Emgoldex – a legújabb piramisjáték?

Gábor kérdezte, mi a véleményem az Emgoldex-ről, megéri-e beszállni.

Nos, rövid guglizás után sokat meg lehet tudni a cégről. Pontosítok: a cégről szinte semmit, ellenben a technikáról rengeteget.

A működési elve egyszerű: van egy 2010-ben alapított cég, amelyik a messzi Emirátusokban vesz aranyat, majd Németországba szállítja. Eddig ez rendben is van, bár már eleve óvakodnék az ilyen egzotikus helyen üzemelő, frissen bejegyzett cégtől. Felmerül az a kérdés is, hogy ha Hamburgban (Németországban) van a világ egyik legnagyobb aranytőzsdéje, akkor miért az Emirátusokba jegyzik be a céget és miért szállítják az aranyat kontinenseken át, amikor a szomszédban is lehet kapni? Mert egy uniós céget könnyű utolérni és perelni?

A cég komolyságát jelzi, hogy a megadott dubai címre, ugyanabba az egy irodába, a 704-es szobába az alábbi cégek is be vannak jegyezve, ugyanazzal a postafiókkal (valószínűleg offshore cégek):

My Business Consulting JLT
STRATEGY Links Ltd – Real Estate Consulting services
MPH Consulting Services
AALPS INVESTMENT

(A németországi cím alatt is található egy Antje Haas nevű logopédus és egy RTF Bau nevű cég is, bár az lehet, hogy egy irodaház, ezért sokat nem jelent.)

Update: nem az, hanem egy társasház. Fotók ebben a cikkben (kattints rá.)

A nagy trükk a következő: fizess be 540 eurot, szervezz be legalább két ismerősödet, akik szintén befizetik ezt a pénzt és máris akár 7.000 euro üti a markod. Ilyen egyszerű. (Illetve kicsit bonyolultabb, mert asztalok vannak, de ennyi a lényege.)

Az, hogy van arany is a képletben, csak a csali a horgon. Vagy parasztvakítás, ha úgy jobban tetszik. A lényeg a két ismerős beszervezése, akiknek további ismerősöket kell beszerveznie.

Sok okos telekommenteli a netet, hogy ugyan nem tudja, hogyan kapta meg a 7.000 euroját, csak mert két ismerősét be tudta szervezni, de megkapta.

Arra a kérdésre, hogy mégis 3×540 euroból hogy tud a cég kifizetni 7000 eurot, nem nagyon tőrödnek. Ajánlják, hogy szervezz te be két embert és fizess helyettük. Aztán a legrosszabb esetben, ha ők nem tudnak újabbakat beszervezni, 120 euro bukással kiszállsz.

Az emberi butaság félelmetes. Ide másolok pár linket, ahol ti is szörnyűlködhettek, mit képesek elhinni az emberek: http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=99599&p4=0

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerdesek__2216741-emgoldex-vannak-pozitiv-vagy-negativ-tapasztalataitok

Hirdetik még dolgozz otthon, online munka és ezer másik címen.

Drága Olvasóim, könyörgök, ti meneküljetek az összes ilyen lehetőségtől, hívják azt Emgoldexnek, vagy bármi másnak. Ahol előre kell befizetned és a hasznod más emberek belépése után lesz, az egyszerű pilótajáték, akármilyen szofisztikált matematikai zsonglőrködés mögé rejtik is.

Update: Valaki az Emgoldex nevében zaklat, hogy ne vádaskodjak, az nem pilótajáték. Mivel nincs kedvem pereskedni, kijelentem, hogy tévedés volt az emgoldexet pilótajátéknak hívni, ez egy becsületes MLM játék.

A piramisjátékot onnan lehet felismerni, hogy nem csatlakozhatsz befizetés nélkül, illetve nem vehetsz ki pénzt anélkül, hogy valaki mást beszerveznél. Ha ennél az Emgoldexnél a “marketingmunkádat” fizetik meg, ahogy állítják, akkor miért nem dolgozhatsz anélkül, hogy befizetnél közel kétszázezer forintot?! Miért fizet egy cég több, mint 6.000 eurót csak azért, mert két embert beszerveztél? És miből fizet, ha nem az új belépők pénzéből? (Ez a klasszikus pilótajáték receptje.)

Update: de az emgoldex nem az, lásd feljebb.

(Egy ismerősöm a Lyoness-be akart beszervezni, lelkesen magyarázta a szinteket, meg ha előre befizetek ennyi százezret, akkor ezekre a szintekre ugrok és ott már ennyi jár vissza, aztán eldönthetem, továbblépek-e és a többi. Amikor megmondtam neki, hogy egy egyszerű pilótajátékba ugrott be, meg volt sértődve. Ez kemény munka, nem pilótajáték. Ha még országos szinten beszerveznek félmillió embert, ő is gazdag lesz. Azóta sem az, pedig teljes lelkesedéssel próbálkozik. Kalapot le, a Lyoness mögé is sikerült egy nagyon túlkomplikált matematikai modellt bigyeszteni, de abból is kihámozható a lényeg: fizess előre és erre vegyél rá másokat is. Ott arany helyett vásárlói kártya van, ennyi a különbség. A Lyoness lényege nem a vásárlói kártya, mint sokan hiszik, hanem olyan emberek beléptetése, akik hajlandók pénzt fizetni, hogy aztán majd sokkal többet kapjanak vissza.)

Végezetül egy ismert történet, miért is garantált bukta minden “szervezz be még két embert” típusú játék. A történet szerint a sakk feltalálója szerényen csak azt kérte az uralkodótól, hogy az első kockára tegyen egy búzaszemet, a másodikra kettőt, a harmadikra négyet és így tovább. Pont ahogy az összes ilyen piramisjáték működik. A 64. kockába már 18.446.400.000.000.000.000 búzaszemet kellett volna rakni. Ha jól számolom, ez 18 trilliárd szem búza lenne, ez kb. fél méter vastagon beborítaná az egész Földet..

Egyetért? Kiegészítené? Vitatkozna? Kérdése van? Ne habozzon leírni a véleményét a kommenteknél. (Ha még nem tette meg, egy rövid regisztráció szükséges lehet.)

Ha szeretné tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelöljön be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo

Share

164 hozzászólás

 • Benke
  Sokan bedőlnek ezeknek. Az emberi hiszékenységre építenek. Annó régen mikor ezek bejöttek engem is mindenki be akart szervezni, a végén csak az volt az indok, hogy majd ők hatalmas Mercikkel járnak én meg trabival sem. A helyzet azóta megváltozott. Mindenki bedőlt befuccsolt a piramisjátékában. Volt olyan ismerősöm aki akkor működő boltjából kiszállt és mindenét betette egy piramisjátékba. Mondanom sem kell hogy mindent elbukott :o( Pedig lehet a mai napig működne a boltja.
 • Kiszmol
  Nekem is elakad a szavam, hogy mennyire buták az emberek. Ennyire nem teszi fel a kérdést, hogy ez hol éri meg a cégnek? Vagy ez már olyan magas matematika, amit az emberek nem értenek?!
 • pantlikaskiralylany
  Ezeknek mindig sokan fognak bedőlni, különösen, ha jól felépítik a marketinget.
 • Kiszmol
  Azért írtam róla, hogy legalább ti ne dőljetek be ezeknek. 🙂
 • Benke
  Mivel nincs pénzügyi oktatás, és nem is erőltetik nagyon, hogy meg lehessen vezeti az embereket, ezért ezen nem is lehet csodálkozni. (Most ugye Diplomát is akarnak nyelvvizsga nélkül) Bár külföldön is sokan bedőlnek ezeknek…
 • pantlikaskiralylany
  Szerintem jól leírtad, nem gondolnak bele, hogy ez miért jó a cégnek?
  Elhiszik a szépen felépített mézeskalács házikót. Az összes ilyen cég erre utazik.
  Nem véletlenül járnak a GLB-es Porsche-val, meg egyéb drága, feltűnő autóval.
  Nekem ugyan az jön le ebből, hogy mennyivel húznak le engem, ha futja erre? Másnak nyilván az jön le (és ez az általános, erre is törekszenek), hogy ennyire jól megy, akkor érdemes beszállni. Az más kérdés, hogy az adott emberkének egyébként kilóg a feneke a nadrágból, az autó nem az övé, az is megterhelő számára, hogy tankoljon bele, de ugye ez nem látszik…

  Pénzügyi oktatás sok helyen van, az más kérdés, hogy milyen szintű, ehhez szerintem józan ész kellene, vagy legalább emlékezhetnének a korábbi ilyen dolgokra.

 • Kiszmol
  Mondjuk a diploma mellé kötelező nyelvvizsgát én személy szerint hülyeségnek tartom. Egy középfokú nyelvvizsgával nem mész semmire, egy szakmai szöveg értéséhez majdnem felsőfokú szaknyelv kell, a külföldi cégeket meg nem érdekli a papír. Akkor minek? Lehetne az államvizsga része is egy nyelvi felmérő, ezért kár újabb papírt gyártani.

  Az már csak hab a tortán, hogy a középfokú nyelvvizsgázók zöme meg sem tud szólalni az adott nyelven egy-két év múlva.

 • bela1964
  Kedves Benőke!!

  Nagyon negatív MARHASÁGOT írsz ,nem tudom van-e róla fogalmad hogy mit csinálsz!! Ha neked ennyire a tudatlanságodból kifolyólag nem ment idáig semmi sem, akkor mi a francért foglalkoztál vele? Miért nem maradtál akkor az utcasöprésnél? Csak rontod a másik ember hangulatát ezzel! Kérj bocsánatot itt az egész országtól!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Kiszmol
  Egy ici-picit mellé lőttél, Benőkének éppen mennek a dolgok, személyesen ismerem.

  Szerinted az a negatív marhaság, hogy nem ugrik be ezeknek a lehúzásoknak, vagy csak egyszerűen nem értetted meg, amit írt?

 • szakmernok
  bela1964! Mi volt az a negatív marhaság amit benőke írt?
 • Benke
  Szerintem nagyon is hasznos a nyelv vizsga. Nem arra kell hogy anyanyelvi szinten tanuld meg mert azt már általánosban elkezdeni késő. Hanem arra hogy beszéljenek az emberek nyelveket. Még ha ez csak az angol is, akkor is kell. A szakmai szöveg értéséhez pedig szókincs kell nem anyanyelvi szintű tudás. Nem a papír a lényeg, hanem ha nem lesz kötelező, akkor nem is fogják tanulni a diákok, azzal pedig nem csak a saját helyzetüket rontják hanem az ország megítélését és helyzetét is. Nem vagyunk akkora piac hogy ne tudnának máshova tőkét /befektetést hozni ha nem tudnak nyelveket a munkavállalók, szépen elvinnék máshova. Elméletileg fejlődő ország vagyunk szükség van elméletileg a külföldi befektetésekre, ehhez pedig ismerni kell a nyelveket. Egy középfokú nyelvvizsgával pedig nekivághat a világnak és tud munkát keresni külföldön a magyar ami megint nem jó a gazdaságnak. ezért is akarják szerintem ezt a megkötést eltörölni.

  Aki tényleg csak a vizsgát teszi le az előtte sem tudott a vizsga időpontjában is csak átment, és utána sem tud. A Tanárokon múlik nagyobb részt, ill az hogy tudja -e használni vagy gyakorolni valahol…

 • bbornyu
  Ha nem a papír a lényeg akkor miért kötelező a diplomához? Hm?

  Benőke, elárulom, mert a világot érdekek vezérlik. Sokan vannak akiknek a nyelvvizsgáztatás nagyon fontos biznisz. Az,h goy ehhez gyártanak PC elméleteket, az meg nektek van.

  – Ugye tudod, hogy egyetlen magyar nyelvvizsgát sem fogadnak el külföldön?
  – Ugye tudod, hogy a cégek leszarják a magyar nyelvvizsgapapírt? Mert szó szerint semmit sem ér?
  – Ugye tudod, hogy nincs még egy olyan ország, ahol kötelező a nyelvvizsga a diploma mellé (nem nyelvi diploma természetesen)?

  Akkor minek??? Azért, mert sokan ebből élnek.

  De azért te csak erőltessed a dolgot.

 • bela1964
  Kedves Benőke! ( meg szól a többieknek is akik melletted állnak)

  Ha egyáltalán te (ti) benne is vagytok az Emgoldex üzletben akkor miért írtok ilyen negatív benyomású cikkeket, amit rajtam kívül nagyon sokan hasonlóan értelmeznek ,és nem -sokra tartják a hozzá állásotakat! A véleményem ugyan az , mert én csinálom és eleve pozitívan kezdtem az elején is, főleg most amikor nagyon szuperen működik ! Tehát ha egyáltalán ti is csináljátok mivel tudjátok magyarázni a véleményeteket? Ami bizonyító erejű? Mert ha semmivel akkor sok értelme nincsen erről a dologról “társalogni se” ! És nem hogy ti is a pénzkereséssel foglalkoznátok ,nem ilyen cikkek írkálásával ,rombolva nagyon sok embernek a hozzáállását! Kérdem én milyen alapon csináljátok? Csak vádolni tudtok ? Vagy tudtok valami hasznosat is????

 • baboca012
  Benőke!
  (Már elnézést, hogy nem írtam oda, hogy kedves, de egyáltalán nem tartalak kedvesnek! Sőt nagyon is felelőtlen embernek tartalak, aki minden indok nélkül próbál rongálni egy elismert 20 éves szervezetet. Ezen kívül pedig súlyosan megsérti a Magyar parasztságot, amit kikérek magamnak egy egész ország nevében.) De én legalább veled szemben ezt meg fogom indokolni, nem úgy, mint te, aki címlapnak olyan rágalmat használ, hogy az Emgoldex piramisjáték.

  Kezdem a megdöbbentő kijelentéseddel:
  Idézet: „Az, hogy van arany is a képletben, csak a csali a horgon. Vagy parasztvakítás, ha úgy jobban tetszik.”
  Hogy mersz ilyen lealacsonyító módon beszélni a parasztságról? Arról a néprétegről, aki akár 40 fokos kánikulában akár mínusz 20 fokos fagyban kint dolgozik a földeken és biztosítják egy ország teljes ellátását, magukat nem kímélve.
  Te mit ennél, ha ők nem tennék ezt?
  Remélem még maradt annyi becsület benned, hogy bocsánatot kérsz a parasztságtól tiszteletlen kijelentésedért.
  Én születésem óta városi lány vagyok így soha nem kellett elviselnem ezeket a megpróbáltatásokat azért, hogy élelmet biztosítsak egy országnak.
  Mélyen tisztelem a parasztságot, mert csakis ők biztosítják, hogy a konyhámban minden nap van élelmiszer.

  Emgoldex
  Az Emgoldexet az Egyesült Arab Emirátus hozta létre tavaly augusztus havában. Maga az Egyesült Arab Emirátus pedig 20 éve lett alapítva.
  Működése óta mi, akik beléptünk és dolgozunk a cégnek, csak jót tudunk róla mondani.
  Igaz te, aki elindítottad ezt a fórumot, te sem tudsz rá semmi rosszat mondani, csak azt, és ezt minden indok nélkül, hogy piramisjáték.
  Az, hogy miért piramisjáték, arra semmit nem mondasz, INDOK NINCS!
  Márpedig indok nélkül ez csak rágalom!
  Ugyanakkor elismered, hogy te nem vagy benne, tehát fogalmad nincs, hogy mi az Emgoldex, hogyan működik és mi a véleménye azoknak róla, akik benne dolgoznak.
  Tehát tapasztalatod nincs!

  Ezzel szemben én nemcsak tagja vagyok az Emgoldexnek, hanem hamarosan elérem a vezetői státuszt is. Ezért biztosítlak, ismerem az Emgoldexet és annak minden részletét.
  Kikérem magamnak, hogy piramisjátéknak nevezd ezt a munkalehetőséget, ami olyan sok család anyagi helyzetén segített.
  Kiemelten kikérem magamnak, hogy tagjaimról így beszélj „parasztvakítással” el lettek vakítva. Minden tagom elmúlt 18 éves és képes a felelősségteljes döntéshozatalra.
  Ezért tagjaim nevében is felszólítlak, kérj bocsánatot tiszteletlen kijelentésedért.

  Köszönet az Emgoldexnek!
  Mi, akik tagjai vagyunk, azt hiszem, mindenki egyetért ezzel a mondattal: Köszönet Emgoldex!
  Nem vagyok egy írogató alkat, de kénytelen voltam mindezt leírni.

  A többi Internetes munkát, amit feltüntettél nem ismerem! Így én itt csak az Emgoldexről adtam véleményt.

  Ha bárkit érdekel az Emgoldex és annak működése nagyon szívesen adok tájékoztatót róla akár a Skypén személyesen is. Természetesen minden kötelezettség nélkül.

  Tiszteletem minden olvasónak!
  Varga Gyuláné (Emgoldex szervező)
  Skype: baboca012

 • MandM
  Benőke, te elviszed a topikot 🙂

  Egyébként meg úgy látom, szépen összejöttetek itt páran, akik elbeszélgettek 🙂
  Csak a pontosítás miatt:
  ahhoz, hogy az 500 40 eurós aranyvásárlásodért megkapd az első 3500 euró értékű aranyad, 8 fő arany vásárlása kell, a cégnek marad 820 eurója. Már megéri neki, igaz? Természetesen ebből még mindenféle levonás jön, illetve nem eurót kapsz, hanem aranyat. Hiszen aranykereskedésről szól. Eladod a cégnek az aranyadat, ezen is nyer.
  Látjátok már, hol éri meg a cégnek? Csak egy kis számolás kell, egyébként a szabályzatban minden le van írva.
  Hol éri meg neked? Neked sehol, mert nem vagy benne 🙂
  És nekem? 500 euróért kapok 7000 euró értékű aranyat. Mindegy hol lesz az arany árfolyama! Lehet, hogy 200g, lehet, hogy csak 100g, de mindenképpen több, mint amit 500 euróért tudnék venni. És persze a barátaimon is segítek ezzel, ők is így tudnak “felhalmozni” aranyat.
  Ami a befektetési portfóliónk egy része, mint ahogy ezt nagyon helyesen írtad is.

  Szóval kér vitatkozni, hogy jó-e vagy nem. Két ember ugyanazt a dolgot nem láthatja ugyanolyannak, különbözőek vagyunk.
  És hogy kinek lesz igaza? Ez meg a jövő zenéje. Lehet, hogy neked és egyszer megszűnik ez a cég, lelép a sok pénzzel – bár addigra már nekem is sok aranyam lesz, hiszen házhoz szállíttatom!, már van itthon -, de lehet hogy nekem, akkor meg semmi nem történik, mert arról nem fogsz tudni, milyen jól élünk belőle nagyon sokan 🙂

 • nnk
  szegény benoke, ezt jól megkaptad! :):):):)

  baboca: a parasztság -20 fokban nem dolgozik kinn a földeken. olyankor nincs mit dolgozni, illetve a fagyott földben nem is lehet. aranyos vagy, hogy így félted őket, de nem kell, tudnak ők vigyázni magukra… 🙂

 • bela1964
  Egyetértek maximálisan az Erzsébettel. És Benőke ha van valami ésszerű hozzáfűzni valód akkor keresd a gépeden a betűket nyugodtan és írd ami a szíved nyomja!
 • Gonzalez
  Szép napot!

  Szerintem meg nyugodtan leírhatja a véleményét bárki (előrehozom, de bunkó módon nem fogok bocsánatot kérni senkitől). Nem ismerem ezt a piramisjátékot, amiről jelenleg szó van, viszont próbáltak beszervezni a Lyoness-be. Mondhatni a leírtak alapján mindkettő piramisjáték, hiszen pénzt kell adnod és bevonni magad alá másokat. Mi ez ha nem piramisjáték??? Ismerek rengeteg Lyoness-est ezekből ismerem azt aki Magyarországon kezdte el, és azt is aki Hollandiában. Nos nekik megérte, és talán még az alatta lévő1-2 szintnek. Aztán a többiek pedig csak a pénzt adták a csúcs emberek meggazdagodásához 🙂
  Azt meg ne magyarázza meg senki, hogy az aki nem szervezett be maga alá senkit, az haszonnal jön ki belöle, mert ugye mindig kell alánk valaki, mert annélkül nem mehet. Ha ezt az Emirátusok alapították, akkor ők voltak, attól még a játék, az játék marad…

  Kedves Varga Gyuláné, csak hajrá, sok sikert! Amúgy semmit nem írtál le, ami nem arra utal, hogy ez nem egy piramisjáték. A “paraszt vakítás”, pedig egy köznyelven használt szófordulat. Senkinek nem kell ezért elnézést kérni szerintem.

  Üdv.:
  “Bunkó” Gonzalez

 • kajakmarci
  Üdvözlök mindenkit ezen a szép délutánon.
  Engem is megpróbáltak belevinni ebbe de nem dőltem be neki. Az megéri egy cégnek hogy befizetnek neki 4320 eurót és visszaad valakinek 3500-at és csak 820-at tart magánál? ezt ugye egyikőtők sem gondolja komolyan. A másik dolog ezzel kapcsolatban azt mondják “legalábbis engem azzal akartak rábeszélni hogy az arany értékálló. csak szólók hogy ez egyáltalán nem igaz.

  ÉS KEDVES BABÓCA012. TE SEM TUDSZ EGY CSEPPEL SEM TÖBBET A CÉGRŐL MINT BÁRKI MÁS HIDD EL CSAK A SABLONSZÖVEGEDET.

 • baboca012
  Kedves Gonzales!

  Miért kellene bocsánatot kérned? Semmi tiszteletlen nincs az írásodban.
  Neked az a véleményed, hogy az Emgoldex piramisjáték.
  Ez a te véleményed!
  Erre nekem csak egyetlen kérdésem van: Benne vagy és dolgozója vagy az Emgoldexnek?

  Tisztelettel
  Varga Gyuláné (Erzsébet)
  Emgoldex szervező

 • bela1964
  Tisztelt Gonzales!

  Őszintén szólva a te véleményed jobban közelebb áll az igazsághoz ,mivel te a szívedből beszélsz, és csak ajánlani tudom neked az Emgoldex üzletet, mert érzésem szerint nem is vagy még benne. És ha ezen kívánsz változtatni akkor jelezd itt először, segítek én is , és még rajtam kívül sok ember, számodra is egy elfogadható kellemes életben élni, nem olyan szegény országban mint ami ma jellemzi Magyarországot is sajnos. Természetesen ez csak egy ajánlat , viszont segítünk neked is nagyon sokan ! Ha nem igazán tetszik ez neked akkor is csak elnézést tudok tőled kérni! Várom itt a hozzászólásod. És privát vonalon fel veszem a kapcsolatot akkor majd veled Szia. Béla

 • bela1964
  Kedves kajakmarci!

  Tudod-e mi a “sablonszöveg”? Élő példával ha tudnád bizonyitani akkor vinnék neked egy karácsonyi ajándékot, bizony isten! De erről azt hiszem nem kell gondolkodnom!
  A másik: Gondolom a leírtakból neked arról sem sok fogalmad lehet ,miért is számít az arany érték állónak! Tehát az kizárt dolognak tartom hogy te tag lehetnél. Ez csak egy vélemény, és cáfolj rá bizonyíthatóan! Magyarázd el ezt az állításod , hazudtolj meg ne csak engem hanem az összes szakembert aki ezzel a témával foglalkozik az egész világon! Ha tévedek akkor természetesen bocsánat a feltételezésimért! Tisztelettel Béla

 • baboca012
  Kedves Kajakmarci!

  Az arany mindig is értékálló volt és lesz is. Ezért helyezik az országok aranyba a tartalékukat.
  Ezt nevezik: ARANYTARTALÉKNAK!

  Tisztelettel
  Varga Gyuláné (Erzsébet)
  Emgoldex szervező

 • Gonzalez
  Kedves Gyuláné!

  Most idézek egy olyantól, aki nyílván benne van:
  “500 40 eurós aranyvásárlásodért megkapd az első 3500 euró értékű aranyad”
  Ki az a hátrányos helyzetű ember, aki neked 540euroért 3500euro értékű aranyat fog adni? Ez nekem mese 🙂 Tényleg legyen ez Nektek sikeres, de én már akkor meggyőződtem arról, hogy ilyenbe ne másszak bele, mikor a “SkyNet”-től (ha jól rémlik a neve) próbáltak(!) beszervezni. A 2. legmagasabb szinten voltak az ismerőseim, és jelenleg büntetőeljárás folyik az alapítók ellen, a céget pedig felszámolták a hatóságok.

  Kedves Béla1964!

  Köszönöm, de nem kell segítség. Jelenleg ugyan Mo.-on tartózkodom lévén ünnepek közelegnek, de amúgy Hollandiában élek, és hál’ Isten már nem nélkülözöm, bár meg kell gondolnom mire költök, de jó fizetésem van és ugyan frasztó nehéz fizikai munkám, jól megélek belőle, tudom tervezni a jövőmet.

 • kajakmarci
  Kedves Béla

  egyértelmű hogy mindenki a maga pártját fogja. hogy mi a sablonszöveg a cégbemutatásos rész hogy ha jól olvastam 20 éve müködő stb stb. Neharagudj meg kedves Béla de had kérdezzem meg te beleláttál valaha is ennek a cégnek a könyvelésébe vagy belső központi rendszerébe? Ohh úgyérzem egyértelmű a válasz NEM. szóval egy szóval és ténnyel sem tudtok többet mint amennyit “tudnotok kell” az meg hogy hogyan működik ez a cég? soha a büdös életbe nem fogod tudni mert egy kis mókús vagy ennek a cégnek a mókuskerekében. hm teszem fel neked a kérdést győz meg arról hogy az arany miért is értékálló????

 • Gonzalez
  Kipróbálom amúgy szívesen, ha kapok a bankszámlámra egy 5 000€-s fedezetet kezdésnek. Hiszen, ha ez tényleg ennyire sikeres, akkor nem hinném, hogy problémát okoz 🙂 Az első 10 000€ után 7500-at fogok vissza fizetni, és ezt szerződésben röfzíthetjük. Ha bukom, akkor viszont fájdalom díjjúl kérek plusz 2000€-t. Ha áll az üzlet, akkor hajrá 🙂
 • sgem
  Dögöljön meg minden gyökér, aki ilyen szarba belép, aki meg futtatja is az kapja be… a pénz éhségnél, csak a seggnyalás a nagyobb fóbia, Magyarországon….
 • baboca012
  Kedves Gonzales!

  Helytelenül idézed a hölgyet, mert bár pontosan idézed azt, amit leír, de azt már nem rakod hozzá, hogy az 540 euró beugró összegen kívül a munkádat fizetik meg
  2X 540 euró értékű arannyal. Mert 2 táblán mész végig mivel a 2 tábla egy ciklus.
  A munkád pedig az, hogy 2 embernek átadod ezt a lehetőséget, akik belépnek hozzád.
  Ez az egész munkád és ezért kapsz 7000 euró értékű aranyat.

  Tisztelettel
  Varga Gyuláné (Erzsébet)
  Emgoldex szervező

 • kajakmarci
  ugylátszik te egy igazán szegény ember lehetsz.
  netán te nemszereted a pénzt?
  nem irigykedni kell arra aki valamilyen eredményt bármilyen területen munkával elér hanem követni a példáját. Ha valaki normálisan akar élni anyagi biztonságban attól még nem gyökér
  De te ellenben biztosan az vagy ha ilyet írsz
 • baboca012
  Tisztelt tagság!

  1 óra és 15 perce várom, hogy valaki végre megindokolja, hogy az Emgoldex miért piramisjáték?

  Tisztelettel
  Varga Gyuláné (Erzsébet)
  Emgoldex szervező

 • bela1964
  Gondolom nagyon sok mindenről neked van “fogalmad”, így nem tartom ésszerűnek ezt a falra hányt borsó jellegű szöveget. Neked biztosan van fogalmad a körülötted lévő világról . Így fáradságos számomra ez a ‘tanóra’ .Elég sokat tanítottam középiskolában gyerekeket olyan tárgyakból amiből az egész életükben esetleg hasznosíthatnak, de ha meg nem sértelek ( ez nem is célom) te nem tartozol még egy sokat megélt korosztályhoz ,akinek a véleménye számíthatna sok esetben. De továbbra sem kívánlak megsérteni, ellenkezőleg ,csináld azt amit te jónak látsz! Én mindenesetre már rendelkezem a kézpénzemmel együtt az aranyról szerzett tudásommal is! Aminek a tanulását még valamikor több mint 30 évvel ezelőtt az általános iskolában tanultam és most is folyamatosan gyarapítom a tudásom,számottevő igazi pénzügyi szakemberektől , és nem csak ilyen hozzászólóktól ( ami természetesen csak véleményezőket jelent) . Tehát csak annyi hogy csináld amiről te meg vagy győződve ,és teljen boldogan a karácsonyod! Köszönöm ,és szervusz!
 • kajakmarci
  Kedves baboca012
  mert ahogy a mai világban ugy minden piramisjáték. ha te mint benne lévő nem látod át hogy piramisjátékban vagy akkor eléggé csukva vannak a szemeid. Egyenrangú vagy az alapítokkal? NEM
  Alattuk vagy? IGEN
  akkor máris kitűnik hogy piramisjáték.
 • Gonzalez
  Tehát én befizetek 540€-ot majd szólok 2 havernak (nem barátnak, mert amíg nem látom, hogy pénzük lesz belőle, nem viszem bele a barátaim, maradjunk haveroknál), A-nak és B-nek. mindketten befizetnek 540€-ot, ekkor én kapok 2×540€-ot azért, mert találtam két balekot(1080€). Nyertem eddig 540€ plusz az általad emltett 7000€-ot. Mert beszerveztem A-t és B-t. tehát van két “táblám”. Ha jól látom eddig a cég erősen minuszos. mivel befizettünk 1620-at, de én már igényt tartok a 7540€-ora. Szóval hol is a cég haszna? Gondolom, itt van valami csapda, mert nem vehetem ki a pénzem…
  Vacsora után megnézem a választ, mert már tényleg érdekel 😀 De fedezet nélkül az én euromból nem fg látni ez a cég az tuti, azt most leírom… És azért itt, és nem privát, mert kíváncsiak szerintem mások is.
 • Benke
  Hiért fontos a papír? Megindokoltam ugyan de konkrétan nem írtam le valóban. Ha nem lenne kötelező, akkor a diákok 2/3 -a nem is tanulna semilyen nyelvet. Hát ezért fontos a papír ami valóban nem ér sokat, de így ezzel legalább szerez némi nyelvtudást amivel el tud boldogulni vagy el tud menni külföldre élni dolgozni. Alapnak mindenképpen jó… Hát ezért… Egyébként úgy írtad le ahogy van csakhogy Mo -n a cégek kérik a papírokat így vagy úgy…
  Valljuk meg az igazat te sem tanulnál egy nyelvet sem ha nem lenne kötelező. Ahogyan én sem tanultam volna. Hatalmas hátrányban lennék…
 • Benke
  Kezdeném ott, hogy egy darab cikket sem írtam :o)
 • pantlikaskiralylany
  “És nekem? 500 euróért kapok 7000 euró értékű aranyat. Mindegy hol lesz az arany árfolyama! Lehet, hogy 200g, lehet, hogy csak 100g, de mindenképpen több, mint amit 500 euróért tudnék venni”

  ezt elmagyarázná valaki? Most akkor van arany, vagy nincs arany?
  Lehet, hogy 100g lehet, hogy 200g?????????????????????????

 • bela1964
  Úgy tűnik nem fejlődsz sajnos, mert ha nem tévedek akkor az egész világ “piramis” rendszerben épül fel , és nem egy “piramisjáték ” alapján. Tök felesleges téged ilyenekre tanítani, menjél a saját valamikori tanáraidhoz hogy pótvizsgázni szeretnél gyakorlatilag minden tantárgyból! Kérdezd meg hogy mit jelent a “piramis játék ” fogalma. És mi a különbség az egyébként felépülő piramis rendszernek látszó bármitől! De nem tartok neked este tanórát mert meggyőződésem hogy reménytelennek látszó ember lehetsz sajnos, minden sértegetés nélkül! Félre ne értsél, de kiderül a néhány hozzászólásod alapján hogy nem sok közöd van a témához ,tehát egész nyugodtan tanulj szerezz be magadnak valóságos információkat ,és fejleszd a fogalmi kincstáradat! Ha félreérthető lennék akkor továbbra is elnézést kérek tőled, továbbra is kellemes ünnepeket neked, és utána pedig sokkal boldogabb új évet mit az idei is lehetett! Üdvözlet: Béla
 • Benke
  Kedves baboca012:
  Veled ellentétben elolvastam azt amire válaszolok, és azt is megnézem kinek :o)

  Mivel szándékosan kiforgatod a szöveg szavait így szerintem további vita veled felesleges.

 • pantlikaskiralylany
  Mondjuk az előző választ nem nnk-nak szántam, de még mindig nagyon jól működik a postr…

  Kedves Varga Gyuláné,
  ha elolvasná a cikket (elejétől a végéig) akkor egyrészt kiderülnek Önnek, hogy ki írta a cikket (súgok, nem én, és nem Benőke), másrészt pedig talán megtalálná a választ a kérdésére 🙂

  Egyébként kívánom, hogy gazdagodjon meg annyira, hogy boldogan éljen belőle, mert jelenleg nem tűnik boldognak 🙂 Ha az lenne, csendben mosolyogna az orra alatt, hogy milyen buták, nem tudják, hogy ebből milyen jól lehet élni…
  Üdvözlettel: Pántlikáskirálylány

 • kajakmarci
  Nos nézd kedves Béla!

  Pár hozzáfűznivalóm lenne. Előszőr is amíg az én tudásszintemet nem ismered addig szerintem ne menjünk abba bele hogy kinek milyne tárgyakból kellene pótvizsgát tennie. Hm reménytelennek látszó ember vagyok? Neked is vna mit tanulnod még bőven nagyon is sokat. Azért mert szép elnevezéssel élve ha jól emlékszem “pedagógus” vagy nem kell azt hinned hogy te mindent annyira jól tudsz. Mert akármennyire is fáj neked lehet vna aki nálad jobban ért hozzá. És most itt nem feltétlenül magamra gondolok. kiváncsi lennék leülnék veled szembe tárgyalni és megnézném hogy hogyan akarnál ebbe az üzletbe belehúzni.

 • Kiszmol
  A nyelvtudás valóban fontos dolog, az egyetemi tantárgyak felét kidobnám a szemétbe és helyette nyelvet taníttatnék. Ami nem fontos, az szerintem a nyelvvizsga.
 • baboca012
  Tisztelt tagság!
  Idézet: “Emgoldex – a legújabb piramisjáték
  Kiszámoló | 2011-12-20 10:44:13 | Módosítva : 2011-12-20 12:34:53”
  Kerek 2 órája várok, hogy valaki indokolja meg, hogy az Emgoldex miért piramisjáték?

  Varga Gyuláné
  Emgoldex szervező

 • Benke
  Hát ez pontosan így van, de így lehet biztosítani, hogy legalább tanulják a nyelvet :o) Na de mindegy ez nem ide való téma. Van itt sokkal izgalmasabb is 😀
 • Kiszmol
  Bocsi, Benőke, jól megkaptad. 🙂

  Azért az mutat egy szintet, ha valaki azt gondolja, te írtad a cikket. 🙂

  Asszem nem is kell jobb alátámasztás a cikkhez, mint némelyik komment.

  Kedves Emgoldexes ügynökök!

  Hallottátok már a mesét, ahol a sakk feltalálója csak azt kérte az uralkodótól, hogy az első kockára tegyen egy búzaszemet, a másodikra kettőt, a harmadikra négyet és így tovább? A 64. kockába már 18.446.400.000.000.000.000 búzaszemet kellett volna rakni. Ha jól számolom, ez 18 trilliárd szem búza lenne, ez kb. fél méter vastagon beborítaná az egész Földet..

  Ez a szívás a “szervezz be még két embert” típusú piramisjátékokban.

 • bela1964
  ” behúzni téged? ” az Isten őrizzen meg tőle! Nem kell ilyen beállítottságú ember tudod aki lehúzza a többi pozitív embert! Az isten őrizzen meg ettől!
 • kajakmarci
  Kedves Béla
  Ennyire pancser vagy hogy kifogást nem tudnál kezelni? Esetleg rossz a tárgyalás technikád?
  Vagy csak a körülötted lévő embereket sikerül meggyőznőd
 • baboca012
  Tisztelt tagság!
  Idézet: “Emgoldex – a legújabb piramisjáték
  Kiszámoló | 2011-12-20 10:44:13 | Módosítva: 2011-12-20 12:34:53”

  Kerek 2 órája és 22 perce várok, hogy valaki indokolja meg, hogy az Emgoldex miért piramisjáték?
  Varga Gyuláné
  Emgoldex szervező

 • Szeesz
  baboca012:

  Két kérdés:
  Ha belépnék az emgoldex-be, akkor kapnék egy árva petákot is ANÉLKÜL, hogy befizetnék egy centet is?
  Ha befizetném a “tagdíjat”, akkor kapnék egy árva petákot is ANÉLKÜL, hogy beszerveznék másokat?

  Ha mind a 2 kérdésre a válasz: “NEM”, akkor PIRAMISJÁTÉK-ról van szó (vagy másként nevezve: PILÓTAJÁTÉK-ról)

  A nyelvvizsgapapírral kapcsolatban:
  Vegyünk példaként 2 embert. Nevezzük őket: Pistikének, illetve Mórickának.
  Pistike közel anyanyelvi szinten beszél X nyelven, viszont az egyetemen éppen csak túl bírt jutni egy KETTES-sel.
  Móricka NÉGYES-ÖTÖS átlaggal végezte el ugyan azt az egyetemet, mint Pistike, viszont a nyelvtudása olyan gyatra, hogy nem sikerült neki még egyszer sem a középfokú nyelvvizsgája.

  Kérdés:
  Vajon Pistikének, vagy Mórickának van NAGYOBB szaktudása? Vajon Pistikével vagy Mórickával járna jobban a cég, ha az adott munkakör betöltéséhez NINCS szükség idegennyelv tudásra?

  A fenti cég jelen állapotban KIZÁRÓLAG a (már elnézést, de) “szakmailag hül*e” Pistikét alkalmazhatja a szakmailag legalább 100-szor többet érő Móricka helyett, hisz Mórickának nincs meg a diplomája.

  Ezen kellene változtatni!

  Sokan jönnek azzal, hogy “Jaj, nem fog annyit érni a diplomám, pedig Én letettem a nyelvvizsgát, hogy megkaphassam”.
  Ezeknek üzenem, hogy:
  Az lehetséges, hogy a diplomájuk nem fog “annyit” érni, mint eddig, mert ugyan annyit fog érni mindenki diplomája. VISZONT!!!! És ez a lényeg: Ott van a kezükben a nyelvvizsgapapír, aminek a segítségével már többet érnek azoknál, akiknek csak diplomájuk van, de nyelvvizsgájuk nincs!!!
  (Ja, vagy ott a gond, hogy hiába van a kezükben a nyelvvizsga a diploma, egy fikarcnyit se tudnak TÖBBET idegen nyelven, mint az, akinek még nem sikerült a nyelvvizsgája és ezért nincs diplomája? Oh, ezer bocsánat, akkor így már teljesen más…..)

 • kajakmarci
  Kedves baboca

  Ne csak a választ várd indokold meg nekünk hogy
  MIÉRT NEM PIRAMISJÁTÉK?

 • Kiszmol
  Igen, ha a munkádat fizetik meg, akkor miért nem lehet beugró nélkül elkezdeni dolgozni?! Hiszen ha felhajtok két vagy akárhány embert, aki vásárol, akkor is ki tudják fizetni a pénzt amit a “marketing munkámért” kapok.

  Tehát kedves babóca, miért nem beugró nélkül veszik fel a dolgozókat? Segítek: mert az egész rendszer ezekre a befizetésekre épül. Azaz piramisjáték.