Havi 1.320 perc beszélgetés maximum 2.650 forintért

Bár írtam róla pár napja, szerintem ez van annyira érdekes, hogy külön cikkben is legyen róla szó.

A dominosok október elsejétől három hírnek örülhetnek:

– A Most opciót az is bekapcsolhatja, akinek eddig nem volt aktív. (Le volt zárva a lehetőség az újaknak néhány hónapja.) Ekkor 9 forintért hívsz Telekomot, 19 forintért bármi mást. Havi díja nincs.

Rossz hír, hogy havonta újra kell igényelni a Telekom appban, bár állítólag kapsz róla SMS figyelmeztetést.

(Mivel úgy eldugták, hogy 10 emberből szerintem 8 nem találja meg, így tudod újra és újra beaktiválni a Telekom appban: Áttekintés, ott kattints a számodra, utána bejön előfizetések, ott tekerd lejjebb, hívásnál minden hívásszolgáltatásra kattintasz, egyszeri szolgáltatások és ott lesz.)

– 300 forintért annyi Telekomos számot hívsz, amennyit csak bírsz 24 órán át. (Mivel 9 forint egy perc hálózaton belül egyébként Most opcióval, napi 20-30 perc felett érdemes ezt választani. A perc alapú számlázás miatt ilyen tág a határ, az a kérdés, hogy milyen hosszan beszélsz egy-egy alkalommal.)

– S a legérdekesebb, amiért külön cikket írok róla: a Telekom megerősítette, hogy akárhányszor újra lehet aktiválni a 300 forintos és a 600 forintos lehetőséget is. Ez utóbbinál 168 órán keresztül (vagyis egy héten keresztül) 300 percet beszélhetsz bármilyen irányba. Mivel a legrövidebb hónap 4 hét, a leghosszabb 4,42 hét, így a legrosszabb esetben 2.650 forintért havi 1350 percet tudsz lebeszélni, ez munkanapokkal számolva 1 óra és másfél perc naponta. (Igaz, perc alapú számlázással.) Kettőezer-hatszázötven forintért. A legrosszabb esetben.

Ugyanis nem muszáj azonnal újraaktiválnod, ha lejárt. Ha szabadságra mész két hétre, vagy csak tudod, hogy alig fogsz beszélni, még mindig ott a Most opció 9/19 forintos percdíjjal.

(Hogy ne kelljen számolnod: mivel az előfizetések fele telekomos, akiket olcsóbban hívsz, ezért 14 forint lesz az átlagos percdíjad. Heti 43 perc beszélgetés felett éri meg bekapcsolnod a heti 600 forintos opciót. Ne felejtsd, perc alapú a számlázás, ezért ezt már úgy heti fél óra, vagy napi 4-4,5 perc magasságában eléred.)

Internetre pedig ott a Maraton, 4 GB lejárati idő nélkül 3.559 Ft-ért. Itt is annyit használsz, amennyit akarsz. Ha neked elég, akár egy évig is elvagy egy feltöltéssel. (Tipp: kicsit is jobb telefonoknál lehet korlátozni a háttér-forgalmat és azt is, egyáltalán melyik alkalmazás érje el a mobilnetet. Sokat tudsz spórolni ezzel is. Megéri egyszer beállítgatni, melyik alkalmazás milyen sűrűn használhassa a mobilnetet, ha egyáltalán.)

Ilyen árak mellett nem az a kérdés, hogy ki vesz lakossági előfizetést, de még az is, hogy a flottásoknak megéri-e flottában lenni. Kevesen beszélnek napi egy óránál többet és ők sem 2.650 forintért kapják meg, főleg ha az “éves tagdíj”-at és egyéb költségeket, mint például a szám flottaszervező cégre való írását is figyelembe veszik. Szerintem a flottások kétharmadának olcsóbb lenne a Domino ezzel az árazással.

(Összehasonlításul: lakossági csomagban 80 percet kapsz havi 2.000 forintért és utána 35 forint lesz a percdíjad.)

Évek óta várjuk a Digit, mint az epret, de lassan a Telekom is kijön teljesen jó ajánlatokkal, csak oda kell figyelni ezekre a lehetőségekre.

Share

23 hozzászólás

 • Sanyi
  vajon küldenek értesítést, ha elfogy a 300 perc?
 • Gabor
  Maraton internet: Az a legjobb benne, hogy a 4 Gb az EU-n belül is felhasznalhato 100 %-ban korlatozas nelkül 🙂
 • birzol
  Mikor érünk el oda mint a hanyatló nyugaton, hogy nem kell előre tudjam/megmondjam/megrendeljem ha akarok valami kedvezményt?!
  Tudjam én mindig előre, hogy mennyit fogok beszélni / tömegközlekedni ma, vagy a héten: vegyek napi, heti, vagy inkább egyenesen havi bérletet?

  London: felszálláskor oda tartod a bank kártyád, egy busz jegy 1.5 font. De ha 3x mentél akkor már többet nem fizetsz aznap, 4.5 fontnál megáll a számlálás. Azaz napi 4.5 fontért kaptál napi jegyet. DE nem kellett előre tudjad, hogy te most 4.5 fontért napi jegyet kell vegyél, mert majd úgy fog alakulni a napod!
  Ám 21.20 fontnál a heti számláló is megáll. Így kell ezt jól csinálni

  Ja, és arról már nem is beszélve, hogy 1.5 fontért nem csak egy busszal mehetsz, hanem 60 percen belül válthatsz egy másodikra.
  Szégyellheti magát egy pár megyeszékhely az áraival és Londonban hány 10 kilómétert közlekedsz azért a pénzért..

 • Goldem
  birzol
  2018-10-02 at 13:21

  na ja, fogorvoshoz meg a hanyatló magyar egészségügybe jártok haza wizzairrel, mert a kinti annyira alja, hogy bármi van egyből kihúzzák, vagy megfizethetetlenül drága. csípő protézis, műtétek mind ugyanez.

 • birzol
  OFF: Londonban a metrón be és kiszálláskor is érinteni kell a bankkártyát, hogy tudják hány zónán mentél át, mennyit vonjanak le. Olvasgattam a honlapon a GYIK-et: mi van ha be- vagy kifele menet nem érintettem a kártyát? Válasz: semmi baj, biztos valamiért elfelejtetted, megnézzük, hogy ilyenkor általában hol szoktál be vagy kiszállni és úgy vesszük, hogy most is ott tetted. De lehetőleg máskor érintsd a kártyád.
  Valahogy így leírva. Nem hittem el amit látok. Nem rögtön bünti? Megtehetnék, hogy jól beterhelik a kártyát. De nem!

  Másik: Jött az ellenőr, kéri a kártyát. Oda adom, tarja a géphez, valamit mormog. Megint oda tartja, mondja OK és vissza adja. Ahogy tenném el, jut eszembe nem is ezzel a kártyával fizettem, utána szólok, bocsi, ez a jó. Oda tartja, mondja OK. Miközben az előző nem volt jó, nem jött azzal, hogy ihaj-csuhaj, fogtam egy lógóst, most bünti elő az igazolványt.

 • jános
  ilyenért nem kell nyugatra menni, Varsóban is többször volt hasonló tapasztalatom. Ott is van hétvégi tömegközlekedési jegy, ami péntek héttől vagy hattól érvényes vasárnapig (és a reptérről is be lehet vele mennie a városba a gyorsvasuttal).

  A repülő viszont kb 1,5 órával korábban ér be, mindig megkérdem, hogy most jöttem, elenged e ezzel a jeggyel, aztán soha nem volt, hogy azmajd csak héttől jó, lehetett menni rendbe, nem baszakodnak az aemberrel.

 • Serrin
  Ebben a hónapban váltok előfizetésről dominóra. Egyszerűen az előfizetéses díjak már nem érik meg.

  Ha hálózaton kívül telefonálok, akkor eddig egy voda tuti kártyával tettem, mert a 35 ft/perc már nem is nevetséges. A váltás után nem lesz szükség rá, ráadásul a maraton net havonta olcsóbban jön majd ki, mint most a havi 6 giga.

 • birzol
  Hát igen, mondom, hogy hanyatló nyugat 🙂
  De amúgy meg az úgy van, hogy a magyar fogorvos hét/hó közben kint praktizál, hétvégén itthon. A mienk így jár a fogtechnikussal együtt.
  Úgyhogy megesik, hogy itt is ott ugyanazok az orvosok vannak, azt pedig orvosa válogatja, ki milyen jó szakember. Ismerek olyat akinek 18 éves korában kihúzott a fogorvos két 8-as fogat. Mert azt kell. A többivel azóta is megvan, csak másik fogorvosnál.
  Édesanyám pedig csípőprotézis műtét után halt meg. Úgyhogy ne feszegessük.
 • IB user
  @birzol: megerősítem, hogy mindkettő Amszterdamban is ugyanígy van. Normális társadalmakban működik a bizalom.
 • Szabolcs
  Én flottában vagyok, vodás, kb 6 ft voda és 12 egyéb irányba, ha jól rémlik, nettó.
  és 2100-2200 között van az előfizetés, 40 sms, kb 800 ft. lebeszélhető.
  A flotta tagok közt ingyenes.
  Én rendszeresen csak az előfizetést fizetem meg egy hónapra, nincs egyéb forgalmi díjam. Nekem nem éri meg. Akinek igen, a flotta lehet ettől még jó, mert ha a családon belülit is nézem, akkor az sok-sok óra lenne és persze nem nekem, de azt is a család fizeti…
  Aki közel van hozzá, annak elég macera, pl. kiváltani egy soktagú flottát, és figyelni, rátölteni, stb. Most havi 1 utalással megvan minden.
  DE értem, van akinek ez komoly előrelépés, akinek nem, az meg sok macerát vesz magára, lehet, hogy alig semmi spórolásért. Éppen ezért ezt is mint mást ésszel kell (kiszámolni 🙂 )
  Nem kötözködés, csak a ki marad még flottában kérdésre.
 • ronaldinhogaucho
  A Telekom app-ban nekem az összes Domino-s előfizetésemen régóta be van állítva a Domino Most, és most is beállítva látom őket. Ki és be kellene kapcsolnom ezt az opciót?
 • szifonkutya
  Rengetegen vesznek előfizetést, mert telefonra nem jut már pénz. És rengeteg embert nem érdekel, mennyi a percdíj. Ez ilyen műfaj 🙂
 • Márk
  Ezt találtam a telekom oldalán:

  A Domino Most 2018. október 1-től 2019. január 31-ig elérhető feltöltőkártyás ügyfeleink részére.

 • Nolz
  Most jött SMS, hogy újítsam meg Mostot.
  Amúgy elégedett vagyok Dominoval, kb csak net kell, az meg Maraton 4 GBvel páratlan.
 • ahodo
  Nekem ez még mindig dilemma: tudom, hogy olcsóbb lenne, de nagyon nehezen engem el a Magenta1-es full csomagot. Legutóbb amikor lejárt a hűségem, mondtam az ügyintézőnek, hogy nézzük meg Dominósként a sok-sok szolgáltatást nélkül hogy nézne ki, erre adott egy olyan speciális ajánlatot (!) a Magenta1-re hogy még egy évig szerződtem. Mivel a mobilom keveset használom, így vállalom a 35 Ft/perc mobilt , mert az otthoni szolgáltatásokat nagyon olcsón adják. A legutóbbi hónapban 11.356 Ft-t fizettem a mobil és az otthoni szolgra együtt. (net: 1000 Mbit/s; vezetékes tel.: 5000 perc országon belül, sok HD tv amit a mobilomon is nézhetek, 4 GB havi adat a mobilra és a 35 Ft/perces mobil végszámlája jött ki 12 eFt alá)
  Szóval köszönöm Miklós! Mivel eszembe jutott az általad favorizált Domino Most, amikor lejárt a hűségem, így havi 5-6 e Ft-t spóroltam. Ti is kérjetek speciális ajánlatot! 🙂
 • AAA
  Na, nekem is most jött SMS, vissza is kapcsoltam. Érdekes amúgy, hogy 5 szám van berakva egy account alá, de a másik négyen még bekapcsolva maradt egyelőre.
 • AAA

  Ha kihasználod a vezetékest és a mobilnetet, akkor ok lehet. Amúgy a diginél 5000Ft az 1000-es net, 100+ TV csatorna, telefon (digiseket ingyen hívod, többi vezetékest 6,25-ért, mobilt 15-ért). Már persze ahol elérhető a digi FTTH.
 • kridli
  Ha valakinek T-s vezetékes szolgáltatásai vannak otthon, akkor azért a mobil előfizetési árak is jóval kedvezőbbek.
  Egy példa. Van otthon T-s vezetékes tv előfizetésed, meg neted, és fizetsz érte mondjuk havi 8ezret (és tegyük fel, hogy nincs más szolgáltató). 1 év hűséggel figyelembe véve a 3 hónapig kedvezményes árat átlagban kevesebb mint 4ezerre jön ki egy hálózaton bellül korlátlan beszéd + 150 perc hálózaton kívüli beszéd vagy sms + 2 giga net mobil előfizetés. Ugyanakkor a vezetékes szolgáltatások ára is lemegy 8ezerről 7-re ha rendelsz mellé mobilt is, vagyis ha úgy vesszük, kevesebb, mint 3ezerre jön ki így az előbbi mobil előfizetés.
 • Second Wave
  Kedves kridli
  ha a szolgáltatás túlárazott, akkor abból komoly kedvezményeket lehet adni.
  A UPC, Digi olyan területen, ahol nincs versenytársuk, a net+tv csomagot 6 ezer körül adja.
  Ott, ahol van versenytárs, ott olyan 4000, 4500 körül (net 500 – 1000 Mb/s). A Flip is 3700-ba kerül, igaz, ez csak alap net-et tartalmaz (100-es net, + tv + telefon).

  Szóval így ezek a “kedvezményes” csomagok amolyan árazd le a dinnyét akciónak tűnnek.

 • kridli
  a post és a kommentem is mobil tarifára vonatkozik. Egyértelmű hogy a vezetékes telekom drága. Én csak azt mondtam, hogy ha valakinek már van vezetékes telekom szolgáltatása (mert mondjuk nincs más szolgáltató nála), akkor amellé a mobil előfizetés kifejezetten jó áron van, és érdemes megnézni, kiszámolni.
 • szocske
  @second-wave osztom kridli tapasztalatait, sajnos nálunk a telekom az egyetlen vezetékes szolgáltató, amikor ideköltöttünk mobil internet csomagokat is megnéztünk, kettőnél lassú volt (lefedettség hiánya), de épp sehol sem volt jó áron nagy adatforgalomra alkalmas, ami vezetékes helyett is jó.
  Így lett telekom, viszonylag drágán. Vezetékes telefon alap csomaggal olcsóbb mint anélkül, így az is lett. Azonban magenta1 csomagban hozza csapva egy mobil előfizetést is már mindbol van 30% kedvezmény, így összességében nem olyan rossz. A miskolci apartmanban is csak a T optikaja van bent, de 3 előfizetés melle már adtak egyedi ajánlatot, így a kb 10ezer Ft/ho sztem már elviselheto összesen 5 szolgáltatásért 2 külön címen.
  A digi persze olcsóbb, de az nálunk nincs, sőt UPC sem 🙁
 • szocske
  (Egyébként a telekomnal egy ideig működött, mint később megtudtam rendszerhiba volt, hogy 1 éves készülék nélküli hűség hosszabbítást hűség időn belül is kothetsz.
  Járt hozza a 3 hónap kedvezmény. Akkoriban olyan ajánlat volt, hogy korlátlan mobilcsomag 9000/hó, de 3 hónapig 0 Ft, internet 1gb 750, 2 gb 1500 Ft. Tehát max. 90 naponként ujrakotve 750 vagy 1500 Ft/ho áron volt korlátlan beszélgetés + 1-2 gb internet. Sajnos kb. 2 év után javítottak a hibát, így már hűség időn belül csak készülék vásárlással lehetett hosszabbítani. Mikor ez kiderült választhatunk, hogy 9 hónapig fizetjük a 9750 havi díjat vagy veszünk egy készüléket olcsobb előfizetéssel 2 év hűséggel. Mivel az egyik családtag épp telefon cserét tervezett a készülék vásárlást választottuk, de volt kb. 2 jó évünk (egyébként nem akartam csalni én tényleg azt hittem normál működés a 3 havonta hűség hosszabbítás)
 • FireWWM
  Kérdésem volna (bár tudom, inkább a Tkomhoz kellene intéznem, de ott várhatnék a válaszra…):
  A Most opció bekapcsolásához látszólag egy olyan telefon szükséges, aminek operációs rendszere legalább Android 5. Mi történik azokkal, akiknek nincs okostelefonjuk, vagy az operációs rendszer pl. 4.2? Keresnek egy havert, akinek a telójában cserélgetik a kártyákat, legalább a Most aktiválásának idejére? Más ötlet?
  S mi ennek az egész baromságnak a lényege? Az, hogy rászoktassák a klienseket silány alkalmazásuk használatára, –miért?

  2. Vajon a heti 600Ft/168 órás lehetőség befizetését hol lehet megtalálni a Tkom oldalán? Vagy más módszert kell alkalmazni? S mi történt a *111#- el? Ez nemrég legalább még használható volt, még ha szükségtelenül bonyolult is. Mára funkciója legalább felét elvesztette.