolgozom, régebben kb. 500 ft fix díj volt és ezen felül minden ingyenes, forgalomtól függetlenül (ésszerű határokon belül). jelenleg kb. 150-200 ezer ft költéssel havi 50-100 forint körül van a számlavezetés, értékpapír számla is kb 2 ezer ft egy évre, viszont a dolgozói hitelek szarabbak mint a piaciak 🙂
  Az ismerősi körben is az a tapasztalat, hogy a legtöbb cég jó kedvezményeket ad a dolgozóinak (leginkább kereskedelem, gyártás stb.)

 • Alfa

  @L70: “… az automatikus jóváírás jobb volt.”
  De már nincs. RIP Citibank.

 • Alfa

  @Családfő:
  A BB UPC valóban elég jó, de csak az igényelheti, akinek van UPC előfizetése.
  Egyik lakásom címén sem elérhető a UPC, ez van.
  Ha elérhető lenne, akkor sem nagyon kéne, a Telekom IPTV nekem jobban bejön.
  Amúgy a 20000-es havi jóváírási limit impresszív.

 • Alfa

  @szocske:
  “…a maxtól szinte bármelyik BB kártya jobb”
  UPC: – nincs UPC-m sajnos, de egyébként tényleg jobb.
  Tesco: – a hülye Tesco pont jóváírással? Kizárt. Akar a halál annyit ott költeni.
  Főgáz: – 6% a gázszámlából? Vicc. (amúgy egyetlen lakásomban van csak gáz).
  A többit nem részletezem.

  “, de még a Raiff onecard is”
  A negyedévente(!) maximum 10.000 visszatérítéssel és aránylag magas költségeivel? Kicsit gyengébb mint a Max.

  ERSTE Max:
  “A 200ezres költési limit nagyon sovány, főleg, ha az embernek akad néhány 0%-os az időszak elején […] akkor ezzel hamar elérheti a limitet és alig kap visszatérítést.”

  Ja, hogy nem ismered a terméket. A költési limit nem 200K, az csak a visszatérítési limit. A költési limit lehet 1 millió is. Elkölthetsz akármennyi nem visszatérítéses tételt, nem számít az időrend, ha a kártyalimitbe belefért később is költheted a 200K jóváírhatót.

 • szocske

  @Alfa, oké, nem vitatkozom, felesleges.

  Csak annyit fűznék hozzá, hogy maxnál sajnos számít az időrend, direkt leteszteltem, MÁK vásárlásra 0% jár vissza, és ezzel fel is használod a 200k visszatérítési limitet. Korábban nekem is azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy a nullás kategóriák nem csökkentik a keretet megreklamáltam, kaptam írásban idézeteket az ÁSZF-ből, miszerint ez sajnos így van, 0%-kal is elfogyasztod a 200k kereted, hiába költesz utána 4%-os kategóriában, arra a hónapra már 0 Ft a visszatérítés.
  MÁK-nál ez nem nagy gond, a hó végére teszem és kész.
  De aki ezzel fizetné a csoportost vagy a postai csekket, ami határidős, neki nem olyan kellemes.
  Maxot első dolgom lett volna lemondani, ha nem örökli a beszedést a raiff hitelkártyámról, így viszont MÁK-ra is kapok 1% visszatérítést azon a magas költséges onecardon 🙂

 • Tamás

  nekem kicsit furi, hogy kiszámoló, mint banki főmufti kedvezőtlenebbül kapott számlavezetési kondíciókat, mint egy (pénzzel kitömött) user. Egy banki ismerős elég kedvezően jutott még CHF alapú hitelhez is, még a hőskorban, pedig nem is a pü-i vonalon, hanem talán a logisztikán mozgott a bankon belül egy közepes, vagy kisebb társaságnál..
  többen szidták itt a CIB-et, szerintem nekem lassan 10 éve van náluk megszakítás nélkül számlám, bevittem anno 1 azaz egy darab munkáltatóit, és kb minden ingyen van… utalás, éves kártyadíj, stb.. oké pénzt 150k-ig tudok felvenni, meg ha belép valaki a netbankba, akkor az SMS értesítés díja is 25 Ft/alkalom (talán), de ezektől függetlenül meg vagyok velük elégedve.. nem kell, hogy oda menjen a fizu (odamegy) + gondolom az utalásból is látják, hogy ott vagyok még, bár volt olyan időszak, amikor hónapokig nem őket használtam, és akkor sem szóltak..

 • szocske

  @Alfa, UPC-nek van mobil előfizetése is, nem csak kábeltévé.