Céges dolgozói bankszámlák

2017-05-03
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Sokan nem tudják, hogy a bankok is kínálnak kvázi flottás bankszámlákat, méghozzá egy-egy cég dolgozói számára.

Ezek teljesen közönséges lakossági bankszámlák, csak kedvezőbb árazással, mint amit megkapsz, ha egy bakfiókban nyitsz egy egyszerű bankszámlát.

A cégnek semmilyen kötelezettséget nem kell vállalnia, nem kell az adott banknál vállalkozói számlát vezetnie, vagy minden dolgozóját az adott bankhoz leszerződtetnie. Egyetlen kötelessége általában adatközlési kötelezettség, évente egyszer igazolnia kell, hogy az adott magánszemély még mindig a cégnél dolgozik. Ez általában egy excel-tábla visszaigazoláását jelenti. (Más banknál addig maradhat a dolgozó az adott kedvezményes díjcsomagban, amíg az adott cégtől munkabér érkezik a számlájára.)

A szerződés egy keretszerződés megkötésével jön létre és általában minimum öt főnek kell az adott banknál számlát nyitnia (vagy a meglévőt átvinni ebbe a díjcsomagba).

Ez nem egy teljesíthetetlen kikötés, ebből következik, hogy akár igen kicsi cégek is kérhetik ezt a keretszerződést a bankoktól.

Ha céged van, azért érdemes megkötni ezt a szerződést, mert egy olyan juttatás a dolgozóidnak, ami neked konkrétan egy fillérbe sem kerül.

Ha alkalmazott vagy egy cégnél, azért érdemes kérned a HR-t, hogy kössön nektek ilyen keretszerződést, mert olcsóbban fogsz ezután bankszámlát vezetni, akár ugyanannál a banknál, ahol eddig.

Semmi nem tiltja meg, hogy egyszerre a céged több bankkal is kössön ilyen keretmegállapodást.

Két példa céges dolgozói számlára két banktól:

Az egyik az Unicredit ajánlata, amit itt találtok, a másik az OTP ajánlata innen. Amint látni lehet, sajnos nem ingyenesek a számlák, hála a tranzakciós adónak, viszont sok tekintetben olcsóbbak a hagyományos számláknál.

Az OTP-nél érdekes lehet még a lakástakarék ingyenes nyitása, a lakáshiteleknél elengedett költségek és egyéb dolgok is.

De ez csak két példa volt, a többi bankot is érdemes megkeresned ajánlatért. Egy kis papírmunka és a munkavállalók spórolhatnak a bankszámláik költségén.

 

Previous Post
A Paypal mondjon le

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram